NyrkkeilysäkitNyrkkeilysäkit nyt edullisesti meiltä, katso hinta! Myös nyrkkeilyhanskat ja -pallot. Vapaasti seisova tai kattoon ripustettava nyrkkeilysäkki sopii kotiin ja salille. Ale nyt voimassa, joten tilaa heti!

40 tuotetta
Näytetään 1-25 yht. 40 tuotteesta

Product category FAQs

 • Mikä tekee seisovasta nyrkkeilysäkistä laadukkaan?

  Seisovan nyrkkeilysäkin laatu määräytyy usein sen vakauden, materiaalin kestävyyden ja täytteen laadun perusteella. Laadukas seisova säkki pysyy pystyssä voimakkaidenkin iskujen aikana eikä kaadu helposti.


 • Millainen nyrkkeilysäkki soveltuu parhaiten kotikäyttöön?

  Kotikäyttöön sopiva nyrkkeilysäkki on tilaa säästävä, helposti siirreltävä ja helppo asentaa. Se on riittävän kestävä säännölliseen käyttöön, mutta sopivan kokoinen asumistiloihin.


 • Mitä asioita tulee ottaa huomioon nyrkkeilysäkkiä ostaessa?

  Nyrkkeilysäkkiä ostaessasi varmista, että se on oikean kokoinen, materiaaliltaan kestävä ja sopiva käyttötavoitteesi mukaan. Mieti myös säkin kiinnitysmahdollisuuksia ja sitä, kuinka paljon tilaa sen käyttö vaatii.


 • Onko merkillä väliä kun valitsee nyrkkeilysäkkiä?

  Vaikka merkki voi välittää tietoa laadusta, tärkeämpää on säkin materiaali, rakenne ja soveltuvuus harjoittelusi tyyppiin. Laadukkaita säkkejä löytyy useilta eri valmistajilta.


 • Kuinka usein nyrkkeilysäkki tulisi vaihtaa uuteen?

  Nyrkkeilysäkin vaihtotarve riippuu käytön määrästä ja säkin laadusta. Hyvin pidetty säkki voi kestää vuosia, mutta mikäli merkittäviä kulumisen merkkejä ilmaantuu, on aika hankkia uusi.


nyrkkeilysäkki

Nyrkkeilysäkki - Näin tilaat sinulle sopivan

Fitness Trampoliini Treeni Laadukas

Nyrkkeilysäkki on monipuolinen ratkaisu treenaamiseen ja se auttaa..

Miten erottaa laadukas nyrkkeilysäkki huonosta? Monilla saleilla on nyrkkeilysäkkejä, jotka ovat aikansa nähneitä ja joita on korjailtu eristeteipillä kestämään tuleviakin vuosia. Laadukas nyrkkeilysäkki kestää useita vuosia ja sitä ei tarvitse korjailla eristeteipillä.

Nyrkkeilysäkki on monipuolinen treeniväline, sitä voi käyttää monin eri tekniikoin. Voit joko liikkua sivulta sivulle, lyödä nopeita iskuja, oikeita suoria tai käyttää muita lyöntejä. Voit myös astua lähemmäs tai kauemmaksi ja käyttää lyhyen matkan lyöntejä ja kohokoukkuja. Nyrkkeilysäkki ja oikeanlainen harjoittelu parantaa nopeutta, voimaa ja kestävyyttä parantamalla iskujen tiheyttä, tyyliä ja sarjoja. Nyrkkeilysäkki on myös oiva stressin lievittäjä. Nyrkkelisäkki ja sen mätkiminen auttaa päästämään höyryjä ulos. Nyrkkeilysäkki ei tarvitse paljoa tilaa, koska voit olla aina muutamien senttien etäisyydellä säkistä.

