Crosstraining



Crosstraining välineet ja tarvikkeet kuten puolapuut sekä voimistelurenkaat nyt edullisesti meiltä! Laaja valikoima, mikä tarjoaa monipuolisen treenin ja liikkeet. Ale nyt voimassa, joten tilaa heti!

40 tuotetta
Näytetään 1-25 yht. 40 tuotteesta
TARJOUS
TÄNÄÄN -60%
Tupla Askeltikkaat

Tupla Askeltikkaat

19,95 € (49,95 €)

Alkaen 3.95 €/kk

3

Heti varastosta Osta

Pikatoimitus 1-3 arkipäivässä

Product category FAQs

 • Mikä on cross training perusidea?

  Crosstrainingin perusidea on treenata käyttäen erilaisia harjoitusmuotoja jokaisessa treenissä. Tällöin kehitetään samanaikaisesti useita fyysisiä ominaisuuksia, kuten lihasvoimaa ja kestävyyttä.


 • Miten CrossFit eroaa tavallisesta kiertoharjoittelusta?

  CrossFit on ristiharjoittelun haastavampi muoto, jossa treenit ovat intensiivisiä ja sisältävät toiminnallisia liikkeitä korkealla intensiteetillä. CrossFitissa painotetaan myös yhteisöllisyyttä ja suorituskyvyn mittaamista.


 • Mitkä ovat suosituimpia crosstraining-liikkeitä?

  Suosituimpia crosstraining-liikkeitä ovat esimerkiksi kyykyt, leuanvedot, punnerrukset ja erilaiset plyometriset harjoitteet. Myös erilaiset kehonpainolla tehtävät harjoitukset kuuluvat olennaisesti crosstrainingiin.


 • Miten aloittelijan tulisi aloittaa crosstraining?

  Aloittelijan tulisi aloittaa crosstraining tutustumalla perusliikkeisiin ja harjoittelemalla tekniikkaa pienillä painoilla tai omalla kehonpainolla. On tärkeää edetä omaa kehoa kuunnellen.


 • Millainen on hyvä crosstraining-ohjelma?

  Hyvä crosstraining-ohjelma on monipuolinen ja sisältää erilaisia treenejä eri päivinä. Harjoitusohjelma tulisi räätälöidä yksilön tavoitteiden ja fyysisen kunnon mukaan.


Crosstraining hyödyt ja toteutus monipuolisessa harjoittelussa

Fitness Trampoliini Treeni Laadukas

Crosstraining on monipuolinen ratkaisu treenaamiseen ja se auttaa..

Crosstraining on monipuolinen harjoittelumuoto, joka yhdistää monipuolisesti fyysisiä harjoitteita tavoitteena parantaa kuntoa ja suorituskykyä. Crosstrainingin avulla voit kehittää kestävyyttä, voimaa, nopeutta ja liikkuvuutta samanaikaisesti, sillä treenit kattavat laajan kirjon harjoitusmuotoja. Treenit voivat sisältää muun muassa kehonpainoharjoitteita, painonnostoja, intervalliharjoittelua ja toiminnallista treeniä.

Harjoituksiin kuuluvat liikesarjat ovat usein vaihtelevia, ja ne voivat sisältää esimerkiksi kyykkyjä, leuanvetoja, penkkipunnerruksia ja maastavetoja sekä monia muita apuliikkeitä. Lähtökohtana on kokonaisvaltainen kehitys eikä pelkästään yhden lihasryhmän vahvistaminen.

Tunnit on suunnattu kaikille kuntoilijoille, ja ohjatut harjoitukset on jaettu eri teemoihin, jotta niistä löytyisi jokaisen kuntotason mukainen vaihtoehto.

Treenikulttuuri crosstrainingin parissa korostaa usein yhteisöllisyyttä, sillä monet harrastajat treenaavat säännöllisesti yhdessä. Tämä luo motivointia ja tukee sitoutumista kuntoiluun. Aloittamaan pääset joko osallistumalla aloituskursseille tai näyttämällä osaamistasosi, joka mahdollistaa sinulle sopivien harjoitusten löytämisen.

Crosstraining harjoituksia voi kuitenkin helposti tehdä myös kotona muutamilla crosstrainingväline hankinnoilla.

Crossfit Battle Rope

Crosstrainingin perusteet

Crosstraining tarjoaa sinulle mahdollisuuden kehittää fyysistä suorituskykyäsi monipuolisesti, se sisältää useiden liikuntamuotojen yhdistelmän ja on suunniteltu parantamaan voimaa, liikkuvuutta ja kestävyyttä.

Useimmat liikkeet ovat helppoja oppia vain hetkessä, ja aloittelevankin harrastajan treeni voi sisältää runsaasti harjoituksia.

Crosstraining-harjoittelussa et keskity pelkästään yhteen liikuntamuotoon. Treenit koostuvat laajasta valikoimasta harjoituksia, jotka lisäävät kestävyyttäsi, nopeuttasi ja voimaasi. Voit suorittaa erilaisia liikkeitä, kuten painonnostoa, voimisteluliikkeitä ja kestävyysliikuntaa.

