Tuotearvostelut
Hierontarulla
(3,9/5)

Perustuu 8 tuotearvosteluun

Hierontarulla 

Kuinka valita hierontarulla?Hierontarulla

Hierontarulla, foam roller ja pilatesrulla, rakkaalla lapsella on monta nimeä! Hierontarulla antaa sinun tehdä itse syvälihashierontaa. Sen avulla voit käyttää omaa kehon painoa tarkasti ohjattuna lihasten stimuloimiseksi ja rentouttamiseksi. Hierontapallo ja hierontarulla ovat suosituimmat välineet omahierontaan!

Jos olet jo yrittänyt käyttää pilatesrullaa, sinulla saattaa olla viha-rakkaussuhde siihen. Rullan käyttö voi olla epämiellyttävää, mutta kun hierotaan lihasjumeja, voi hierontarulla auttaa vapauttamaan lihaksia. Jotkut urheilijat ovat kertoneet lisääntyneestä liikkeestä, parantuneesta verenkierrosta sekä nopeutuneesta toipumisajasta Foam Rollerin käytön jälkeen.

Pilatesrullan ostossa kannattaa miettiä kolmea harkittavaa asiaa:

  • Tiheys: Foam Rollereita saa monella eri tiheydellä, joka määrittää miltä käyttö tuntuu ja kenelle se sopii parhaiten.
  • Pinnan rakenne: Joissain hierontarullissa on kumpuja sekä ryhmyjä, jotka edistävät erilaisten paineiden vapautumista. Jotkut pilatesrullat ovat sileitä.
  • Muoto ja koko: Foam Rollerin muoto ja koko vaikuttaa siihen, että miten sitä käytetään.

Hierontarulla ja sen tiheys

Jos olet vasta aloittamassa hierontarullan käyttöä, niin valitse pehmeämpi Fascia rulla. Kun tekniikkasi paranee ja lihaksesi tottuvat, niin voit alkaa käyttämään kovempaa ja tiheämpää rullaa. Tiheämmät rullat voivat olla myös parempia pitkäaikaiseen käyttön, koska ne ovat kestävämpiä. Pehmeät rullat voivat epämuodostua pitkän käytön jälkeen, joka on merkki siitä että hierontarulla on vaihdettava.

Rullan väri voi antaa vihjeen sen tiheydelle, kun valkoinen on pehmein ja musta kovin vaikein. Siniset ja punaiset rullat ovat tyypillisesti keskitasoisia. Tämä voi kuitenkin vaihdella tuotemerkin mukaan. Yksinkertainen tapa testata on puristaa rullat arvioimaan niiden suhteellista kiinteyttä.

Rullan väri voi kertoa sen tiheydestä, yleensä valkoinen on pehmein ja musta kovin. Siniset ja punaiset rullat ovat tyypillisesti keskitasoisia. Tämä voi kuitenkin vaihdella tuotemerkin mukaan. Yksinkertainen tapa testata Foam Rollerin tiheys, on puristaa rullaa testatakseen sen tiheyden ja kovuuden.

Hierontarullan pintatekstuuri

Joissain rullissa on kumpuja ja ryhmyjä, kuten meidän suosituimmassa pilatesrullassa: Foam Roller 2.0, jotka mahdollistavat erillaisia paineita ja kohdennetumpaa hierontaa. Muut rullat ovat sileitä.

Sileät rullat: Tämä perustyylinen rulla mahdollistaa tasaisen paineen koko rullan pituudelle. Pehmeä rulla on hyvä valinta aloittelijoille, koska paine ei ole yhtä voimakas kuin kuvioidulla rullalla. Myös sileät vaahtorullat ovat tyypillisesti halvempia kuin kuvioidut rullat.

Kuvioidut rullat: Kuviointi jäljittelee hierojan käsiä, kummut ja ryhmyt voivat tarjota kohdennetumpaa hierontaa, joka parantaa lihasjumien avautumista. Monet rullat tulevat erilaisella pinnalla jotta voit löytää juuri oikeanlaisen rullan oikealla paineistuksella.

Hierontarulla: muoto ja koko

Hierontarullia saa useassa eri muodossa ja koossa.

Pituus: Pitkät rullat (Noin 90 cm) ovat monipuolisia ja hyvä vaihtoehto ensimmäiseksi rullaksi. Ne toimivat todella hyvin selälle, koska ne ovat riittävän pitkiä, jolloin ne ulottuvat koko selkäsi, kun rulla asetetaan kohtisuoraan selkärangan mukaisesti. Ne ovat myös vakaampia kuin lyhyemmät rullat, kun työskentelet reisien ja muiden ruumiinosien kanssa.

Lyhyemmät pituudet (noin 60 cm) toimivat hyvin pienempien alueiden, kuten käsien ja pohkeiden hieronnassa. Lyhyimmät pituudet (noin 10 - 30 cm) kulkevat hyvin mukana sekä ne ovat hyviä harjoittelualueilla, jossa on rajoitettu lattiatila.

Halkaisija: Useimmat rullat ovat halkaisijaltaan 12 - 15 cm, mikä on mukava korkeus kehon lieventämiseen ja rullaukseen. Jotkut ihmiset valitsevat 7 - 10 cm halkaisijalla olevan rullan syvemmälle ja kohdennetummalle hieronnalle.

Puolirulla: Nämä näyttävät rullalta, joka on leikattu puoliksi pituussuunnassa. Niitä käytetään reisien ja jalkapohjien venytykseen sekä hierontaan.

Vaahtopäällysteiset rullahierojat/tikut: Nämä rullat ovat muodoltaan kuten kaulimia, joita käytetään ensisijaisesti jalkoihin sekä tarkempaan lihasten hierontaan. Joustava hierontarulla sopii hyvin myös yläselän hierontaan.