VastusnauhatVastusnauhat nyt edullisesti meiltä! Vastuskuminauha sopii moneen treeniin kuten nauhajumppaan ja voidaan kiinnittää oveen tai käyttää sellaisenaan. Tarjoukset ovat voimassa vain hetken, joten tilaa omasi nyt!

15 tuotetta
Näytetään 1-15 yht. 15 tuotteesta

Product category FAQs

 • Miten vastuskuminauhaa käytetään treenaamisessa?

  Vastuskuminauhaa käytetään lisäämään vastusta liikkeisiin, kuten punnerruksiin ja kyykkyihin. Voit asettaa nauhan kehon eri osien ympärille tai kiinnittää sen johonkin pisteeseen, jotta saat lisävastusta liikkeisiisi.


 • Millaisia harjoituksia voi tehdä vastuskuminauhalla?

  Vastuskuminauhoilla voit tehdä monipuolisesti liikkeitä kaikille päälihasryhmille. Esimerkiksi olkapäille soutuja, käsille hauis- ja ojentajakääntöjä, jaloille kyykkyjä ja lantionnostoja sekä keskivartalolle vatsarutistuksia ja -kiertoja.


 • Mikä on hyvä vastuskuminauhasetti aloittelijalle?

  Aloittelijalle sopii setti, joka sisältää eri vastustasoja, kuten kevyen, keskiraskaan ja raskaan vastuskuminauhan. Näin voit säätää vastusta harjoittelusi edetessä ja kehittyessä.


 • Kuinka valita oikeanvahvuinen vastuskuminauha?

  Valitse vastuskuminauha liikkeen ja omaa voimatasoa vastaavan vastuksen mukaan. Aloita kevyellä vastuksella ja lisää vastusta sitä mukaa kun lihaskunto paranee. Oikea vastus on sellainen, jolla pystyt tekemään toistoja hallitusti mutta tehokkaasti.


 • Voiko vastuskuminauhoilla korvata kuntosaliharjoittelun?

  Vastuskuminauhat tarjoavat monipuolisen välineen lihaskunnon ylläpitoon ja kehittämiseen, ja niillä voi korvata monia perinteisiä kuntosaliliikkeitä. Ne ovat kuitenkin vain yksi tapa harjoitella ja parhaimman tuloksen saat yhdistämällä erilaisia harjoitusmuotoja.


Vastuskuminauhoilla treenaaminen

Fitness Trampoliini Treeni Laadukas

Vastuskuminauha on monipuolinen ratkaisu treenaamiseen ja se auttaa..

Voimaharjoitteluja tehdessä suurin osa meistä jumittuu käyttämään ainoastaan vapaita painoja tai laitteita sekä taljoja kuntosaliharjoittelussa. Se mitä harvemmin kuitenkin näkee on, että voimankehittämisessä käytetään vastusnauhoja.

Olemme usein hämillämme siitä, mitä vastusnauhat ovat tai mitä niillä on tarkoitus tehdä. Ne ovat kuitenkin loistava tapa treenata kehoa esimerkiksi ollessasi reissussa. Suosittelemme lisäämään nauhan joka päiväiseen treenirutiiniin.

Vastusnauha

Vastusnauhojen vastus

Ongelmia, joita ihmiset kohtaavat nauhojen kanssa:

Vastus tuntuu erilaiselta. Kun käytät vapaita painoja, painovoima päättää missä kohtaa paino tulee mukaan. Saat enemmän vastusta liikkeen toisesta osasta verrattuna toiseen (esimerkkinä hauiskäännön lasku ja nousu). Nauhalla jännitys on jatkuva, joka saa sen tuntumaan hankalammalta. Vastusnauhat toimivat hyvin samantapaisesti kuin taljat, antaen sinun pitää jatkuvaa jännitettä lihaksissa. Saat tällä tavoin myös huomattavasti stabiilimmat lihakset, jotka pystyvät pitämään vastusnauhan kokoajan samassa linjassa. Tämä antaa erilaista dynamiikkaa vanhoihin tuttuihin liikkeisiin.

Vastusnauhat eivät ole samalla tavoin haastavia kuin laitteet tai käsipainot. Painoilla tiedät juuri kuinka paljon nostat kerralla. Nauhojen kanssa voit mennä vain tuntuman mukaan ja millaisen jännitteen vastusnauha tarjoaa. Tämä ei tarkoita, että et saisi tarpeeksi hyvää treeniä. Jos sinulla on hyvä pohja treenaamiselle ja oikea vastus, lihaksesi eivät tiedä nostatko painoja vai käytätkö nauhaa. Toisekseen vastusnauhat tarjoavat enemmän vaihtelevuutta, sillä voit tehdä niillä erilaisia vastuksia eri asennoissa ja eri suunnista – esimerkiksi sivuilta, pään yli jne.

