CrosstrainerCrosstrainerit nyt edullisesti meiltä! Löydä valikoimasta itsellesi paras. Soveltuu niin kotiin kuin kuntosaliin. Tarjoukset ovat voimassa vain hetken, joten tilaa crosstrainer nyt!

14 tuotetta
Näytetään 1-14 yht. 14 tuotteesta

Jätti Crosstrainer-laitteen osto-opas

crosstrainer
Ellipsilaite, eli tutummin tunnettu crosstrainer kuuluu ehdottomasti kuntosalien suosituimpiin kestävyyslaitteisiin, eikä turhaan. Crosstrainer -laite on loistava yhdistelmä juoksumattoa, kuntopyörää sekä stepperiä. Laitteen tunnettuihin ominaisuuksiin kuuluu niin ylä- kuin alavartalonkin haastaminen, sekä nivelystävällisyys taaten tasaisin ja optimaalisen liikkeen. Laite mahdollistaa myös tasapainon kehittymisen, painon hallinnan eikä crosstrainerin tehoa turhaan ylistetä kaikkien laitteiden kesken. Crosstrainer sopii kotiin kuin kotiin, autotalliin ja tietysti omaan kuntosaliin ja sen avulla saat treenata monipuolisesti saavuttaen lihakset ja kunnon, jotka olet aina halunnut.

Jalkojen elliptinen, kävelyä ja juoksua muistuttava liike on laaja, mutta samalla keholle varsin ystävällinen poljinten tukiessa jatkuvasti käyttäjän luonnollista liikerataa. Liike pysyykin täten jatkuvasti kontrolloituna, joka on varsin hyvä asia etenkin laitteen uusille käyttäjille, joilla ei aiempaa kokemusta crosstrainer- laitteella urheilemisesta juurikaan ole. Crosstrainerissa myös ylävartalo pääsee töihin käsien liikkuessa eteen ja taakse jalkojen tehdessä pyörivää liikettä säilyttäen aina sopiva askelpituus.

Miten crosstrainerit -laitteita sitten käytetään?

Crosstrainer käyttö ei suinkaan ole vaikeaa, mutta voi aluksi vaatia hieman tasapainoa ja tottumista. Tämän jälkeen crosstrainer- laitteella treenaaminen alkaa kuitenkin tuntua varsin luonnolliselta, ja usein jopa varsin hauskalta!

Ennen laitteelle nousemista, kannattaa tarkistaa crosstrainerin painoraja ja kunto. Mikäli laite tuntuu olevan vakaasti paikallaan eikä sen liikkeen tielle osu mitään, olet valmis harjoittelun aloittamiseen. Aseta jalat jaloille osoitettuun telineeseen ja tartu kädelle varattuihin kahvoihin molemmilla käsillä. Mikäli käsille varatuista kahvoista pitäminen tuntuu aluksi luonnottomalta, kannattaa kokeilla kiinni pitämistä hieman alempana sijaitsevista, kiinteistä käsituista.

Asennon tunteessa luonnolliselta ja vakaalta, voi crosstrainerilla aloittaa treenaamisen siirtämällä aluksi toista jalka eteen. Tällöin voit huomata myös käsien siirtyvän edes takaisin, riippuen jalkojen asennosta. Mikäli liikerata tuntuu luonnolliselta eikä aiheuta epämukavuutta, voit jatkaa laitteen avulla harjoittelua. Jos liikerata kuitenkin aiheuttaa luonnotonta kipua ja epämukavuutta, lopeta crosstrainer harjoittelu välittömästi ja kerro asiasta lääkärille. Kiinnitä huomiota jatkuvasti myös käsien asentoon, ettet huomaamattasi tee kaikkea työtä ainoastaan jaloilla.

Kirjaa käyttämäsi vastustaso tai harjoitteluohjelma muistiin, jotta huomaat mahdollisen kehityksen ajan myötä. Todellisen kehityksen huomaaminen lisää motivaatiota entisestään!crosstrainer-hinta

Crosstrainerin avulla treenaaminen, harjoittelu ja lämmittely

Ensikertalaiselle sopivan pituinen harjoittelu on noin 10 minuuttia matalalla vastuksella. Liikeradan tullessa vähitellen yhä tutummaksi, voi vastusta nostaa vähitellen. Vastuksen nostaminen polttaa enemmän kaloreita, sekä lisää lihasten kestävyyttä. Lisää vastusta kuitenkin maltillisesti kerralla, jotta liikerata ja kehon asento ei kärsi. Koko crosstrainer- harjoituksen ajan on huomiota kiinnitettävä lisäksi ylävartalon, etenkin selän ja hartioiden asentoon. Katseen tulisikin pysyä edessäpäin koko ajan, eikä harhailla katselemaan jalkoja.

Harjoittelua ennen tulee muistaa riittävän pitkä lämmittely, jonka avulla lihakset saadaan lämpimiksi ja vältytään muun muassa venähdyksiltä ja muilta liikuntavammoilta. Lämmittely on syytä suorittaa ilman vastusta, tai vaihtoehtoisesti mahdollisimman pienellä vastuksella, kuitenkin kiinnittäneet huomiota luonnollisen ja hallitun liikeradan säilymiseen. Lämmittelyn aikana on hyvä huomioida myös käsien ja muun ylävartalon riittävä vetreytyminen.

Pääharjoitus voidaan suorittaa oman mielen mukaan, joko käyttäen apuna crosstrainer omia ohjelmia, tai vaihtoehtoisesti esimerkiksi intervalliharjoittelua. Useimmissa crosstrainer laitteissa on valittavana lukuisia ohjelmia, kuten intervalliharjoitteluita, rasvanpolttoon erikoistuneita ohjelmia, ylämäkiharjoittelua tai tavallista, vapaata harjoittelua. Crosstrainer ja kaikki sen tarjoamat ominaisuudet onkin syytä käydä läpi, jotta crosstrainerit harjoittelusta saa varmasti kaiken irti.

