Tuotearvostelut:

Hierontapallo

5 / 5

Perustuu 3 tuotearvosteluun

Hierontapallo

10 tuotetta
Näytetään 1-10 yht. 10 tuotteesta

Aktiiviset suodattimet

TARJOUS
TÄNÄÄN -25%
Fascia Rulla 3-setti

Fascia Rulla 3-setti

34,74 € (46,74 €)

Alkaen 3.95 €/kk

Heti varastosta

TARJOUS
TÄNÄÄN -26%
Fascia Rulla 4-setti

Fascia Rulla 4-setti

42,54 € (57,54 €)

Alkaen 4.95 €/kk

Heti varastosta

TARJOUS
TÄNÄÄN -25%
Fascia Rulla 5-setti

Fascia Rulla 5-setti

61,74 € (82,74 €)

Alkaen 4.95 €/kk

Heti varastosta

TARJOUS
TÄNÄÄN -53%
Pilatespallo 18cm

Pilatespallo 18cm

6,95 € (14,95 €)

Alkaen 2.95 €/kk

date_range Ennakkotilaus

TARJOUS
TÄNÄÄN -41%
Pilatespallo 23cm

Pilatespallo 23cm

9,95 € (16,95 €)

Alkaen 2.95 €/kk

Heti varastosta

TARJOUS
TÄNÄÄN -15%
Pilatespallo 28cm

Pilatespallo 28cm

15,95 € (18,95 €)

Alkaen 3.95 €/kk

Heti varastosta

Hierontapallo

Hierontapallo ohjeet, kokemuksia ja käyttö

Hierontapallo ja hierontarulla ovat suosituimmat välineet omatoimiseen hierontaan! Niin tehokas kuin hierontapallo on, se on todennäköisesti vanha keksintö koska monissa vanhoissa kulttuureissa käytettiin sileitä lämmitettyjä taikka viilennettyjä kiviä hieronnassa. Tänä päivänä hierontapallot ovat paljon monimutkaisempia, koska niitä saa kaikenlaisilla pinnoilla. Hierontapalloista voidaan käytttää myös eri termejä, kuten "terapiapallot", "joogapallot" ja "fysioterapiapallot", jotka kaikki merkitsevät täsmälleen samaa asiaa. Tämän oppaan avulla voimme säästää sinulta vaivaa ja kustannuksia siitä, että sinun täytyy kokeilla niitä kaikkia. Suurin osa valmistajista käyttää myyntikikkoja myymään turhaa muovia, jotka eivät ole yhtä hyödyllisiä kuin pallot, joita voit ostaa urheiluvälineliikkeistä.

Hierontapallo on tehokas apu lihasjumeihin

Kaikista markkinointikikoista huolimatta hierontapallot ovat tehokkaita erottamaan kehosi ongelma-alueita ja mahdollistamaan pysyviä muutoksia, jotka lisäävät joustavuutta ja vähentävät kipua. Niiden ansiosta voit tehdä oman syvälihashieronnan, joka vastaa paineita, joita voit odottaa hierojan kämmenistä tai kyynärpäistä.

Parhaat fysioterapeutit, hierontaterapeutit ja urheilijat käyttävät hierontapalloja itsehoitoonsa ja useimmat käyttävät lacrossepalloja hieronnassa.

Hierontapallot ovat niin tehokkaita, että ne voivat jopa ehkäistä leikkauksia. Tiedetään, että selkätaudit joskus johtavat kuolemaan taikka heikentäviin kipuihin.

Hierontapallo ja sen valitseminen

Tärkeintä on se, että pystyt sijoittamaan hierontapallon ja ohjaamaan liikkeen ja paineen tiettyihin kehon osiin. Tekijät, jotka määrittävät, että onko sinulla oikea hierontapallo tarpeihisi, ovat koko, paino, muoto, pito ja kovuus.

Koko - kannattaa valita pallon koko hierottavan kehonosan mukaan

Kädet, käsivarret taikka jalkapohjan - haluat kokeilla golfpallon taikka lacrossepallon kokoisia hierontapalloja. Teknisesti golfpallon halkaisija on 42,7 mm ja lacrossepallon halkaisija 63 mm.

Etu- ja takareidet, vatsalihakset, pakarat, ylä- ja alaselkä ja niska - lacrossepallon ja tennispallon kokoiset pallot sopivat parhaiten näihin kehon osiin. Niiden halkaisijat ovat 63 mm, 67 mm ja 73 mm.

Rinta ja hartijat - näihin tarvitaan 10 cm halkaisijalta oleva pallo, joka on jo aika epätavallinen koko.

