Tuotearvostelut:

Aerobic & jooga

4.1 / 5

Perustuu 270 tuotearvosteluun

Aerobic & joogaAerobic välineet nyt meiltä edullisesti! Myös jooga välineet kuten liinat ja nauhat. Tarjoukset ovat voimassa vain hetken, joten tilaa aerobic ja jooga välineet nyt!

84 tuotetta
Näytetään 1-25 yht. 84 tuotteesta
TARJOUS
TÄNÄÄN -16%
Voimapyörä

Voimapyörä

24,95 € (29,95 €)

Alkaen 3.95 €/kk

24

Heti varastosta Osta

Pikatoimitus 1-3 arkipäivässä

Product category FAQs

 • Mitkä ovat suosituimpia aerobisen joogan asentoja?

  Aerobisessa joogassa suosittuja asentoja ovat esimerkiksi Surya Namaskar (Auringon tervehdys) ja Ashtanga-sarjan liikkeet, jotka aktivoivat sydän- ja hengityslihaksia tehostaen hapenottokykyä.


 • Mikä on aerobisen harjoittelun hyöty joogassa?

  Aerobinen harjoittelu joogassa parantaa sydämen toimintaa, lisää kestävyyttä, edistää painonhallintaa ja parantaa yleistä mielialaa.


 • Miten voin yhdistää aerobisen harjoittelun joogaharjoitukseen?

  Aerobista harjoittelua voi yhdistää joogaan lisäämällä dynaamisia ja sykettä nostavia liikkeitä, kuten Vinyasa-sarjoja tai tehokkaita asentojen toistosarjoja, joogarutiiniisi.


 • Kuinka usein tulisi harrastaa joogaa optimaalisten tuloksien saavuttamiseksi?

  Optimaalisten tulosten saavuttamiseksi tulisi harjoittaa aerobista joogaa säännöllisesti, 2-5 kertaa viikossa, riippuen omasta kuntoilutasostasi ja tavoitteistasi.


Jooga ja aerobic: Tehokkaan kuntoiluyhdistelmän perusteet

Jooga ja aerobic ovat molemmat suosittuja liikuntamuotoja, jotka tarjoavat runsaasti terveyshyötyjä. Jooga korostaa hengitystä, liikkuvuutta ja mielen rauhoittamista, kun taas aerobic on enemmän sykettä kohottava kestävyysharjoitus, joka keskittyy koko kehon tehokkaaseen energiankulutukseen.

Valitessasi joogan ja aerobicin välillä, mieti omia terveydellisiä tavoitteitasi ja mieltymyksiäsi. Jooga voi auttaa lisäämään kehon joustavuutta ja vahvistamaan lihaksia lempeämmän ja meditatiivisen approachin kautta. Toisaalta, aerobic parantaa sydän- ja verenkiertoelimistön toimintaa, polttaa kaloreita ja voi auttaa painonhallinnassa tehokkaasti.

Valinnan ei kuitenkaan tarvitse olla joko tai, sillä monipuolisuus harjoittelussa onkin avainasemassa terveyden ja hyvinvoinnin kannalta. Voit yhdistää joogan ja aerobicin osana tasapainoista harjoittelurutiinia, saaden näin molempien maailmojen parhaat puolet.

Gorilla Sports Jooga Ja Aerobic Tuotteet

Joogan perusteet

Jooga on holistinen harjoitus muoto, joka yhdistää kehon ja hengen. Se edistää niin fyysistä kuin henkistä hyvinvointia ja sisältää useita erilaisia harjoitustyylejä ja tekniikoita.

Joogan historia ja filosofia

Jooga on muun muassa intialaisen filosofian tulos, ja se on kehittynyt tuhansien vuosien aikana. Se ei ole pelkästään fyysisten asanoiden suorittamista, vaan sopii myös mielen harjoittamiseen ja henkiseen kasvuun. Joogan filosofia korostaa tasapainoa ja yhteyttä kaikkeen ympärillä olevaan. Jooga on ollut erittäin suosittua yhdysvalloissa, sekä monissa muissa maissa.

Joogan tyypit

Joogassa on monia eri tyylejä, jotka sopivat erilaisiin tarpeisiin ja mieltymyksiin. Hatha-jooga on perusmuoto, joka keskittyy fyysiseen harjoitteluun ja hengitystekniikoihin, kun taas esimerkiksi Kundalini-jooga korostaa energian ja tietoisuuden kohottamista. Valintaan vaikuttavat omat tavoitteet ja kehon tuntemukset.

Joogan perusliikkeet

Jooga tarkoittaa myös asanoiden, eli tiettyjen kehon asentojen harjoittamista. Perusliikkeisiin kuuluvat esimerkiksi seisoma-, istuma-, taivutus- ja tasapainoasennot. Harjoitukset aloitetaan yleensä rauhallisesti ja edetään kehoa kuunnellen. Tavoitteena on liikkuvuuden, voiman ja mielen kirkkauden parantaminen.