Nyrkkeilysäkit ovat kehittyneet huimasti, joten saatavilla on toinen toistaan erikoisempia nyrkkeilysäkkejä. Elokuvista tutut roikkuvat vanhat nyrkkeilysäkit ovat jääneet osaksi historiaa (Rocky on tietenkin poikkeus, koska hän käytti puolikasta lehmän ruhoa). Modernit nyrkkeilysäkit ovat seinään kiinnitettäviä pehmustettuja, suunnattavia roikkuvia säkkejä ja löytyy jopa ’ihmisen’ muotoinen seisova nyrkkeilysäkki, joilla on lihaksikkaat käsivarret ja vatsalihakset. Antavatko nämä nyrkkeilysäkit paremmat eväät harjoitteluun kuin perinteinen nyrkkeilysäkki?

Tässä artikkelissa haluan käydä läpi erityyppiset nyrkkeilysäkit, jotta sinun olisi helpompaa löytää juuri sinulle sopiva nyrkkeilysäkki.

Nyrkkeilysäkki ei ole enää entisensä - Nyrkkeilysäkit ovat kehittyneet vuosien saatossa hurjasti

Olet varmasti elämäsi aikana nähnyt varmasti kaikki olemassa olevat nyrkkeilysäkit. Perinteinen nyrkkeilysäkki on esine, jota odotamme miettiessämme nyrkkeilyä. Nyrkkeilysäkki roikkuu joko seinään kiinnitetystä telineestä tai erillisestä telineestä. Nyrkkeilysäkki on usein täytetty tiukaksi paketiksi, joka on koristeltu käytetyltä vaikuttavalla kankaalla. Näin luodaan uskottava ja näyttävä nyrkkeilysäkki.

Nyrkkeilysäkkiteline on myös kätevä vaihtoehto, jos et halua ripustaa nyrkkeilysäkkiä riippumaan katosta ja sinulla on paljon tilaa säkille.

Hyvä nyrkkeilysäkki on valmistettu kestävästä nahkasta ja on muodoltaan lieriö. Sinulla täytyy olla myös valinnan varaa säkin koon ja painon kanssa. Nyrkkeilysäkin päällä on ketjut tai vahvistetut nauhat, joilla säkin saa roikkumaan koukkuun. Suosimme ketjuja, koska ne ovat kestävämpiä. Nauhat alkavat usein purkautua, jolloin nyrkkeilysäkki muuttuu käyttökelvottomaksi.

Maissipallo

Maissipallo on kyynelen muotoinen nyrkkeilysäkki, joka on täytetty yllätys yllätys maissilla. Maissipallo sopii täydellisesti voimakkaiden koukkujen harjoitteluun ja lyhyenmatkan yläkoukkujen kehittämiseen. Maissipalloja on saatavilla useina eri väreinä ja kokoina, vaikka selvästi yleisin koko on pieni (noin 15kg) tai suuri (yli 30kg). Pienempää säkkiä ei voi lyödä samalla voimalla kuin suurempaa, mutta sen avulla voi harjoitella nopeutta, käden ja silmän koordinaatiota sekä iskujen rytmittämistä.

Säkin muodon ja materiaalin takia, se tuntuu erityiseltä lyödessä. Kun voimakas lyönti osuu maissipalloon, se syö enemmän voimaa kuin paljon heiluvat suuret nyrkkeilysäkit. Tästä johtuen maissipallo ei sovi pitkäaikaiseen harjoitteluun tai ei ainakaan, jos haluat tuntea kätesi vielä treenin loputtua.

Jos sinulla on paljon tilaa ja rahaa kannattaa ostaa sekä maissipallo että perinteinen nyrkkeilysäkki. Mutta jos rahat riittävät vain yhteen säkkiin, minä itse ostaisin perinteisen nyrkkeilysäkin enkä maissipalloa.

