Tuotearvostelut:

Hierontarulla

4.3 / 5

Perustuu 13 tuotearvosteluun

Hierontarulla

12 tuotetta
Näytetään 1-12 yht. 12 tuotteesta

Aktiiviset suodattimet

TARJOUS
TÄNÄÄN -56%
Foam Roller 2.0

Foam Roller 2.0

27,54 € (63,54 €)

Alkaen 3.95 €/kk

(9)

Heti varastosta

TARJOUS
TÄNÄÄN -35%
Hierontarulla

Hierontarulla

26,94 € (41,94 €)

Alkaen 3.95 €/kk

(1)

Heti varastosta

TARJOUS
TÄNÄÄN -20%
Pilatesrulla PRO

Pilatesrulla PRO

18,94 € (23,94 €)

Alkaen 3.95 €/kk

(1)

Heti varastosta

Fascia rulla

Fascia rulla

14,04 €

Alkaen 3.95 €/kk

(1)

Heti varastosta

TARJOUS
TÄNÄÄN -29%
Hierontarulla CAMO

Hierontarulla CAMO

13,44 € (19,20 €)

Alkaen 2.95 €/kk

Heti varastosta

TARJOUS
TÄNÄÄN -25%
Fascia Rulla 3-setti

Fascia Rulla 3-setti

34,74 € (46,74 €)

Alkaen 3.95 €/kk

Heti varastosta

TARJOUS
TÄNÄÄN -26%
Fascia Rulla 4-setti

Fascia Rulla 4-setti

42,54 € (57,54 €)

Alkaen 4.95 €/kk

Heti varastosta

TARJOUS
TÄNÄÄN -25%
Fascia Rulla 5-setti

Fascia Rulla 5-setti

61,74 € (82,74 €)

Alkaen 4.95 €/kk

Heti varastosta

TARJOUS
TÄNÄÄN -29%
Hierontatikku

Hierontatikku

14,31 € (20,44 €)

Alkaen 3.95 €/kk

Heti varastosta

Hierontarulla

Mikä on hierontarulla?

Hierontarulla on kova rulla, johon on usein laitettu nystyröitä. Niitä on myös eripituisina ja kokoisina. Se on eniten käytetty laite kun hierot itse itseäsi. Hieronnan tärkeys on noussut todella nopeasti modernissa neurologiassa ja ortopediassa. Useimmat treenimetodit on tehty lihasten rakentamiseen tai voimatason nostamiseen faskiasi on usein aivan liian lyhyt.

Meiltä Gorilla Sportsilta löydät kaikki tarvittavat hierontarullat, joilla voit unohtaa hierojan palkkaamisen! Kun käytät hierontarullaa oikein faskiasi pidentyy ja saat näin lihaksistasi enemmän irti. Se on erityisen hyvä kun harjoittelet jotain tiettyä lajia tai lihasryhmää enemmän kuin muuta ja haluat palautua siitä tehokkaasti. Tulet myös huomaamaan, että kenenkään ei tarvitse kärsiä jatkuvista nivel ja lihaskivuista.

Mitä alueita hierontarullat voi hoitaa?

Ammattilaiset ovat vakuuttuneita faskian roolista ja tärkeydestä ihmisen kehossa. Se auttaa sinua vapauttamaan liikeratoja, tasapainoa ja venyvyyttä. Myös lihasvoima kasvaa, kun hieronta on toteuttettu oikein! Erityisesti lihasjännitteet(joista usein lihaskivut juuri johtuvat) voidaan jopa eliminoida kokonaan hierontarullan avulla!

• Hierontarullan avulla hieroessasi itseäsi sinulla tulee nopeasti lämmin. Tällöin myös lihaksesi rentoutuvat ja hieronta menee paremmin perille. Ja näin myös loukkaantumisen riski pienenee.

• Kovan treenin jälkeen olisi hyvä tehdä kevyt venyttely, jotta lihaksesi voivat aloittaa palautumisen heti treenin jälkeen. Venyttelemällä nopeasti treenin jälkeen annat lihaksillesi käytännössä lisää happea, joka on tietysti tärkeää!

• Kipupisteitä on paljon juuri fascian lähettyvillä. Erityisesti kroonisista kivuista tai jännitteistä kärsiville voi olla apua hierontarullasta.

• Hierontarulla alaselkä ongelmiin on myös todella suosittu! Sillä on helppo hieroa sitä vain olemalla sen päällä ja rullaamalla.

