KuntopyörätKuntopyörät nyt edullisesti meiltä, katso tarjous! Valitse laajasta valikoimasta itselle paras. Sopii kotiin sekä kuntosalille. Ale nyt voimassa, joten tilaa heti omasi!

18 tuotetta
Näytetään 1-18 yht. 18 tuotteesta

Product category FAQs

 • Mistä tietää, onko kuntopyörä laadukas?

  Laadukkaan kuntopyörän tunnistat kestävästä rakenteesta, sujuvasta vastustasojen säätelystä ja ergonomisesta muotoilusta. Lisäksi tarkista takuu ja pyörän arvostelut ennen hankintaa. Vauhtipyörän paino on usein hyvä indikaattori laadukkaasta pyörästä, jolla pyöräily on monipuolista ja mukavaa.


 • Mikä vaikutus säännöllisellä kuntopyöräharjoittelulla on terveyteen?

  Säännöllisellä kuntopyöräharjoittelulla on monia hyötyjä, kuten sydän- ja verisuoniterveyden parantaminen, lihasvoiman kasvattaminen ja stressin vähentäminen. Lisäksi se voi parantaa kestävyyskuntoa ja auttaa painonhallinnassa.


 • Miten valitsen kuntopyörän?

  Valitse kuntopyörä omiin tarpeisiisi sopivaksi. Huomioi harjoittelun tavoitteet, käytettävissä oleva tila ja budjetti. Tarkista pyörän säädöt, kuten satulan ja ohjaustangon korkeuden säätömahdollisuus, sekä tarjolla olevat treeniohjelmat.


 • Kuinka paljon kaloreita voi kuluttaa kuntopyöräilyn aikana?

  Kaloreiden kulutus kuntopyöräilyn aikana riippuu treenin intensiteetistä, painostasi ja ajasta. Keskimäärin voit kuluttaa noin 500-1000 kcal tunnissa intensiivisen pyöräilyharjoituksen aikana.


 • Millaisia erilaisia kuntopyöräilyohjelmia suositellaan kuntoilutavoitteista riippuen?

  Kuntotasoasi ja tavoitteitasi vastaavat pyöräilyohjelmat voivat vaihdella kevyestä kestävyysajosta intensiivisiin intervalliharjoituksiin. Kestävyyskuntoa parantavat pitkät, matalan intensiteetin ajot ja voimaa sekä nopeutta kehittävät lyhyet, korkean intensiteetin intervallitreenit.


Kuntopyörän ostajan opas: Valitse oikea malli treeniisi

Fitness Trampoliini Treeni Laadukas

Kuntopyörä on monipuolinen ratkaisu treenaamiseen ja se auttaa..

Kuntopyörä on luotettava ja suosittu kotikuntoiluväline, joka tarjoaa turvallisen ja tehokkaan tavan edistää fyysistä kuntoa ja terveyttä oman kodin rauhassa. Se on täydellinen valinta, jos tavoitteenasi on kohottaa yleiskuntoa, polttaa kaloreita tai parantaa sydämen ja verisuonten terveyttä.

Kuntopyörän etuna on myös nivelystävällisyys, mikä tekee siitä erinomaisen liikuntamuodon niille, jotka etsivät matalan rasituksen kestävyysliikuntaa esimerkiksi ikäihmisille tai ylipainoisille liikunnan aloittelijoille.

Kuntopyöriä on saatavilla useissa eri malleissa, niin perinteisenä mallina kuin modernimpana spinningpyöränä, mukaan lukien myös kokoontaitettavat mallit, jotka säästävät tilaa ja tekevät niistä käytännöllisiä myös pienemmissä asuintiloissa.

Valitse itsellesi sopivin kuntopyörä ottaen huomioon omat tavoitteesi ja käyttötarpeesi - oli se sitten kunnon kohotus tai liikunnan ilon löytäminen uudelleen. Säännöllinen harjoittelu kuntopyörällä voi edistää hyvinvointiasi monin tavoin, tarjoten mukavaa, mutta tehokasta treeniä.

Kuntopyöräily on yksinkertaista ja se soveltuu kaiken tasoisille kuntoilijoille. Aloittelijan on helppo aloittaa rauhallisesti ja edistyneemmät käyttäjät voivat haastaa itsensä säätämällä vastusta sekä treenin intensiteettiä.

