JumppamatotJumppamatot nyt meiltä edullisesti! Löydä valikoimasta halutunlainen oli se sitten paksu tai ohut. Tarjoukset ovat voimassa vain hetken, joten tilaa treenimatot nyt!

18 tuotetta
Näytetään 1-18 yht. 18 tuotteesta

Product category FAQs

 • Mikä on hyvä paksuus jumppamatolle?

  Hyvä paksuus jumppamatolle vaihtelee 1-1,5 cm välillä. Tämä paksuus tarjoaa riittävän pehmusteen ja tuen erilaisiin harjoituksiin, kuten venyttelyyn ja lihaskuntotreeniin.


 • Mitä tulisi ottaa huomioon valitessa jumppamattoa?

  Valitessasi jumppamattoa, mieti harjoittelumuotoasi: kehonpainotreeneihin, HIIT-treeniin, Pilatekseen tai venyttelyyn sopii erityyppiset matot. Huomioi myös maton materiaali, pinta ja sen liukastumattomuus.


 • Kuinka huoltaa ja puhdistaa jumppamatto oikein?

  Puhdista jumppamatto säännöllisesti miedolla pesuaineella ja vedellä. Anna maton kuivua täysin ennen sen rullaamista säilytystä varten. Näin ehkäiset bakteerien kasvua ja pidennät maton käyttöikää.


 • Mikä on ero jumppamaton ja joogamaton välillä?

  Joogamatot ovat usein jumppamattoja ohuempia, jotta ne tarjoaisivat parempaa tasapainoa ja pitoa joogaharjoitusten aikana. Jumppamatot taas ovat paksumpia, mikä tukee paremmin kehonpainotreeniä ja muita korkean intensiteetin harjoituksia.


 • Minkälainen jumppamatto sopii parhaiten kotikäyttöön?

  Kotiin sopii yleismatto, joka on monikäyttöinen. Etsi matto, joka on helppo rullata ja säilyttää sekä tarpeeksi pitkä ja leveä mukavaan harjoitteluun. Pidä mielessäsisään myös maton puhdistettavuuden ja säilytystilan tarpeesi.


Jumppamatto opas: Valitse täydellinen alusta harjoitteluusi

Fitness Trampoliini Treeni Laadukas

Jumppamatto on monipuolinen ratkaisu treenaamiseen ja se auttaa..

Jumppamatto on monipuolinen harjoitusväline, joka on suunniteltu parantamaan liikuntakokemustasi tarjoamalla pehmustetun ja hyvin pitävän pinnan. Olipa kyseessä sitten jooga, pilates, venyttely tai muu kehonhallintaharjoitus, laadukas jumppamatto on välttämätön väline turvallisen ja tehokkaan treenin takaamiseksi. Jumppamatot on valmistettu kestämään toistuvaa käyttöä ja ne ovat usein helppoja puhdistaa, mikä tekee niistä hygieenisen valinnan niin kotona kuin julkisissakin liikuntatiloissa.

Kun valitset jumppamattoa, on tärkeää miettiä omia tarpeitasi ja tarkoitusta, johon mattoa käytät. Esimerkiksi paksuus ja kimmoisuus vaikuttavat maton mukavuuteen ja tukeen, kun taas maton koko voi olla ratkaiseva tekijä liikkuvuuden ja harjoitteiden monipuolisuuden kannalta. Sopivan jumppamaton avulla pystyt keskittymään täysin harjoitukseesi ja saat maksimaalisen hyödyn irti jokaisesta liikkeestäsi.

Jumppamattoja on saatavilla monissa eri väreissä ja malleissa, joten löydät varmasti omaan makuusi ja tarpeisiisi sopivan vaihtoehdon. Jotkut matot on suunniteltu erityisesti tietyntyyppisiin harjoituksiin, ja ne voivat sisältää merkintöjä auttamaan sinua oikean asennon löytämisen kanssa. Valitsemalla laadukkaan jumppamaton investoit paitsi treenisi myös kokonaisvaltaiseen hyvinvointiisi sekä laadukas matto on myös pitkäikäinen.

Gorilla Sports Jumppamatto

Jumppamaton tärkeys ja hyödyt

Jumppamatto tarjoaa sinulle pehmeän ja tukevan alustan, mikä mahdollistaa turvallisen ja mukavan tavan harjoittaa erilaisia liikuntamuotoja kuten venyttelyä ja joogaa.

