SelkälaitteetSelkälaitteet nyt meiltä edullisesti! Tee selänojennusharjoituksia ja treenaa alaselkää myös kotona. Tarjoukset ovat voimassa vain hetken, joten tilaa selkälihaslaitteet nyt!

30 tuotetta
Näytetään 1-25 yht. 30 tuotteesta

Selkälaitteen osto-opas ja kaikki mikä sinun pitäisi tietää selkälaitteista

Fitness Trampoliini Treeni Laadukas

Selkälaite on monipuolinen ratkaisu treenaamiseen ja se auttaa..

Selkälaite on nimensä mukaisesti laite, jonka avulla kasvatat ja voimistat selkälihaksia. Sano hyvästit selkäkivuille ja paranna ryhtiäsi näiden selkälaitteiden avulla. Selkähän on yksi isoimmista ja suurimmista lihasryhmistä. Se vaatii suurta keskittymistä ja huomiota yksityiskohtiin, kun sitä treenataan, sillä epäergonominen treenaaminen voi jopa olla selälle haitaksi. Lihaksistosta mm. vatsa hyötyy myöskin kyseisistä harjoituksista.

Parhaat selkälaitteet

1. Ylä- ja alataljat

selkälaite-hintaYlä- ja alatalja on erinomainen harjoituslaite, jolla voit kehittää selkälihaksiasi useasta suunnasta. Laitteet on valmistettu kestävästä neliskanttisesta teräsputkesta, jossa on valkoinen maalipinnoite. Penkki on korkeussäädettävä sekä pehmustettu, jaloille on myöskin olemassa pehmustetut rullat. Laitteesta tekee kätevän se, että painoina voidaan käyttää levypainoja. Tällöin pystyt käyttämään 30/31mm levyjä. Paino voi olla siis mikä tahansa paino, minkä itse jaksat nostaa. Painot saadaan pysymään paikallaan jousilukoilla, jolloin treenaaminen on turvallista. Tankoja voi vaihtaa erityyppisille harjoituksille sopivaksi.

Taljaharjoittelun hyödyt

Taljoilla pystyt tehokkaasti kasvattamaan selän lihaksia, kuten myös hyödyntämään ylä- ja alataljaa esimerkiksi käsilihasten treenaamisessa. Ylätaljalla voit tehdä erilaisia variaatioita, kuten niskan taakse vetoja. Ylätaljalla treenaaminen kohdistaa työn selän lihaksiin. Alataljalla voit kehittää selän lisäksi hartioita. Ylätaljassa voidaan käyttää monenlaisia eri tankoja. Suosituimpia ovat lapiotanko, suora tanko ja ojentajaköysi. Alataljassa voidaan käyttää erityyppisiä v-kahvoja.

Vinkkejä taljojen käyttöön:

- Muista pitää selkä suorana vetoja tehdessä

- Rinta eteen ja kyynärpäät alaspäin

- Hieman hartioita leveämpi ote 

2. Voimatorni

Voimatorni on edullinen monitoimilaite, kun haluat treenata selkää, ojentajia tai vatsalihaksia. Laite on tehty tukevasta metallista ja pinnoitettu maalilla. Siinä on käsivarsipehmusteet, jotka takaavat mukavan treenauksen. Pohjasta löytyy kumisuojat, jotka suojaavat lattiaa naarmuilta. Laitteen kasaaminen on erittäin helppoa ja nopeaa.

Laitteella voidaan tehdä mm. dippejä, leuanvetoja, jalannostoja sekä rutistuksia. Näillä liikkeillä saadaan varmasti ylävartaloon lihasmassaa ja voimaa! Leuanvedot voidaan suorittaa käyttämällä laitteen ylätankoa. Tangon leveys on noin metrin, joka pitäisi riittää kaikille otteille. Dippejä varten on sivuilla pehmustetut käsinojat sekä kahvat, joidenka avulla liike onnistuu ongelmitta ja mukavasti. Jalkojennostoon käytetään samoja käsinojia ja kahvoja. Laitteessa on lisäksi pehmustettu selkäosa, johon voi tukea selän treenatessa vatsoja.

Ominaisuuksia:

- Tukeva runko

- Hyvin pehmustetut käsi- sekä selkänojat

- Toimii monipuolisesti ylävartalon treenaukseen

- Kevyt 

3. Selkäpenkki

Selkäpenkki on mainio selkälaite koko kehon kuntoutukseen. Sillä voidaan treenata mm. selän, jalkojen ja vatsan lihaksia.selkälaite

Selkäpenkki on säädettävissä 4 eri korkeuteen, mikä mahdollistaa optimaalisen asennon kuntoillessa. Runko on tehty tukevasta, maalatusta teräksestä ja siinä on kumisuojat, jottei se naarmuta lattiaa ja pysyisi tukevasti paikallaan. Selkäpenkissä on käsi- ja jalkatuet, joiden avulla saat tukevan otteen treenisi ajaksi.