Lämmittelyn lisäksi tulee muistaa myös riittävä jäähdyttely. Jäähdyttely laskee hitaasti sykettä ja voi ehkäistä esimerkiksi lihasten jäykkyyttä ja arkuutta, sekä vähentää huomattavasti loukkaantumisriskiä. Jäähdyttely myös käynnistää harjoituksessa kertyneiden kuona-aineiden poistumisen, jolloin kehon palautuminen tehostuu. Crosstrainer treenissä kannattaa jäähdyttelyn aikana myös tarkistaa ryhti, ja tehdä tarvittaessa selkää ja yläkehoa avaavia liikkeitä.

Miksi crosstrainer?

Kuten jo edellä mainittu, on crosstrainer loistava laite sen sisältäessä kaikki juoksemisen, kuntopyörän ja stepperin hyvät ominaisuudet. Lisäksi crosstrainerilla liikkuminen matkii kehon luontaista liikerataa, jolloin kaikki raajat saavat osakseen treenin, kuitenkin täysin ilman niveliin kohdistuvia iskuja. Laitteessa harjoittelu ei vaadi erityistä urheilutuntemusta ja siinä onkin jatkuvan tuen ansiosta jopa vaikeaa tehdä liikettä väärin.

Crosstrainerit ovat myös hyvinkin tunnettuja niiden helppokäyttöisyydestä etenkin intervallitreeneissä. Intervallitreenit ovat siis tehokkaita, muutaman minuutin mittaisia pyrähdyksiä, jolla syke saadaan nousemaan ja kunto kohenemaan samalla itseään haastaen. Crosstrainerilla intervallitreeneistä saadaan irti yhä enemmän tarkan vastuksen helpon säädön ansiosta.

Useat urheilijat pitävät crosstrainerilla harjoittelua myös loistavana lämmittelynä, ennen varsinaista urheilusuoritusta. Laite tarjoaakin kehon kokonaisvaltaisen lämmittelyn, ilman tärkeän ajan hukkausta tai lukuisia muita eri välineitä.

Crosstrainerin avulla voi:

Voit nopeuttaa laihtumista huomattavasti ja polttaa rasvaa. Monet ihmiset hyödyntävät crosstrainerilla liikkumista muun muassa painon pudotuksessa harjoittelun polttaessa hyvin rasvaa ja kohottaessa samalla hyvin kuntoa. Harjoittelun polttama kaloreiden määrä kuitenkin riippuu täysin käyttäjän iästä, sukupuolesta sekä sen hetkisestä kuntotasosta.

Crosstrainer on myös varsin hellä nivelille, joten crosstrainer harjoittelu soveltuu etenkin ylipainosta ja nivelongelmista kärsiville, sekä kuntoutuksessa oleville henkilöille. Etenkin polvien ja lonkkien suhteen nivelten paine vähenee merkittävästi, ja liikerata on huomattavasti parempi kuin enemmän tärähtävä juoksuaskel.

Crosstrainerilla harjoitellessa pääsee koko keho mukaan harjoitukseen, tämän lisäten muun muassa poltettujen kaloreiden määrää. Harjoittelija voikin itse päättää, keskittääkö treenin vain jalkojen, vai myös käsien alueelle.

Crosstrainer mahdollistaa myös laitteessa suoritetun harjoittelun intensiteettiin nopean muuttamisen. Intensiteetin säätöominaisuuksien avulla saat jäljiteltyä rentoa kävelyä, reipasta juoksua tai mahdollisesti rankkaa ylämäkeä ja portaiden kävelyä. Tarkkojen säätöominaisuuksien ansiosta kuntoa on mahdollista kasvattaa vähitellen, harjoituksien pysyessä jatkuvasti miellyttävinä.

Niin kuntosalilla kuin kotioloissakin crosstrainer lienee yksi turvallisimmista laitteista sen helppokäyttöisyyden ja muotoilun ansiosta. Turvallisuutta lisää oikean tekniikan oppimisen helppous, sekä luonnollinen liikerata. Laitteessa ei myöskään ole yhtä suurta vaaraa esimerkiksi putoamiseen tai kaatumiseen, kuin juoksumatolla tai kuntosalin vapailla painoilla.

Kenelle crosstrainer sopii?

crosstrainer-aloittelijoilleCrosstrainer on loistava urheiluväline niin aloittelijoille, kuin ammattiurheilijallekin. Crosstrainerin sisältäessä hyviä puolia monesta eri lajista, tarjoaa laitteiden liikerata käyttäjälle kehon kokonaisvaltaisen treenin treenaten eri lihaksia ilman turhaa nivelten rasitusta.

Crosstrainer soveltuu hyvin myös juoksuharrastuksen aloittelijoille, sekä henkilölle, jonka kehon lihakset ja nivelet eivät ole vielä tottuneet juoksun aiheuttamaan rasitukseen. Juoksuharrastuksessa rasituksen määrän nostaminen on kaiken a ja o, jotta vältytään vakavammilta rasitusvammoilta ja muilta harrastusta haittaavilla vaivoilta.

Crosstrainerin avulla on lisäksi mahdollista myös kuntouttaa ihmisiä, sillä laite on luonnollisen ja pehmeän liikeradan ansiosta turvallinen nivelille, lihaksille, nivelsiteille sekä luille.

Mitä lihaksia crosstrainer treenaa?

