Kuntopallot



Kuntopallot nyt edullisesti meiltä, katso hinta! Suorita treeni halutulla painolla. Valikoimassa useita eri painoja mm. 2kg, 3kg ja 5 kg, myös paketteina. Ale nyt voimassa, joten tilaa heti!

27 tuotetta
Näytetään 1-25 yht. 27 tuotteesta

Kuntopallo

Oppaan sisältö

  1. → Harjoittelu
  2. →Valinta
  3. → Lisävarusteet

Kuntopallolla harjoittelu

Monet ihmiset sekoittavat jumppapallot ja kuntopallot keskenään. Jumppapallo on ilmalla täytettävä pallo, jonka päällä yleensä treenataan. Kuntopallo harjoittelussa tehdään sen sijaan harjoitteita, esimerkiksi niin kuin kahvakuulalla. Kuntopallotreeni on tehokas tapa parantaa voimaa ja kestävyyttä. Kuntopallo harjoittelussa käytettävät liikkeet ovat useimmiten räjähtävää voimaa kehittäviä, koko kropalla tehtäviä liikkeitä. Yleisimpä kuntopallo harjoituksia ovat erilaiset heitot ja kopittelut, jotka ovat niin sanottuja plyometrisiä harjoitteita (erityinen harjoittelun luokka, jossa voimaa kehitetään lihaksen venytysrefleksin avulla). Vaikka kuntopallo on usein käytössä voimaharjoittelussa ja kehonhuollossa, ei se yksinään tavallisesti anna tarpeeksi suurta vastusta aiheuttaakseen lihaksen kasvatukseen tarvittavaa kuormitusta. Kuntopallo on silti kuitenkin hyvä lisä treeniohjelmaan, sillä se tarjoaa hieman erilaista lihasärsykettä punttien nosteluun verrattuna ja parantaa liikkuvuutta etenkin ylävartalon liikkeissä.

Kuntopallon valitseminen

Kuntopalloja on laaja valikoima eri kokoisina ja painoisina. Pienimmät ovat halkaisijaltaan alle 20 senttisiä ja isoimmat puolestaan koripallon kokoisia. Kuntopalloja on valikoimassamme kahta eri mallia: täysin pyöreitä ja otekahvoilla varustettuja. Yleisesti ottaen kevyemmät pallot sopivat käytettäväksi nopeusharjoittelussa, kun taas raskaampia palloja voidaan hyödyntää nopeusvoiman kehittämisessä.

Ota huomioon seuraavat seikat, kun valitset kuntopalloa:

Määritä, onko pallon käyttötarkoitus heittely, kopittelu vai vastuksen lisääminen. Tämän avulla voit päättää, kannattaako valita tavallinen pallo vai kahvoilla varustettu pallo.

Ihmisillä on tapana valita painavampi kuntopallo kuin on tarpeen. Nyrkkisääntö pallon valitsemisessa on, että sen pitää olla tarpeeksi painava selvästi hidastaakseen liikkeitä, mutta ei niin painava, että hallinta, tarkkuus tai liikkeen ulottuvuus rajoittuu. Voimaharjoitteluun suositellaan kuntopalloa, jonka paino vastaa noin 30-50% yhden toiston maksimia samantapaisessa voimaharjoitteessa.

Kehittyessäsi liikkeessä, siirry pikkuhiljaa raskaampiin palloihin. Näin harjoittelusta saatava hyöty jatkuu. On parempi aloittaa kevyellä pallolla ja lisätä vastusta asteittain. Tämä varmistaa sen, että harjoittelussa säilytetään oikeanlainen liikerata ja puhdas tekniikka.

Kuntopallon koko ja paino vaihtelevat sen mukaan, millaisia harjoituksia tehdään. Tämän vuoksi on tärkeää muistaa, että jotkin liikkeet, kuten kuntopallon yliheitto taaksepäin tai kyykyt kuntopallolla saattavat edellyttää suuremman pallon käyttöä. Liian pienellä pallolla lihakset eivät tee tarpeeksi työtä.