Muotoiltu nyrkkeilysäkki

Muotoiltu nyrkkeilysäkki on ehdoton suosikkini. Se on perinteisen nyrkkeilysäkin ja maissipallon välimuoto. Voit harjoitella sekä pitkänmatkan lyöntejä kuten perinteisillä nyrkkeilysäkeillä, mutta myös lyhyenmatkan yläkoukkuja ja lyöntejä kuten maissipallolla. Tämä johtuu sen erityisestä muotoilusta. Muotoiltu nyrkkeilysäkki on täytetty samalla tavalla kuin perinteinen eikä se sisällä maissia. Tästä johtuen se ei ole yhtä kiinteä ja jäykkä kuin maissipallo ja sitä voi käyttää pitkiäkin harjoitteluaikoja. Jos minun täytyisi hankkia vain yksi nyrkkeilysäkki se olisi ehdottomasti muotoiltu.

Seinään kiinnitetty nyrkkeilysäkki

Jos sinulla ei ole valtavaa budjettia ja tyhjää lattiatilaa, kannattaa seinään kiinnitettävää nyrkkeilysäkki unohtaa. Ne sopivat paremmin kookkaisiin tiloihin kutein kuntosaleille. Tämän säkkityypin etu on sen dynaamisiin liikkeisiin, jalkatyöskentelyyn ja vaihteleviin iskuihin helposti sopiva muoto. Toiset uskovat laitteen jämäkkyyden parantavan iskujen voimaa. Mike Tyson tuli tunnetuksi seinään kiinnitetyn nyrkkeilysäkin käyttäjänä uransa alussa ja häneltä todellakin löytyy voimaa!

Oma mielipiteeni seinään kiinnitetyistä nyrkkeilysäkeistä on jakautunut. Mielestäni ne sopivat paremmin ammattimaisille saleille kuin kotikäyttöön. Syynä tähän on sama kuin maissipallolle: sitä ei voi käyttää kuin lyhyisiin harjoitusrutiineihin. Seinään kiinnitetty nyrkkeilysäkki on mukava, mutta ei pakollinen.

Seisova nyrkkeilysäkki

Seisova nyrkkeilysäkki on nyrkkeilysäkkin uudempaa sukupolvea. Vaikka ne eivät nyrkkeilysaleilla olekaan yleistyneet, sopivat seisovat nyrkkeilysäkit niille, joilla tila on ongelma. Nyrkkeilysäkki on liitetty pystysuoralla pylväällä painavaan pohjaan. Tämä nyrkkeilysäkki on helppo säilöä pienissäkin tiloissa. Huonona puolena seisovissa nyrkkeilysäkeissä on niistä puuttuva ”heilahdus”, joka syntyy normaalia nyrkkeilysäkkiä lyödessä ja joka lisää treeniin haastavuutta sekä monipuolisuutta.

Toinen modernimpi nyrkkeilysäkki versio on seisova ihmisnukke tai tuttavallisemmin harjoituskaveri, joka on valmistettu muovista ja kumista. Muodoltaan tämä säkki on ihmisen näköinen. 

Periaatteessa idea on hyvä, mutta aivan liian usein näkee ihmisiä, jotka päättävät lyödä harjoituskaveriaan yläkoukulla leukaan. Tästä voi aiheutua unohtumaton muisto ja hämmentävä tilanne, jossa yksinäinen ihmisen pää vierii ympäri salin lattiaa.

Seisovat ihmisnuket ovat kallista huvia, joka saattaa lisätä hieman, jos yhtään, lisäarvoa harjoitteluun perinteisiin nyrkkeilysäkkeihin verrattuna. Jos sinulla on vain vähän tilaa, seisovat ihmisnuket on helppo säilöä ahtaissakin olosuhteissa. Ihmisnuket eivät ole yhtä tilaa vieviä kuin alapuolella esitellyt riippuvat nyrkkeilysäkit.

