PainoliivitPainoliivit nyt edullisesti meiltä! Katso valikoima ja valitse itsellesi paras. Liivit juoksuun, kävelyyn ja muuhun treeniin. Tarjoukset ovat voimassa vain hetken, joten tilaa painoliivi nyt!

8 tuotetta
Näytetään 1-8 yht. 8 tuotteesta

Product category FAQs

 • Mihin painoliivejä yleensä käytetään harjoittelussa?

  Painoliivit ovat tehokas tapa lisätä vastusta monenlaisiin harjoituksiin, kuten juoksulenkkeihin, lihaskuntotreeneihin ja crossfit-harjoitteluihin. Lisätty paino tekee harjoittelusta haastavampaa, edistäen lihaskasvua ja kuntoa.


 • Mitkä ovat säädettävän painoliivin hyödyt?

  Säädettävät painoliivit mahdollistavat painon lisäämisen tai vähentämisen tarpeen mukaan, jolloin voit säätää treenin intensiteettiä ja räätälöidä harjoittelua tavoitteidesi mukaisesti. Tämä johtaa monipuolisempaan ja joustavampaan harjoitusohjelmaan.


 • Minkälaisia harjoituksia varten painoliivi on paras valinta?

  Painoliivi sopii erityisen hyvin aerobiseen treeniin, kuten juoksuun, sekä lihaskuntoharjoituksiin, kuten kyykkyihin tai leuanvetoihin. Se lisää tehoa ja auttaa sinua saavuttamaan tavoitteet nopeammin.


 • Millaisia materiaaleja painoliiveissä käytetään kestävyyden takaamiseksi?

  Painoliivien valmistuksessa käytetään kestäviä materiaaleja, kuten nylonia tai neopreenia, jotka kestävät hyvin käyttöä ja hikoilua. Myös painot on suunniteltu pysymään paikallaan harjoittelun aikana, ja ne ovat usein valmistettu metallista tai hiekkapussien kaltaisista materiaaleista.


 • Kuinka valita oikeankokoinen painoliivi?

  Oikean kokoisen painoliivin valintaan vaikuttaa käyttöön tarkoitettu paino sekä istuvuus. Sinun tulee varmistaa, että liivi istuu tiukasti mutta mukavasti, jotta se ei liikahda harjoitusten aikana. Painon osalta suositellaan aloittamaan noin 5% omasta ruumiinpainostasi ja olemaan ylittämättä 10%.


Painoliivi käyttö ja osto-opas

Fitness Trampoliini Treeni Laadukas

Painoliivi on monipuolinen ratkaisu treenaamiseen ja se auttaa..

Power vest eli painoliivi on erinomainen sijoitus, jos otat kuntoilun tosissasi ja haluat kehittää voimaa, nopeutta ja kestävyyttä.

Painoliivit ovat yleensä painoltaan säädettäviä liivejä, joiden painoa saa vaihdeltua 0kg:sta aina 30kg asti painolevyjä lisäämällä tai poistamalla, joten ne soveltuu mihin tahansa lajikohtaiseen harjoitteluun. Yleisimmät lisäpainoliivi koot ovat 10kg, 20kg ja 30kg. Painoliivi on täydellinen vaihtoehto kehonpainoharjoittelun vastuksen kasvattamiseen esimerkiksi leuanvedoissa tai dipeissä tai lisäpainoksi lenkille rasvanpolton maksimoimiseksi.

Painoliivien käyttäminen on yksinkertaista – lisää painolevyjä painoliivin taskuihin tehdäksesi siitä painavamman tai ota niitä pois keventääksesi liivejä. Säädeltävyys mahdollistaa harjoittelun progressiivisen kehityksen – aloita vähillä painoilla ja lisää painoja tarpeen vaatiessa.

Painoliiveillä treenaamisesta saatavat hyödyt

Painoliivit nostavat treenin tehokkuutta kasvattamalla treenivastusta ja näin maksimoivat fyysisen kehityksen ja edistävät rasvanpolttoa. Painoliiviharjoittelu on loistava toiminnallinen harjoittelu. Säädettävä painoliivi antaa sinulle monenlaisia mahdollisuuksia harjoituksesta riippuen.

Yksi painoliivien hyödyistä on, että painot on jaettu tasaisesti ympäri liiviä. Liivit saa kiristettyä kiristysvöillä tiiviisti kehoa vasten, jolloin liikkeet saadaan suoritettua normaalein liikeradoin. Painoliivi lisää painoa suoraan hartioille ja ylävartalolle, mikä tarkoittaa että ne rasittavat suoraan hengityslihaksia. Tämä aiheuttaa sen, että sykkeesi nousee paljon nopeammin, mutta taas toisaalta painoliivi aiheuttaa hengityksen vaikeutumisesta. Hengityksen vaikeutuminen saattaa ahdistaa aluksi, mutta tämä kannattaa ottaa osana harjoitusta ja voit harjoitella samalla rauhallista hengitystä ja yrittää pysyä rauhallisena, kun hengittäminen on hieman vaikeampaa. Hengityksen harjoittelu parantaa hermostoa ja kykenet toimimaan jatkossa rauhallisemmin tilanteissa, joissa elimistösi haluaa panikoida.

Mihin harjoituksiin painoliivejä voi käyttää?