Voit myös helposti seurata edistymistäsi integroidun tietokoneen avulla, joka mahdollisesti näyttää ajan, nopeuden, matkan, kalorinkulutuksen ja sykkeen, pitäen motivaatiosi yllä tavoitteitasi kohti pyrkiessäsi.

Gorilla Sports kuntopyörä

Kuntopyörän valinta ja hankinta

Kun päätät hankkia kuntopyörän kotiin, on valinta tehtävä huolellisesti tarpeitasi vastaavien ominaisuuksien ja budjetin puitteissa. Kuntopyörä on mahdollista sijoittaa kotona pieneenkin tilaan, esimerkiksi parvekkeelle, kun valinnassa ottaa huomioon laitteen koon.

Eri kuntopyörämallit

Kuntopyörävalikoimasta löydät erilaisia malleja sopien eritasoiseen harjoitteluun ja erilaisiin kotikäyttöön tarkoitettuihin tiloihin. Valintaasi vaikuttavat esimerkiksi vauhtipyörän paino, istuimen ja ohjaustangon säädettävyys, sekä erilaiset harjoitusohjelmat.

Vertaile istuimen mukavuutta ja ohjauspaneelin toimintoja valitaksesi parhaan mallin juuri sinun treenisi tueksi.

Hyvä kuntopyörä sopii paitsi tämän hetkiseen kuntotasoosi, mutta mahdollistaa myös kehittymisen ilman panostamista uuteen pyörään.

Perinteinen kuntopyörä on varma valinta monipuoliseen käyttöön. Perinteiset kuntopyörät muistuttavat eniten tavallista pyörää ja nämä ovat yleisimpiä kotikäyttöön tarkoitettuja malleja. Niissä on usein säädettävä istuin ja ohjaustanko sekä erilaisia vastustasoja. Monissa on myös sisäänrakennettuja harjoitusohjelmia ja seurantatoimintoja, kuten sykemittari.

Spinning kuntopyörät on suunniteltu jäljittelemään maantiepyöräilyn kokemusta. Ne ovat yleensä vankempia ja niissä on vahvempi vastusmekanismi, joka sopii erinomaisesti intensiiviseen harjoitteluun ja ryhmäliikuntatunneille.

Rekumbentti kuntopyörät ovat suosittuja selkäongelmaisten käyttäjien parissa. Näissä malleissa on selkänoja, ja polkemisasento on makaavampi kuin normaalisti.

Tämä malli on erinomainen valinta myös kuntoutukseen, ja sopiva kaiken ikäisille käyttäjille.

Tärkeimmät ominaisuudet

Kuntopyörät sisältävät lukuisia ominaisuuksia jotka määrittävät niiden laadun ja monipuolisuuden. Hyvä kuntopyörä sisältää ainakin suurimman osan alla olevista ominaisuuksista.

 • Tarpeeksi painavan vauhtipyörän avulla treenaamiseen laatu paranee merkittävästi. Painavamman vauhtipyörän painon ansiosta vastustasot on monipuolisempia, ja polkeminen on tasaisempaa. Kannattaa siis huomioida vauhtipyörän paino valinnassa.

 • Säädettävyys on tärkeää jotta löydät itsellesi parhaat ajoasennon. Oikea ajoasento parantaa ajokokemusta, ja ehkäisee loukkaantumista pyöräillessä. Kannattaa tarkastaa että satulan ja ohjaustangon korkeus on säädettävissä.

 • Hyvä kuntopyörä sisältää seurantalaitteet joilla edistymistä voi seurata. Kalliimmat kuntopyörät sisältävät usein enemmän hyödyllisiä seurantalaitteita, mutta on myös paljon halpoja kuntopyöriä josta nämä löytyvät.

 • Kuntopyörät ovat yleensä kohtuullisen suuria ja ne vaativat tilaa. Kannattaa huomioida mahdollisuus laitteen siirtämiseen esimerkiksi siirtopyörien avulla, jos pyörää ei halua säilyttää jatkuvasti samassa paikassa.

 • Useat kuntopyörät sisältävät myös erilaisia älytoimintoja tai ovat yhdistettävissä älylaitteisiin Bluetoothin avulla, joka tekee kuntoilun seuraamisesta todella helppoa.

Hinta-laatusuhde

Kuntopyörien hinta vaihtelee mallista ja ominaisuuksista riippuen. Arvioi kuntopyörien hinta-laatusuhde ottamalla huomioon laitteen kestävyys, takuuaika sekä säätömahdollisuudet.

