Tuotearvostelut:

Käsipainot

4.1 / 5

Perustuu 358 tuotearvosteluun

Käsipainot

85 tuotetta
Näytetään 1-25 yht. 85 tuotteesta

Aktiiviset suodattimet

TARJOUS
TÄNÄÄN -14%
Vinyylinen painosetti 70kg

Vinyylinen painosetti 70kg

173,74 € (203,94 €)

Alkaen 8.95 €/kk

(11)

date_range Ennakkotilaus 28.06.2021

Millaiset käsipainot valitsen?

Käsipainot ovat yksi suosituimmista kuntosalivälineistä monipuolisuutensa ja helppokäyttöisyytensä vuoksi. Käsipaino on lihaskuntoharjoittelun perustyökalu, joka kuuluu olennaisesti useimpiin harjoitusohjelmiin.

Olemme koonneet alle tiivistelmän erilaisten käsipainojen ominaisuuksista ja eroavaisuuksista helpottaaksemme päätöstäsi käsipainojen valinnassa. Olennaista on, käytätkö käsipainoja kotona, kotisalilla vai oletko tekemässä hankintaa kaupalliselle kuntosalille.

Käsipainot voidaan jakaa pääpiirteittäin kolmeen eri ryhmään

1. Säädettävät käsipainot

2. Kiinteät käsipainot

3. Aerobic käsipainot

Säädettävät käsipainot

Säädettävät käsipainot ovat oiva valinta jos tilaa on rajallisesti eikä huvita maksaa kokonaisesta käsipainosarjasta. Hinnaltaan nämä käsipainot tulevat edullisemmaksi, sillä voit muokata näistä käsipainoista itsellesi sopivan painoiset käsipainot eri käyttötarkoitukseen. Valikoimassamme on laaja valikoima erilaisia levypainoja, joten valitse juuri sinulle sopivat levypainot säädettäviin käsipainoihin. Mikäli haluat säästää lattiaa niin valitse vinyyli- tai kumiset levypainot, mikäli taas haluat että voit sanoa, että miten se rauta tottelee valitse valurauta levypainot. 50mm löytyy myös käsipainotangot joihin voit lisätä levypainot. Voit myös kasata valikoimasta haluamasi setin sisältämällä settiin käsipainotangot sekä levypainot Tilaa säädettävät käsipainot kotiin meiltä.

käsipainot tarjous

Kiinteät käsipainot

Kiinteä käsipaino on todennäköisesti kaikista yleisin käsipainotyyppi, jota löytää lähestulkoon kaikilta kuntosaleilta. Kiinteitä käsipainoja myydään useimmiten pareittain ja niitä on saatavilla 1kg:n ja 100kg:n väliltä per paino.

Pääasiallisesti tarve riippuu asiakaskunnasta tai käyttäjän voimatasosta, mutta tyypillisesti pienet kuntosalit ja kotiharjoittelijat etsivät 2,5kg – 30kg väliltä käsipainosarjoja. Gorilla Sportsin valikoiman kiinteitä käsipainoja on saatavilla 1kg painoisista 50kg painoisiin asti.

Kiinteät kumiset käsipainot vastaavat parhaiten treenaajien tarpeita, jotka etsivät kovaan käyttöön tehtyjä, lujia käsipainoja kaupalliselle kuntosalille tai kotisalille. Nämä painot kestävät päivittäistä kulutusta eivätkä kolhi lattioita vaikka ne pudotettaisiin maahan rankan sarjan jälkeen paksun kumikerroksen ansiosta. Suojaa antava kumikerros on erottava tekijä näiden ja muiden käsipainojen välillä. Gorilla Sports kumiset pro sarjan käsipainot ovat lisäksi viimeistelty näyttävällä Gorilla Sports logolla.

Valikoimamme toinen kiinteä kuminen käsipainosarja on Hexagon Pro-sarja. Tästäkin sarjasta löytyvät kumipäällysteisen käsipainon hyödyt, mutta ne on viimeistelty kahdeksan kulmaisella muodolla. Kulmikas muotoilu takaa sen, että käsipainot pysyvät juuri siinä paikassa mihin ne lasket. Painot eivät pyöri karkuun eivätkä kolise.

Kiinteät kromatut käsipainot ovat tuttu näky useimmilla kaupallisilla saleilla ja ovat hieman edullisemmat kuin kumipäällysteiset. Kromipinnoitetut käsipainot ovat tyylikkäät kiiltävän viimeistelynsä ansiosta, verrattuna vanhan mallisiin teräksisiin käsipainoihin. Kromatut painot on tehty vahvennetuista metalleista ja lohkeilua vastustavasta kromista. Ne eivät kuitenkaan ole aivan yhtä lujatekoisia ja vastaavaa käyttöä kestäviä kuin kumipäällysteiset.

