HierontarullaHierontarullat nyt meiltä edullisesti! Löydä valikoimasta itsellesi paras. Selälle ja muille lihaksille, kova tai pehmeä, värisevä tai sileä. Ale nyt voimassa, joten tilaa heti!

14 tuotetta
Näytetään 1-14 yht. 14 tuotteesta

hierontarulla

Mikä on hierontarulla?

Hierontarulla tai pilatesrulla ( foam roller ) on kova rulla, johon on usein laitettu nystyröitä. Niitä on myös eripituisina ja kokoisina. Se on eniten käytetty laite kun hierot itse itseäsi. Hieronnan tärkeys on noussut todella nopeasti modernissa neurologiassa ja ortopediassa. Useimmat treenimetodit on tehty lihasten rakentamiseen tai voimatason nostamiseen faskiasi on usein aivan liian lyhyt.

Meiltä Gorilla Sportsilta löydät kaikki tarvittavat hierontarullat, joilla voit unohtaa hierojan palkkaamisen! Kun käytät hierontarullaa oikein faskiasi pidentyy ja saat näin lihaksistasi enemmän irti. Se on erityisen hyvä kun harjoittelet jotain tiettyä lajia tai lihasryhmää enemmän kuin muuta ja haluat palautua siitä tehokkaasti. Tulet myös huomaamaan, että kenenkään ei tarvitse kärsiä jatkuvista nivel ja lihaskivuista.

Mitä alueita hierontarullat voi hoitaa?

Ammattilaiset ovat vakuuttuneita faskian roolista ja tärkeydestä ihmisen kehossa. Se auttaa sinua vapauttamaan liikeratoja, tasapainoa ja venyvyyttä. Myös lihasvoima kasvaa, kun hieronta on toteuttettu oikein! Erityisesti lihasjännitteet(joista usein lihaskivut juuri johtuvat) voidaan jopa eliminoida kokonaan hierontarullan avulla!

• Hierontarullan avulla hieroessasi itseäsi sinulla tulee nopeasti lämmin. Tällöin myös lihaksesi rentoutuvat ja hieronta menee paremmin perille. Ja näin myös loukkaantumisen riski pienenee.

• Kovan treenin jälkeen olisi hyvä tehdä kevyt venyttely, jotta lihaksesi voivat aloittaa palautumisen heti treenin jälkeen. Venyttelemällä nopeasti treenin jälkeen annat lihaksillesi käytännössä lisää happea, joka on tietysti tärkeää!

• Kipupisteitä on paljon juuri fascian lähettyvillä. Erityisesti kroonisista kivuista tai jännitteistä kärsiville voi olla apua hierontarullasta.

• Hierontarulla tai pilatesrulla alaselkä ongelmiin on myös todella suosittu! Sillä on helppo hieroa sitä vain olemalla sen päällä ja rullaamalla.

Hierontarulla, foam roller ja pilatesrulla, rakkaalla lapsella on monta nimeä! Hierontarulla / pilatesrulla / foamroller antaa sinun tehdä itse syvälihashierontaa. Pilatesrulla ja sen avulla voit käyttää omaa kehon painoa tarkasti ohjattuna lihasten stimuloimiseksi ja rentouttamiseksi. Hierontarulla palloilla on myös vaihtoehto hierontaan, usein on kuitenkin fiksumpaa ostaa erillinen hierontapallo

Jos olet jo yrittänyt käyttää pilatesrulla, sinulla saattaa olla viha-rakkaussuhde siihen. Rullan käyttö voi olla epämiellyttävää, mutta kun hierotaan lihasjumeja, voi pilatesrulla auttaa vapauttamaan lihaksia. Jotkut urheilijat ovat kertoneet lisääntyneestä liikkeestä, parantuneesta verenkierrosta sekä nopeutuneesta toipumisajasta Foam Roller käytön jälkeen.

Hierontarullat ja niiden käyttöohjeet

Hierontarulla tai pilatesrulla ja foam roller on ollut pinnalla jo jonkun aikaa ja alun perin tulee joogasta.Monista tärkeistä syistä johtuen, useampi ja useampi treenaaja ovat ymmärtäneet venyttelyn ja hieronnan tärkeyden lihastenkasvussa.

Hierontarulla ja pilatesrulla on helppo käyttää usein eritavoin, joka mahdollistaakin monipuolisen treenin! Hierontarulla tai foam roller kasvoille on myös uusi villitys, jonka avulla saatu kasvojesi lihakset aktivoitua.