Lisävarusteet

Jos ostat useampia kuntopalloja, kannattaa sinun hankkia kuntopalloteline. Tällöin voit säilöä kuntopallot monessa tasossa ja ne pysyvät tukevasti paikallaan. Lisäksi kuntopallot ovat tällöin aina samassa paikassa, joten niitä ei tarvitse etsiä monesta paikasta.

Kuntopallo hinta

Kuntopallon lisäksi monet funktionaalisista treeneistä kiinnostuneet harrastajat käyttävät kahvakuulia. Kahvakuulat on myös kätevä tapa kasvattaa ja kehittää räjähtävää voimaa. Ne sopivat hyvin koko kropan harjoituksiin.

Kuntopallo: pyöreä juttu kuntoutukseen ja kuntoiluun

Pallo ei ole vain perusedellytys joukkuelajeissa, kuten jalkapallossa, lentopallossa tai käsipallossa, se on myös suosittu työkalu erilaisissa kuntoiluharjoituksissa. Ottamalla kiinni ja heittämällä palloa tai yhdistämällä liikkeet voimisteluharjoituksiin voit harjoittaa kuntopallolla eri lihasryhmiä. Etenkin ylävartaloa ja käsiä, mutta myös vatsaa, jalkoja, pakaroita ja selkää. Eri kokoiset kuntopallot löydät Gorilla Sportsin verkkokaupasta – tutustu tarjouksiin nyt!

Eri kokoiset kuntopallot kahvoilla tai ilman: eri painoisia ja valmistettu kumista tai nahasta

Aerobiciin, kuntoutukseen ja kuntoiluun. Kuntopallot ovat monipuolisia ja sopivat hyvin kotikäyttöön. Ne on helppo säilyttää ja sopivat täydellisesti vaihteleviin tai klassisiin kuntoiluharjoituksiin, kuten punnerruksiin tai istumaannousuihin. Näiden avulla harjoittelemalla vahvistat ongelma-alueita, kuten vatsaa, jalkoja, käsiäsi tai voimistat selkäsi lihaksia. Kuntopallot, joissa on liukumaton pinta tai kahvat, 1 kg - 10 kg, mustana tai muissa väreissä löydät Gorilla Sportsin verkkokaupasta. Lisäksi meiltä löydät käytännölliset varastointivaihtoehdot (pallotelineet) sekä kohtuuhintaiset tarjoukset. Klikkaa ja lue lisää! Gorilla Sports verkossa - tutustu tarjouksiin nyt!

Osta kuntopallo aerobic-harjoitteluun tai muuhun kuntoiluun

Jalkojen koukistus, dipit, punnerrukset, istumaannousut – kuntopallolla tehtynä nämä liikkeet ovat haastavampia, mutta tehokkaampia. Varmistaaksemme kuntopallojen ihanteellisen toiminnan, meiltä löydät eri kokoiset kuntopallot PVC muovista valmistettuna. Urheilun lisäksi ne soveltuvat istuimiksi esimerkiksi pöydän ääreen. Kehon pysyessä liikkeessä pallon päällä istuttaessa istuma-asento on selkärangan kannalta suotuisa ja edistää terveyttä. Aika-ajoin tuoli olisi hyvä vaihtaa kuntopalloon. Annamme mielellämme neuvoja, jos sinulla on kysyttävää, ota meihin yhteyttä!