Hierontarulla, foam roller ja pilatesrulla, rakkaalla lapsella on monta nimeä! Hierontarulla antaa sinun tehdä itse syvälihashierontaa. Sen avulla voit käyttää omaa kehon painoa tarkasti ohjattuna lihasten stimuloimiseksi ja rentouttamiseksi. Hierontarulla palloilla on myös vaihtoehto hierontaan, usein on kuitenkin fiksumpaa ostaa erillinen hierontapallo

Jos olet jo yrittänyt käyttää pilatesrullaa, sinulla saattaa olla viha-rakkaussuhde siihen. Rullan käyttö voi olla epämiellyttävää, mutta kun hierotaan lihasjumeja, voi hierontarulla auttaa vapauttamaan lihaksia. Jotkut urheilijat ovat kertoneet lisääntyneestä liikkeestä, parantuneesta verenkierrosta sekä nopeutuneesta toipumisajasta Foam Rollerin käytön jälkeen.

Hierontarullat ja niiden käyttöohjeet

Hierontarulla on ollut pinnalla jo jonkun aikaa ja alun perin tulee joogasta. Monista tärkeistä syistä johtuen, useampi ja useampi treenaaja ovat ymmärtäneet venyttelyn ja hieronnan tärkeyden lihastenkasvussa. Hierontarullaa on helppo käyttää usein eritavoin, joka mahdollistaakin monipuolisen treenin!

Hierontarulla kasvoille on myös uusi villitys, jonka avulla saatu kasvojesi lihakset aktivoitua. Usein siihen kuitenkin käytetään siihen käyttötarkoitukseen tarkoitettuja hierontarullia.

Vanhimmat hierontarullat ovat täysin tasaisia ja niitä kutsutaankin klassisiksi hierontarulliksi. Ja se käykin lähes jokaiselle harjoittelijalle hyvin. Klassista hierontarullaa voit käyttää käytännössä lähes kaikissa hierontarullahieronnoissa.

Uuden tyyppisissä hierontarullissa löydät erikokoisia nystyröitä. Niillä pääset tehokkaasti kipupisteisiin ja ne ovatkin usein ammattilaisten käytössä. Ne ovat myös erityisen käteviä kun haluat pitää muun kehosi rentona, mutta haluat keskittyä johonkin tiettyyn pisteeseen. Niiden avulla saat veren ja hapen liikkeelle kehossasi vielä tehokkaammin.

Hierontarullat - Osto-opas

Pilatesrullan ostossa kannattaa miettiä kolmea harkittavaa asiaa:

Tiheys: Foam Rollereita saa monella eri tiheydellä, joka määrittää miltä käyttö tuntuu ja kenelle se sopii parhaiten.

Pinnan rakenne: Joissain hierontarullissa on kumpuja sekä ryhmyjä, jotka edistävät erilaisten paineiden vapautumista. Jotkut pilatesrullat ovat sileitä.

Muoto ja koko: Foam Rollerin muoto ja koko vaikuttaa siihen, että miten sitä käytetään.

Hierontarullat hinta

Hierontarullien hinnat vaihtelevat todella paljon! Kannattaakin tehdä perusteellinen vertailu ennen ostamista. Gorilla Sportsilta löytyvät hierontarullat on hinnoiteltu fiksusti ja hintalaatusuhde on todellakin kunnossa! Hierontarullan hinta vaihtelee 15 ja 100€ väliltä.

Hierontarulla ja sen tiheys

Jos olet vasta aloittamassa hierontarullan käyttöä, niin valitse pehmeämpi Fascia rulla. Kun tekniikkasi paranee ja lihaksesi tottuvat, niin voit alkaa käyttämään kovempaa ja tiheämpää rullaa. Tiheämmät rullat voivat olla myös parempia pitkäaikaiseen käyttön, koska ne ovat kestävämpiä. Pehmeät rullat voivat epämuodostua pitkän käytön jälkeen, joka on merkki siitä että hierontarulla on vaihdettava.

Rullan väri voi antaa vihjeen sen tiheydelle, kun valkoinen on pehmein ja musta kovin vaikein. Siniset ja punaiset rullat ovat tyypillisesti keskitasoisia. Tämä voi kuitenkin vaihdella tuotemerkin mukaan. Yksinkertainen tapa testata on puristaa rullat arvioimaan niiden suhteellista kiinteyttä.

Rullan väri voi kertoa sen tiheydestä, yleensä valkoinen on pehmein ja musta kovin. Siniset ja punaiset rullat ovat tyypillisesti keskitasoisia. Tämä voi kuitenkin vaihdella tuotemerkin mukaan. Yksinkertainen tapa testata Foam Rollerin tiheys, on puristaa rullaa testatakseen sen tiheyden ja kovuuden.

