TasapainolaudatTasapainolaudat sekä tasapainotyynyt nyt meiltä edullisesti! Sopivat aikuisille ja lapsille. Tee tasapainoharjoituksia tai haastava treeni ja hallitse liikkeet. Tarjoukset ovat voimassa vain hetken, joten tilaa nyt!

13 tuotetta
Näytetään 1-13 yht. 13 tuotteesta

Product category FAQs

 • Mitkä ovat tasapainolaudan hyödyt lihaskuntoharjoittelussa?

  Tasapainolaudan käyttö vahvistaa keskikehon lihaksia sekä parantaa alaraajojen lihasten tukea ja koordinaatiota. Se on tehokas tapa lisätä lihasten stabiliteettia ja vahvistaa niitä monipuolisesti.


 • Kuinka valita oikeanlainen tasapainolauta lapselle?

  Valittaessa tasapainolautaa lapselle on tärkeää huomioida laudan koko ja vakaus. Lapsille kannattaa valita lauta, joka on suunniteltu heidän kokoaan ja voimatasoaan vastaavasti, jotta lauta olisi turvallinen ja mielekäs käyttää.


 • Miten tasapainolautaa käytetään kuntoutukseen?

  Tasapainolauta on tehokas väline liikkeen hahmottamisen, voiman ja liikeratojen palauttamiseen kuntoutuksessa. Sen avulla voi harjoitella monipuolisesti ja edistää muun muassa nilkkanivelen ja alaraajojen lihasvoiman palautumista.


 • Mitä ominaisuuksia kannattaa hakea ostettaessa laadukasta tasapainolautaa?

  Laadukkaan tasapainolaudan tulisi olla tukevasti valmistettu ja sen materiaalien kestävän käyttöä. Optimaalisen koon ja muotoilun valitseminen on tärkeää, ja pidon tulee olla hyvä turvallisuuden maksimoimiseksi.


 • Miten erilaiset tasapainolaudat eroavat toisistaan?

  Tasapainolaudat eroavat toisistaan muotoilunsa, koon, materiaaliensa ja käyttötarkoituksensa perusteella. Esimerkiksi kuntoutukseen suunnitellut laudat voivat olla turvallisempia ja vakaita, kun taas treenikäyttöön suunnitellut laudat voivat tarjota enemmän haasteita ja aktiivista vastusta.


Tasapainolauta: Vinkkejä valintaan ja harjoittelun aloittamiseen

Fitness Trampoliini Treeni Laadukas

Tasapainolauta on monipuolinen ratkaisu treenaamiseen ja se auttaa..

Tasapainolauta on tehokas väline tasapainon ja koordinaation kehittämiseen. Tasapainolauta on yleensä litteä lauta, joka asetetaan pallon tai rullan päälle, luoden epävakaan alustan, jolla seisominen vaatii keskivartalon ja jalkojen lihasten aktiivista työskentelyä. Sen avulla voit harjoitella kehonhallintaa ja parantaa liikekontrollia, mikä on hyödyllistä niin urheilussa, kuntoutuksessa kuin arjenkin askareissa.

Sinulla on mahdollisuus käyttää tasapainolautaa monenlaisia harjoituksia varten, kuten jalkapöydän, nilkan ja keskivartalon lihasten vahvistamiseen.

Tasapainolaudan säännöllinen käyttö voi auttaa ehkäisemään vammoja vahvistamalla niitä lihasryhmiä, jotka tukevat niveliä ja parantavat niiden liikkuvuutta. Eri kokoiset ja muotoiset tasapainolaudat tarjoavat mahdollisuuden räätälöidä harjoituksen sopimaan yksilölliseen kuntoilutarpeeseesi.

Kun valitset tasapainolautaa, otathan huomioon laudan halkaisijan ja materiaalin, sillä ne vaikuttavat harjoitteluun ja laudan kestävyyteen.

Markkinoilta löytyy erilaisia malleja, jotka soveltuvat niin kotikäyttöön kuin ammattilaistenkin tarpeisiin. Tasapainolaudat sopivat hyvin lisävarusteeksi myös muun tyyppisten treenien yhteydessä, kuten voimaharjoittelussa tai venyttelyssä, tehden perusharjoitteista haastavampia ja monipuolisempia.

Gorilla Sports Tasapainolauta

Tasapainolaudan perusteet

Tasapainolauta on tehokas väline kehonhallinnan ja tasapainon kehittämiseen, joita molempia ominaisuuksia tarvitaan monipuolisessa harjoittelussa.

