KyykkytelineetKyykkytelineet nyt meiltä edullisesti! Valikoimassa myös kyykkyräkki ja -häkki. Sopii niin kotiin kuin kuntosaliin! Tarjoukset ovat voimassa vain hetken, joten tilaa kyykkytelineet nyt!

22 tuotetta
Näytetään 1-22 yht. 22 tuotteesta

Kyykkytelineet: Monipuolinen ja tehokas lisävaruste myös kotiin

Fitness Trampoliini Treeni Laadukas

Kyykkytelineet on monipuolinen ratkaisu treenaamiseen ja se auttaa..

Jos et ole kiinnostunut kuntosalilla harjoittelusta etsit varmasti varusteita, joilla voit harjoitella kotikuntosalillasi mahdollisimman monipuolisesti. Hyvä uutinen on se, että kotona harjoitteluun on saatavilla avuksi kyykkytelineet, joita löytyy myös pienempiinkin tiloihin. Eri toiminnoilla varustettujen korkealaatuisten kyykkytelineiden ansiosta niitä voi hyödyntää myös yläkropan treeneissä kuten pysty- tai penkkipunnerruksessa. Käyttäjällä on mahdollisuus valita eri mallien välillä omien tarpeidensa mukaisesti. Yleensä yksilöllisiin tarpeisiin sopiva kyykkyhäkki löytyy nopeasti, treenasitpa siten kestävyyttä tai voimaa.

Kyykkyhäkki vs. kyykkyteline

Kyykkytelineen valinnassa mietitään yleensä kolmea asiaa: hintaa, kokoa ja käyttötarkoitusta. Kyykkytelineet saa huomattavasti halvemmalla kuin kyykkyhäkin ja ne hoitavat tehtävänsä moitteetta. Kyykkyhäkin eli Power rackin ostoa kannattaa kuitenkin harkita, mikäli käytössä oleva tila ja budjetti antavat sille myöten. Häkki on tukevampi ja turvallisempi vaihtoehto lisäksi sen mukana tulee myös turvaraudat sekä leuanvetotanko.

Kyykkytelineet

Kyykkyteline hintaJos sinulla ei ole mahdollisuutta varata kyykkytelineelle riittävän suurta kiinteää paikkaa treenitiloissasi, valitse erilliset kyykkytelineet. Itsenäisesti seisovia telineitä on helppo liikutella ja niiden etäisyyttä toisistaan voi säätää. Kyykkytelineitä voi käyttää myös penkkipunnerruksessa yhdessä vino- tai tasapenkin kanssa. Kyykkyteline ei sisällä paljoa erillisiä osia joten se helppo jo nopea koota.

 

 

 

Kyykkyhäkki eli Power Rack

kyykkytelineKyykkyhäkki on tukevarakenteinen häkki, jossa on painotelineet, turvaraudat ja leuanvetoteline. Vaikka kyykkyhäkki seisookin itsenäisesti, suositellaan se kiinnittämään lattiaan kiinni ruuvein tai pultein mikäli vain mahdollista. Lattiaan kiinnitettynä kyykkyhäkki on äärimmäisen tukeva ja vakaa kotisalin keskus, jonka ympärille voi rakentaa vapailla painoilla ja erilaisilla penkeillä monipuolisen treenikeskuksen.

Kyykkyhäkin huonona puolena on sen koko. Kyykkyhäkin käyttö vaatii yleensä erillisen kotisalin, jotta sitä voidaan käyttää täysitehoisesti. Myös riittävä huonekorkeus on tärkeää. Kyykkyhäkin kanssa tarvitset myös lisävarusteita, jotta saat siitä kaiken hyödyn irti. Säädettävä vinopenkki tai tasapenkki on yleensä ostoslistalla kyykkyhäkin kanssa. Kyykkyhäkin huonoksi puoleksi voidaan mainita myös sen hinta. Se on merkittävästi kalliimpi, kuin kevyemmät kyykkytelineet.

Peruslaitteesta monitoimilaitteeksi – millainen kyykkyhäkki on paras ratkaisu?

Kyykkyhäkin valinnan tulisi perustua omiin harjoitustarpeisiisi. Jos kuitenkin haluat joustavuutta harjoitteluusi, on hyvä idea valita teline, jossa on useita harjoitteluvaihtoehtoja. Korkealaatuisille malleille on tunnusomaista mm: 

 Mahdollisuus harjoittaa erilaisia lihasryhmiä
 Monipuoliset painosarjat ja joustavuus
 Ne ovat valmistettu sekä aloittelijoille, että edistyneille kuntoilijoille ja mahdollistavat erilaiselle kuntotasolle sopivan harjoittelun
Parasta mallia metsästävien kannattaa verrata eri malleja ja arvioida niiden ominaisuuksia suhteessa omiin henkilökohtaisiin harjoitustavoitteisiin.

Kyykkyteline vai Smith-laite?