CrossfitCrossfit VoimalekaBattle Rope

Harjoittelun hyödyt

Crosstrainingin hyödyt ovat kattavat: se parantaa yleistä fyysistä kuntoa ja voi auttaa pienentämään loukkaantumisriskiä monipuolistamalla harjoittelua. Treenaamalla crosstrainingia, eli suomeksi sanottuna kiertoharjoittelua, lisäät lihasvoimaa, liikkuvuutta ja saat uutta paljon motivaatiota monipuolisten treenien myötä.

Tärkeää crosstrainingissa on harjoittelun suunnittelu. Optimaalinen harjoitussuunnitelma huomioi eri harjoittelumuodot ja lisäksi kehittää niitä tasapainoisesti. Suunnitelman tulee olla tehty yksilön tavoitteiden mukaan, ja treeniohjelma tulisi päivittää säännöllisesti.

Hyvin suunniteltu treeniohjelma sopii kaiken tasoisille harrastajille. Suunitelmalla tehdään harjoitteluun runko joka lisää myös motivaatiota treenaamiseen.

Crosstraining-välineet

Treenit suoritetaan usein erikoisvälineiden, kuten soutulaitteiden, levypainojen ja kahvakuulien avulla. Et kuitenkaan aina tarvitse monimutkaisia laitteita, vaan voit treenata myös ilman niitä hyödyntämällä omaa kehonpainoasi.

Battle RopeIndian ClubPainokelkka

Crosstraining-lajit

Crosstraining voi siis sisältää useita lajeja. Suosittuja crosstraining-muotoja ovat CrossFit ja kiertoharjoittelu, jotka koettelevat kestävyyttäsi ja voimaasi. Kaikki lajit ovat tavoitteelliselle treenaajalle, mutta sopivat myös vasta-alkajille. Jokainen osallistuja voi edetä oman kuntonsa mukaisesti.

Vinkit crosstrainingin aloittamiseen

Crosstraining on monipuolinen harjoittelumuoto, joka yhdistää eri liikuntamuotoja, kuten kestävyysharjoittelua, voimaharjoittelua ja liikkuvuutta.

Aloittaessasi on tärkeää suunnitella harjoittelusi perusteellisesti saavuttaaksesi parhaat hyödyt ja edistääksesi turvallisesti.

Valitse harjoituksia, jotka kehittävät kestävyyttäsi, voimatasojasi ja liikkuvuuttasi. Esimerkiksi kyykkyjen, leuanvetojen ja burpeiden yhdistäminen treenissäsi kasvattaa monipuolisesti kuntoasi. Liikkeitä valitessasi mieti myös, mitkä niistä soveltuvat kykyihisi ja rajoituksiisi.

 • Kestävyys: esim. juoksu, soutaminen, hiihto

 • Voima: esim. painonnosto, kahvakuulatreenit

 • Liikkuvuus: esim. venyttely, joogaelementit

Harjoittelutiheyden määrittäminen

Aseta realistiset tavoitteet harjoittelutiheydelle aloittaessasi. Liiallinen harjoittelu voi johtaa ylirasitukseen, kun taas liian vähäinen harjoittelu ei tuota toivottuja tuloksia.

Aloittaessasi voit pyrkiä 2–3 harjoituskertaan viikossa, ja voit lisätä harjoitustiheyttä kehittyessäsi.

 • Aloittelija: 2–3 kertaa viikossa

 • Kokeneempi: 4–5 kertaa viikossa

Harjoittelun seuranta ja kehityksen mittaaminen

Pitääksesi huolen siitä, että kehityt harjoittelussa, pidä kirjaa treeneistäsi ja tuloksistasi. Tämä auttaa ymmärtämään missä olet kehittynyt ja missä tarvitaan lisää työtä. Voit kirjata ylös toistojen määrät, käytetyt painot ja harjoituksen keston.

 • Harjoituspäiväkirja: Kirjaa ylös suoritetut harjoitukset, toistot, painot ja kesto.

 • Edistymisen arviointi: Vertaile tuloksiasi säännöllisesti.

Turvallisuus ja loukkaantumisen ehkäisy

Turvallisuus on ensisijaisen tärkeää harjoittelussa. Varmista, että suoritustekniikka on oikea ja vältä liiallista kuormitusta.

Voit aloittaa kevyemmillä painoilla ja lisätä kuormitusta asteittain oman kuntosi kehittyessä. Käytä asianmukaista varustusta, pidä huolta kehonhuollosta ja venyttelystä ennen ja jälkeen treenin.

 • Tekniikka: Kiinnitä huomiota oikeaan suoritustekniikkaan.

 • Progressiivinen kuormitus: Lisää kuormitusta asteittain.

 • Kehonhuolto: Venyttele ja tee liikkuvuusharjoituksia.

Crosstraining on monipuolinen harjoitusmuoto, joka parantaa sekä kestävyyttä että voimaa. Se tarjoaa vaihtelevia ja kokonaisvaltaisia treenejä, joilla haastat koko kehosi.

Julkaisija: Gorilla Sports