Usein siihen kuitenkin käytetään siihen käyttötarkoitukseen tarkoitettuja hierontarullia.Vanhimmat hierontarullat ovat täysin tasaisia ja niitä kutsutaankin klassisiksi hierontarulliksi. Ja se käykin lähes jokaiselle harjoittelijalle hyvin. Klassista hierontarullaa voit käyttää käytännössä lähes kaikissa hierontarullahieronnoissa.

Uuden tyyppisissä hierontarullissa löydät erikokoisia nystyröitä. Niillä pääset tehokkaasti kipupisteisiin ja ne ovatkin usein ammattilaisten käytössä. Ne ovat myös erityisen käteviä kun haluat pitää muun kehosi rentona, mutta haluat keskittyä johonkin tiettyyn pisteeseen. Niiden avulla saat veren ja hapen liikkeelle kehossasi vielä tehokkaammin.

hierontarullan hinta

Hierontarullat - Osto-opas

Pilatesrulla ja sen ostossa kannattaa miettiä kolmea harkittavaa asiaa:

Tiheys

Foam Roller saa monella eri tiheydellä, joka määrittää miltä käyttö tuntuu ja kenelle se sopii parhaiten.

hierontarulla tarjousPinnan rakenne

Joissain hierontarullissa on kumpuja sekä ryhmyjä, jotka edistävät erilaisten paineiden vapautumista. Jotkut pilatesrullat ovat sileitä.

Muoto ja koko

Foam Roller ja sen muoto ja koko vaikuttaa siihen, että miten sitä käytetään.

Hierontarullat hinta

Hierontarullien hinnat vaihtelevat todella paljon! Kannattaakin tehdä perusteellinen vertailu ennen ostamista. Gorilla Sportsilta löytyvät hierontarullat on hinnoiteltu fiksusti ja hintalaatusuhde on todellakin kunnossa! Hierontarullan hinta vaihtelee 15 ja 100€ väliltä.

Hierontarulla ja sen tiheys

Jos olet vasta aloittamassa hierontarullan käyttöä, niin valitse pehmeämpi Fascia rulla. Kun tekniikkasi paranee ja lihaksesi tottuvat, niin voit alkaa käyttämään kovempaa ja tiheämpää rullaa. Tiheämmät rullat voivat olla myös parempia pitkäaikaiseen käyttön, koska ne ovat kestävämpiä. Pehmeät rullat voivat epämuodostua pitkän käytön jälkeen, joka on merkki siitä että hierontarulla on vaihdettava.

Väri voi kertoa tiheydestä

Hierontarulla-tarjousRullan väri voi antaa vihjeen sen tiheydelle, kun valkoinen on pehmein ja musta kovin vaikein. Siniset ja punaiset rullat ovat tyypillisesti keskitasoisia. Tämä voi kuitenkin vaihdella tuotemerkin mukaan. Yksinkertainen tapa testata on puristaa rullat arvioimaan niiden suhteellista kiinteyttä.

Rullan väri voi kertoa sen tiheydestä, yleensä valkoinen on pehmein ja musta kovin. Siniset ja punaiset rullat ovat tyypillisesti keskitasoisia. Tämä voi kuitenkin vaihdella tuotemerkin mukaan. Yksinkertainen tapa testata Foam Rollerin tiheys, on puristaa rullaa testatakseen sen tiheyden ja kovuuden.

Hierontarullan pinta

Joissain rullissa on kumpuja ja ryhmyjä, kuten meidän suosituimmassa pilatesrullassa: Foam Roller 2.0, jotka mahdollistavat erillaisia paineita ja kohdennetumpaa hierontaa. Muut rullat ovat sileitä.

Sileät rullat 

Tämä perustyylinen rulla mahdollistaa tasaisen paineen koko rullan pituudelle. Pehmeä rulla on hyvä valinta aloittelijoille, koska paine ei ole yhtä voimakas kuin kuvioidulla rullalla. Myös sileät vaahtorullat ovat tyypillisesti halvempia kuin kuvioidut rullat.

Kuvioidut rullat 

Kuviointi jäljittelee hierojan käsiä, kummut ja ryhmyt voivat tarjota kohdennetumpaa hierontaa, joka parantaa lihasjumien avautumista. Monet rullat tulevat erilaisella pinnalla jotta voit löytää juuri oikeanlaisen rullan oikealla paineistuksella.