Mitä voin treenata selkäpenkkiharjoituksilla?

Selkäpenkillä kuntoilu on hyvin monipuolista, sillä voit käyttää sitä eri asennoissa eri lihaksien treenaamiseen. Voit käyttää laitetta alaselän, vatsalihasten sekä jalkojen tehokkaaseen treenaamiseen.

Alaselän sekä jalkojen treenausta varten laitteessa on jalkatuet, jotka tukevat sinua tehdessäsi liikkeitä treenin helpottamiseksi. Vatsalihasliikkeitä varten laitteessa on pehmustettu penkki, joka tukee kehoa tehokkaasti.

- Alaselkä: Selänojennus

- Jalat: Takareisinosto

- Vatsa: Kylkirutistukset

4. Selkäkippi

selkälaite-hintaSelkäkippi on erinomainen selkälaite selän kuntoutukseen ja treenaa lisäksi vatsaa. Jos sinulla on ongelmia ryhdin tai selkäkivun kanssa tai selässä muuten tuntuvan paineen takia, voit korjata ne selkäkipillä. Selkäkippi sopiikin monen mittaiselle ihmiselle sen säätövarojen ansiosta ja sen ergonomia tukee loistavasti ja suoraan harjoittelua. Selkäkipistä voidaan sanoa, että se kuuluu selkälaite kategoriassa enemmän kuntoutusvälineeksi kuin kuntoiluvälineeksi.

Säännöllinen harjoittelu selkäkipillä rentouttaa selkäsi painovoimaa käyttäen ja saat selkäsi kuntoon tulevia harjoituksia varten. Selkäsi pituus-mitat palautuvat myös parhaimmilleen - eli ne mitat, jolloin ihminen on pisimmillään aamulla. Tällä selkälaitteella kipataan pää alaspäin, jolloin painovoima pääsee töihin nikamiin ja lihaksistoon venyttämällä niitä.

Selkäkipin käytössä on erittäin tärkeää aloittaa erittäin rauhallisesti ja mielellään kaverin kanssa, jotta sinulla on apua ensimmäisillä kerroilla jos jokin menee vinoon. Kannattaa konsultoida ammattilaista selkäkipin käytössä, jotta se on varmasti oikea selkälaite sinun kehollesi.

Selkälihastreeni-info

Treenityylejä ja harjoituksia tulisi vaihdella pitkin vuotta, saadaksesi tarvittua vaihtelua treeneihin sekä tavoitteisiin.

Selkätreenistä puhuttaessa, ihmiset yleensä jättävät hiukan vähemmälle tämän ison lihasryhmän monista syistä. Ensinnäkin selkää ei näe treenatessa, verrattuna esimerkiksi hauiksien treenaamiseen. Niiden treenaaminen on miellyttävää, koska näet lihakset treenatessa ja lopputulokset treenatessa. Selän ajatellaan kehittyvän muiden harjoitusten sivutuotteena ja tästä syystä monet kehonrakentajatkaan eivät aina välttämättä anna 100% panostusta tälle isolle lihasryhmälle. Kaikki tämä kulminoituu siihen faktaan, että jos et näe sitä, miksi myöskään treenaisit sitä?

Erota ylä- ja alaselkä harjoitteet toisistaan

Tällä konseptilla treenatessasi selkääsi, sinun tulisi aloittaa kohdistamalla treeni yläselkään (lat. nimi trapezius & latissimus dorsi). Ja tämän jälkeen siirtyä alempaan osaan selkää. Kokemuksemme perusteella sanomme, että tällainen treenikonsepti on hyvä. Juuri tällä tavoin moni kehonrakentaja aloittaa selkänsä treenaamisen. Jos teet maastavetoja selkätreenissäsi, suositellaan maastavedot tekemään treenisi alkuvaiheessa. Tällöin sinulla on eniten energiaa ja intoa tähän treeniin.

Kun puhutaan yläselästä treenien yhteydessä, nämä harjoitteet ovat sellaisia jotka spesifioituvat tiettyihin osiin selkääsi. Suurimmaksi osaksi lapoihin sekä yläselän keskiosaan. Kun valitset treenejä yläselkääsi varten, kannattaa valita laaja määrä soutuja, pullovereita ja leuanvetoja. Toisin sanoen harjoituksia, jotka nimenomaan kohdistuvat ylempiin osiin selkääsi.

