Taljakahvat

50 tuotetta
Näytetään 1-25 yht. 50 tuotteesta

Aktiiviset suodattimet

TARJOUS
TÄNÄÄN -6%
Ojentajaköysi

Ojentajaköysi

32,40 € (34,74 €)

Alkaen 3.95 €/kk

(50)

Heti varastosta

TARJOUS
TÄNÄÄN -19%
Ojentajaköysi 100cm

Ojentajaköysi 100cm

41,54 € (51,54 €)

Alkaen 4.95 €/kk

(2)

Heti varastosta

TARJOUS
TÄNÄÄN -30%
Ojentaja V-tanko

Ojentaja V-tanko

9,84 € (14,06 €)

Alkaen 2.95 €/kk

(7)

date_range Ennakkotilaus 13.03.2021

TARJOUS
TÄNÄÄN -9%
Pyörivä suora tanko

Pyörivä suora tanko

37,94 € (41,94 €)

Alkaen 3.95 €/kk

(14)

date_range Ennakkotilaus 13.03.2021

TARJOUS
TÄNÄÄN -21%
Rannevahvistin

Rannevahvistin

28,16 € (35,94 €)

Alkaen 3.95 €/kk

(11)

Heti varastosta

TARJOUS
TÄNÄÄN -29%
Taljakahvateline

Taljakahvateline

68,80 € (98,28 €)

Alkaen 5.95 €/kk

Heti varastosta

TARJOUS
TÄNÄÄN -37%
Karbiinihaka

Karbiinihaka

7,49 € (11,94 €)

Alkaen 2.95 €/kk

(1)

Heti varastosta

TARJOUS
TÄNÄÄN -29%
Nahkainen taljakahva

Nahkainen taljakahva

9,36 € (13,37 €)

Alkaen 2.95 €/kk

Heti varastosta

TARJOUS
TÄNÄÄN -27%
Pitkä taljakahva

Pitkä taljakahva

12,94 € (17,94 €)

Alkaen 2.95 €/kk

Heti varastosta

TARJOUS
TÄNÄÄN -25%
Krominen RowRing

Krominen RowRing

37,34 € (50,34 €)

Alkaen 3.95 €/kk

Heti varastosta

TARJOUS
TÄNÄÄN -30%
Niskanvahvistaja

Niskanvahvistaja

12,69 € (18,13 €)

Alkaen 2.95 €/kk

date_range Ennakkotilaus 24.03.2021

TARJOUS
TÄNÄÄN -20%
Ojentajaköysi 85cm

Ojentajaköysi 85cm

37,94 € (47,94 €)

Alkaen 3.95 €/kk

(1)

Loppu varastosta

TARJOUS
TÄNÄÄN -11%
Lapiokahva Suora

Lapiokahva Suora

47,82 € (53,94 €)

Alkaen 4.95 €/kk

(15)

Loppu varastosta

Oppaan sisältö

 1. → Mitä on taljakahvat
 2. → Valinta
 3. → Treenivinkit
 4. → Vaikutus lihaksiin

Mitkä ovat taljakahvat?

Taljakahvat ovat suunniteltu käytettäväksi painoharjoittelulaitteissa, kuten veto- ja kaapelitaljalaitteissa. Korkeisiin ja mataliin taljoihin tarkoitetut laitteet kuten soutulaitteet, ylätaljat ja ristitaljat hyötyvät erilaisista taljakahvoista, jotta treenausvälineiden määrä voitaisiin maksimoida ja kaikkia lihaksia saataisiin treenattua yhtä paljon. Gorilla Sportista löytyvät taljakahvat ovat helppoja käyttää ja helposti kiinnitettävissä koukulla.

Taljakahvat

Mitkä taljakahvat Gorilla Sportin valikoimista ovat minulle sopivat?

Se, millaisiin treeneihin käytät taljakahvoja määrittää sen, millaiset ovat parhaat sinulle. Isoissa liikuntakeskuksissa ja kuntosaleilla, joissa on massiiviset painonnostolaitteet ja joissa on suuri valikoima erilaisia taljoja, on paras keino käydä katsomassa minkälaiset kahvat sopivat sinulle. Pienemille kuntoutuskeskuksille ja kotikuntosaleille yleensä riittää vain muutama taljakahva. Valitse ne kuitenkin sen mukaisesti, millaisia harjoitteita yleensä teet. Tutki Gorilla Sportin laajasta valikoimasta siihen sopivat välineet. Löydät varmasti itsellesi parhaat kahvat.

Miten taljakahvat muuttavat treeniäni paremmaksi?

Taljakahvat ovat edullinen ja helppo tapa lisätä treeniin vaihtelua. Käyttämällä erilaisia taljakahvoja ylä-, ala- sekä ristikkäistaljassa saat erilaisia ärsykkeitä juuri haluamallasi tavalla. Gorilla Sports tarjoaa laajan valikoiman laadukkaita taljakahvoja, joissa on ergonomiset kumiset kädensijat turvataksemme käytön ja tehdäksemme niistä mukavia käyttää.