Hierontarulla: muoto ja koko

Hierontarullia saa useassa eri muodossa ja koossa.

Pituus 

Pitkät rullat (hierontarulla 90 cm) ovat monipuolisia ja hyvä vaihtoehto ensimmäiseksi rullaksi. Ne toimivat todella hyvin selälle, koska ne ovat riittävän pitkiä, jolloin ne ulottuvat koko selkäsi, kun rulla asetetaan kohtisuoraan selkärangan mukaisesti. Ne ovat myös vakaampia kuin lyhyemmät rullat, kun työskentelet reisien ja muiden ruumiinosien kanssa.

Lyhyemmät pituudet (hierontarulla 50 cm) toimivat hyvin pienempien alueiden, kuten käsien ja pohkeiden hieronnassa. Lyhyimmät pituudet (noin 10 - 30 cm) kulkevat hyvin mukana sekä ne ovat hyviä harjoittelualueilla, jossa on rajoitettu lattiatila.

Halkaisija: Useimmat rullat ovat halkaisijaltaan 12 - 15 cm, mikä on mukava korkeus kehon lieventämiseen ja rullaukseen. Jotkut ihmiset valitsevat 7 - 10 cm halkaisijalla olevan rullan syvemmälle ja kohdennetummalle hieronnalle.

Puolirulla: Nämä näyttävät rullalta, joka on leikattu puoliksi pituussuunnassa. Niitä käytetään reisien ja jalkapohjien venytykseen sekä hierontaan.

Vaahtopäällysteiset rullahierojat/tikut: Nämä rullat ovat muodoltaan kuten kaulimia, joita käytetään ensisijaisesti jalkoihin sekä tarkempaan lihasten hierontaan. Joustava hierontarulla sopii hyvin myös yläselän hierontaan.

Mitä muuta sinun tulisi tietää?

Gorilla Sportsin hierontarullissa on vaihtoehtoja eri kovuuksiin. Kovempi on tietysti tehokkaampi vaihtoehto, mutta samalla se vaatii korkeampaa kipukynnystä. Onkin hyvä muistaa, vaikka tehokkaampi kuulostaa lähtökohtaisesti paremmalta, tärkeintä kuitenkin on että hierontarullalla rullailusta tulisi tapa ja harvempi ihminen jaksaa rullailla kovemmalla rullalla. Rullailussa muutenkin kannattaa muistaa, että kannattaa rullailla sellaisella jännitteellä, että se ei ole liian kivuliasta että lopetat rullailun.

Hierontarullan siivous

Hierontarullat on helppo puhdistaa esimerkiksi paperilla ja saippuavedellä. Lisäksi Gorilla Sportsin hierontarulliin ei jää hajut muutenkaan helposti kiinni, vaikka hikoilu onkin osa rullailua. Gorilla Sportsin rullat on valmistettu ihoystävällisistä materiaaleista.

Lisäksi kannattaa muistaa, että hierontarulla on kooltaan pieni ja todella kevyt. Näin ollen se on myös helppo ottaa matkalle mukaan ja treenailla kohteessa, vaikka salille ei muuten pääsisikään.

Näet hierontarulla / foam roller kokemuksia helpoiten meidän tuotearvosteluista. Ja kun olet hankkinut hierontarullan muista myös käydä arvostelemassa se!

Hierontarullien oikea käyttö kotioloissa

Hierontarullat ovat käteviä apuvälineitä, joiden avulla oman kehon huoltaminen onnistuu hyvin myös kotioloissa. Mitä hierontarullat itse asiassa ovat? Tutkitaanpa asiaa hieman. Hierontarullat on valmistettu pehmeästä vaahtomuovista( foam roller ), joiden avulla on helppo hyödyntää omaa kehonpainoa.

Hierontarullien oikea käyttö

Miten rullaa käytetään

Miten hierontarullia käytetään? Hierontarulla tai pilatesrulla tai foam roller käyttö on helppoa ja tehokasta. Kivun tunne helpottaa, kun hierontarullaa pyöritetään edes takaisin kipeän lihaksen päällä. Hierontarulla tai pilatesrulla tai foam roller on yleisimmin käsin pyöriteltävä rulla, johon kuuluu joko yksi tai useampi nystyröitä sisältävä pallo. Hierontarullia voidaan käyttää aina ennen liikuntatreeniä, jolloin kehon lihakset valmistautuvat tulevaan treeniin. Hierontarullat tarjoavat useita hyötyjä, kuten vähentävät tehokkaasti lihaksistossa, jänteissä, nivelissä ja sidekudoksissa syntyvää jännitystä sekä tehostavat aineenvaihduntaa. Hierontarullat sopivat kaikille kehon lihaksille, kuten käsille, jaloille, olkapäihin, pakaroihin ja selkälihaksiin.