Hierontarullan pinta

Joissain rullissa on kumpuja ja ryhmyjä, kuten meidän suosituimmassa pilatesrullassa: Foam Roller 2.0, jotka mahdollistavat erillaisia paineita ja kohdennetumpaa hierontaa. Muut rullat ovat sileitä.

Sileät rullat: Tämä perustyylinen rulla mahdollistaa tasaisen paineen koko rullan pituudelle. Pehmeä rulla on hyvä valinta aloittelijoille, koska paine ei ole yhtä voimakas kuin kuvioidulla rullalla. Myös sileät vaahtorullat ovat tyypillisesti halvempia kuin kuvioidut rullat.

Kuvioidut rullat: Kuviointi jäljittelee hierojan käsiä, kummut ja ryhmyt voivat tarjota kohdennetumpaa hierontaa, joka parantaa lihasjumien avautumista. Monet rullat tulevat erilaisella pinnalla jotta voit löytää juuri oikeanlaisen rullan oikealla paineistuksella.

Hierontarulla: muoto ja koko

Hierontarullia saa useassa eri muodossa ja koossa.

Pituus: Pitkät rullat (hierontarulla 90 cm) ovat monipuolisia ja hyvä vaihtoehto ensimmäiseksi rullaksi. Ne toimivat todella hyvin selälle, koska ne ovat riittävän pitkiä, jolloin ne ulottuvat koko selkäsi, kun rulla asetetaan kohtisuoraan selkärangan mukaisesti. Ne ovat myös vakaampia kuin lyhyemmät rullat, kun työskentelet reisien ja muiden ruumiinosien kanssa.

Lyhyemmät pituudet (hierontarulla 50 cm) toimivat hyvin pienempien alueiden, kuten käsien ja pohkeiden hieronnassa. Lyhyimmät pituudet (noin 10 - 30 cm) kulkevat hyvin mukana sekä ne ovat hyviä harjoittelualueilla, jossa on rajoitettu lattiatila.

Halkaisija: Useimmat rullat ovat halkaisijaltaan 12 - 15 cm, mikä on mukava korkeus kehon lieventämiseen ja rullaukseen. Jotkut ihmiset valitsevat 7 - 10 cm halkaisijalla olevan rullan syvemmälle ja kohdennetummalle hieronnalle.

Puolirulla: Nämä näyttävät rullalta, joka on leikattu puoliksi pituussuunnassa. Niitä käytetään reisien ja jalkapohjien venytykseen sekä hierontaan.

Vaahtopäällysteiset rullahierojat/tikut: Nämä rullat ovat muodoltaan kuten kaulimia, joita käytetään ensisijaisesti jalkoihin sekä tarkempaan lihasten hierontaan. Joustava hierontarulla sopii hyvin myös yläselän hierontaan.

Mitä muuta sinun tulisi tietää?

Gorilla Sportsin hierontarullissa on vaihtoehtoja eri kovuuksiin. Kovempi on tietysti tehokkaampi vaihtoehto, mutta samalla se vaatii korkeampaa kipukynnystä. Onkin hyvä muistaa, vaikka tehokkaampi kuulostaa lähtökohtaisesti paremmalta, tärkeintä kuitenkin on että hierontarullalla rullailusta tulisi tapa ja harvempi ihminen jaksaa rullailla kovemmalla rullalla. Rullailussa muutenkin kannattaa muistaa, että kannattaa rullailla sellaisella jännitteellä, että se ei ole liian kivuliasta että lopetat rullailun.

Hierontarullat on helppo puhdistaa esimerkiksi paperilla ja saippuavedellä. Lisäksi Gorilla Sportsin hierontarulliin ei jää hajut muutenkaan helposti kiinni, vaikka hikoilu onkin osa rullailua. Gorilla Sportsin rullat on valmistettu ihoystävällisistä materiaaleista.

Lisäksi kannattaa muistaa, että hierontarulla on kooltaan pieni ja todella kevyt. Näin ollen se on myös helppo ottaa matkalle mukaan ja treenailla kohteessa, vaikka salille ei muuten pääsisikään.

Näet hierontarulla kokemuksia helpoiten meidän tuotearvosteluista. Ja kun olet hankkinut hierontarullan muista myös käydä arvostelemassa se!

Ota hierontarullan seuraksi myös nämä!

  1. → Jumppamatto