Eri kahvojen vaikutukset lihaksiin

Valitse harjoitteluusi sopiva kahva. Leveällä tangolla on helpompi tehdä ylätaljan vetoja niskan taakse, kuin esimerkiksi yhden käden pyörivällä kahvalla. Jokaiseen treeniin löytyy valikoimastamme sopiva taljakahva. Internetistä löydät paljon hyviä vinkkejä erilaisiin taljatreeneihin. Paikallisilta kuntosaleilta voit katsella tai kysellä ohjeita miten mikäkin liike tulisi suorittaa, jotta juuri haluttu lihas tai lihasryhmä kehittyisi.

Gorilla Sportsin TOP 3 suosituimmat taljakahvat ovat:

- Ojentajaköysi

- Kolmiokahva leveä

- Pyörivä suora tanko

Selkäharjoittelu taljalla

Talja on ihanteellinen laite leveän ja suuren selkälihaksen harjoittamiseen. Kansankielessä laitteesta käytetään useita nimityksiä, kuten ylätalja tai talja. Molemmat tarkoittavat samaa laitetta. Harjoituken tyypistä ja käsien asennosta riippuen taljalla voidaan treenata myös mm. alaselän lihaksia sekä hauista. Taljalla voidaan tehdä siis paljon muutakin kuin vain selkää.

Tärkeitä vinkkejä yksilölliseen harjoitteluun taljalla

Taljalla harjoittelu perustuu suhteellisen yksinkertaisiin liikkeisiin, mutta sitä voidaan optimoida monin tavoin ja mukauttaa omaan kuntotasoon ja henkilökohtaisiin vaatimuksiin. Voit valita juuri sopivien painojen lisäksi, mitä lihasryhmää haluat harjoittaa. Otteen leveys vaikuttaa siihen, mitä lihasta harjoitetaan. Taljassa on mahdollista valita kevyt vastus, joten se sopii myös erityisen hyvin aloittelijoille. Urheilijat käyttävät taljaa harjoitteluun ennen ensimmäisiä leuanvetoja.

Erityisen tärkeää: oikea asento

Yleensä fyysinen harjoittelu voi olla tehokasta vain, jos se tehdään puhtaasti oikeassa asennossa. Taljalla harjoitellessa selän tulee olla suorassa. Harjoitukset voidaan suorittaa, joko rinnan eteen tai niskapuolelle. Kaikille, kenellä on ongelmia nivelten kanssa, suositellaan taljanvetoa rinnalle. Jos olet epävarmaa, voit kysyä neuvoa lääkäriltä tai personal trainerilta. Harjoittelu tulee lopettaa välittömästi, mikäli esiintyy kipua.

Kuinka taljakahvat eroavat toisistaan?

Useimpien taljojen perusperiaate on sama. Harjoitukset suoritetaan vetämällä talja alas. Vertailu kuitenkin osoittaa, että taljoissa on eroja, muun muassa seuraavia:

 • Koko
 • Tankojen muoto (esimerkiksi hauis- ja ojentajataljat)
 • Rakenne

Lisäksi käyttäjällä on usein mahdollisuus valita yhden tai kahden kahvan välillä. Ne jotka haluavat harjoittaa leveää selkälihasta standardin mukaan päätyvät valitsemaan yhden kahvan, koska sille liike kohdistuu koko selkään.

Harjoittelu taljakahvoilla

Jotta harjoitukset voidaan suorittaa tehokkaasti, on ensin tärkeää istua selkä suorana. Harjoituksen aikana selkä voi taipua hieman eten tai taakse, mutta sen on silti pysyttävänä suorana koko ajan. Jos mahdollista, kannattaa harjoitella peilin edessä, jotta voit aika ajoin tarkastaa asentosi.

Tee talja seuraavasti:

 1. Tue reidet pehmustettuun tukee ja aseta jalat tukevasti lattialle
 2. Tartu tiukasti kiinni taljaan
 3. Vedä talja alas joko rintakehäsi eteen tai niskaan. Varoitus: taljaa ei saa koskaan vetää alas (!) repimällä. Kaikki harjoitukset on suoritettava hallitusti.
 4. Älä pudota painopakkaa, ennen kuin sarja on valmis. Älä myöskään suorista käsivarsia kokonaan liikkeen aikan.

Yhden sarjan jälkeen pidetään pieni tauko. Kestävyysalueella harjoittelevien kannattaa tehdä kolme 15 toiston sarjaa. Voimaharjoittelussa painot kasvavat. voivat valita kolmesta 15 toistokerrasta. Voima-alueella painoja kasvatetaan ja toistojen määrä pudotetaan 5-7 toistoon, sarjoja tehdään edelleen kolme. Henkilökohtainen kuntotaso tule aina ottaa huomioon harjoittelussa.

Taljakahvat ja lisälaitteet

Treenihanskoilla teet harjoittelustasi vielä monipuolisempaa. Niiden avulla saat mukavamman ja turvallisemman otteen taljasta. Lisäksi taljaan voidaan vaihtaa myös muita kahvoja ja näin harjoittelua voidaan kohdentaa tarkemmin eri alueille.