Venyttelyyn ja joogaan

Kun harjoitat venyttelyä tai joogaa, on tärkeää keskittää huomiosi liikkeiden tarkkuuteen ja omaan hengitykseesi. Paksu ja pehmeä jumppamatto antaa tarvittavan tuen ja vaimentaa iskuja, mikä on erityisen hyödyllistä kovaa lattiaa vasten tehtävissä harjoituksissa:

 • Joogaan: Jumppamatto takaa pitävän pinnan, joka ehkäisee liukastumista ja auttaa sinua pysymään vakaasti asenoissa.
 • Venyttelyyn: Pehmeä alusta kannattaa valita vähentämään kehoon kohdistuvaa painetta ja suojatakseen niveliä kovilta pinnoilta.

Eri käyttötarkoitukset

Jumppamatto on monipuolinen väline, joka on suunniteltu palvelemaan eri harjoitusmuotoja:

 • Keskivartalon treeni: Jumppamaton avulla voit suorittaa erilaisia keskivartalon harjoitteita, mikä edistää hyvää ryhtiä ja vahvistaa lihaksia.
 • Kotijumppa: Turvallinen ja mukava alusta on hyvä sinulle, kun teet liikuntaa kotona. Pehmeämpi pinta auttaa sinua keskittymään treeniin ja vähentämään loukkaantumisen riskiä.

Valitse jumppamatto, joka on riittävän paksu tarjotakseen hyvän iskunvaimennuksen, mutta joka on myös helppo rullata kasaan ja säilyttää. Muista, että oikeanlainen jumppamatto tekee harjoittelustasi paitsi turvallisempaa, myös mukavampaa.

Materiaali ja kestävyys

Valitessasi jumppamattoa on tärkeää ymmärtää, että maton materiaali vaikuttaa suoraan sen kestävyyteen ja käyttötarkoitukseen.

PVC-materiaali

PVC, eli polyvinyylikloridi, on yleisimpiä jumppamattojen valmistusmateriaaleja. PVC-mattojen etuina ovat niiden kestävyys sekä helppo puhdistettavuus. PVC-matot voivat kestää säännöllistä käyttöä vuosia, mutta niiden ympäristövaikutukset saattavat olla suurempia kuin joistain muista materiaaleista valmistettujen mattojen.

Kestävät jumppamatot

Kestävissä jumppamatoissa materiaalin tiheys ja paksuus korreloivat yleensä suoraan maton käyttöikään. Laadukkaampi materiaali merkitsee usein parempaa kestävyyttä ja pitkäikäisyyttä. Tämä tarkoittaa, että raskaampaan käyttöön suunnitellut matot maksavat yleensä enemmän, mutta säästävät pitkällä tähtäimellä rahaa ja luontoa.

Miksi jumppamaton materiaali on tärkeä

Jumppamaton materiaalin valinta vaikuttaa suoraan treenaamisen mukavuuteen ja suojaa sinua loukkaantumisilta. Maton tulee olla tarpeeksi paksu eristääkseen kylmältä lattialta ja suojatakseen niveliäsi, mutta myös tarpeeksi ohut, jotta se mahdollistaa tasapainoa ja asentoaistia vaativat liikkeet. PVC-matot ovat usein hyvä kompromissi kestävyyden ja mukavuuden välillä.

Gorilla Sports Treenimatto

Maton valinta

Valitessasi jumppamattoa, kiinnitä huomiota koon ja paksuuden lisäksi maton materiaaliin ja kestävyyteen, jotka ovat avainasemassa mukavassa ja turvallisessa harjoittelussa.

Koon ja paksuuden valitseminen

Koon valitseminen on tärkeää, sillä maton on sovittava tilaan, jossa treenaat sekä harjoituksiin, joita teet. Pienemmät matot ovat helpompia kantaa mukana, kun taas isommat voivat tarjota enemmän tilaa harjoitella. Paksuudet vaihtelevat yleensä 1 senttimetristä jopa 5 senttimetriin.

Miksi jumppamaton paksuus on tärkeää

Jumppamaton paksuus on merkittävä tekijä mukavuuden ja suojan kannalta. Paksu matto (2,5-5cm) suojaa niveliäsi paremmin etenkin kovatehoisissa harjoituksissa. Toisaalta, ohuempi matto (1-1,5cm) voi riittää, jos harjoittelumuotosi on kevyempää tai mattoasi käytetään pehmeällä alustalla, kuten nurmikolla.

Oikean jumppamaton valitseminen

Oikean jumppamaton valitseminen vaatii harkintaa. Tarvitset vedenkestävän maton, jos aiot käyttää sitä ulkotiloissa. Ympäristöystävällisyyttä arvostavien kannattaa etsiä matto, joka on valmistettu TPE:stä tai luonnonkumista, jotka ovat ystävällisiä materiaaleja sekä sinulle että ympäristölle. Varmista, että tuote on kestävä ja pitkäikäinen, jotta se palvelee sinua hyvin pitkään.

