TasapainolaudatTasapainolaudat sekä tasapainotyynyt nyt meiltä edullisesti! Sopivat aikuisille ja lapsille. Tee tasapainoharjoituksia tai haastava treeni ja hallitse liikkeet. Tarjoukset ovat voimassa vain hetken, joten tilaa nyt!

12 tuotetta
Näytetään 1-12 yht. 12 tuotteesta

Tasapainolauta

tasapainolauta-tarjous

Tasapainolauta kuntoilu

Kuntoilu tasapainolaudalla Kotikuntoilu on yhä suositumpaa, koska monella ei ole aikaa hypätä töistä kotiin ja sitten kuntosalille. laudan avulla kotona tehtävä kuntoilu voi olla monelle se matalan kynnyksen kuntoilu, jota he ovat kaivanneet jo vuosia. Kuntosalille lähtö on saattanut tuntua jopa pelottavalta varsinkin, jos on täysi aloittelija. Liike on kuitenkin lääkettä ja paras mahdollinen tapa ennaltaehkäistä tuki- ja liikuntaelinsairauksia olit sitten minkä ikäinen tahansa. Ei muuta kuin lisää harjoittelua ja kehon lihaksia ja kuntoa kasvattamaan. Ajan kanssa kun tekee niin hyvä tulee.

Kotonakin voi myös helposti harjoitella tasapainolaudalla

Mutta mikäli kuntoilet kotona, kannattaa hankkia kunnolliset välineet ammattimaiselta jälleenmyyjältä. Oikeanlaiset laitteet pitävät huolen siitä, että kuntoilu sujuu tavoitteiden mukaan ja on ennen kaikkea turvallista. Gorillasports.fi-verkkokauppa on aina halunnut tarjota ensiluokkaisia ja ammattilaisten käyttämiä kuntoiluvälineitä kotikäyttöön. Haluamme tarjota nämä laitteet hyvään hintaan, jotta laadukas treenaaminen ei jäisi kiinni siitä, paljonko lompakossa sattuu olemaan rahaa.

Aloittelevalle kuntoilijalle

Sinulle joka olet aloitteleva kuntoilija tai vaikka vähän edistyneempi, mutta teet paljon istumatyötä, suosittelemme tasapainolautaa. Se on joka kodin yksinkertaisin ja helpoin kuntoilulaite, jolla tulee ennen kaikkea noustua ylös sohvalta tai tuolilta. Ja kuten sanottu se sopii kaikille kuntotasosta tai lajista riippumatta. Kerrommekin tässä hieman lisää siitä, mitä kaikkea tasapainolaudalla voi tehdä, minkälaiseen kuntoiluun se sopii ja mitä kannattaa pitää mielessä, kun päättää sellaisen hankkia. Toivommekin, että mahdollisimman moni innostuu tutkimaan vähän tarkemmin, millaisia tasapainolautoja meillä on tarjota. Jos kaipaat lisä tietoa niin voit kysyä sitä meidän asiakaspalvelusta.

Mikä on tasapainolauta?

Tasapainolaudan hintaNimensä mukaisesti tasapainolauta on tarkoitettu tasapainon kehittämiseen ja se on laudan mallinen. Tasapainolaudat voidaan valmistaa niin kumista, muovista tai jopa puusta. Niitä löytyy useissa eri kokoluokissa ja kaikentasoisille kuntoilijoille. Itse tasapainon lisäksi niillä voi treenata myös muitakin asioita ja parantaa esimerkiksi kehonhallintaa.

Miltä tasapainolauta näyttää

Tasapainolauta-tarjousPerusolemukseltaan tasapainolauta on pyöreä. Ympyrän muotoisen seisoma-alustan alle on kiinnitetty pallo tai sitten koko alapuoli on kupera. Oli miten oli, tarkoitus on, että tasapainolaudalla seisovan henkilön aktiivisesti tehtävä töitä sen puolesta, että pysyy pystyssä ja juuri tämä kehittää tasapainoa. Syy sille, miksi näinkin yksinkertainen kuntolaite on pitänyt kehittää, on ollut ihan vain kehittää tasapainoa systemaattisesti ja tavoitteellisesti – tähänhän pyrkivät kaikki muutkin laitteet ja apuvälineet kuntosalilla, joten miksipä siis yksinkertainen tasapainolauta olisi poikkeus.