Tasapainolaudan tyypit

Tasapainolautoja on useita erilaisia, jotka eroavat toisistaan muotoilultaan ja käyttötarkoitukseltaan. Pyöreät tasapainolaudat ovat yleisimpiä ja niitä käytetään yleistreenien ohella erityisesti myös keskivartalon sekä alaraajojen vahvistamiseen. Toiset tasapainolaudat on varustettu kahvoilla tai jousilla lisähaasteen tuomiseksi.

Tasapainotyynyt ja wobble boardit ovat myös suosittuja vaihtoehtoja, jotka tarjoavat epävakaan alustan ja auttavat kehittämään sekä tasapainoa että kehonhallintaa.

Tasapainolauta

Valinnan merkitys

Valitessasi tasapainolautaa, huomioi tuotteen koko ja muotoilu sopivuuden takaamiseksi. Pienempi lauta vaatii enemmän tarkkuutta ja lihastyötä, kun taas suurempi lauta voi olla aloittelijalle turvallisempi ja antaa enemmän tilaa liikkua.

Hyvä tasapainolauta on sellainen, joka sopii omaan kuntotasoon ja tavoiteltaviin harjoitteisiin. Valinnassa kannattaa myös ottaa huomioon laudan materiaali ja kestävyys, sillä ne vaikuttavat laudan käyttöikään ja turvallisuuteen.

Joogatyyny ja joogavyö

Tasapainolaudan edut - Miksi tasapainoa kannattaa treenata

Tasapainolaudan käyttö tarjoaa konkreettiset edut kehonhallinnan ja tasapainon kehittämisessä. Se on tehokas väline lihasten aktivoimiseen ja voi myös parantaa suorituskykyä useissa päivittäisissä toiminnoissa.

Kehonhallinta

Tasapainolaudat aktivoi kehon syviä lihaksia, mikä on merkittävä tekijä hyvän kehonhallinnan saavuttamisessa.

Syvät lihakset ovat avainasemassa vartalon asennon ylläpidossa ja auttavat myös vähentämään loukkaantumisriskiä aktivoimalla lihaksiston oikeaoppisesti.

Harjoitusvälineenä tasapainolauta lisää kehotietoisuutta ja auttaa sinua tunnistamaan, miten eri lihasryhmät toimivat yhdessä.

Tasapainon ja koordinaation kehittäminen

Tasapainolaudalla treenaaminen ei ainoastaan paranna tasapainoa, vaan myös kehittää koordinaatiota. Harjoitteet tasapainolaudalla edistävät aivojen ja lihasten välistä yhteistyötä, mikä voi auttaa parantamaan reaktioaikoja ja liikkeiden tarkkuutta.

Säännöllinen treeni vahvistaa hermoston kykyä lähettää nopeita viestejä lihaksille, mikä on tärkeää etenkin epätasaisilla pinnoilla liikuttaessa tai kaatumistilanteiden ehkäisyssä.

Turvallisen käytön periaatteet

Ennen kuin aloitat tasapainolaudalla harjoittelun, on tärkeää varmistaa laudan turvallinen käyttö. Oikein käytettynä tasapainolauta on tehokas väline kehonhallinnan ja lihaskunnon parantamiseen, mutta turvallisuus on aina ensisijainen huolenaihe.

Aloittelijan opas

 • Valitse sopiva tuote: Aloita käyttämällä tukevaa ja laadukasta tasapainolautaa, joka on suunniteltu aloittelijoille. Selvitä laudan painorajoitukset ja varmista, että tasapainolauta on ehjä.

 • Aloitusasento: Aseta tasapainolauta tasaiselle ja liukastumattomalle alustalle. Varmista, että sinulla on tilaa ympärilläsi kaatumisen varalta.

 • Tuki: Käytä tarvittaessa seinää tai tuolia tukena, kun harjoittelet nousemaan laudalle ja tasapainoilua.

 • Lyhyet harjoitusjaksot: Aloita lyhyillä, muutaman minuutin mittaisilla harjoitusjaksoilla ja lisää aikaa vähitellen, kun taitosi kehittyvät.

Edistyneiden vinkit

 • Haasteiden lisääminen: Kun olet hankkinut varmuutta tasapainolaudalla, lisää tehtäviä, kuten kyykkyjä tai yhden jalan seisontoja, tuomalla lisää haastetta harjoitukseen.

 • Liikkeiden monipuolistaminen: Käytä laudalla erilaisia lihaskuntoliikkeitä, kuten punnerruksia tai vatsalihasliikkeitä, hyödyntääksesi tasapainolaudan tarjoamaa vastusta.

