Tuotearvostelut:

Hauistangot

4.5 / 5

Perustuu 113 tuotearvosteluun

Hauistangot

24 tuotetta
Näytetään 1-24 yht. 24 tuotteesta

Aktiiviset suodattimet

TARJOUS
TÄNÄÄN -25%
Arm Blaster

Arm Blaster

29,95 € (39,95 €)

Alkaen 3.95 €/kk

(10)

Heti varastosta

TARJOUS
TÄNÄÄN -25%
Ez-tanko + painot

Ez-tanko + painot

179,94 € (239,94 €)

Alkaen 9.95 €/kk

Loppu varastosta

Hauistanko

Mikä on hauistanko?

Hauistanko, jota kutsutaan myös mutkatangoksi ja kulmatangoksi on yksi suosituimmista painonnostotangoista.

Se on krominen tanko, jossa on ranteille ergonomiset, karhennetut kädensijat. Tangon nettopaino on 8-10 kg ja sen pituus on 120cm. Siihen voidaan lisätä levypainoja aina 170 kg asti. Painot saadaan pysymään tangossa joko kierre –tai jousilukoilla.

Olympia-tason tangot ovat painavampia sekä pidempiä.

On olemassa myös Super -hauistankoja, joissa kädensijojen mutkat ovat suuremmat.

Tanko on oivallinen vaihtoehto ojentajien treenaamiseen sen muodon ansiosta. Se antaa ranteiden olla luonnollisessa asennossa eikä rasita niitä.

Tankoja on myös eri muotoisia sekä pituisia riippuen haluamastasi otteesta.

Miksi mutkatanko suoran tangon sijaan?

Mutkatanko on todella käytännöllinen treenaajille, joidenka ranteet eivät kestä rasitusta. Tanko on muotoiltu ergonomisesti, jotta ranteet olisivat luonnollisessa asennossa treenin ajan.

Hauistangon avulla voidaan tehdä liikkeitä, jotka saattavat olla jopa kivuliaita suoralla tangolla. Samat liikkeet kulmatangolla tehtynä hoituvat huomattavasti paremmin, jopa käyttäessä suurempia määriä painoja.

Tuotteen ostajat ovat olleet tyytyväisiä tangon ergonomisiin kädensijoihin ja paksuuteen.

Onko kulmatanko oikeasti tarpeellinen?

Kulmatangot sopivat niin vasta-alkajalle kuin kokeneellekin kuntoilijalle. Se on ergonomisempi kuin normaali painonnostotanko esimerkiksi hauiskäännössä ja ojentajaliikkeissä. Voit kasvattaa lihaksiasi entistä tehokkaammiin ja treenissä keskittäminen tiettyyn lihakseen onnistuu paremmin.

Se sopii myös henkilöille, joilla on nivelongelmia. Esimerkiksi jos kärsit rannekivusta, on hauiskäännön tekeminen vähemmän rannetta rasittavaa.

Treenivaihtoehdot

Kulmatanko on hyödyllinen mihin tahansa harjoitteluun, jossa kohdistuu painetta ranteisiin tai kyynärpäihin. Jotkin tietyt voimaharjoitteet toimivat erittäin hyvin kulmatangon kanssa, tässä esimerkkejä;

Kapeaotteinen penkkipunnerrus

Tämä liike on täydellinen korostamaan ojentajien kehitystä.

Ikävä kyllä kapea otteinen penkkipunnerrus on huono ranteille; se asettaa liikaa painetta ranteiden jänteille.
Tanko tekee kapeaotteisista penkkipunnerruksista helpompia ja turvallisempia pitämällä ranteet oikeassa kulmassa. Suurin osa kulmatangoista on toki liian lyhyitä sopiakseen suoraan, normaaliin punnerruspenkkiin, näin ollen voit käyttää sitä esimerkiksi kyykkytelineessä.

Ojentajatreeni

 Voit treenata mutkatangolla ojentajia esimerkiski näin;

-Seisoen tehtynä kädet venytetään selän taakse, toisin sanoen ranskalainen penkkipunnerrus
-Ojentajat makuullaan
tehdään tasaisella tai laskevalla penkillä

Molemmissa variaatioissa tulee paljon painetta ranteille, mutta mutkatanko vie painetta pois ranteista ja vie sen takaisin ojentajille. Näin ojentajien lihakset rasittuvat liikkeessä entisestään.

Hauiskäännöt

Tämä kyynärpäitä rasittava harjoite kohdistuu hauiksiin, kun ne ovat täysin venytettyinä. Se laittaa maksimaalisen paineen hauisjänteestä kyynärpäähän. Suurin osa kehonrakentajista, jotka käyttävät hauispenkkiä käyttävät kulmatankoa välttääkseen kyynärpääongelmat. Jotkut käyttävät kulmatangosta nimitystä hauistanko, juurikin tästä syystä.

Ylösnostot

Tämä olkapää ja yläselkä harjoite on syystäkin saanut maineen siitä, että se on erittäin raskas olkapäiden jänteille. Se on raskas myös ranteille. Kun käytät tätä tankoa tässä harjoituksessa, voit käsitellä suurempaa painomäärää.

Kaikki käännöt oikeassa paikassa

Hauistankoon on rakennettu useampia kulmia, tämä tekee eri otteiden käytöstä helppoa.