Et tiedä kuinka niitä käytetään. Saattaa olla hämmentävää koittaa keksiä miten nauhaa käytetään. Pidä mielessä, että voit tehdä samoja liikkeitä kuin mitä tekisit vapailla painoilla – eroavaisuus on vain siinä, että sinun tulee miettiä mihin nauha toinen pää kiinnittyy. Esimerkiksi voit seistä nauhan päällä ja ottaa käsilläsi kiinni nauhan päistä nostaen hauiskääntöjä, kuten käsipainoilla. Voit myös kiinnittää nauhan oveen ja tehdä alastyöntöjä. Pyöritä nauha kiinni tuolin selkään tai tankoon ja näin voit tehdä rintalihaksia tai olkapäitä. Voit myös tehdä harjoitteita lattialla. Mahdollisuudet ovat rajattomat ja tulet varmasti löytämään itsellesi sopivat harjoitukset.

Ne tulevat helposti mukana. Voit helposti pakata ne matkalaukkuusi reissuun lähtiessä ja tehdä harjoituksia autossa tai hotellihuoneessasi.

Ne parantavat koordinaatiotasi. Koska harjoitteita tehdessä jännite säilyy koko ajan, sinun tarvitsee stabilisoida kehosi. Tämä auttaa koordinaation ja tasapainon kanssa, sekä se myös auttaa sinua ottamaan mukaan useampia lihasryhmiä.

Ne mahdollistavat variaatiot. Painojen kanssa treenaaminen on aika usein kiinni siitä, kuinka monta erilaista harjoitusta jaksat tehdä. Vastusnauha antaa sinun vaihtaa asentoja monella eri tavalla. Tämä muuttaa sitä miten kehosi toimii ja miltä harjoittelu tuntuu.

Ne ovat edullisia. Nauhoja on saatavilla 10 € - 40€ hintaluokkissa Gorilla Sportsilla. Huomioi, että muualla ne maksavat paljon enemmän. Edullisuus on hyödyllistä myös heidän kannalta, jotka eivät pysty tai halua laittamaan suuria summia rahaa kuntoiluun.

Ne sopivat kaiken tasoisille kuntoilijoille. Riippuen siitä miten käytät niitä. Nauhat voivat olla loistavia aloittelijoille sekä myös edistyneemmille harjoittelijoille. Voit käyttää niitä itsellesi uusiin liikkeisiin tai lisätäksesi intensiivisyyttä perinteisiin liikkeisiin.

Miksi sinun kannattaisi kokeilla vastusnauhoja

Tulet huomaamaan, että erilaisia nauhoja on olemassa todella monia. Nauhoja löytää lähes mistä vaan, myös halpahalleista urheiluliikkeiden lisäksi. Saatat jopa joskus löytää niitä sellaisista liikkeistä jotka myyvät treenivideoita tai kirjoja.

Voit aina ostaa vastusnauhoja kivijalkaliikkeistä. Mikäli etsit enemmän valinnan varaa ja mahdollisesti varmaa laatua, löydät sen todennäköisemmin Gorilla Sportsilta.

Vinkkejä vastusnauhan ostamiseen

Osta useamman sorttisia nauhoja. Suurin osa nauhoista on värikoodattu sen mukaisesti mikä on niiden jännitys/vastus (esimerkiksi kevyt, keskivahva, vahva, todella vahva). Olisi hyvä olla ainakin kolme erilaista – kevyt, keskivahva ja vahva, sillä eri lihasryhmät vaativat eritasoista jännitystä.

Osta mukavia, helppoja nauhoja. Jotkin kaupoissa myytävät nauhat tarjoavat vaihdettavia kahvoja päihin. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että sinun tarvitsee aina ottaa ne irti ja kiinnittää takaisin käyttäessäsi eri nauhoja. Joissakin nauhoissa saattaa olla vähän turhan suuret kahvat. Tämä on pieni ongelma, mutta saattaa tehdä nauhan käyttämisestä hankalampaa, kuin mitä sen tarvitsisi olla. Koita löytää sellaisia nauhoja, joissa on pehmustetut kahvat ja varmista, että sinun ei tarvitse vaihdella niitä.

Osta lisävarusteita. Yksi tapa käyttää vastusnauhoja on kokeilla erilaisia tapoja käyttää niitä. Jos sinulla on tukeva tanko tai portaikko kotonasi johon voit kietoa nauhan kiinni sellaisia harjoituksia varten, jotka sitä tarvitsevat (esim. rintaliikkeet tai soutuliikkeet), et oikeastaan tarvitse muuta kuin itsessään nauhat. Jos sinulla ei ole sellaista mahdollisuutta, saatat tarvita esimerkiksi leuanvetotangon.

Pidä asiat simppelinä. On olemassa todella laaja valikoima erilaisia vastusnauhoja – kahdeksikkoja, tuplanauhoja, pyöreitä jne. Jos olet vasta aloittelemassa, pysyttele perinteisessä pitkässä suorassa kahvallisessa nauhassa. Kun opit käyttämään sitä oikein, saatat haluta hankkia toisenlaisia nauhoja saadaksesi lisävariaatioita treeniisi.

Julkaisija: Gorilla Sports