Crosstrainer suosio kasvaa koko ajan yhä enemmän ja enemmän, eikä suinkaan turhaan. Halusitpa sitten katseita kääntävät jalat, vahvat reidet ja kaiken lisäksi vielä kiinteät kädet, on crosstrainerilla treenaaminen varmasti hyödyllistä. Crosstrainer on loistava laite, jonka avulla voit treenata lähes jokaista kehon osaa vain yhdellä liikkeellä. Harjoituksia on lisäksi helppo muuttaa koko treenin ajan, jolloin saat kohdistettua harjoituksen suoraan haluamaasi lihasosioon. Oletko esimerkiksi kokeillut crosstrainer harjoittelussa treenaamista takaperin? Liikkeen suunnan muuttaminen, eli ikään kuin polkeminen takaperin tuo harjoituksen aivan uudelle tasolle.

Tärkeimpänä lihaksena crosstrainer treenaa tietenkin sydäntä. Kuten minkä tahansa urheilulaitteen kohdalla, myös crosstrainer saa sykkeen korkealle näin vähentäen esimerkiksi sydän- ja verisuonitautien riskiä erittäin merkittävästi. Crosstrainerin avulla voi myös vähentää monien muiden kansantautien aiheuttamia haittavaikutuksia ja myös kohtuukäytöllä kohentaa fyysistä hyvinvointiaan.

Crosstrainerin liikerata tarjoaa enemmän huomattavia etuja ja sopii lihasryhmien treenaamisessa verrattuna tavalliseen kuntopyörään paremmin. Tavallisessa kuntopyörässä usein jalat joutuvat rankimmalle koetukselle taas käsien jäädessä lähes täysin ilman treeniä. Crosstrainerissa taas lähes jokainen lihasryhmä pääsee osaksi harjoitusta, ja seisoma-asento parantaa muun muassa kehon korsetin vahvuutta, joka parantuu entisestään mitä enemmän polttaa rasvaa.

Alavartalon lihaksista crosstrainer treenaa niin reisien etu- ja takalihaksia, pakaroita sekä pohkeita. Jalkojen eri lihaksia saadaan aktivoituna lisää polkemalla vaihtoehtoisesti välillä eteen tai taaksepäin. Crosstrainerissa alavartalon lihaksia käytetään jatkuvasti, kun taas ylävartalon lihakset työskentelevät vain välillä, enemmän tai vähemmän harjoittelusta ja liikkeestä riippuen.

Ylävartalon lihaksista crosstrainer on oiva treenaamaan esimerkiksi hauista, rintalihaksia sekä selkää. Käsivarsien etu- ja takapuolella sijaitsevia lihaksia käytetään pääasiassa silloin, kun crosstrainerin liikkuvia käsitukia vedetään ja työnnetään edestakaisin. Työntäessä saat parhaimman hyödyn ojentajille sekä rintalihaksille, myös hauiksen ja selän aktivoituessa vedettäessä.

paras-crosstrainer

Vinkkejä tehokkaaseen harjoitteluun niin aina aloittelijoille kuin myös ammattilaisillekin

Olitpa sitten aloittelija tai vanha konkari, on alhaalla olevat vinkit tarkoitettu aivan kaikille crosstrainerilla treenaaville:

Älä päästä keskivartaloa karkuun

Jotta treenaaminen saadaan tuntumaan juuri oikeissa paikoissa oikein, on keskivartalo syytä muistaa pitää tiukkana. Pidä siis keho suorassa, olkapäät takana ja leuan mukana katse ylhäällä. Epäergonominen, kumara asento saattaa pahimmillaan aiheuttaa erilaisia kiputiloja ja nopeaa väsymistä. On syytä muistaa, varsinkin laitteen treenatessa todella monia eri lihaksia, että se kuinka pitkään harjoittelee, on merkityksetöntä ja jopa haitallista, jos asento ei ole kunnossa. Parhaan asennon löydät omaa kehoa kuuntelemalla, ja saat parhaan hyödyn treenistä muistamalla treenata aina ohjeiden mukaan.

Intervallitreenit kunniaan

Olitpa sitten tottunut laitteiden omiin rasvanpoltto-ohjelmiin tai vapaaseen polkemiseen, on intervallitreeni varmasti kokeilemisen arvoinen asia. Intervallitreenissä kaikki alkaa vakaalla asennolla, jonka jälkeen poljetaan mahdollisimman nopeasti noin minuutin ajan. Minuutin jälkeen hidastaa vauhtia ja lepäät jälleen noin minuutin. Tätä toistettavissa syntyy varsinainen hikitreeni, kunhan kehon muistaa pitää suorana ja vakaana.

Vastuksen säätö

Halusitpa sitten intervallitreeniä tai tavallista rentoa polkemista, lisää vastus treeniin pienen lisämausteen. Crosstrainerin vastuksen lisääminen kuluttaa enemmän kaloreita ja rasvaa, sekä nostattaa sykettä entisestään ja lihakset tekevät enemmän töitä. Vaikka crosstrainereita on käytännössä vain yksi koko, vastus ja tilat eri laitteissa eroavat paljon, ja onkin syytä kiinnittää huomiota siihen kuinka monta asetusta laitteessa. Ei ole olemassa sääntöä kuinka monta vastusasetusta on täydellinen määrä, mutta hyvänä nyrkkisääntönä muistaa kuinka monta olisi itselle paras määrä, on verrata asetuksia polkupyörän vaihteisiin.

Pienet muutokset asennossa

Vaikka usein luullaan, ei crosstrainerilla treenaamisen tarvitse rajoittua vain yhteen asentoon. Jo pienen pienillä asentomuutoksilla voidaan vaikuttaa treenin rankkuuteen, sekä siihen, mihin lihakseen treeni halutaan kohdistuvan.

Painon pitäminen varpailla aktivoi enimmäkseen pohkeita siinä, missä esimerkiksi polvien koukistaminen lisää treenin vaikutusta takareisiin. Jo hieman syvemmällä kyykkyasennolla saadaan puolestaan vaikutus koko jalkoihin, takapuoleen ja reisiin!