Tasapainolaudan lisäksi hyvä valinta on myös Twister-lauta

Toinen suosittu tasapainolautamalli on pysyy pystyssä itse, mutta se koostuu kahdesta päällekkäin olevasta ja vapaasti pyörivästä kiekosta. Toisinaan tällaisesta tasapainolaudasta käytetään nimitystä twister-lauta. Tällaisella laudalla voidaan kehittää jalkojen lihaksia ja lisätä lantion liikkuvuutta. Vaikka tällainen tasapainolauta saattaa kuulostaa paljon helpommalta, kannattaa muistaa että koska päällimmäinen levy liikkuu vapaasti, varsinkin laudalle nouseminen ja siitä poistuminen saattavat aluksi olla jos jonkinlainen projekti. Tämä on kuitenkin yksi syy sille, miksi tasapainoa kannattaa kehittää.

Tasapainolaudalle voi tehdä tuunauksia

tasapainolaudat hintaJotkin tasapainolaudat voidaan myös tuunata: tämä tarkoittaa esimerkiksi kahvanauhoja, joiden avulla voi treenata myös käsiä.

Käsien treenaaminentasapainoharjoittelun yhteydessä auttaa kehittämään kehonhallintaa ja yleistä koordinaatiokykyä paljon kokonaisvaltaisemmin kuin pelkkä tasapainolaudalla seisominen.

Kannattaa siis ehdottomasti harkita mahdollisia lisälaitteita tasapainolaudan rinnalle.

Joissain tasapainolaudoissa voi myös olla vaihdettava pohja, jolloin lautaa voi niin ikään säätää omalle tasolleen sopivaksi: mitä isompi esimerkiksi pallo laudan alla on sitä vaikeampi lauta on pitää tasapainossa.

Tasapainolaudan edut – miksi tasapainoa kannattaa treenata?

Tasapainolauta hintaYleinen myytti on, että tasapainoaan treenaavat ainoastaan vanhukset, jotta he eivät kaatuisi suihkussa. Totuus on kuitenkin se, että tasapaino alkaa heikentyä jo kolmekymppisillä, minkä vuoksi sitä kannattaa alkaa treenaamaan tasapainolaudalla mahdollisimman aikaisin. Tämä hidastaa itse tasapainon heikkenemistä, mutta myös totuttaa sinut tasapainotreenaamisen makuun.

Toinen yleinen harhaluulo on se, että niiden, jotka harrastavat jo säännöllistä liikuntaa, eteenkin jalkoihin kohdistuvaa, ei tarvitse treenata tasapainoa tasapainolaudalla. Todellisuudessa jo pelkkä pystyssä pysyminen ei riipu pelkästään hyvistä jalkalihaksista, vaan siihen tarvitaan myös hyvää tasapainoa. Ja mikäli olet kehonrakentaja, jolla on paljon lihasmassaa, tasapainon treenaamista ei pitäisi missään nimessä laiminlyödä, sillä isomman paino kannattelu vaatii parempaa tasapainoa ja sen saavuttaa helposti tasopainolaudalla.

Tasapainolaudat auttavat monenlaisia kuntoilijoita, mutta myös vähän vähemmän liikkuvia, sillä tasapaino auttaa kuntoilun lisäksi myös elämässä noin muutenkin. Esimerkiksi asioiden kantaminen helpottuu: mitä isompaa lastia kannat sitä tärkeämpää on, että tasapaino pysyy kohdillaan kaatumisen estämiseksi. Tätä voi treenata tasapainolaudalla. Lisäksi varsinkin talvea ajatellen kannattaa treenata tasapainoa, sillä kaatumisen riski on pienempi niillä, joilla on hyvä tasapaino. Parhaimmillaan tasapainolauta saattaa siis pelastaa sinut kalliilta ja kivuliaalta lonkkaleikkaukselta.

