SteppilautaSteppilaudat nyt meiltä edullisesti! Onnistuu eri liikkeet sekä ihanteellinen treeni- ja jumppakäyttöön. Tilaa nyt steplaudat, ennen kuin tarjoukset päättyvät tai tuotteet myydään loppuun!

4 tuotetta
Näytetään 1-4 yht. 4 tuotteesta

steppilauta

Oppaan sisältö

  1. → Hinta
  2. → Valinta
  3. → Treenivinkit
  4. → Vaikutus lihaksiin
  5. → Hyvä tietää

Steppilauta treeni ja osto-opas

Steppilauta on yksi vanhimmista kuntosalilaitteista ja se oli erityisen suosittua 1990-luvulla. Sen suosio on alkanut taas nousta ja siitä onkin tullut taas trendilaji! Alla näät ohjeet steppilaudan ostamiseen ja sillä treenaamiseen. Steppilauta myydään esimerkiksi Suomen suosituimmassa kuntosalitarvikekaupassa, eli tietysti Gorilla Sportsissa!

Steppilauta ja hinta

Jos olet päättänyt ostaa omat steppilautatarvikkeet sinun pitää olla valmis maksamaan siitä 20€ ja 250€ väliltä. Kannattaa muistaa, että usein suurempi sijoitus on myös järkevää, koska kalliimmissa steppilaudoissa on usein enemmän ominaisuuksia. Parempiin ominaisuuksiin kuuluu usein suurempi koko ja korkeuden säätö. Korkeuden säätö on kätevä, sillä voit nostaa steppilautaasi korkeammalle kun kuntosi parantuu!

Aloittelijalle matalampi steppilauta on riittävä vaihtoehto, mutta kun haluat saada lisää vaikeusastetta kannattaa sitä nostaa. Tämän takia kalliimpi steppilauta voi loppujen lopuksi olla fiksumpi ostos!

Joka tapauksessa, jos sinulla on matala budjetti tai haluat muuten vain testata steppilautailua ilman että sinun tarvitsee ensin ostaa varsinaista steppilautaa löytyy steppilaudalle varteenotettavia vaihtoehtoja. Voit kokeilla esimerkiksi puulankuista tehtyä koroketta tai erittäin matalaa tuolia ja näin voit aloittaa steppilautailun. Kannattaa kuitenkin muistaa että usein nämä vaihtoehdot voivat olla vaarallisia esimerkiksi liukkautensa takia.


Steppilauta Säädettävä Iso
  on hyvä vaihtoehto jos sinulla on tilaa hieman kookkaammalle steppilaudalle. Suurempi steppilauta tuo mukanaan paremman vakauden ja suuremman enimmäiskeston.

steppilauta hinta

Säädettävä Steppilauta Pieni Steppilauta Säädettävä Pieni mahtuu pienempäänkin tilaan. Näin ollen se on loistava vaihtoehto kuntoilijalle, jolla on rajattu määrä tilaa steppilaudan säilytykseen tai harjoitteluun.

Näin valitset oikean steppilaudan itsellesi

Tukevuus. Valitse tukeva steppilauta, jotta voit tehdä sillä koviakin treenejä.

Painorajoitus. Steppilaudan tulee kestää sinun painosi, joten huomioi steppilaudan enimmäispaino.

Korkeus. Valitse oikean korkuinen steppilauta. Steppilaudan korkeus tulee määrittää harjoittelijan kunnon, taitotason ja pituuden perusteella. Aloittelijan tulisi aloittaa 15cm korkuisella steppilaudalla. Kokeneemmalle kuntoilijalle sopiva steppilaudan korkeus on 25cm.

Koko. Steppereitä on eri kokoisia. Kannattaa valita sen kokoinen stepperi, jota mahdut säilyttämään esimerkiksi sängyn alla tai hyllyssä.

Tässä muutama tärkeä vinkki steppilaudalla treenaamiseen:

1) Astu steppilaudalle koko jalkapohjallasi niin, että se on steppilaudan päällä aina tukevasti
2) Pidä askel sopivan mittaisena
3) Vuorottele jalkoja, jotka nostavat sinut laudan päälle ja siitä alas
4) Tee alkuun vain 5 toistoa per jalka yhdessä sarjassa
5) Älä anna polvesi mennä lukkoon harjoitellessasi
6) Tee askelmat pehmeästi kumpaankiin suuntaan eli askeltaessasi ylös ja alas

Huom! Muista, että steppilauta pitää asettaa oikealla korkeudelle harjoittelijan taustan perusteella, jos et ole kokenut liikkuja aloita alimmasta tasosta ja nosta sitä sitten vähitellen.

Steppilauta treeni

Asento.  Pään tulee olla aina pystyssä, olkapäät alhaalla ja takana sekä rinta ylhäällä.

Aloitus. Kun astut laudalle astu sille koko jalkapohjalla. Tee liikkeitä aluksi rauhallisesti. Älä nosta jalkaa turhan korkealle, kun astut steppilaudalle.

Jalan nosto. Kun astut laudalta pois, astu siitä maksimissaan 30cm poispäin. Pidä paino jalkaterällä.

Johtava jalka. Johtava jalka tarkoittaa jalkaa, joka aloittaa liikkeen. Pidä yhtä jalkaa johtavana jalkana kerrallaan maksimissaan yhden minuutin ajan ja vaihda se sitten toiseen jalkaan.

Steppilauta jumppa

Steppilauta on klassinen harjoitus. Se on kestänyt vuosikymmeniä ja siihen on yksi syy: se tuo tuloksia!