Syke

Useimmissa nykyaikaisissa crosstrainer laitteita on varustettu niin, että lisävarusteena on sykettä mittaavat anturit joko käsitukien ulko-, tai sisäpuolella. Löydät sykkeen yleensä paikasta näyttö. Sykkeen mittaaminen onnistuu kuitenkin parhaiten erillisellä sykekellolla.

Oman henkilökohtaisen maksimisykkeen saat tietoon miinustamalla luvusta 205 puolet sen hetkisestä iästäsi. Kyseinen luku on kuitenkin vain suuntaa antava, eikä suinkaan virallinen luku.

Intensiiviset, rankat osat treenistä tulisi suorittaa noin 85% alueella maksimisykkeestäsi. Tällöin elimistön energiaprosessit käynnistyvät, ja keho alkaa tuottamaan maitohappoa. Sykkeeseen ei kuitenkaan tarvitse kiinnittää jatkuvasti huomiota sen lähinnä häiritessä itse urheilusuoritusta. Lepominuutin aikana syke tulisi myös saada laskemaan hallitusti noin 65-70% maksimisykkeestä. Syke laskee sitä paremmin, mitä parempi kunto urheilijalla on.

Oman kunnon mukaan voit halutessasi ottaa pidempiä lepotaukoja ja lyhyempiä rasitusjaksoja. Näin pystyt seuraamaan omaa kehitystäsi lepotaukojen lyhentyessä.

Crosstrainer kotiin - Millaisen laitteen ostaa?

Crosstrainereita ja laitteita on yleensä saatavilla lukemattomasti laidasta laitaan, joten laitteen ostajan onkin hyvä tietää tärkeimmät laitteen ominaisuudet, ja mihin kiinnittää etenkin huomiota. Alla muutamia vinkkejä, joilla pääset oman crosstrainerin ostamisen pariin!

Vaatimukset

Tietenkin tärkein kriteeri, josta oman crosstrainer etsimisen voi aloittaa, on crosstrainer laitteelle asetettavat vaatimukset. Onko laite tulossa mahdollisesti peruskuntoilua, kuntoutusta vaiko rankkoja intervallitreenejä varten? Onko käytön tarkoitus olla satunnaista vaiko jatkuvaa? Onko laitteen käyttäjiä mahdollisesti useampia ja joutuuko laite tavallista rankemmalle rasitukselle esimerkiksi erityisen painavien henkilöiden takia? Vaatimuksia voi tietenkin olla esimerkiksi koko, ulkonäkö, hinta, melu sekä rakenne, jotka tulee ottaa huomioon jo hyvissä ajoin sopivaa laitetta etsiessä. Koosta mainittakoon sen verran, että laitteiden koko on yleensä erittäin samanlainen. Toisin sanoen, vaikka eroja aina löytyy, erittäin usein ero jää pieneksi, ja se kuinka korkea crosstrainer on - ei kannatta olla huolissaan, sillä crosstrainerit mahtuvat erittäin hyvin tavalliseen kerrostaloasuntoonkin vaivattomasti keskivertokäyttäjä mukaan lukien.

Crosstrainerien kaksi eri tyyppiä

parhaat-crosstraineritCrosstrainerit voidaan karkeasti jakaa kahteen eri ryhmään: eli takavetoisiin, sekä etuvetoisiin laitteisiin. Takavetoisissa crosstrainereissa suuri vauhtipyörä ja voimansiirto sijaitsee laitteen takaosassa, kun taas etuvetoisia nämä sijaitsevat laitteen etuosassa.

Laitteissa ei tavalliselle käyttäjälle ilmene juurikaan eroja, mutta takavetoisissa crosstrainereissa on hieman elliptisempi liikerata verrattuna etuvetoisiin malleihin. Etuvetoisissa malleissa taas liikerata on hieman matalampi, sekä pidempi.

Crosstrainer hinta

Crosstrainereissa, kuin lukuisissa muissakin laitteissa on valtavasti eroja laadun, hinnan ja ominaisuuksien välillä. Hintaan vaikuttavat muun muassa laitteen kestävyys, materiaalit, teknologia, askelpituus ja siten myös liikerata sekä elektroniikka, kuten erilaiset anturit ja mittarit. Kuinka paljon on valmis maksamaan crosstrainerista, on tietenkin yksilöllistä, mutta on syytä muistaa, että itselle sopivan crosstrainerin laadussa ei kannata tinkiä.

Halvat crosstrainerit

Edullisimmat crosstrainerit lähtevät liikkeelle alle 400 eurosta. Nämä laitteet soveltuvat hyvin tavalliselle urheilijalle kotikäyttöön, sekä mahdollisesti ensimmäistä laitettaan kokeilumielessä ostavalle. Edullisissa laitteissa kuitenkin esimerkiksi vastuksensäätö on usein täysin manuaalinen, eikä laitteeseen sisälly muitakaan elektronisia lisälaitteita, kuten sykemittaria. Manuaalisesti toimivia crosstrainereita ostoskoriin lisätessään on myös hyvä muistaa laitteen mahdollinen lyhytikäisyys, ja huoltojen hyvin mahdollisuuden lisääntyminen. Edullisimpia crosstrainereita sopii kuitenkin kokeilla, mikäli metsästää crosstrainereita budjetilla ostoskoriin ja kotikäyttöön.