Paino - Mitä raskaampi pallo, sitä paremmin se pysyy siellä mihin sen asetat. Valmistamme kaikki pallot mahdollisimman raskaiksi tästä syystä vaikka se nostaakin hintaa huomattavasti. Eli, kiinteämmät pallot ovat parempia kuin ontot taikka täytettävät koska ne painavat enemmän. Kiinteät pallot myös epämuodostuvat pienemmällä todennäköisyydellä.

Muoto - On tärkeätä käyttää sileää palloa jotta voit ohjata sen liikettä tarkemmin kun rullailet. Jos et käytä kehonpainoasi paineena palloon, tuhlaat aikaasi. Eli unohda piikikkäät ja kumpuiset pallot vaikka ne näyttäisivät paremmilta. Yhden seikan takia piikit ovat parempia - ne tuovat lisää pitoa hikiselle kropalle.

Jotkut voivat sanoa että tarvit ulkokkeita kaivaaksesi syviä lihaksia, mutta kaikki vauriot ja kivut ovat hoidettavissa sielällä pallolla. Paremman ohjattavuuden lisäksi pallo kattaa enemmän aluetta nopeammin ja helpommin. Muista että paras tapa hieroa lihasta on kiertää sen ympäri eikä tuoda painetta suoraan kipeään kohtaan. Jos saat mustelmia helposti, niin sileä hierontapallo ehkäisee mustelmien muodostumista.

Pito - Hyvässä hierontapallossa on hyvä pito eikä se liuku helposti puisella lattialla, seinää vasten taikka ihollasi. Tämä helpottaa pallon ohjattavuutta ja ehkäisee sen liukumista pois jos käytät sitä seinää vasten.

Kovuus - Ei ole täydellistä hierontapalloa kovuuteen nähden, koska jokainen kehonosa reagoi erilaisiin kovuuksiin erilailla. Jotta lihaksesi kehittyvät, olisi parempi käyttää kovaa palloa.

On hyvä mainita, että kovuus ei ole ainut tekijä joka määrittää kuinka hierontapallo epämuodostuu kehosi alla. Ontolla ja kiinteällä pallolla voi olla sama kovuus, mutta ne tuntuvat erilaisilta.

hierontapallo tarjous

Hierontapallo ja useimmiten meiltä kysytyt kysymykset

K: Mikä on paras hierontapallo selkäkipuun?

V: On hyvä käyttää kiinteää hierontapalloa yläselälle taikka suurta erittäin kovaa palloa alaselälle. Erityisesti Fascia pallo on hyvä vaihtoehto selkäkipuihin. Joskus kovaan lihasjumiin pitää käyttää kovaa palloa, koska se vaikuttaa parhaiten. Jos sinulla on jokin selkävamma, niin aloita pehmeämmällä pallolla ja nosta pikkuhiljaa pallon kovuutta.

K: Mikä hierontapallo sopii parhaiten jalkahierontaan?

V: On vaikea päihittää kovaa palloa jalkahieronnassa! Jos aloittelet niin haluat kuitenkin jotain suurempaa ja pehmeämpää. Jos sinulla on jotain tarkkoja lihasjumeja taikka arpikudosta, niin käytä kovia pieniä palloja kuten golf palloja parempaa tehokkuutta varten.

K: Mitä ovat Trigger Point -hierontapallot?

V: Trigger Point -hierontapallot hierovat kehossasi erittäin tarkkoja kohtia, jotka voivat teettää enemmän kipua kuin muut kohdat. Mikä tahansa oikean kokoinen pallo käy hierontaan silloin, jos se pääsee hyvin kipukohtaan. Yleensä Trigger Point -hierontapallot ovat pienempiä.

Hierontapallon peruskäyttö

Olkapäät

Asetu selkä seinäävasten ja aseta hierontapallo niskan ja lapaluun väliin. Varovasti nojaa seinää vastan ja rullaa ylös ja alas tai sivuttain. Mikäli löydät jumin, pysähdy ja paina hieman voimakkaammin palloa seinää vastan.

Niska

Käytä hierontapalloa vastakkaisella kädellä ja hiero epäkäslihasta

Pakarat

Aseta pallo pakaran  ja seinän väliin. Kun löydät jumi kohdan pakarasta, liikuta hierontapalloa ylösalaisin sekä sivuttain. Mikäli oikeaa kulmaa ei löydy, käänny hieman sivuttain, jotta saat paineen kohdistettua oikeaan kohtaan. Ole kuitenkin varovainen, että et paina hierontapallolla luuta.

Jalat

Voit hieroa jalkoa hierontapallolla istualleen tai seiasaalteen. Ota kengät pois ja aseta hierontapallo jalkasi alle ja liikuta jalkaa hitaasti edestakaisin. 

Hierontapallon kaveriksi tämä!

  1. → Hierontarulla

hierontapallo hinta