Steppilauta on 12,5cm – 25cm korkea taso. Voit astua sen päälle, ympäri ja alas erilaisissa rytmeissä, joka saa sinun sykkeesi nousemaan ja hengästymään ja vahvistamaan lihaksiasi.

Step aerobicin liikkeet vaihtelevat aloittelijoille tarkoitetuista malleista aina ammattilaistason liikkeisiin! Yleisin ja yksinkertaisin liike on vain, että astut laudalle ja astut siitä sen jälkeen alas. Kun kehityt voit alkaa tehdä vaikeampia liikkeitä, kuten hyppäät steppilaudan yli ja tämän jälkeen kävelet takaperin steppilaudan päälle. Tai steppailet laudalle eri kulmissa. Tämän lisäksi voit aina nostaa säädettävää steppilautaa ylöspäin, joka lisää vaikeusastetta entisestään!

Monet ihmiset harjoittelevat steppilaudalla tunneilla, joissa ohjaaja näyttää erikseen jokaisen tehtävän liikkeen. Tunnilla tehty harjoitus on siitä hyvä, kun ohjaaja ja hyvä musiikki saa sinut tekemään harjoituksen kovempaa ja oikein!

Usein treenit alkavat niin, että ensin lämmittelet. Tämän jälkeen tehdään varsinainen treeni ja sen jälkeen treenien lopussa tehdään vielä loppuverryttely rauhellisemmalla temmolla.

Steppilauta ja lihaksisto

Syvät vatsalihakset: Sinun syvät vatsalihakset tasapainottavat sinua, kun liikut laudan päällä. Samalla poltat rasvaa ja vatsalihaksesi kehittyvät.

Kädet: Vaikka steppilautatreenin pääosaa näyttelevätkin jalat, voit esimerkiksi käsipainojen avulla saada myös hyvän käsitreenin aikaiseks samalla kun treenaat steppilaudalla.

Jalat: Steppilaudalla treenaat tehokkaasta pohkeita, nelipäiset reisilihakset ja takareidet.

Pakarat: Kaikki liikkeet harjoittavat myös pakaroita.

Selkä: Käytät selkälihaksiasi jokaisella askelmalla.

Steppilaudat ja kuormituksen tapa

Venyvyys: Erilaiset liikkeet tekevät sinusta notkeamman.

Aeroobisuus: Sinun sykkeesi nousee. Hikoilet sitä enemmän mitä rankempi treeni on.

Voima: Steppaamalla lihaksistosi kehittyy monipuolisesti, niin kuin ylhäällä on mainittu. Voit käyttää harjoituksen lisänä myös lisäpainoja.

Mitä muuta sinun tulisi tietää?

Hyväksi aloittelijalle? Aloita helpoista liikkeistä ja mene sitten vaikeampi kohden kun kehityt.

Ulkona: Keveytensä ansiosta steppilauta on helppo viedä myös pihalle! Muistathan kuitenkin ottaa huomioon vallitsevat sääolosuhteet ja ole varovainen.

Steppilauta kotona: Kyllä ja se on vieläpä helppoa! Laitat vain musiikin soimaan ja asetat steppilaudan tasaiselle pinnalle.

Onko steppilauta treeni minulle hyvä jos minulla on sairauksia?

Jos sinulla on korkea verenpaine, korkea kolesterooli tai diabetes, lääkärisi on todennäköisesti jo kertonut sinulle että sinun tulisi aloittaa treenit! Steppilaudat tarjoavat hyvän, helpon ja nopean vaihtoehto treenaamiseen.

Jos pystyt tekemään siitä itsellesi rutiinin, niin että teet sitä useimpina päivinä viikossa vähintään puoli tuntia kerrallaan se voi auttaa sinua laskemaan painoa ja pahanlaatuista kolesterolia, niin kuin verenpainettakin. Näitä alentamalla myös sydänkohtauksen riski pienenee ja saat muutenkin paremman ja pirteämmän olon!

Jos sinulla on ollut aikaisemmin sydänsairauksia tarkistathan ensin lääkärisi kanssa millainen liikunta sinulle sopii.

Jos sinulla on diabeteksen esiaste, urheilu saattaa auttaa diabetesta kehittymästä. Steppilauta harjoittelu auttaa myös sinua pärjäämään paremmin diabeteksen kanssa; tietenkin oikean ruuan ja tarpeellisen lääkityksen kera. Seuraa lääkärisi kanssa diabeteksen oikeanlaista hoitoa ja treeniä.

Jos sinulla on lonkka, jalka, nilkka ja polvikipuja steppilautatreeni ei välttämättä ole sinua varten! Tällöin sinun tulee ehdottomasti tarkistaa ammattilaisen kanssa, mitä urheilua voit tehdä ja mitä et. Esimerkiksi uinti on tällaisissa tilanteissa usein parempi vaihtoehto.

Raskaana? Liikunnan tekeminen raskauden aikana on usein hyväksi, kunhan raskaus etenee hyvin. Tarkista tämä lääkärisi kanssa. Pitääksesi itse ja lapsesi terveenä huomioi nämä seikat: laske steppilaudan tasoa kun mahasi kasvaa, juo vettä ja älä tee liian rankkaa treeniä.

Aloittelija? Kannattaa tarkistaa lääkäriltä aina ennen uuden liikuntamuodon aloittamista.

Toivottavasti näistä vinkeistä oli apua ja tarvittaessa voit aina ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme steppilauta-asioissa!

Ota steppilaudan seuraksi myös nämä!

  1. → Käsipainot
  2. → Kuntopallot
  3. → Painoliivit

steppilauta tarjous