Lasten nyrkkeilysäkki

On tietenkin kooltaan normaalia pienempi. Usein lasten nyrkkeilysäkki on myös normaalia nyrkkeilysäkkiä pehmeämpi. Kannattaa ottaa huomioo myös lapsen/lapsien käden koko kun valitset nyrkkeilysäkkejä.

nyrkkeilysäkki tarjous

Nyrkkeilysäkki ja sen ripustaminen

On olemassa kaksi yksinkertaista tapaa, joilla ripustaa nyrkkeilysäkkejä (nyrkkeilysäkki/maissipallo/muotoiltu nyrkkeilysäkki):

-Seinäkiinnikkeet

-Nyrkkeilyteline

Seinäkiinnikkeet, kuten saatat arvata, kiinnitetään suoraan seinään. Kun kiinnikkeet asennetaan seinään, täytyy huolehtia, että ne kiinnitetään kunnolla ja oikeilla välineillä. Heiluva nyrkkeilysäkki on painava kannateltava. En osaa kuvitella monia nolompia tai kipeämpiä hetkiä kuin tulla tyrmätyksi tippuvan nyrkkeilysäkin voimasta. Varmista siis, että luet kiinnikkeiden mukana tulevat ohjeet kunnolla.

Nyrkkeilytelineitä on monia erilaisia. Jos et halua käyttää tai et pysty käyttämään seinään asennettavia kiinnikkeitä ja seisova nyrkkeilysäkki ei ole sinun juttusi, nyrkkeilyteline saattaa olla vastaus ongelmiisi. Nyrkkeilyteline on tukeva metallinen kehikko, johon nyrkkeilysäkki asetetaan. Ne ovat ennemminkin kotikäyttöön tarkoitettuja välineitä kuin ammattitasoiselle salille sopivia varusteita. Kehotan hankkimaan telineen, jonka ympärillä pystyy kiertämään ja nyrkkeilemään kompastumatta telineen jalkoihin.

Itse pidän seinään kiinnitettävistä telineistä niiden hinnan ja tukevuuden takia. Osa halvemmista nyrkkeilytelineistä näyttää kuin niiden alaosaan täytyisi lisätä painoa, että koko teline ei kaadu päällesi kesken taistelun. Kunhan asennat seinäkiinnikkeet kunnolla, ne kestävät kovemmankin harjoittelun.

Nyrkkeilysäkit harjoitteluvälineenä

Yhä useammille kuntosaleille hankitaan nyrkkeilysäkkejä; eikä mikään ihme, sillä onhan nyrkkeily aivan erinomainen lisä perinteiseen kuntosalitreeniin, vaikkei sen kummallisempaa nyrkkeilijätaustaa olisikaan. Kerrommekin tässä hieman tarkemmin siitä, miten sinä voit saada nyrkkeilysäkin kanssa lisää irti salitreenistäsi.

Treenaa turvallisesti

Alkuun pari sanaa turvallisesta treenistä nyrkkeilysäkin kanssa. Varsinkin aloittelijat sortuvat siihen virheeseen, että säkkiä tulee aina lyödä mahdollisimman lujaa ja täydellä voimalla. Suurin osa nyrkkeilijöistä ei kuitenkaan tee näin, vaan harjoittelee säkillä paljon monipuolisemmin.

Nyrkkeilysäkin kovuus vaihtelee mallin mukaan. Kannattaa aina kokeilla, kuinka kovalta nyrkeilysäkin kovuus tuntuu ennen kuin alkaa hakkaamaan sitä, jotta pystyy paremmin ennakoimaan, kuinka kovaa kohdetta on lyömässä. Jos aiot lyödä täysillä, käytä aina nyrkkeilyhanskaa!

Varsinkin julkisilla kuntosaleilla tuppaa aina olemaan sellaisia kävijöitä, jotka eivät kunnioita yhdessä sovittuja sääntöjä. Tarkista siis aina ennen nyrkkeilyn aloittamista, että säkki on päällisin puolin siisti ja ehjä. Tarkista myös, että se on asianmukaisesti kiinnitetty: säkki painaa jopa 30 kiloa ja sen pudotessa saattaa vakavan loukkaantumisen riski, varsinkin jaloille ja varpaille olla merkittävä.