Tasapainolaudan säilyttäminen ja helppous

Tasapainolaudat on myös hyvin kompakteja kuntolaitteita verrattuna moneen muuhun kotitreenaajan laitteeseen:lauta voi säilyttää sängyn alla eikä siksi pyöri jaloissa samalla tavalla kuin vaikkapa hulavanteet, painot tai jumppapallo. Tasapainolauta ei myöskään vaadi sähköä tai mitään muitakaan hienouksia – riittää vain, että otat sen esiin, astut sen päälle ja alat kuntoilemaan haluamallasi tavalla.

Moni kuntoilija ei välttämättäole tullut ollenkaan ajatelleeksi sitä, kuinka tärkeää treenatessa on ylläpitää hyvä tasapainoa. Jos et pysy pystyssä kunnolla, treenaaminen voi pahimmillaan olla jopa vaarallista, sillä loukkaantumisen riski on paljon korkeampi: ongelman ollessa huono tasapaino lauta on oivallinen ratkaisu, sillä on yksinkertainen ja helppo tapa parantaa tasapainoa ja näin ollen myös tehdä treenaamisesta turvallisempaa. Tiesitkö esimerkiksi, että erään Tanskassa tehdyn tutkimuksen mukaan urheiluvammojen riski pienenee melkein puolella, kun tavalliseen harjoitteluun yhdistetään tasapainoharjoittelu?

Ja vaikka tasapainolaudan treenaaminen saattaakin tuntua staattiselta paikallaan olemiselta, mikä vain on aikaa pois "oikean treenaamisen" parista, kannattaa muistaa, että hyvä tasapaino on niin kuin terveys: sitä ei osaa arvostaa ennen kuin siinä on jokin pielessä. Jos treeni ei tunnu tarpeeksi haastavalta, sen voi helposti viedä aivan uudelle tasolle sulkemalla silmät. Hyvän treenin ei sinänsä tarvitse olla ihmeellistä tai kestää tuntikausia – varsinkin tasapainoharjoittelussa riittää jo parikymmentä minuuttia viikossa, mikä on helppo saavuttaa esimerkiksi töissä taukojumppana.

Mitä pitää mielessä tasapainolautaa hankkiessa?

Nyt kun tiedät, tasapainolaudan ominausuudet on ja mihin sitä voidaan käyttää, palat varmasti halusta hankkia sellaisen ja nyt voit hankkia sen meiltä. Tasapainolaudalla voit harjoitella monipuolisesti! Mutta mitä kannattaa pitää mielessä, kun hankinnassa on tasapainolauta? Ehdoton nyrkkisääntö on, että älä missään nimessä osta lautaa, jota et aio käyttää. Mieti aluksi millainen on oma kuntosi? Jos saat paljon arkiliikuntaa tai käyt säännöllisesti lenkillä tai harrastat muuten kuntoliikuntaa, kannattaa lautaa ajatella enemmän investointina. Aloittelevan kuntoilijan kannattaa aloittaa ihan peruslaudalla ja päivittää sitten vähän monimutkaisempaan peliin, kun tasapainoilu sujuu jo vähän paremmin. Lisäksi voit miettiä etukäteen, tuleeko tasapainolauta sisä- vai ulkokäyttöön. Moni sopii molempiin ympäristöihin, mutta halvimmat laudat ovat perinteisesti olleet vain sisäkäyttöön. Voi olla ihan kannattavaa ostaa kerralla useampi tasapainolautoja sekä ulos että sisälle. Tasapainolautoja voi myös viedä hyvin töihin.

Pallo- tai kuperapohja tasapainolauta

Tasapainolauta hinta

Pallo- tai kuperapohjaisen tasapainolaudan avulla pystyy treenaamaan tasapainon lisäksi myös jalan niin sanottuja tukilihaksia, jotka sijaitsevat melko syvällä.