Ryhmäliikunnan aerobic käsipainot

Monissa suosituissa ryhmäliikuntamuodoissa käytetään kevyitä vastuksia osana ohjelmien aktiviteetteja. Näitä painoja on halpa ostaa isoissa määrissä ja ne on helppo erottaa toisistaan värikoodatun painonsa mukaan.

Ryhmäliikuntapainot ovat kokonaan pinnoitettuja, eli koko paino kahvoineen on suojattu kerroksella kuvioitua kumia tai neopreeniä. Pinta suojaa painoa jatkuvassa käytössä ja kulutuksessa. Kokonaan päällystettyihin käsipainoihin on helpompi tarttua, etenkin koko vartalon kuntopiiritunneilla lisäksi nämä ovat erittäin mielyttävät käytössä.

käsipainot hinta

Minkäkokoisia käsipainoja minun pitäisi käyttää?

Kun puhutaan voimaharjoitteista, ei ole olemassa yhtä tiettyä kokoa, joka sopisi kaikille. Oikea paino sinulle riippuu täysin siitä, mikä on sinun päämääräsi harjoitteissa ja mikä on sinun tämän hetkinen tasosi voimaharjoittelussa. Sinun tulee nostaa painoja, jotka ovat tarpeeksi painavat aiheuttaakseen väsymystä tietyllä toiston määrällä. Jos et tunne lihaspoltetta tehtyäsi sarjan loppuun, et nosta tarpeeksi painavia painoja.

Aloittelijalle

Aloittelijan kannattaa aloittaa painojen nostaminen niin, että he pystyvät nostamaan 12-15 kertaa joko yhtenä tai kahtena sarjana. Tämä on normaalisti 1-12kg, riippuen treenattavasta lihasryhmästä. Tämä auttaa luomaan pohjan lihaksille ja voimalle, sekä opettaa oikean tekniikan ja rytmin. Harjoittele tällä toistomäärällä ja näillä painomäärillä ensimmäiset neljä viikkoa, sitten voit aloittaa nostamaan painoa riippuen päämäärästäsi.

Painot

Käsipainon paino määräytyy sen mukaisesti mitä lihaksia aiot harjoittaa. Kun teet hauiskääntöjä, voit käyttää 5-15kg painoja. Harjoitteet heikommille ojentajalihaksille, kuten ojentajien takanostot, on parasta tehdä 3 – 6 kg painoilla. Kyykyt voidaan tehdä jopa 20kg painoilla, sillä jalkasi ja pakarasi ovat huomattavasti vahvemmat kuin käsilihaksesi.

Kestävyys

Yleisesti he, jotka haluavat treenata lihaskestävyyttä ovat kestävyysurheilijoita kuten maratoonareita, juoksijoita, kolmilajiurheilijoita (trialonisti) tai henkilöitä, jotka tarvitsevat lihaskestävyyttä työssään. Treenatakseen kestävyyttä tarvitset sellaisen käsipainon, joka vetää lihaksesi hapoille 15-20 toistolla. Aloita kevyemmällä painolla, kuten 4 – 10 kilolla. Jos voit helposti tehdä 20 toistoa, nosta käsipainojen painoa. Päämääräsi on löytää maksimaalinen paino, jonka kanssa pystyt yhä tekemään 20 toistoa. Painon määrän on myös maksimoitava myös kestävyytesi. Tämän tyyppinen treenaus ei varsinaisesti kasvata lihasmassaa, mutta se saattaa tapahtua sivuefektinä. Lihasten suurempi kasvattaminen tällä tavoin on mahdollista vain pitkällä aikavälillä.

Hypertrofia

”Lihasten hypertrofia” tarkoittaa lihasten koon kasvattamista. Paras toistotiheys kasvattaaksesi lihasmassaa on kolme sarjaa, joissa teet 8-12 toistoa. Tehden kaksi tai kolme kertaa viikossa ja käyttäen hiukan enemmän painoja, kuin aloittelijan vaiheessa. Riippuen treenauksen päämäärästäsi ja kehitettävistä lihaksista, käsipainot hypertrofiassa pitäisi olla 5 – 15kg.