Joogamatto

Kun valitset joogamattoa, on tärkeää ottaa huomioon maton materiaali, paksuus ja pito. Nämä tekijät vaikuttavat harjoittelun mukavuuteen ja turvallisuuteen.

Miten valita joogamatto

Valittaessa joogamattoa kiinnitä huomiota materiaaliin, sillä se vaikuttaa maton kestävyyteen ja pitoon. Yleisiä materiaaleja ovat PVC, kumi, TPE (termoplastinen elastomeeri) sekä luonnonmateriaalit kuten puuvilla ja korkki. Paksuus määrittelee kuinka paljon pehmustusta matto tarjoaa: ohuemmat matot ovat usein kovemman alustan päällä hyviä, kun taas paksummat matot tarjoavat enemmän tukea ja ovat hellävaraisempia nivelille.

Maton pidon on oltava riittävä, jotta estetään liukastuminen asentoja suoritettaessa. Kokeile eri mattojen pintamateriaaleja ja valitse se, joka tuntuu luotettavimmalta. Kun etsit lisää tuotteita, kuten joogatukia, tarkastele tuotteiden kuvausosioita eri verkkokaupoissa, ja vertaile niiden ominaisuuksia ja käyttäjäarvosteluja.

Harjoitteluun sopivan joogamaton löytäminen lisää turvallisuutta, mukavuutta ja nautintoa joogaharjoituksissa. Valitse matto, joka täyttää henkilökohtaiset tarpeesi ja tukee oman joogapraktiikkasi kehitystä.

Gorilla Sports Joogamatto

Ostaminen ja saatavuus

Kun olet päätymässä jumppamaton hankintaan, on tärkeää vertailla hintoja ja tarkastella mattojen saatavuutta eri kaupoissa. Tämä auttaa sinua löytämään laadukkaan maton parhaaseen hintaan ja sopivimmalla toimitusajalla.

Hinnan vertailu

Jumppamattojen hinnat vaihtelevat 10 € ylöspäin riippuen maton laadusta, merkistä ja myyjästä. Hinta voi heijastaa jumppamaton ominaisuuksia, kuten paksuutta, materiaalia ja mittaa.

Käyttö ja huolto

Kun omistat jumppamaton, on tärkeää ylläpitää sen puhtautta ja säilytystä huolella. Asianmukainen puhdistaminen ja huolto takaavat maton pitkäikäisyyden sekä hygieenisyyden.

Jumppamaton puhdistaminen

Jumppamaton säännöllinen puhdistaminen on tärkeää, sillä se auttaa ylläpitämään hygieenisyyttä ja ehkäisee hajujen muodostumista. Puhdistamisessa kannattaa käyttää mietoa puhdistusainetta ja vettä. Voit myös harkita desinfiointiaineen käyttämistä, mikäli matto tulee käyttöön usein. Maton materiaalista riippuen se voi hylkiä kosteutta ja likaa, mikä tekee puhdistuksesta helppoa. Olennaista on huolehtia siitä, että matto kuivataan hyvin puhdistuksen jälkeen.

 • Puhdistusvälineet:
  • Mieto puhdistusaine
  • Vesi
  • Puhdistusliina tai -sieni
  • Kuivausliina

Maton säilytys ja kuljetus

Jumppamaton säilyttämisen yhteydessä varmista, että matto on täysin kuiva ennen rullaamista tai taittamista säilytystä varten. Lisäksi on suositeltavaa säilyttää mattoa viileässä ja kuivassa paikassa, suojattuna suoralta auringonvalolta, joka voi vahingoittaa maton materiaalia. Jumppamaton kuljetuksen osalta monille matoille löytyy erikseen suunniteltuja kantokasseja, jotka tekevät matkan mukavaksi ja helppoa kuljettaa mattoa mukana. Valitse kantokassi, joka sopii maton koolle ja muotoilulle.

 • Säilytysvinkit:
  • Varmista maton kuivuus ennen säilytystä
  • Valitse viileä ja kuiva säilytyspaikka
 • Kuljetusvinkit:
  • Käytä maton kantokassia
  • Taita tai rullaa matto ohjeiden mukaan

Muista, että asianmukainen huolto pidentää maton käyttöikää ja pitää harjoitteluympäristön miellyttävänä.

Julkaisija: Gorilla Sports