Erityisesti rintalihasharjoituksissa käytetään usein Smith-laitetta. Voit valita Smith-laitteen tai kyykkytelineen, riippuen siitä kumpi versio sitten soveltuukaan parhaiten sinulle. Molemmilla on omat etunsa. Smith-laite sopii hyvin erityisesti silloin, kun harjoittelet yksin, koska se vaikuttaa harjoitteluun myös psykologisesti lisäämällä varmuutta, sillä voit lukita painon telineeseen milloin vain. Monien urheilijoiden mielestä kyykkyteline, jossa käytetään ns. vapaita painoja, on vaativampi. Kuorman nostamisen jälkeen tanko täytyy pystyä myös tasapainottamaan toisin kuin smith-laitteessa. Monesti vapaapainoversio valitaan kun harjoitellaan yhdessä jonkun muun kanssa, sillä harjoituskaveri voi varmistaa, ettet jää liian suuren kuorman alle.

Mitä lihasryhmiä voidaan harjoitella kyykkyhäkillä?

Useimmilla tällä hetkellä markkinoilla olevilla kyykkyhäkeillä harjoitetaan pitkälti ylävartaloa, etenkin rintalihaksia. Kyykkyhäkki tarjoaa kuitenkin huomattavasti monipuolisempia treenivaihtoehtoja käyttäjälleen. Halusitpa trenata sitten hauiksia, ojentajia tai rintalihaksia, se onnistuu helposti. Vaikka jotkut mallit sallivat vain tietyn lihasryhmän harjoittamisen, toiset tarjoavat paljon enemmän joustavuutta harjoitteluun. On syytä muistaa, että useimmat kyykkyhäkit ovat suhteellisen kookkaita, jonka takia on järkevää valita alusta alkaen malli, joka vastaa sinun tarpeisiin.

Mitä etuja kyykkyteline tarjoaa?

Klassinen kyykkyteline on monipuolinen harjoitusväline ja yleensä harjoituspainot voidaan säilyttää suoraan samassa telineessä. Et siis tarvitse erillisiä telineitä painojen säilyttämiseen. Loogisen suunnittelun ansiosta harjoituspainot ovat koko ajan saatavilla, eikä harjoitusta tarvitse keskeyttää painoja etsien. Toki tämä toimii vain, jos painot on oikeassa järjestyksessä säilytetty.

Kyykkyhäkit apuna organisoinnissa

Kyykkyhäkkejä voidaan pitää klassisena kuntoiluvälineenä ja kuten jo nimestäkin voi päätellä, se muistuttaa häkkiä. Vaikka kuntoilaitteella on yksinkertainen muotoilu, se tarjoaa mm. mahdollisuuden varastoida muita varusteita, kuten levypainoja ja painotankoja. Se miten kyykkyhäkkiä käytetään riippuu pitkälti sen rakenteesta ja käytettävissä olevasta tilasta.

Kuinka iso kyykkyteline kannattaa valita?

Se, minkä kyykkytelineen käyttäjä viime kädessä valitsee, riippuu olennaisesti käytettävissä olevasta tilasta. Vaikka modernilla kyykkytelineellä on mahdollista tehdä monipuolisia harjoituksia pienessä tilassa, niin on kuitenkin selvää, että teline vaatii tilaa ympärilleen. Kyykkytelineen valinnassa on järkevää noudattaa seuraavia vinkkejä:
1. Telineen ympärillä tulee olla riittävästi liikkumatilaa. Telineen asettaminen liian lähelle seinää voi rajoittaa sen käyttäjää tarpeettomasti.
2. Turvallisuus on tärkeä tekijä! Kaikki "kompromissiratkaisut", etenkin käytettävissä olevan tilan suhteen voivat olla vaarallisia. Esimerkiksi levypainojen tulee aina olla asetettavissa helposti paikoilleen ja poistettaissa yhtä helposti.
3. Kun kuntoilualueena ei ole vain kyykkyhäkki, on myös muut kuntoiluvälineet otetttava huomioon suunnittelussa.
Kun omiin tarpeisiin sopiva kyykkyteline löytyy, se tarjoaa käytäjälleen todellisen monitoimilaitteen harjoitteluun.

Milloin kyykkytelineen käyttö on järkevää?

Kyykkytelineet sopivat erityisesti monitoimiharjoitteluun tai kun tavoitteena on tuoda enemmän tilaa kotikuntosalille. Jos haluat harjoittaa ylävartalon kestävyyttä tai voimaa, on kyykkyteline hyvä valinta siihenkin. Et tarvitse enää useita laitteita, vaan yksi monipuolinen teline riittää. Laitteen monipuolisuus määrittää usein myös sen hinnan. Perusteline on yleensä halvempi kuin malli, joka on tukevampi ja jota voidaan monipuolisesti säätää harjoituksen mukaan. Kuitenkin mallista riippumatta valmistajat ovat keskittyneet paitsi korkeaan laatuun myös telineiden yksinkertaiseen kasaamiseen, jonka takia pääset nopeasti aloittamaan harjoittelun toimituksen jälkeen.

kyykkyteline tarjous

Julkaisija: Gorilla Sports