Voima

Voiman kasvattaminen tehdään huomattavasti suuremmalla intensiivisyydellä ja painolla kuin hypertrofia. Jos voima on sinun päämääräsi, nosta sarjojen määrä viikossa kolmesta neljään kertaan. Nosta käsipainojesi painoa niin, että jaksat tehdä 8-10 toistoa. Käsipainojesi paino riippuu silti siitä, mitä harjoitetta teet. Esimerkiksi jos teet pystypunnerruksia, aloita 5-15kg painoilla. Jos teet kyykkyjä, aloita ilman painoja. Nosta painoa pikkuhiljaa kohti 20 kiloa, riippuen kunnostasi. Koska nämä ovat huomattavasti vaativampia harjoitteita, muista pitää riittävä tauko harjoitteiden välillä, yleensä yhdestä kahteen minuuttiin riittää lihaksien palautumiseen.

Teho

Tehokuus on päämäärä jalkapalloilijoille, olympianostajille, painijoille ja muille urheilijoille, joiden tarvitsee saada paljon voimaa todella lyhyeksi ajaksi. Tämä on kaikkein intensiivisin tapa tehdä painoharjoituksia ja käsipainot ovat todella painavia. Aloita 8- 12 kilosta ja treenaa tiesi painavempiin käsipainoihin, jotta et hajoittaisi ranteitasi, käsiäsi tai olkapäitäsi. Tee kolmesta kuuteen sarjaa, joissa on 3-6 toistoa. Koska nämä harjoitteet ovat todella intensiivisiä, anna itsellesi 2-3minuuttia aikaa palautua ennen kuin aloitat seuraavan setin.

Käsipainojen historiaa

Ajatus käsipainoista on ensimmäisen kerran esitelty n. 2000 vuotta sitten. Antiikin kreikkalaiset keksivät esineen nimeltään ”haltere”, joka oli puolikuun mallinen kivi kädensijalla. Tämä esihistoriallinen versio käsipainosta oli käytössä painojen nostamisessa, sekä pituushyppykisoissa painona. Toinen versio käsipainosta keksittiin myös antiikkiseen aikaan ja sitä kutsuttiin nimellä ”nal”. Tätä käyttivät intialaiset yli tuhannen vuoden ajan, ja se muistutti ulkonäöltään nuijaa. Se oli pidempi kuin käsipaino mutta lyhyempi kuin tanko. Sitä käyttivät kehonrakentajat, painijat ja urheilijat, jotka halusivat kasvattaa lihasmassaa sekä voimaa.

Sana ”dumbbell” (suom. käsipaino) keksittiin Tudorin aikakautena Englannissa. Tuohon aikaan atleetit käyttivät käsin pideltäviä kirkonkelloja treenatakseen käsiään sekä ylävartaloaan. Kellot tietysti pitivät aikamoista ääntä treenauksen aikana, joten kelloista päätettiin poistaa heilurit. Tästä syystä kellot jäivät tyhjäksi (”dumb”), jolloin tämän tavaran nimeksi tuli luonnollisesti ”dumbbell”.

Parhaat käsipainoliikkeet TOP 10

#1 – Penkkipunnerrus käsipainoilla

Penkkipunnerrukset käsipainoilla ovat yksi perusharjoitteista, joita voi tehdä käsipainojen kanssa. Vaikkakin tarvitset harjoitetta tehdäksesi treenipenkin, se on yksi parhaista tavoista kohdistaa treenisi rintalihaksiin, ojentajiin sekä hartialihaksiin.

Jos sinulla on mahdollisuus päästä käyttämään laskevaa tai nousevaa penkkiä, pystyt muuttamaan penkin asetukset niin, että harjoitteet onnistuvat myös vinopenkissä tai laskevassa penkissä. Vinopenkissä esim. asettamalla kulman 45 asteeseen pystyt kohdistamaan treenauksen ylärintalihaksiin, kun taas laskevassa penkissä säätämällä sen alle vaakatason, pystyt paremmin treenaamaan alarintalihaksia.

#2 – Vaihtoehtoinen hauiskääntö

Vaihtoehtoiset hauiskäännöt ovat myös ehdottomasti klassinen käsipainotreeni, joka kuuluu tälle listalle. Vaikkakin tästä harjoitteesta on erilaisia variaatioita, tärkein päämäärä on saada pidettyä hauislihakset voimakkaina ja joissain määrin myös kyynärvartesi.

Voit tehdä tätä harjoitusta nostamalla molempia käsipainoja samalla tavoin. Pidä kämmentesi suunta koko ajan niin että ne osoittavat toisiaan koko liikkeen läpi tehdäksesi ns. vasara-variaation. Rajoitta liike puoliväliin tehdäksesi keskitetyn variaation. Lopuksi vielä käyttäen hauiskääntölaitetta, mikäli sellainen on käytössäsi.