Millainen rulla sopii sinulle

Hierontarullia on olemassa monenlaisia, joten minkälainen rulla sopii juuri sinulle? Tärkeintä on aina perehtyä tarjolla oleviin vaihtoehtoihin,. Yleisesti voidaan todeta, että pehmeä ja sileäpintainen rulla sopii hierontarullien käyttöä aloittelevalle henkilölle, kun jo kauemman aikaa harjoitellut henkilö voi käyttää tehokkaasti kehon jännitteitä avaavaa, nystyrällistä rullaa. Muistathan, että hieronta ei saa olla liian kovaa tai kivuliasta. Internetistä löytyy myös erilaisia hierontarullien käyttöön opastavia videoita.

Hierontarullia on tarjolla jokaiseen makuun. Voimailutreenien jälkeen hierontarullien käyttö auttaa palautumaan nopeasti kovemmastakin treenistä. Hyvän hierontarullan tehtävänä on liikuttaa kehon nesteitä, joka on hyväksi ihon hiusverenkierrolle, hermostolle ja lymfakierrolle. Hierontapalloissa sijaitsevat optimaaliset nystyrät avaavat tehokkaasti jumissa olevia paikkoja vähentämällä lihaskipujen syntyä. Hierontapallon nystyrät ovat kuin täydellinen peilikuva hierojan käsissä, eli tasaiset ja matalat vastaavat kämmenen pohjia, jämäkät ja korkeat sormen päitä sekä pitkät että putkilomaiset vastaavat hierontapallon käyttäjän omia sormia.

Hierontapalloilla on monia hyödyllisiä tehtäviä, kuten lihasjumien ennaltaehkäisy, jo syntyneiden mahdollisten jumien avaaminen, palautumisen nopeutuminen, lihasten liikkuvuuden parantuminen, aineenvaihdunnan ja lihasten verenkierron tehostuminen. Internetissä on tarjolla monia erilaisia hierontarullia, kuten seuraavat:

Fascia hierontapallo ø 6 cm 

hierontapallot ovat tehokkaita itsehoitovälineitä lihaskalvojen tehokkaaseen rentouttamiseen ja hierontaan juuri sille alueelle, jossa kipua eniten esiintyy. Hierontarullat ovat erittäin kevyitä ja helppoja ottaa mukaan työhön, vapaa-aikaan tai matkalle.

Hierontarulla Pro rentouttavilla nystyräpalloilla pyörii hellästi käyttäjän iholla rullaa hitaasti edestakaisin liikuteltaessa. Hierontarullien avulla lihasten kireys saadaan tehokkaasti laukeamaan ja samalla myös pintaverenkierto vilkastuu, jolloin elimistön kuona-aineet saadaan poistumaan.

Haluaisitko todella tehokasta lihashuoltoa nivelille, kipeytyneille lihaksille ja lihasjumien estoon. Tiesitkö, että markkinoilla suurta suosiota saaneet värisevät lihashuoltorullat täyttävät toiveesi?

Foam Roller tärinällä 3 in 1 

eli värisevä lihashuolto foam roller on tehokas väline liikuntaharjoittelun jälkeiseen palautumiseen ja rentoutumiseen sekä tehostamaan hieronnan hyvää tekevää vaikutusta. Laite toimii ladattavan lithium-akun avulla.

Foam Roller tärinällä 3 in 1 on sekä nykyisen että tulevan sukupolven oiva foam roller tehokkaaseen hierontaan ja miellyttävään rentoutumiseen. Tasapaino, liikkuvuus ja nestekierto parantuvat ja palautuminen nopeutuu. Kyseisessä tuotteessa on mukana oma laturi, automaattinen virrankatkaisu 10 minuutin käytön jälkeen ja neljä tehokasta voimakkuuden säätöön vaikuttavaa tehoa. Foam roller sopii kaiken ikäisille ennen ja jälkeen liikuntatreenien.

hierontarulla tarjous

Lisää hierontarullan seuraksi ostoskoriin myös nämä! Muista tilata meidän uutiskirje niin saat kuulla meidän alennuksista ja vuoden 2021 uutuuksista.

  1. → Jumppamatto