Kuntopallo nopeuden ja vartalon hallinnan välineenä

Kuntopallo harjoittelu on erittäin tehokas tapa harjoittaa nopeutta ja vartalon hallintaa. Kuntopallo lähtee käsistä terävästi, jolloin lihakset saavat oikeanlaista ärsykettä ja nopeutesi kasvaa. Liikeradat kuntopalloharjoittelussa ovat laajoja sekä nopeita, joten kuntopallo antaa oikeanlaista ärsykettä myös hermostollesi. Kuntopallotreeni on myös erinomainen vastakohtaharjoite maksimiharjoittelulle, jossa liikkeet ovat hitaita. Hitaan maksimiharjoituksen jälkeen voi tehdä nopeita kuntopalloharjoitteita, jolloin saat ns. kontrastiharjoitusta! Kuntopallo toimii myös erinomaisesti lämmittelyssä ja kuntopalloharjoittelussa mielikuvitus on vain rajana. Kevyellä pallolla esim. kuntopallo 2 kg voit tehdä liikerataharjoitteita sekä avata lihaksistoa ja mikä parasta tehdä korsettia parantavia liikkeitä, jotka vaikuttavat ryhtiisi ja kaikkeen harjoitteluun. Korsetin eli keskivartalon harjoittelu on erittäin tärkeää kaikessa harjoittelussa ja sen voit lisätä vaikka alkulämmittelyyn kuntopallon kanssa – näin saat hyvän treenin keskivartalollesi sekä alkulämmittelyn ennen varsinaista harjoitusta.

Kaverin kanssa

Kuntopallotreenin yksi ehdottomasti parhaimista puolista on, että harjoittelun voi tehdä kaverin kanssa yhdessä eli saat kuntoilun ja sosiaalisen tilanteen samassa paketissa! Nopeutta saat heittämällä parin kanssa esimerkisi pompun kautta toiselle, jolloin voitte yhdessä määrittää harjoituksen temmon. Temmon kautta saatte sykkeen ylös ja erinomaisen harjoituksen keskivartalolle.

Heittosuunnat

Kuntopallon avulla voit käydä kaikki ilmansunnat lävitse. Kehossa löytyy kiristyviä lihaksia esimerkiksi etupuolen lihaksisto, joka kiristyy helposti toimistotyössä. Taakse suuntautuvassa heitossa avaat etupuolen lihaksistoa. Sivuilta lähteävät heitot kohdistuvat vartaloa kierättäviin lihaksiin. Kuntopallo toimii myös erinomaisena painona kyykyissä.

TOP 3 kuntopalloharjoitusta

Kyykky + heitto maahan

Aloita harjoitus nostamalla kuntopallo suorille käsille pääsi yläpuolelle kohti kattoa. Pidä jalat suorana ja hartioiden leveydellä. Seuraavassa vaiheessa kyykkää ja heitä pallo samaan aikaa lattiaan niin lujaa kuin pystyt. Pidä selkäsi suorana ja nosta pallo käsiisi ja lähelle varataloasi. Suorista jalat ja tuo pallo takaisin lähtöasentoon pääsi yläpuolellesi.

Kyykkyhyppy + heitto

Aloita liike niin, että painopallo on kantapäittesi välissä ja kädet ojennettuina alaspäin pitäen samalla palloa. Katseesi tulee ollasuoraa eteenpäin ja selkä tulee olla suorassa! Voit tehdä liikkeen joko seinää vasten tai kaverisi kanssa! Ojenna lantiota eteenpäin niin kuin tekisit kahvakuulaheilautusta. Kun teet heilaitusta, samalla heitä kuntopallo voimakkaasti seinään ja tee hyppy samanaikaisesti. Pallo pomppaa seinästä takaisin sinulle tai vaihtoehtoisesti kaverisi heittää sen takaisin sinulle.

Punnerrukset kuntopallolla

Mene punnerrusasentoo niin, että kuntopallo on käsiesi alla kasvojen kohdalla. Irroita kädet nopeasti pallosta sivuille ja tee punnerrus ala-asennosta nosta kädet takaisin pallon päälle. Tee liike rivakasti ja pidäkeskivartalosi tiukkana!

Ota kuntopallon seuraksi myös nämä!

  1. → Treenimatto
  2. → Vatsalihaspenkki
  3. → Treenivaatteet

kuntopallo tarjous