Painoliivi juoksuun & kävelyyn

Juokseminen painoliivit päällä tuo uuden ulottuvuuden aerobiseen harjoitteluun. Painoliivien käyttö juostessa vaikeuttaa juoksua ja saa sykkeen nousemaan helpommin. Keho vastaa lisääntyneeseen vastukseen mukautumalla painoon ja huomaat pian juoksemisen ilman liivejä olevan nopeampaa ja kevyempää.

Kehon painolla tapahtuvaa harjoittelua

Painoliivejä käytetään moninaisiin kehonpainoharjoituksiin kuten dippeihin, leuanvetoihin, punnerruksiin, kyykkyihin ja laatikolle hyppyihin. Painoliivejä kannattaa käyttää näissä harjoituksissa vain, jos olet tottunut tekemään liikkeitä jo ilman painoja. Suurempaa vastusta kaipaaville painoliivit ovat erinomainen tapa tehostamaan oman kehon harjoittelua.

painoliivi säädettävä

Painoliiviharjoittelu muuttaa omapainoharjoittelun suoraan voimaharjoitteluksi! Painoliivin etu on, että paino on lähempänä omaa painopistettäsi, kuin esimerkiksi dippivyöllä dippejä tehtäessä paino roikkuu alaspäin. Monet meistä pystyy hallitsemaan paremmin painopistettä lähellä olevaa painoa kuin roikkuvaa ja kuten sanottua tämä tekee hengittämisestä vaikeampaa, mutta saat tehokkaamman harjoituksen selkähengityslihaksisto vahvistuu. Painoliivi on siis tarkoitettu tehostamaan harjoitteluasi ja antamaan enemmän haastetta!

Painoliivi + plyometria

Painoliivit käyvät hyvin plyometriaan, jossa yritetään kasvattaa nopeutta ja lihaksien voimakasta supistumista, kuten esimerkiksi korkeushypyssä. Jos etsit tapaa kehittää kohtisuoraa hyppäämistä vaikka osana koripallotreeniä, suosittelemme käyttämään painoliivipainoa lisänä harjoituksissa.

Räjähtävä voima

Nopeat, lyhytkestoiset spurtit ovat hyvää räjähtävyyttä kasvattavaa treeniä. Tee spurtteja tasaisella maalla tai ylämäissä, myös lisäpainojen kanssa.

Kävely lisäpainoilla

Jos tavoitteenasi on rasvanpoltto ja kävelet paljon, voit lisätä kalorienkulutusta käyttämällä painoliivejä. Liivit eivät häiritse askeleitasi (kuten nilkkapainot voivat) tai askelkontaktia. Painoliivi on erinomainen lisävaruste kävelyyn. Lisäpaino tuo lisää tehoa kävelylenkeille, jolloin lenkin ei tarvitse olla niin pitkä. Muutama vinkki tulee ottaa huomioon painoliivin kanssa kävelyssä. Tarkista ryhtisi ennen lenkille lähtöä. Mikäli ryhtisi ei riitä tukemaan painoliiviä –on paino hyvä jättää pois lenkiltä. Jos ryhdissä pää roikkuu edessä ja katse karkaa alas päin, vaihda asento siirtämällä leukaa taaksepäin ja nosta katse ylös. Pyri myös löysäämään hartiasi tekemällä muutaman pyöräytys sekä työnnä myös lantio eteenpäin.

painoliivi tarjous

Riskit painoliiviharjoittelussa

Kun harjoittelet painoliivin kanssa liian pitkään tai et ole tarpeeksi hyvässä kunnossa – on painoliivin käytössä riskejä. Jos huijaat oma kehoharjoittelussa esimerkiksi perus leuanvedossa tai lantiosi antaa periksi punnerruksissa – sinulla ei ole vielä riittävää peruskuntoa. Lisäpaino saattaa silloin lisätä loukkaantumisriskiä. Klassinen loukkaantuminen tapahtuu, kun lisätään painoa alaselälle, vaikka oikea oppiminen punnerrus ei onnistu ilman lisäpainoa. Nopeutta, räjähtävyyttä tai kimmoisuutta harjoitellessa lisäpaino vaihtaa normaalia painopistettä ja aiheuttaa vartalosi kulman muuttumisen, joka saattaa lisätä loukkaantumisriskiä. Mikäli myös pidät painoliiviä liian pitkään vartalosi tottuu lisäpainoon ja kun otat painoliivin pois kehosi joutuu uudelleen kalibroimaan itsensä. Esimerkiksi kun juokset painoliivin kanssa muutaman pyrähdyksen ja sen jälkeen jätät liivin pois ja otat spurtteja niin kehosi on kalibroitu lisäpainoon, jolloin hermostosi toimii hieman paremmin ja saat parempia tuloksia. Mutta tässä on riski, että painoliiviä ei saa käyttää liian pitkään jolloin painoliivin käytöllä on vastakohtainen vaikutus.

Kaiken kaikkiaan painoliivit ovat erinomainen lisä harjoitteluun esimerkiksi juoksumaton, crosstrainerin tai fitness trampoliinin kanssa harjoittelussa, kunhan perusasiat sekä peruskuntosi on kohdillaan.

painoliivi hinta

Julkaisija: Gorilla Sports