Edulliset crosstrainerit - crosstrainerin keskiluokka

Tästä hieman kalliimmat, eli yli 500 euron, mutta alle 1000 euron arvoiset laitteet ovat perustasolle suunniteltuja, kestäen hyvin myös intensiivisemmänkin treenin. Kyseisessä hintahaarukassa kuitenkin esiintyy lukuisia laitteita lukuisilla eri materiaaleilla varustettuina. Laitteen materiaalit sekä yleinen rungon kestävyys usein rajoittavat, millaisella intensiteetillä ja kehonpainolla laitetta voidaan käyttää. Perustason laitteissa on saatavilla usein myös erilaisia toimintoja ja säätöjä, jotka mahdollistavat käyttäjälle monipuolisen ja personoidun treenin.

Eliittiset crosstrainerit - kestävyydessä aivan omassa liigassaan

Vielä lopuksi kalliimmat, yli 1000 euron arvoiset crosstrainerit ovatkin sitten oma kategoriassa. Näissä laitteissa on usein erittäin hyvä biomekaniikka, joka lisää laitteen käyttömukavuutta ja parantaa käyttäjän liikeratoja. Myös sähköisesti säädettävä vastus on usein mahdollista asettaa suuremmalle, toisin kuin manuaalisissa crosstrainereissa. Näiden laitteiden rungot on usein tehty myös erityisen kestävästä ja vahvasta materiaalista, jolloin laitteet soveltuvat rankkaankin käyttöön, sekä myös painavillekin ihmisille. Nämä laitteet toimivat paremmin kuin vain hyvin.

Mitä ottaa erityisesti huomioon?

Tila, johon crosstrainer sijoitetaan

Ennen oman crosstrainerin ostoa kannattaa ottaa huomioon sen vaatimat säilytystilat. Laite tuleekin ensisijaisesti sijoittaa lämpimään asuntoon esimerkiksi kylmän ja kostean autotallin tai varaston sijaan.

Crosstrainer laitteissa on usein sisällytettynä lukemattomasti erilaista tekniikkaa, joka vaatii sopivan säilytyslämpötilan sekä ilmankosteuden. Liian kylmässä ja kosteassa kärsivät niin laitteen elektroniikka, kuin mahdollisesti runkokin. Laitetta ei myöskään kannata sijoittaa tilaan, jossa tapahtuu paljon lämpötilan vaihteluita, sillä tästä kärsivät etenkin laitteen muoviset osat.

Tilaa suunnitellessa kannattaa lisäksi muistaa myös crosstrainerin suuri koko ja mahdollinen meluhaitta. Useimmat laitteet voivat viedä tilaa pituussuunnassa jopa kaksikin metriä, ja korkeutta näillä voi olla noin 170 senttimetriä. Crosstrainerit kuitenkin tarvitsevat riittävästi tilaa ympärilleen, jotta harjoittelu olisi turvallista ja tehokasta.

Laadukkaat crosstrainerit myös painavat melko paljon, joten niiden alle suositellaan hankittavan laadukkaan lattian lisäksi myös jokin matto suojaamaan itse lattiaa. Raskasta crosstraineria on myös hyvin hankala siirrellä paikasta toiseen, jolloin sen paikan kannattaa olla tarkasti ja huolella suunniteltu jo valmiiksi, jotta vältytään tulevaisuudessa rankalta siirtelyltä.

Rungon kestävyys ja laitteen käyttäjien painot

Yksinkertaisesti, mitä vahvempaa materiaalia laitteen runko ja muut materiaalit ovat, sitä enemmän se kestää painoa sekä käyttöä. Laitetta ostaessa ja etenkin budjettia mietittäessä onkin siis hyvä ottaa huomioon laitetta käyttävien henkilöiden paino, sekä laitteen kohtaama yleinen ja mahdollisesti päivittäinen rasitus. Yleisesti mitä enemmän olet valmis kuntoilulaitteeseen sijoittamaan rahaa, sitä pitkäikäisemmän ja luotettavamman tuotteen saat. Kalliimmat kuntoilulaitteet ovat myös usein kestävämpiä ja mahdollistaa myös runsaan ylipainon pudottamisen.

Useimmissa halvemmissa laitteissa käyttäjän enimmäispaino on noin sadan kilon luokkaa, mutta nousee laitteen hinnan ja yleisen laadun mukana. Laitetta ei kuitenkaan kannata ostaa painon hipoessa aivan rajapintaa, sillä tällöin laitteen käyttö voi tuntua epämukavalta ja huteralta. Tässä tapauksessa myös laitteen rikkoutuminen on erittäin mahdollista etenkin kovemman intervallitreenin aikana, sillä paino voi jakautua hyvinkin epätasaisesti laitetta käytettäessä.

Kestävämmissä crosstrainereissa runko on valmistettu kestävästä teräksestä, ja sen runko on huolellisesti hitsattu. Teräksestä valmistetut laitteet kestävätkin usein jopa 150kg painon, tai mahdollisesti jopa enemmän.

Crosstrainerin askelpituus

Laitteen yleisen kestävyyden jälkeen tuleekin mietintään hieman yksityiskohtaisemmat asiat, esimerkiksi laitteen askelpituus, biomekaniikka sekä liikeradat. Crosstrainereista puhuttaessa askelpituudella tarkoitetaankin käyttäjän etummaisena olevan jalan etuosan, sekä takimmaisessa olevan jalan etuosan välistä etäisyyttä jalustojen ollessa mahdollisimman etäällä toisistaan. Askelpituuteen voi vaikuttaa luonnollisesti pituus, joten erityisen pitkien tai erityisen lyhyiden ihmisten tuleekin kiinnittää tähän erityistä huomiota crosstraineria ostaessa. Yleisesti crosstrainereissa on kuitenkin pitkä, noin 45-60 cm välillä pituinen askelpituus. Yleensä askelpituus on n. 50 cm.