Normaali ote

Kutsutaan myös joskus nimellä passiivinen ote. Tätä alapuolista otetta käytetään suoralla tangolla, mutta se on mukavamman tuntuista kulmatangolla. Kädet ovat luonnollisemmassa asennossa.

Kehonrakentajat pystyvät käsittelemään suurempaa painomäärää hauiskäännöissä käyttäessään kulmatankoa suoran tangon sijaan.

Käänteinen ote

Tämä ote on käytännöllinen käänteisiin harjoitteisiin, joiden tarkoitus on treenata käsivarsien alempia lihaksia.

Se on myös käytännöllinen eri rannekääntöjen variaatioihin, jotka treenaavat ranteita ja käsivarsia. Et pysty käyttämään läheskään niin paljon voimaa tehdessäsi kääntöjä käänteisellä otteella, kuin normaalilla otteella.

Tämä on sellainen harjoite, joka sinun kannattaa tehdä treenisi loppuvaiheessa. Muussa tapauksessa se väsyttää käsivartesi ja otteesi, etkä pysty välttämättä enää antamaan kaikkeasi suurempien lihasten nostoihin.

Ranskalainen punnerrus pään takaa

Jotkut kehonrakentajat tekevät ojentajaharjoitteita kulmatangon kanssa viemällä tangon niskan/pään taakse. Tämä voi olla hankalaa suoralla tangolla.

Monet tykkäävät tehdä tätä harjoitetta makuultaan tasaisella tai viistolla penkillä. Käyttämällä kulmatankoa pystyt laittamaan enemmän painoa kuin mitä voit kahdella käsipainolla.

Mikä on Super-kulmatanko?

Osat jälleenmyyjistä myy ns. super -kulmatankoa. Nämä ovat samantapaisia kuin perinteinen v-tanko, mutta niissä on tarkemmat kulmat.

Super -kulmatangolla pystyt tekemään harjoitteita myös suoran tangon tapaan, esimerkiksi hauisharjoitteita niskan taakse.

Vaikkakin molempien omistaminen on tietysti hyvä asia, mutta tarvitset vain toisen niistä, suosittelemme tavallista v-tankoa. 

Hausitanko - vaihtoehto klassiselle pitkälle ja lyhyelle tangolle

Hauistangot kiinnostavat kuntoilijoita ominaismuotonsa vuoksi ja sitä kutsutaan usein myös mutkatangoksi. Kokeneilta urheilijoilta on kysytty, mitä eroa suorien ja mutkatankojen käytöllä on. Mutkatangon tärkein etu erottaa sen selkeästi klassisesta suorasta tangosta. Mutkatangolla treenaaminen on sekä käsille että ranteille hellävaraisempaa. Ainoa haittapuoli on se, että tämä alue (käsivarret ja ranteet) tulee harjoitella erikseen. Tätä lisäharjoitusta ei tarvita, kun harjoitellaan suoralla tangolla. Hauiskääntöjen tekeminen hellävaraisesti mutkatangolla on järkevä vaihtoehto painoharjoittelussa, sillä siinä työskennellään suurten kuormien kanssa ja loukkaantumisia sekä ylikuormitusta voidaan estää mutkatangon avulla.

hauistanko tarjous

Millaisia harjoituksia hauistangolla voidaan tehdä?

Hauistangolla voidaan harjoitella monipuolisesti. Erityisesti kun painopiste on joustavassa harjoittelussa, hauistanko harjoittelu voi olla erityisen tehokasta. Tällöin hauistankoa ei ole pakko käyttää hauisten tekemiseen, vaan sillä voidaan treenata myös mm. seuraavia:

  •   Kyynärvarren treeni
  •   Soutu (rinnalle, hauiksille ja selälle)
  •   Ojentaja

Erityisen suosittuja ojentajaharjoituksia ovat ranskalaiset punnerrukset. Niissä urheilija makaa selällään ja tuo tangon päänsä taakse kyynärvarsien pysyessä paikallaan. On tärkeää muistaa treenata maltillisesti ja ohjata harjoitusvälinettä hallitusti.

Millainen hauistanko kannattaa valita?

Hauistankoja on useita erilaisia ja siksi sopivan mallin löytäminen voi olla haastavaa. Eroja on muun muassa mutkien muodossa, sillä ne voivat olla loivempia tai jyrkempiä. Valinta näiden välillä riippuu siitä, halutaanko käsiä pitää lähellä vai kaukana toisistaan harjoituksen aikana. Perussääntö on, että jos haluat pitää kädet lähempänä toisiaan, kannatta valita mutkatanko loivemmilla mutkilla. Lisäksi valintaan vaikuttaa pääasiassa tangon:

  •   Halkaisija

  •   Pituus

Painolevyt tulee myös voida kiinnittää tankoon helposti. Tankojen paino kannattaa myös ottaa huomioon voimaharjoittelussa ja on tärkeää noudattaa suurinta sallittua kuormaa kun levypainoja lisätään tankoon.

Mutkatanko vai suoratanko?

Niiden, jotka haluavat pysyä joustavina treeniensä suhteen, kannattaa harjoitella sekä suoralla että mutkatngolla. Näin on mahdollista harjoitella monipuolisesti ja samalla suojella käsivarsia ja ranteita. Tankoja on saatavilla settinä, jossa on mukana sekä suora- että mutkatanko. Näin mikään ei estä tehokasta treeni kotisalilla

hauistanko tarjous