Gorilla Sports JoogavyöGorilla Sports JoogarengasGorilla Sports Joogatarvikkeet

Aerobicin perusteet

Aerobic on tehokas laji, joka keskittyy kestävyyden ja lihaskunnon parantamiseen. Tämä monipuolinen harjoitustyyli ei ainoastaan vahvista sydän- ja hengityselimistön toimintaa, vaan parantaa myös tasapainoa ja lihasvoimaa lähes itsestään.

Aerobicin hyödyt

Aerobic-harjoittelu kehittää kestävyyttä ja voi olla hyvin tehokasta painonhallinnassa. Säännöllisten aerobic-tuntien avulla parannat sydän- ja verisuoniterveyttäsi sekä lihaskuntoasi. Lisäksi aerobicilla on positiivisia vaikutuksia mielialaasi ja se auttaa parantamaan koordinaatiota. Harjoituksen jälkeen kroppa ja mieli kiittää.

 • Sydän- ja verisuoniterveys: Aerobic harjoittaa hengitys-, sydän- ja verenkiertoelimistön toimintaa.

 • Lihaskunto ja tasapaino: Lisää lihasvoimaa ja edistää hyvää tasapainoa.

 • Mielialan kohoaminen: Liikunnan myötä keho vapauttaa endorfiineja, jotka voivat parantaa mielialaa.

Aerobicin eri muodot

Voit tehdä aerobic-harjoitteluasi monipuolisesti erilaisten lajien kautta. Tunnit voivat sisältää esimerkiksi body aerobic -liikkeitä, low impact -treeniä tai combat-tyylisiä elementtejä. Lisäksi saatat löytää vaikutteita tanssista, joogasta ja itämaisista kamppailulajeista.

 • Body Aerobic: Koko kehon lihaskuntoharjoittelua musiikin tahdissa.

 • Low Impact: Matalan rasituksen aerobic vähentää niveliin kohdistuvaa rasitusta.

 • Combat-tyyliset tunnit: Yhdistävät taistelulajiliikkeitä aerobic-harjoituksiin.

Gorilla Sports PumptankoGorilla Sports SteppilautaGorilla Sports Aerobickasipainot

Valitsemalla sopivan aerobic-muodon voit rakentaa harjoitusohjelman, joka vastaa parhaiten omia tarpeitasi ja tavoitteitasi.

Joogan ja aerobicin yhdistäminen

Yhdistämällä joogan ja aerobicin, saat hyödynnettyä kumpaakin liikuntamuodon parhaat puolet – voiman ja liikkuvuuden kehittämisen samassa harjoitusohjelmassa.

Monipuoliset harjoitusohjelmat

Erilaisten harjoitusten yhdistäminen luo monipuolisia harjoitusohjelmia, jotka parantavat niin kestävyyttä, hengitystekniikoita kuin lihasvoimaakin. Luo harjoitusohjelmaasi tasapaino, jossa joogan rauhalliset ja kehoa avaavat liikkeet täydentävät aerobista harjoittelua, joka puolestaan kehittää kestävyyttäsi ja energiatasoasi.

 • Jooga tarjoaa kehollesi:

  • Parantunutta liikkuvuutta ja notkeutta

  • Vahvistuneet ja tonifioituneet lihakset

  • Mielen rentoutumista ja stressinhallintaa

 • Aerobic puolestaan keskittyy:

  • Sydän- ja verenkiertojärjestelmän kestävyyden kasvattamiseen

  • Kalorien kuluttamiseen ja painonhallintaan

  • Energiatasojen nostamiseen ja mielialan parantamiseen

Kun suunnittelet viikoittaisia harjoituksiasi, sisällytä seuraavat elementit kumpaankin osa-alueeseen:

 1. Jooga: valitse joogaharjoituksia, jotka kehittävät voimaa ja tasapainoa, esimerkiksi soturiasennot.

 2. Aerobic: lisää aerobisia harjoituksia, kuten juoksu tai ryhmäliikuntatunnit, joissa syke nousee turvalliselle tasolle.

Tärkeää on myös muistaa liikkeiden oikeaoppinen suoritus ja kehon kuuntelu, jotta vältät ylirasitusta. Ajattele harjoitusohjelmasi kokonaisvaltaisena hyvinvoinnin kehittämisenä, jossa yhdistät mielen ja kehon vahvistumisen.

Harjoitusvälineet ja -ympäristö

Jooga ja aerobinen harjoittelu voidaan toteuttaa monin eri välinein ja ympäristöissä, jotka edistävät omaa harjoitteluasi ja tukevat tavoitteitasi. Valitessasi sopivia varusteita ja harjoittelupaikkaa, on tärkeää ottaa huomioon henkilökohtaiset tavoitteesi ja mukavuuden tarpeesi.