Biomekaniikka on varmasti monelle perustreenaajalle hieman vieras käsite crosstrainerien maailmassa. Biomekaniikka kuitenkin määräytyy hyvin pitkälti crosstrainerin ergonomian ja voimansiirtojärjestelmän mukaan, näin luoden käyttäjälle luonnollisen liikeradan ja hyvän käyttötuntuman. Biomekaniikkaa voi myös parantaa mahdolliset tuotetta mukautettavat ja säädettävät asetukset jokaista käyttäjää varten.

hyvä-crosstrainer

Crosstrainerin vastus

Crosstrainereissa vastuksena on kahta eri tyyppiä; sähkömagneettisella tai magneettisella vastuksella, sekä vastusvyöllä toimivia. Jälkimmäiset näistä ovat kuitenkin todella harvinaisia, sillä kyseiset laitteet eivät ole tunnettuja kestävyydestä tai laadukkuudesta.

Sen sijaan lähes kaikki crosstrainerit toimivatkin joko sähkömagneettisella, tai magneettisella vastuksella ja säädöllä. Sähkömagneettisissa laitteissa ei siis ole lainkaan liikkuvia osia magneettikentän jarruttaessa vauhtipyörän kulkua. Sähkömagneetilla toimivista laitteissa sähkömagneettinen säätö antaa magneetille tietyn määrän virtaa, joka taas puolestaan lisää tai vähentää vastusta. Liikkuvien osien puuttuessa laitteet myös vaativat vähemmän huoltoa ja kestävät huomattavasti pidempään hyvänä. Ongelmien ilmeneminen on kuitenkin aina yleensä harvinaista, mutta mahdollista. Tästä syystä aloittelijoille suositellaankin yleensä suosimaan crosstrainereita, joissa on sähkömagneetti ja vauhtipyörä lähellä.

Magneetilla toimivissa crosstrainereissa vastusta kuitenkin säädetään mekaanisesti. Näissä crosstrainereissa on liikkuva osa, johon on kiinnitetty lukuisia pieniä magneetteja. Vastus määräytyy vauhtipyörän ja sen magneettiosan etäisyydestä; mitä lähempänä magneettiosa on vauhtipyörää, sitä korkeampi vastus. Vauhtipyörän laatu, sekä vauhtipyörän sijainti on tärkeää ja olennaista ottaa huomioon mikäli odottaa kovempaa vastusta. Väärän vauhtipyörän valintaa ei peruuta mikään, joten on äärimmäisen tärkeää valitan vauhtipyörän kerralla oikein. Vaikka vauhtipyörä on toki tärkeä, varsinkin kokeneemmalle ja vaativammalle ammattikäyttäjälle, vauhtipyörä ei kuitenkaan ole olennaisin crosstrainereita vertaillessa ja tuotetta valitessa.

Kuitenkin paras valinta crosstrainerin vastukselle on valita sähkömagneetilla toimiva. Nämä laitteet ovat hiljaisia ja vastuksen määrittäminen on helppoa ja tarkkaa. Sähkömagneetilla toimivissa crosstrainereissa rikkoutuminen on epätodennäköisempää liikkuvien osien puuttuessa.

Muut ominaisuudet - näyttö ja lisäominaisuudet

Kuten muissakin nykyaikaisissa urheilu- ja kuntoilulaitteissa, myös crosstrainereissa on saatavana lukuisia eri ominaisuuksia, jotka eivät suorainaisesti vaikuta urheilutulokseen. Crosstrainerilla urheiluun näytöt kuitenkin tarjoavat tiedon ohessa viihdettä ja motivaatiota.

crosstrainereitaCrosstrainer laitteita on saatavilla muun muassa suurilla LCD- näytöillä, kosketusnäytöillä tai yleisemmällä, tavallisella LED- näytöllä varusteltuna. LCD- ja kosketusnäytöt tarjoavat usein käyttäjälle monipuoliset mittarit treenin seurantaan, sekä sisältävät usein muitakin käyttäjälle tarkoitettuja ominaisuuksia; esimerkiksi erilaisia sovelluksia tai vaihtoehtoisesti jopa television.

Tavalliset LED- näytöt ovat yhä edelleenkin suosittuja niiden yksinkertaisuuden ja edullisuuden takia. Näissä näytöissä on saatavilla usein tavalliset mittarit harjoituksen seurantaan, esimerkiksi aika, matka, kulutus, teho, nopeus ja mahdollisesti myös syke.

Muita saatavilla olevia lisäominaisuuksia voivat olla myös muun muassa tuulettimet, sekä erilaiset pidäkkeet esimerkiksi vesipullolle, kirjalle tai älypuhelimelle. Nämä ominaisuudet eivät tietenkään ole välttämättömiä itse treenisuoritusta ajatellen, mutta varmasti motivaatiota lisääviä, eivätkä maisema ja tunnelma pysy yksitoikkoisen samana!crosstrainer-kotiin

Crosstrainer- laite juoksumaton sijasta?

Etsitkö tällä hetkellä itsellesi sitä täydellistä harrastusta, tai vaihtoehtoisesti täydennystä henkilökohtaiselle kotikuntosalille? Tuntuuko kuitenkin, ettei aerobiseksi laitteeksi valikoituisi mielellään tavallista juoksumattoa, vaan ehkä jokin mielenkiintoisempi laite?

Sekä crosstrainer ja juoksumatto -laitteita pidetään molempia hyvinä välineinä etenkin sydän- ja verisuonitautien välttämisessä. Molemmat ovat kuitenkin epäilemättä hyviä painon pudotukseen ja kunnon kohotukseen. Kummasta laitteesta kuitenkin löytyy enemmän hyviä puolia, ja kumpaan sinun tulisi mahdollisesti sijoittaa?

Juoksumaton hyvät puolet

Ensiksi tulee keskittyä juoksumatto-harjoittelun tarjoamiin hyötyihin, joista tunnetuin onkin kalorien, ja etenkin rasvan kulutus. Juoksumatto urheilu sopii lähes jokaiselle, joten laitetta voi käyttää täysin ilman urheilutaustaa.