Hyvä treenikaveri milloin vain

Kuntosalille saapuessa ensimmäiset rutiinit ovat ne tärkeimmät: lämmittely ja venyttely. Lämmittelyyn kevyt säkin hakkaaminen soveltuu vallan mainiosti sillä nyrkkeilyssä koko keho liikkuu tasaiseen tahtiin ja saa ajoittain mahdollisuuden käyttää myös vähän enemmän voimaa. Nyrkkeilysäkit tarjoavat loistavan tavan lämmitellä 2–10 minuuttia riippuen siitä, kuinka tehokasta haluaa nyrkkeilyn olevan. Sitä voi myös yhdistää esimerkiksi naruhyppelyyn ja muuhun lämmittelyyn.

Nyrkkeilysäkin kanssa voidaan treenata myös tarkkuutta: silmän ja käsien koordinaatio on tärkeä kehittämisen osa-alue kuntoillessa ja noin elämässä muutenkin – ja säkin kanssa tämän treenaaminen sujuu helposti. Älä tyydy vain siihen, että osut joten kuten, vaan pyri aina tähtäämään ja osumaan mahdollisimman keskelle säkkiä lyödessäsi.

Kun päivän treeni on ohi, saattaa sinulla olla vielä vähän mehuja jäljellä, jotka kannattaa käydä hakkaamassa pois nyrkkeilysäkin avulla. Se on myös kehon kokonaisvaltaista liikkumista ajatellen oivallista lopetusliikuntaa treenille, mikä usein tuppaa unohtumaan, vaikka se onkin yhtä tärkeää kuin alkulämmittelykin.

Nyrkkeilysäkit kotitreeneissä

Mutta mitä jos lempisaliltasi puuttuu säkki ja paikka ei juurikaan ota hankintaehdotuksia vastaan? Silloin kannattaa ehdottomasti harkita oman nyrkkeilysäkin hankkimista. Kun säkki löytyy jo kotoa, voi lämmittelyn hoitaa kotoa käsin ja salilla voikin sitten keskyttyä niihin laitteisiin, joita ei kotoa löydy. Hyödyt ovat täsmälleen samat kuin kuntosalillakin, mutta vain oman kodin rauhassa. Lisäksi säkin käyttäjämäärät ovat kotioloissa todennäköisesti pienemmät, joten säkki pysyy paremmin puhtaana.

Iso huolenaihe on tietysti tila – tai sen puute. Monesti säkin voi ripustaa roikkumaan esimerkiksi autotallin katosta, jolloin se ei ole tiellä asuttavissa tiloissa. Myös nyrkkeilysäkki jalustalla voi olla hyvä pitää mielessä: se tuppaa olemaan hieman tukevampi, kuin katosta roikkuva malli ja sen voi useimmiten taittaa kasaan melko helposti ja laittaa säilöön esimerkiksi sängyn alle.

Kotitreenejä ajatellen nyrkkeilysäkki on myös melko halpa investointi: jo alle satasella saa hyvän peruskäyttöön soveltuvan nyrkkeilysäkin ja parilla kympillä siihen päälle vielä nyrkkeilyhanskat. Netistä löytyy ilmaiseksi lukuisia eri video-oppaita, joilla saa kuntonyrkkeilyn alkeet opittua nopeasti. Kaiken edellä mainitsemamme lisäksi nyrkkeilyllä on mahdollista treenata myös aerobista kestävyyttä riippuen siitä, kuinka intensiivistä haluaa treenin olevan.

Nyrkkeilysäkin hankkiminen kotiin on myös siinä mielessä hyvä veto, että nyt sinulla on oivallisen treenivälineen lisäksi myös jotain, jota saa lyödä silloin, kun pinna on oikein kunnolla kireällä tai säkki toimii siinäkin tapauksessa, kun tarvitset halattavan!

Nyrkkelisäkki ja nämä ovat oiva yhdistelmä!

 1. → Nyrkkeilyhanskat
 2. → MMA-hanskat
 3. → Käsiside

nyrkeilysäkki hinta

Julkaisija: Gorilla Sports