Alaselän treenistä puhuttaessa olisi hyvä valita sellaisia treenejä, jotka kohdistuvat alemman selän alueeseen (eli missä alempi latissimus dorsi kiertyy selkärankaasi) ja myös niihin lihaksiin, jotka tukevat takapuolen aluetta. On olemassa monia voimaharjoitteita, jotka kohdistuvat treenatessa muiden selkälihasten lisäksi myös tälle alueelle. Tällaisia harjoitteita ovat esimerkiksi maastaveto, kulmasoutu, käsipainosoutu ja T-kulmasoutu.

TOP 5 selkälihasharjoitukset

selkälaite-tuotteita-tuotteet

1. Maastaveto

Maastaveto on kaikkien liikkeiden äiti, mutta oikea tekniikka on ehdottoman tärkeää ja on suositeltavaa aloittaa erittäin pienillä painoilla ja hieroa tekniikka kuntoon peilin edessä. Maastavedossa koko kroppa joutuu rasituksen alle ja varsinkin selän ojentajat sekä jalat joutuvat töihin.

2. Ylätalja

Ylätaljassa näkee yleensä monenlaista variaatiota selkäliikkeestä ja oikean tuntuman löytäminen on tärkein aspekti ylätaljassa. Aloita pienillä painoilla löydä sinulle sopiva kahva niin, että saat liikkeen tuntumaan selässäsi, etkä vain vedä tankoa alas käsilläsi.

3. Alatalja

Alataljalle löytyy monenlaisia variaatioita kahvoilla. Alataljassa on tärkeää löytää mahdollisimman pitkä liikerata, eikä vain vetää omalla painolla kahvaa taaksepäin. Ota siis asento, jossa jalat ovat hieman koukussa ja selkäsi on suorassa. Vedä kahvaa alavatsaasi kohti ja liikkeen loppu vaiheessa tuo rinta eteen ja vedä vielä kahva loppuun asti!

4. Leuanveto

Leuanveto on selkälihasliikkeiden aatelia! Vaikkakin leuanvetotanko ei varsinaisesti ole selkälihaslaite niin tämä tulisi löytyä jokaiselta kotitreenaajalta! Leuanvedossakin parhaan tuloksen saa oikealla tekniikalla. Mikäli et saa leukaa vedettyä puhtaasti, on parempi aloittaa vastaleuanvedolla eli nouse tangon yläpuolelle ja laske rauhallisesti alas. Kun näitä tekee säännöllisesti, ensimmäinen leuka tulee kuin itsestään!

5. Toiminnallinen harjoittelu oman painon avulla

selkäkipu-selkälaite

Selkälihakset eivät välttämättä tarvitse laitteita ja laitteet voi jättää pois harjoittelussa. Keskivartalon harjoitukset ovat erittäin tärkeitä, jotta saat korsetin pysymään kunnossa ja ryhtisi nousee sitä mukaan. Selkälihasharjoittelu on helppo tehdä vastuskuminauha treenillä eikä selkäpenkkiä välttämättä tarvita! Käsipainot ovat myöskin hyvä lisä selkälihasharjoitteluun. Käsipainot ovat oiva lisä esimerkiksi soutuliikkeisiin.

Selälle myös hyviä vaihtoehtoja ovat fitness trampoliinit, juoksumatto, käsipainot, crosstrainerit, kahvakuulat, soutulaitteet sekä tangot. Edellä mainittujen lisäksi kuntokeskukset tarjoavat selkälihasharjoitteluun erinomaiset mahdollisuudet. Näillä treenaaminen harjoittaa selkääsi huomaamatta esim. crosstrainer harjoittelussa käsien liike ottaa hyvin selän lihaksiin sekä crosstrainer harjoittelussa ryhti on erittäin tärkeää. Soutulaitteet nimensä mukaisesti tarjoaa soutamista, joten selkälihakset saa hyvää treeniä sellaisessa harjoittelussa. Löydät varmasti itsellesi sopivan soutulaitteen valikoimastamme. Trampoliinit tarjoavat keskivartalon hallintaa hyppimisen muodossa, joten 10 min treeni päivittäin tekee ihmeitä!

Ilmainen toimitus - tilaa uutiskirjeemme ja katso lisää. Asiakaspalvelu ma-pe klo 12-16

Katso ja tilaa selkälaitteet Gorilla Sportsilta! Suomen suurin sekä korkealaatuisin urheilukauppa netissä. Ilmainen toimitus yli 69€ tilauksiin ja 30-päivän palautusoikeus. Lisäksi jokaista tilauksen tuotetta koskee 2 vuoden takuu. Mikäli sinulla on kysymys koskien jotain tuotetta, asiakaspalvelu vastaa mielellään kysymyksiinne, joten lisää tuote ostoskoriin ja ota rohkeasti yhteyttä.

Julkaisija: Gorilla Sports