Yksi juoksumattojen suuri etu on kaltevuudesta säätö, jolla voit muuttaa treenin varsin helposti rankaksi ylämäkitreeniksi. Ylämäkeen kävely onkin loistava vaihtoehto esimerkiksi niille, jotka eivät ole niin kiinnostuneita itse juoksemisesta. Energisellä ylämäkikävelyllä voit kuluttaa lähes yhtä paljon kaloreita, kuin rennosti hölkätessä. Kävely lisäksi vahvistaa niin jalka-, kuin pakaralihaksiakin.

Juoksumaton huonot puolet

Juoksumatot kuulostavatkin varsin hyvältä vaihtoehdolta - mutta kuten kaikessa - on niissäkin oltava huonot puolensa. Huonoina pidettyihin puoliin lukeutuvat muun muassa juoksumaton huoltamisen säännöllisyys. Mikäli laitetta käytetään varsin useasti, on siitä syytä pitää huolta, jotta mattoa olisi turvallista ja mukavaa käyttää. Juoksumatolla voi myös olla aluksi vaikeaa löytää itselle sopiva tahti, ja loppuun palamisen tunteen voi saavuttaa liian helposti ja liian nopeasti.

Muita tunnettuja juoksumattojen huonoja puolia ovat muun muassa nivelille kohdistuvat iskut, sekä juoksemisen ja kävelemisen alavartalopainotteinen harjoittelu. Näitä ongelmia ei crosstrainer- laitteella kuitenkaan ole, sillä crosstrainerilla harjoittelu luonnistuu niveliä rasittamatta samalla treenin vaikutuksen tunteessa koko kehossa.

Crosstrainerin hyvät puolet

crosstrainer-edullinenVaikka crosstrainer- laitteet perustuvatkin osaltaan kävelyyn ja juoksuun, ei crosstrainerilla treenaaminen tunnu lainkaan siltä. Juuri tämä helppous ja mukavuus houkutteleekin niin monia crosstrainerilla treenaamiseen, ettei kuntosaliltakaan tunnu löytyvän vapaata laitetta. Alkuverryttelytkin sujuvat crosstrainerilla kuin vettä vaan, esimerkiksi mieluisan videon tai ohjelman parissa.

Crosstrainerin huonot puolet

Suositusta crosstrainer- laitteestakin löytyy huonot puolensa. Nämä kuitenkin painottuvat asioihin, joihin voit itse tehdä muutoksen joko omalla liikkumistyylillä, tai itse crosstrainerista löytyvillä säädöillä. Joitakin urheilijoita saattaa crosstrainerilla treenatessa häiritä esimerkiksi jalkojen tai käsien liikerata. Kalliimmissa crosstrainer- laitteissa liikerata on kuitenkin mahdollista säätää, esimerkiksi jalansijoja liikuttamalla. Usein elliptinen liike saattaa tuntua aluksi hieman vieraalta, mutta tähän tottuu, kunhan laitetta vain käyttää säännöllisesti.

Toinen ongelma josta crosstrainerit tunnetaan, on alavartaloon painottunut treeni. Tämä usein kuitenkin johtuu vain käyttäjän tavasta käyttää kyseistä laitetta. Mikäli kuntoilija päättää käyttää crosstrainerilla treenatessa vain ja ainoastaan alavartalon lihaksia, kehittyvät ne ylävartalon lihaksien kanssa varmasti eriaikaisesti. Crosstrainerilla treenatessa tuleekin keskittyä tarpeeksi käsillä tehtävään liikkeeseen, jotta ainoastaan jalat eivät joudu kaiken työn alle. Kyseinen liikerata parantaa tasapainoa oikeassa juoksusuorituksessa ulkona, ja crosstrainerit ovatkin tehokkaita syys-, kevät-, ja talvikeleillä käytettäviä kunnonkohottavia laitteita, mutta vain oikein käytettyinä.

Tilaa kumpainenkin laite vie lähes yhtä paljon, ja usein elektroniikkaa sisältävinä laitteina ne vaativatkin kunnollisen säilytystilan. Juoksumaton vaativat lisäksi paljon tilaa maton taakse, jolloin mahdollisen kompastuisin seurauksena käyttäjä ei jää seinän ja juoksumaton hakkauksen väliin. Tilaa kumpainenkin laite vie kuitenkin vain muutaman neliömetrin.

Voimmekin huomata, että molemmissa laitteissa esiintyy niin huonoja kuin hyviäkin puolia enemmän tai vähemmän. Se, valitsetko kuntoilulaitteeksi mieluusti crosstrainerin vaiko juoksumaton, riippuu täysin omista mieltymyksistäsi, sekä harjoittelutavastasi. Valitsetpa sitten urheilun crosstrainerilla taikka juosten juoksumatolla, tulee urheilun olla mukavaa ja liikkeen tuntua miellyttävältä. Kun nautit harjoittelusta, teet sitä säännöllisesti tämän johtaessa samalla pitkäkestoisiin tuloksiin.

Crosstrainer kotiin, vaiko kuukausikortti salille?

Lukuisat suomalaiset ovat ainakin kerran miettineet jonkin kuntoilulaitteen ostamista kotiin. Onko crosstrainer laite kuitenkaan kannattavaa ostaa kotiin, mikäli kuntosalilta crosstrainer löytyy.

Ensiksi mieleen juolahtaa varmasti kyseisen kuntoilulaitteen hinta, sillä kyseinen laite maksaakin useita satoja euroja. Hyvään ja laadukkaaseen crosstrainer- laitteeseen uppoaa rahaa usein jopa yli 500 euroa, puhumattakaan laitteeseen tulevista mahdollisista huolloista tai korjaustöistä.

