HauistangotHauistangot nyt edullisesti meiltä! Valikoimassa useita eri vaihtoehtoja kuten mutkatanko, kulmatanko ja EZ-tanko. Tarjoukset ovat voimassa vain hetken, joten tilaa omasi nyt!

25 tuotetta
Näytetään 1-25 yht. 25 tuotteesta

Hauistanko

Hauistanko

Mikä on hauistanko?

Hauistanko, jota kutsutaan myös mutkatangoksi ja kulmatangoksi on yksi suosituimmista painonnostotangoista. Se on krominen tanko, jossa otesijat on karhennettu pidon parantamiseksi tehden niistä ranteille ergonomiset. Tangon nettopaino on 8-10 kg ja sen pituus on 120cm. Siihen voidaan lisätä levypainoja aina 170 kg asti. Painot saadaan pysymään tangossa joko kierre –tai jousilukoilla. Tanko on oivallinen vaihtoehto ojentajien treenaamiseen sen muodon ansiosta. Se antaa ranteiden olla luonnollisessa asennossa eikä rasita niitä. Tankoja on myös eri muotoisia sekä pituisia riippuen haluamastasi otteesta.

Olympiatangot yhdessä ns 50mm levypainojen kanssa

Olympia-tason tangot ovat painavampia sekä pidempiä. Olympia hauistanko soveltuu käytettäväksi yhdessä ns 50mm levypainojen kanssa. Yhdessä ns 50mm levypainojen kanssa hauistangon nostaminen on turvallista, sillä koko on juuri oikea.

On olemassa myös Super -hauistankoja, joissa kädensijojen mutkat ovat suuremmat.

Miksi mutkatanko suoran tangon sijaan?

gymstick-olympic-hauistanko

Mutkatanko on todella käytännöllinen treenaajille, joidenka ranteet eivät kestä rasitusta. Levypainojen kanssa hauistangon putkiosa on muotoiltu ergonomisesti, jotta ranteet olisivat luonnollisessa asennossa treenin ajan.

Hauistangon avulla voidaan tehdä liikkeitä, jotka saattavat olla jopa kivuliaita suoralla tangolla. Samat liikkeet kulmatangolla tehtynä hoituvat huomattavasti paremmin, jopa käyttäessä suurempia määriä painoja.

Tuotteen ostajat ovat olleet tyytyväisiä tangon ergonomisiin kädensijoihin ja paksuuteen.

Kulmatangot sopivat niin vasta-alkajalle kuin kokeneellekin kuntoilijalle. Se on ergonomisempi kuin normaali painonnostotanko esimerkiksi hauiskäännössä ja ojentajaliikkeissä. Voit kasvattaa lihaksiasi entistä tehokkaammiin ja treenissä keskittäminen tiettyyn lihakseen onnistuu paremmin. Se sopii myös henkilöille, joilla on nivelongelmia. Esimerkiksi jos kärsit rannekivusta, on hauiskäännön tekeminen vähemmän rannetta rasittavaa.

Treenivaihtoehdot

Kapeaotteinen penkkipunnerrus

Tämä liike on täydellinen korostamaan ojentajien kehitystä.

Kapea otteinen penkkipunnerrus on huono ranteille; se asettaa liikaa painetta ranteiden jänteille.

Tanko tekee kapeaotteisista penkkipunnerruksista helpompia ja turvallisempia pitämällä ranteet oikeassa kulmassa. Suurin osa kulmatangoista on toki liian lyhyitä sopiakseen suoraan, normaaliin punnerruspenkkiin, näin ollen voit käyttää sitä esimerkiksi kyykkytelineessä.

Ojentajatreeni

10kg-hauistanko

 Voit treenata mutkatangolla ojentajia esimerkiski näin;

-Seisoen tehtynä kädet venytetään selän taakse, toisin sanoen ranskalainen penkkipunnerrus

-Ojentajat makuullaan tehdään tasaisella tai laskevalla penkillä

Molemmissa variaatioissa tulee paljon painetta ranteille, mutta mutkatanko vie painetta pois ranteista ja vie sen takaisin ojentajille. Näin ojentajien lihakset rasittuvat liikkeessä entisestään.

Hauiskäännöt

Tämä kyynärpäitä rasittava harjoite kohdistuu hauiksiin, kun ne ovat täysin venytettyinä. Se laittaa maksimaalisen paineen hauisjänteestä kyynärpäähän. Suurin osa kehonrakentajista, jotka käyttävät hauispenkkiä käyttävät kulmatankoa välttääkseen kyynärpääongelmat. Jotkut käyttävät kulmatangosta nimitystä hauistanko, juurikin tästä syystä.

Ylösnostot

Tämä olkapää ja yläselkä harjoite on syystäkin saanut maineen siitä, että se on erittäin raskas olkapäiden jänteille. Se on raskas myös ranteille. Kun käytät tätä tankoa tässä harjoituksessa, voit käsitellä suurempaa painomäärää.

Kaikki käännöt oikeassa paikassa

Hauistankoon on rakennettu useampia kulmia, tämä tekee eri otteiden käytöstä helppoa.

Normaali ote

Kutsutaan myös joskus nimellä passiivinen ote. Tätä alapuolista otetta käytetään suoralla tangolla, mutta se on mukavamman tuntuista kulmatangolla. Kädet ovat luonnollisemmassa asennossa.

Kehonrakentajat pystyvät käsittelemään suurempaa painomäärää hauiskäännöissä käyttäessään kulmatankoa suoran tangon sijaan.