#3 – Pystypunnerrus

Pystypunnerruksia voi tehdä joko nostamalla molempia käsiä yhtä aikaa tai nostamalla toista kättä ylös kun lasket toista alas. Tämä voidaan tehdä myös istualtaan mikäli tilassa on matala katto, tai jopa pystysuoralla penkillä saadaksesi selän ”pois pelistä” kokonaan.

Olkalihaksesi tulevat olemaan eniten treenauksen alla, mutta ne tarvitsevat kyllä apua ojentajiltasi tehden tästä loistavan ylävartalon harjoitteen.

#4 – Kick back

Ojentajien takaisku on sama kuin mitä hauiskääntö on hauiksille: klassikko. Sinun tarvitsee asettaa polvesi tasaisen penkin päälle tehdäksesi tästä treenistä mukavamman.

Maksimoidaksesi ojentajiesi antaman panoksen sinun täytyy varmistaa, että käsiesi yläosat pysyvät paikallaan koko harjoituksen ajan. Muutoin selkäsi ja olkapääsi avustavat ottamaan painoa vastaan vähentäen sitä ojentajilta, jotka ovat päämääräsi tässä.

#5 – Yhden käden soutu polvillaan

Yhden käden soutu polvillaan on todennäköisesti paras mahdollinen selkäharjoitus, jonka voit tehdä käsipainojen avustuksella. Tässä harjoituksessa laitat polvesi ja kätesi tasaiselle penkille, jotta voit tehokkaammin ja mukavammin kohdistaa tehon keskiselän lihaksiisi.

Kun selän keskilihakset tekevät suurimman osan työstä, taaemmat hartialihakset avustavat myös nostamaan käsipainoja.

#6 – Sivuttaisnostot

Sivuttaisnostot käsipainoilla on paras tapa kohdistaa treeni olkalihaksiin, erityisesti ulompiin olkalihaksiin.

Tämä harjoite voidaan tehdä myös istuallaan tai selkä tuettuna. Lisäksi taivuttamalla ylävartaloasi eteenpäin annat suuremman painon hartialihaksille, joka mahdollistaa tiettyihin alueisiin kohdistamisen olkapäissäsi.

#7 – Vipunosto rinnalle

Makaava kärpänen harjoite myöskin tarvitsee tasopenkin. Kuten penkkipunnerrukset käsipainojen kanssa, tämä on yksi parhaista tavoista kohdistaa treenaus rintalihaksiisi.

Mikä erottaa makaavan kärpäsen käsipainopenkkipunnerruksista, on se, että tämä harjoite poistaa olkalihakset liikkeestä lukitsemalla ne tiettyyn asentoon koko harjoitteen ajaksi. Tämä myös mahdollistaa sinulle paremman keinon vahvistaa rintalihaksiasi. Voit myös tehdä nousevan tai laskevan variaation mikäli penkkisi mahdollistaa sen.

#8 – Pystysoutu

Pystysoutu on tämän listan viimeinen olkalihaksia treenaava harjoite ja on ensimmäinen, joka tuo mukaan myös yläselkälihasten treenaamisen. 

Tämä harjoite on erittäin tehokas nimenomaan olkalihasten takaosalle ja on erittäin helppo tehdä.

#9 – Askelkyykky

Vaikkakin käsipainot ovat erittäin hyvä apu jalkalihasten treenaamiseen, nämä harjoitteet eivät valitettavasti ole erityisen suosittuja. Joka tapauksessa, meidän mielestä vähintään yksi tällainen liike kuuluu listalle.

Askelkyykyt ovat erittäin helppoja tehdä ja ovat hyviä kun haluat kohdistaa treenin alavartaloosi (reisilihakset, pakarat ja pohkeet). Todella suuri osa urheilijoista käyttää tätä liikettä säännöllisesti.

#10 – Varvasnosto

Lopuksi treeni, joka kohdistuu jalkojesi alalihaksiin, eli pohkeisiin. Pidä käsipainoja käsissä kun suoritat pohjeliikettä, et kehitä pelkästään pohkeita vaan samalla myös kyynärvarsia, sillä painavien painojen pitely on pitkällä aikavälillä hyvinkin raskasta.

Varvasnosto on tehokkain keino vahvistaa pohjelihaksiasi, jotka ovat käytössä normaalissa elämässä päivittäin. Pohjelihakset liittyvät myös todella suureen osaan urheilulajeista joissa mm. juostaan tai hypitään.

käsipainot