Crosstrainer keskisuurena laitteena vie tilaa, eikä sen säilyttämiseen voida järjestää mitä tahansa tilaa, mutta yleensä aina asunnot jos autotallitkin kelpaavat sopiviksi säilytys ja sijoituspaikoiksi. Se siis vaatiikin kuivan, lämpimän ja sääolosuhteiltaan muuttumattoman tilan, jossa urheilun mukavuuden kannalta olisi hyvä olla riittävä ilmanvaihto.

Crosstrainer laitteet vaativat lisäksi niin viikoittaista, kuin kuukausittaistakin huoltoa. Eri huoltotoimenpiteisiin onkin siis syytä perehtyä ja varautua jo hyvissä ajoin ennen crosstrainerin ostoa. Kuukausittain suoritettavia toimenpiteitä ovat muun muassa kuntolaitteen perusteellinen tarkistus laakereiden, nivelten, näytön, jalansijojen ja kädensijojen osalta. Crosstrainerit vaativat lisäksi kuukausittaista sisätilan imurointia, sekä nivelten voitelua, jotta laitetta on turvallista käyttää.

Mikäli crosstrainer laitteella on kuitenkin tullut treenattua jo useita kertoja ja oman ostaminen pyörii vahvasti mielessä, on se esimerkiksi ajan säästämiseen oiva ratkaisu. Sen ajan, jonka käyttäisit kuntosalille kävellessä, voisit käyttää crosstrainerilla treenatessa; kuinka kätevää!

edullinen-crosstrainer

Mistä ostaa crosstrainer?

Mikäli päädyit crosstrainer laitteeseen, on aika perehtyä tarkemmin niiden ostopaikkoihin. Eri paikkoja ostaa crosstrainer on kuitenkin lukuisia, aina kirpputoreilta nettisivustoihin ja erilaisiin kivijalkamyymälöihin asti.

Kirpputoreilta ostaessa saa tuotteen välittömästi käyttöön kierrätyksen hengessä, mutta samalla se sisältää omat riskinsä. Uutena tuotteita ostaessa voit luottaa tuotteen toimivuuteen, sekä mahdolliseen takuuseen. Kierrätetty tuote on aina ekologisempi sekä halvempi, mutta saattaa sisältää huomattaviakin riskejä liittyen säilytykseen ja mahdolliseen tuotteen hoidon laiminlyömiseen. Etenkin elektroniikkaa ja helposti hajoavia osia sisältävissä urheilulaitteissa oikea säilytys on erittäin tärkeää ja pahimmillaan väärä säilytys saattaa aiheuttaa tärkeiden osien haurastumisen ja hajoamisen. Mikäli crosstrainer hajoaa kesken urheilusuorituksen, voi se aiheuttaa niin henkilö-, kuin omaisuusvahinkojakin. Jos kuitenkin löydät hyvän ja luotettavan myyjän, saatat saada laadukkaan useiden satasien urheilulaitteen vain muutamalla kympillä.

Useimmat kuitenkin päätyvät ostamaan crosstrainer- laitteensa esimerkiksi netistä, taaten tuotteen joka sopii kotiin halutuilla ominaisuuksilla. Netistä tilatessa tuotteet usein toimitetaan suoraan kotiin ostoskoriin kautta, ja useimpiin näistä on saatavilla ilmainen toimitus. Vain muutamalla klikkauksella ostoskoriin ja voit varmistaa itsellesi täysin uuden kuntolaitteen, kotiinkuljetuksella. Pienellä etsinnällä voit löytää nettikauppoihin lukuisia erilaisia alennuskuponkeja, joilla tuotteet saa varmistettua itselle suurellakin alennuksella. Ilmainen toimitus, halvat hinnat, mahdollisuus osamaksun sekä lukuisat eri tuotteet houkuttavat itse kutakin tilaamaan oman crosstrainer- laitteensa netistä.

Crosstrainer - Yhteenveto

crosstrainerit-kotiinUskomattomien terveyshyötyjen ja vain vähäisten haittojen puolesta crosstrainer soveltuu liikkujalle kuin liikkujalle, lähtökynnystä huolimatta. Crosstrainer kuntoilu tuntuu kaikelta muulta kuin urheilulta, ja saa laiskemmankin liikkujan kiinnostumaan urheilusta jälleen. Pyörivä liike vie jokaista askelta eteenpäin, jolloin urheiltua matkaa ei edes huomaa ja voit vain nauttia urheilun tuomasta hyvästä olosta! crosstrainer-kotiin

Mikäli crosstrainerilla kuntoiluun ihastuukin tosissaan, ei sellaisen hankkiminen oman kotiin ole kauhean työlästä. Tarvitset vain riittävästi tilaa, jossa kosteus ja lämpötila ovat kohdillaan.

Crosstrainer harjoittelulla on mahdollista saavuttaa kunnon kohenemisen lisäksi myös todellisia tuloksia vastuksen säädön ansiosta. Useimmissa nykyaikaisissa laitteissa vastuksen säätö on tarkkaa ja nopeaa, tehden näin crosstrainer treenistä todella monipuolista.

Kuinka sitten saat erittäin laadukkaan crosstrainerin?

Katso Gorilla Sportsin monta eri crosstrainer-tuotetta ja saa paras treenaaminen itselle jo tänään! Löydät valikoimastamme varmasti taattua laatua sekä kestäviä crosstrainereita. Crosstrainerit ja monta muuta tuotetta kaikki kuntoilutarpeisiisi 30 päivän palautusoikeudella. Mm. MAXXUS-merkkiset crosstrainerit löydät nyt meiltä. Paras mahdollinen liikerata ja askelpituus, ja kokonaiskustannukset mukaan huomioiden hinta on halvempi kuin kilpailijoillamme.