Sopivat varusteet

Aloita keräämällä itsellesi perusvarusteet, jotka mahdollistavat tehokkaan harjoittelun. Joogaan sopivia välineitä ovat esimerkiksi:

 • Joogamatot: Pitävät pinnan, joka ehkäisee liukastumista ja pehmentää alustaa.

 • Joogatyynyt ja -blokit: Auttavat syventämään asanoita ja tukevat kehon oikeaa linjausta.

 • Joogavyöt: Auttavat venyttelyssä ja asentojen ylläpitämisessä oikeaoppisesti.

Aerobiseen harjoitteluun käytetään tyypillisesti paljon välineitä kuten:

 • Hyppynarut: Tehokas tapa harjoittaa sydän- ja verenkiertoelimistöä.

 • Käsipainot: Vahvistavat lihaksia ja saat lisähaastetta liikkeisiin.

 • Tasapainolaudat: Kehittävät koordinaatiota ja tasapainoa.

Valitse laadukkaat välineet, jotka kestävät käyttöä sekä tarjoavat turvallisuutta ja mukavuutta.

Harjoittelupaikan valinta

Valitse harjoittelupaikka, joka sopii omiin tarpeisiisi. Kaikki eivät kaipaa kuntosalia tai erillistä harjoittelutilaa, vaan jooga ja aerobinen liikunta ovat mahdollisia myös kotona. Tärkeää on riittävä tila liikkua vapaasti ja turvallisesti. Mikäli valitset julkisen paikan, kuten puiston tai joogasalin, varmista että sinulla on mahdollisuus rauhalliseen harjoitteluun ja että ympäristö on tukeva.

Harjoittelupaikka voi myös vaikuttaa motivaatioon, joten valitse ympäristö, jossa tunnet itsesi inspiroituneeksi ja energiseksi. Muista, että ulkoilman sijaan sinun on mahdollista harjoitella myös sisätiloissa, ilman sääolosuhteiden häiriötekijöitä.

Aloittelijan opas

Jooga ja aerobic ovat molemmat erinomaisia tapoja kohentaa kuntoa ja mielen hyvinvointia. Tässä oppaassa käsitellään ensisijaisesti, miten kannattaa aloittaa näiden lajien harrastaminen ja mitä perusasioita sinun on hyvä tietää.

Joogan aloittaminen

Aloittaaksesi joogan, sinun tulee ensin valita itsellesi sopiva joogatyyli. On hyödyllistä muistaa, että jooga sopii kaiken tasoisille harrastajille, ja sen voi aloittaa harjoittelun vaikka kotona. Tärkeintä on valita oikeanlaiset harjoitukset, jotka auttavat sinua saavuttamaan henkilökohtaiset tavoitteesi.

Mitä säännöllisemmin jaksat treenata, sitä helpompaa joogasta tulee, jonka jälkeen voit alkaa tehdä hieman monimutkaisempia liikkeitä.

 • Tarvikkeet: Hanki laadukas joogamatto ja mahdolliset muut apuvälineet, kuten joogapalikat tai hihnat.

 • Harjoitusvaatteet: Pue päällesi mukavat ja joustavat vaatteet, jotka eivät rajoita liikkeitäsi.

Joogan säännöllinen harjoittaminen voi alkaa muutamilla perusasennoilla (asanoilla), jotka kehittävät notkeutta ja vahvistavat kehoa. Katso ensin ohjeet videoilta tai ilmoittaudu aloittelijoille tarkoitetuille tunneille, jossa opit oikeat tekniikat ja löydät omaan kehoosi sopivat asennot.

Aerobicin perusteet aloittelijoille

Aerobicissa tärkeää on löytää oma rytmi ja muistaa, että edistyminen tapahtuu askel kerrallaan. Aerobicin avulla voit parantaa sydän- ja verenkiertoelimistön kuntoa. Aloittaessasi aerobicin, keskity helpompiin liikkeisiin ja lisää intensiteettiä vähitellen. Vaikka laji on varsin fyysinen, voi sitä sopivilla painoilla sopeuttaa myös aloittelijoille sopivaksi.

 • Opastus: Liity aloittelijoille tarkoitetulle tunnille tai seuraa opastettuja videoita.

 • Vaatetus ja varusteet: Valitse hengittävät ja joustavat vaatteet, joissa on hyvä liikkua sekä tukevat liikuntakengät.

Alkuun pääset käynnistämällä muutaman helpohkon jakson, jotka voivat sisältää kevyttä juoksua paikallaan, askelkyykkyjä ja erilaisia vartalon kiertoja. Tavoitteena on lisätä aerobista kestävyyttä, joten muista kuunnella omaa kehoasi ja edetä omaan tahtiisi.