Näin ollen niiden harjoittaminen esimerkiksi perinteisellä on lähes mahdotonta.

Tasapainoilu kohentaa myös koko kehon koordinaatiota. Twister-mallinen tasapainolauta sopii parhaiten sinulle, joka kärsit kehon jäykkyydestä, sillä laudan avulla voi treenata tasapainon lisäksi myös lantion, selän ja hartioiden kiertoa.

Moni toimistotyötä, tai muuten paljon töissä istuva, tekevä henkilö on saanut tästä paljon apua selkä- ja niskavaivoihinsa ja lauta alkaa olemaan tuttu näky monella työpaikalla.

Oikean laudan valitseminen riippuu siis siitä, mitä muuta kuin tasapainoa haluaisit laudalla treenata.

Tasapainolaudan hinta

Oli etsinnässä sitten mitkä tahansa tasapainolaudat hinta määräytyy sen mukaan, mitä laudalta odotat. Lisävarusteiden mahdollisuudet saattavat nostaa hinnan jopa lähelle 150 euroa. Halvimpien tasapainolautojen hinta on parikymppiä, sillä saat varsin hyvän peruslaudan. Melkein kaikki tasapainolaudat ovatkin vain 20–30 euroa niillä pärjää hyvin , joten kuntoilemaan pääsee melko pienellä rahalla. Ulkokäyttöön tulevat tasapainolaudat maksavat tietysti hieman enemmän, mutta toisaalta kestävät tasapainolaudat tyypillisesti kestävät myös kovempaa käyttöä. Twister-malliset laudat ovat myös hieman peruslautaa kalliimpia ja niiden lähtö hinta on yleensä alle 30 euroa molemmin puolin. Eli ostoskori täyteen muitakin tuotteita tasapainolaudalle kaveriksi jolloin voit saada toimitus kulut pois kun hinta on yli 69€. voit myös tilata tuotteen suoraan ovellesi.

Tasapainolaudat lapsille

Huomioi, että tasapainolauta lapsille on oltava oikein mitoitettu: aikuisten versio on liian iso ja saattaa aiheuttaa vakavia loukkaantumisia lasten käytössä. Lasten laudassa esimerkiksi pohjassa oleva pallo on kooltaan pienempi kuin vastaava aikuisten laudassa, mikä tekee tasapainoilusta juuri sopivan haasteellista. Lasten laudoissa on myös otettu huomioon lasten haluama kirkas värimaailma, mikä osaltaan innostaa käyttämään lautaa säännöllisesti.

Ota nämä myös huomioon laudan valitsemisessa

Lautaa valittaessa on myös hyvä ottaa huomioon koko kehon ominaisuudet eli oma pituus ja paino. Niin kuin kaikilla muillakin kuntolaitteilla, on tasapainolaudan painoraja, jota ei oman turvallisuuden nimissä kannata missään nimessä ylittää. Pituutta kannattaa miettiä siltä kantilta, että pidempien ihmisten ei tarvitse hankkia niin vaikeasti tasapainoteltavaa lautaa kuin lyhyempien, sillä pidempi ihminen joutuu luonnostaan tekemään enemmän työtä tasapainon ylläpitämiseksi. Jos olet epävarma siitä, oletko nyt pitkä vai lyhyt tasapainolaudalle, kysy myyjältä, voiko tuotetta säätää . Kuten aiemmin mainittu, säädettävällä laudalla voi myös lisätä tarvittaessa haastetta tasapainon treenaamiseen.

Palautuminen tasapaino harjoituksen jälkeen

Kuten kaikessa muussakin treenaamisessa, on tasapainoharjoittelunkin tulee palautua oikein. Tähän auttaa erityisesti hyvä yöuni sillä sängyssä olet tasaisella alustalla niin lihakset ei joudu aktiivisesti työskentelemään tasapainon ylläpitämiseksi.