Käänteinen ote

hauistanko-tarjous

Tämä ote on käytännöllinen käänteisiin harjoitteisiin, joiden tarkoitus on treenata käsivarsien alempia lihaksia.

Se on myös käytännöllinen eri rannekääntöjen variaatioihin, jotka treenaavat ranteita ja käsivarsia. Et pysty käyttämään läheskään niin paljon voimaa tehdessäsi kääntöjä käänteisellä otteella, kuin normaalilla otteella.

Tämä on sellainen harjoite, joka sinun kannattaa tehdä treenisi loppuvaiheessa. Muussa tapauksessa se väsyttää käsivartesi ja otteesi, etkä pysty välttämättä enää antamaan kaikkeasi suurempien lihasten nostoihin.

Ranskalainen punnerrus pään takaa

Jotkut kehonrakentajat tekevät ojentajaharjoitteita kulmatangon kanssa viemällä tangon niskan/pään taakse. Tämä voi olla hankalaa suoralla tangolla.

Monet tykkäävät tehdä tätä harjoitetta makuultaan tasaisella tai viistolla penkillä. Käyttämällä kulmatankoa pystyt laittamaan enemmän painoa kuin mitä voit kahdella käsipainolla.

Mikä on Super-kulmatanko? Esittelyssä gymstick olympic hauistanko ja monta muuta

Osat jälleenmyyjistä myy ns. super -kulmatankoa. Nämä ovat samantapaisia kuin perinteinen v-tanko, mutta niissä on tarkemmat kulmat. Super -kulmatangolla pystyt tekemään harjoitteita myös suoran tangon tapaan, esimerkiksi hauisharjoitteita niskan taakse. Sen muotoiltu ja otesijat ja ob 10curved-teknologia pyrkivät varmistamaan ergonomisen ja monipuolisen turvallisen harjoittelun.

Vaikkakin molempien omistaminen on tietysti hyvä asia, tarvitset vain toisen niistä, jolloin suosittelemme tavallista v-tankoa. 

Hausitanko - vaihtoehto klassiselle pitkälle ja lyhyelle tangolle

Hauistangot kiinnostavat kuntoilijoita ominaismuotonsa vuoksi ja sitä kutsutaan usein myös mutkatangoksi. Mutkatangolla treenaaminen on sekä käsille että ranteille hellävaraisempaa. Ainoa haittapuoli on se, että tämä alue (käsivarret ja ranteet) tulee harjoitella erikseen. Tätä lisäharjoitusta ei tarvita, kun harjoitellaan suoralla tangolla. Hauiskääntöjen tekeminen hellävaraisesti mutkatangolla on järkevä vaihtoehto painoharjoittelussa, sillä siinä työskennellään suurten kuormien kanssa ja loukkaantumisia sekä ylikuormitusta voidaan estää mutkatangon avulla.

Millainen hauistanko kannattaa valita?

Hauistankoja on useita erilaisia ja siksi sopivan mallin löytäminen voi olla haastavaa. Eroja on mutkien muodossa, sillä ne voivat olla loivempia tai jyrkempiä. Valinta riippuu siitä, halutaanko käsiä pitää lähellä vai kaukana toisistaan. Perussääntö on, että jos haluat pitää kädet lähempänä toisiaan, kannatta valita mutkatanko loivemmilla mutkilla. Lisäksi valintaan vaikuttaa pääasiassa :

  • Tangon halkaisija
  • Tangon pituus

Levypainot tulee myös voida kiinnittää tankoon helposti. Tankojen paino kannattaa ottaa huomioon voimaharjoittelussa ja on tärkeää noudattaa suurinta sallittua kuormaa kun levypainoja lisätään tankoon. Kun ostaa itselle parhaan hauistangon, kannattaa ottaa huomioon että myös levy-paino on laadukas ja yhteensopiva.

Mutkatanko vai suoratanko?

Niiden, jotka haluavat pysyä joustavina treeniensä suhteen, kannattaa harjoitella sekä suoralla että mutkatngolla. Näin on mahdollista harjoitella monipuolisesti ja samalla suojella käsivarsia ja ranteita. Tankoja on saatavilla settinä, jossa on mukana sekä suora- että mutkatanko. Näin mikään ei estä tehokasta treeni kotisalilla

hauistanko-hinta

Osta oma hauistankosi Gorilla Sportsilta!

Gorilla Sports on suomalainen urheiluun keskittyvä verkkokauppa ja meiltä saat kestävät tuotteet halvoilla hinnoilla, kuten esimerkiksi laadukas kromipintainen 10 kiloinen laakeroitu hauistanko joka soveltuu käytettäväksi kovaan käyttöön alkaen 69€. Useille tuotteille kuten kuntosalilaitteille jopa kk 24 pidennetty takuu, ja yli 69€-tilauksille ilmainen toimitus. Mikäli tuote on loppu, tai sinulle heräsi kysymyksiä, kysy tuotteesta asiakaspalvelustamme. Asiaskaspalvelu arkisin klo 9-17 ja keväisin ja kesäisin lauantaisin klo 9-17. Tuote lisää ostoskoriin, josta löydät sen helposti, samalla kun katselet tai tilaa muita saatavilla olevan tuotteen ominaisuuksia. Muista tilaa uutiskirje! Tilaa uutiskirje on ilmainen, ei siis maksa mitään ja voit perua sen koska haluat.