Voit löytää laadukkaita kuntopyöriä edullisesti, jos keskityt oleellisiin toimintoihin ja tunnistat tarpeesi, joiden perusteella teet valinnan.

Kuntopyörän sijoittaminen kotona

Mieti etukäteen mihin aiot kuntopyörän kotona sijoittaa. Tarkista mitat ja varaa riittävästi tilaa laitteelle sekä mahdolliselle lisävarusteelle, kuten suojamatolle.

Kuntopyörän sijoituspaikan tulisi olla hyvin ilmastoitu ja lähellä virtalähdettä, jos sähköä tarvitaan sekä tarpeeksi valoisa, jotta treenaaminen on mukavaa ja turvallista.

Kuntopyörän käytön perusteet

Pyöräily tarjoaa monipuolista treeniä, jonka voi helposti aloittaa ja saatavilla on erilaisia ohjelmia, jotka vastaavat eri kuntotasoja.

Tämän osion avulla opit miten otat kuntopyörän käyttöön ja miten säätää vastusta sekä kuinka valita harjoitusohjelmia.

Aloitus ja käyttöönotto

Ennen kuntopyörän käyttöä, varaa aikaa laitteen säätämiseen itsellesi sopivaksi. Istuimen korkeuden tulee vastata lantiosi korkeutta, jotta jalat yltävät polkimille ojentuen asianmukaisesti. Tarkista myös ohjaustangon korkeus ja etäisyys, jotta voit istua mukavasti ilman, että se rasittaa selkääsi.

Kuntopyörällä harjoittelun voi aloittaa helposti ja siinä on usein selkeät ohjeet vastuksen säätämiseen sekä ohjelmien valintaan suoraan ajotietokoneelta.

Aloita treenaaminen aina kevyellä polkemisella ja kasvata vauhtia enemmän vasta, kun kroppa alkaa lämmetä.

Gorilla Sports kuntopyörä

Harjoitusohjelmat ja vastuksen säätö

Nykyaikainen kuntopyörä tarjoaa useita valmiita harjoitusohjelmia, jotka sopivat niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin kuntoilijoille. Mitä enemmän pyörästä löytyy treenivaihtoehtoja, sitä mielenkiintoisampana treenaaminen pysyy.

Vastuksen säätämisen voi tehdä manuaalisesti tai ohjelman avulla. Manuaalinen säätö on hyvä valinta, kun haluat hallita treenisi tehoa itse. Vastuksen tulee olla sellainen, että pystyt pyörittämään polkimia tasaisesti, ilman että liikkeessä on jaksottaisia katkoksia.

Ohjelmat puolestaan tarjoavat valmiiksi suunnitellun treenin, jossa vauhtipyörän vastus vaihtelee automaattisesti ohjelman suunnitelman mukaisesti.

Etenkin riisutummat spinningpyörät ovat kuntopyöriä, joissa ei yleensä ole kunto-ohjelmia. Tämän ansiosta ne eivät myöskään tarvitse erillistä virtalähdettä toimiakseen täydellisesti.

Kuntopyöräilyn hyödyt ja harjoittelu

Kuntopyöräily on tehokas tapa parantaa kuntoa ja kestävyyttä, sekä kuluttaa kaloreita. Se mahdollistaa monipuolisen ja mukautuvan harjoittelun, joka edistää terveyttä ja hyvinvointia.

Kuntoilun vaikutus terveyteen

Kuntopyöräilyn säännöllinen harjoittelu tukee sydän- ja verenkiertoelimistön toimintaa ja edistää sitä kautta yleistä terveyttäsi. Kuntopyörä auttaa myös kontrolloimaan kehon painoa, sillä se polttaa tehokkaasti kaloreita. Lisäksi se vahvistaa alaraajojen lihaksia ja ylläpitää nivelten liikkuvuutta aiheuttamatta niille suurta rasitusta.

Kestävyyden ja kunnon kehittäminen

Kuntopyöräily voi systemaattisesti nostaa kuntoasi ja kestävyyttäsi. Voit aloittaa rauhallisesta lämmittelystä ja lisätä vähitellen vastusta ja tempoa, mukauttaen harjoittelun omalle tasollesi.

Kuntopyörä mahdollistaa myös interval training -tyyppiset harjoitukset, jossa vuorottelet korkean intensiteetin jaksoja ja palautumisjaksoja, mikä on erittäin tehokasta kestävyyden kehittämisessä.

Julkaisija: Gorilla Sports