 • Turvallisuusvarusteet: Suojaa itsesi käyttämällä asianmukaisia turvalaitteita, varsinkin kun teet vaativia liikkeitä, jotka saattavat johtaa kaatumiseen.

Harjoitteet ja aktiivinen käyttö

Aktiivinen harjoittelu tasapainolaudalla kehittää kehon lihaskuntoa ja tasapainoa. Voit käyttää lautaa kotonasi ja ottaa sen osaksi päivittäisiä rutiinejasi, mikä tehostaa harjoittelun tuloksia.

Harjoitusrutiinit

Aloita harjoitusrutiinit maltillisesti, valiten harjoitteita, jotka vastaavat omaa kuntotasoasi. Tasapainolaudalla voi tehdä monipuolisia harjoitteita, jotka vahvistavat keskivartalon lihaksia ja parantavat asentoaistia. Pidä huoli, että harjoittelu on säännöllistä; tämä on välttämätöntä parhaiden tulosten saavuttamiseksi.

Omatoiminen harjoittelu

Omatoimisessa harjoittelussa voit käyttää tasapainolautaa luovasti. Keho tottuu erilaisiin liikkeisiin, joita voit tehdä laudan päällä esimerkiksi seisaaltasi, istualtasi tai jopa makuultaan. Käytä laudalla seisomiseen aluksi tukea, kunnes löydät tasapainopisteesi ja voit vähitellen ottaa tuen pois.

Apuvälineet ja varusteet

Tasapainolauta kahvoilla

Tärkein varuste tasapainoharjoittelussa on laadukas tasapainolauta, mutta voit lisätä harjoittelun tehoa käyttämällä lisäapuvälineitä kuten käsipainoja tai kuminauhoja. Myös asianmukaiset liikuntavarusteet – kuten liukumattomat jalkineet – ovat suositeltavia tasapainoharjoittelussa, turvallisuuden ja mukavuuden parantamiseksi.

Ostopaikat ja tuotesuositukset

Valittaessa tasapainolautaa, on tärkeää tietää parhaat mallit, mistä ne voi ostaa ja mitä ominaisuuksia tulee arvostaa.

Mitä pitää mielessä tasapainolautaa hankkiessa

 • Laatu ja kestävyys: Tarkista laudan materiaali ja viimeistely.

 • Käyttötarkoitus: Mieti, aiotko käyttää lautaa kuntoutuksessa, lihaskuntoharjoittelun tukena vai kehonhallinnan harjoittamiseen.

Huolto ja säilytys

Kun omistat tasapainolaudan, on tärkeää huolehtia laudan kunnosta sekä varmistaa sen oikeaoppinen säilytys. Näillä toimenpiteillä varmistat laudan pitkän käyttöiän ja turvallisen käytön.

Puhdistus

 • Puhdista tasapainolauta säännöllisesti. Käytä kosteaa liinaa ja tarvittaessa mietoa puhdistusainetta poistaaksesi lian ja hien laudan pinnasta.

 • Vältä voimakkaiden kemikaalien käyttöä, jotka voivat vahingoittaa laudan pintaa.

 • Kuivaa tasapainolauta huolellisesti puhdistuksen jälkeen.

Säilytys

 • Säilytä tasapainolauta kuivassa ja viileässä paikassa, pois suoralta auringonvalolta ja äärimmäisiltä lämpötiloilta.

 • Varmista, että tasapainolauta on poissa tieltä, ettei se aiheuta kompastumisvaaraa.

 • Jos lautaan kuuluu ilmatäytteisiä osia, kuten tasapainotyyny, pidä ilmanpaine suositellulla tasolla ja tarkista se myös säännöllisesti.

Tarkastus

 • Tarkasta tasapainolautasi ennen jokaista käyttökertaa mahdollisten vaurioiden tai kuluneiden osien varalta.

 • Jos laudassasi on kiinnitysosia, kiristä ne tarvittaessa ja varmista niiden kunnon säilyminen.

Varotoimet

 • Älä säilytä tasapainolautaa paikoissa, joissa se on alttiina kosteudelle tai vedelle, erityisesti jos upotus veteen voi aiheuttaa vahinkoa.

 • Vältä myös raskaiden esineiden asettamista tasapainolaudan päälle, ettei se vääntyisi tai vaurioituisi.

Nämä ylläpidon periaatteet takaavat, että tasapainolauta pysyy hyvässä kunnossa ja valmiina turvalliseen harjoitteluun.

Julkaisija: Gorilla Sports