Tuotearvostelut:

Nyrkkeilysäkit

4.3 / 5

Perustuu 35 tuotearvosteluun

Nyrkkeilysäkit

45 tuotetta
Näytetään 1-25 yht. 45 tuotteesta

Aktiiviset suodattimet

TARJOUS
TÄNÄÄN -25%
5-osainen Nykkeilysetti

5-osainen Nykkeilysetti

179,94 € (239,94 €)

Alkaen 9.95 €/kk

(1)

date_range Ennakkotilaus 13.09.2020

TARJOUS
TÄNÄÄN -10%
Pistehanskat

Pistehanskat

25,74 € (28,74 €)

Alkaen 3.95 €/kk

(2)

Heti varastosta

TARJOUS
TÄNÄÄN -7%
Päärynäpallo

Päärynäpallo

24,33 € (26,34 €)

Alkaen 3.95 €/kk

(1)

Heti varastosta

TARJOUS
TÄNÄÄN -9%
Pistepallo

Pistepallo

27,16 € (29,94 €)

Alkaen 3.95 €/kk

(2)

Heti varastosta

TARJOUS
TÄNÄÄN -14%
MMA-hanskat

MMA-hanskat

27,56 € (32,34 €)

Alkaen 3.95 €/kk

(2)

Heti varastosta

TARJOUS
TÄNÄÄN -18%
Nyrkkeily käsiside

Nyrkkeily käsiside

9,71 € (11,94 €)

Alkaen 2.95 €/kk

(2)

Heti varastosta

TARJOUS
TÄNÄÄN -9%
Säkkihanskat S - L

Säkkihanskat S - L

19,54 € (21,54 €)

Alkaen 3.95 €/kk

Heti varastosta

TARJOUS
TÄNÄÄN -27%
Thaipad

Thaipad

38,94 € (53,94 €)

Alkaen 3.95 €/kk

(1)

Heti varastosta

TARJOUS
TÄNÄÄN -23%
Pääsuoja S-L

Pääsuoja S-L

31,94 € (41,94 €)

Alkaen 3.95 €/kk

(1)

Heti varastosta

Oppaan sisältö

  1. → Erilaisia nyrkkeilysäkkejä
  2. → Ripustaminen

Nyrkkeilysäkki

Nyrkkeilysäkkien valikoima on yksi tapa erottaa laadukkaat nyrkkeilysalit huonoista. Monilla saleilla on nyrkkeilysäkkejä, jotka ovat aikansa nähneitä ja joita on korjailtu jesarilla kestämään tuleviakin vuosia.

Nyrkkeilysäkkiä voi käyttää monin eri tekniikoin. Voit joko liikkua sivulta sivulle, lyödä nopeita iskuja, oikeita suoria tai käyttää muita lyöntejä. Voit myös astua lähemmäs tai kauemmaksi ja käyttää lyhyen matkan lyöntejä ja kohokoukkuja. Harjoittelu nyrkkeilysäkin kanssa parantaa nopeutta, voimaa ja kestävyyttä parantamalla iskujen tiheyttä, tyyliä ja sarjoja. Nyrkkeilysäkin lyöminen on myös hyvä tapa lievittää stressiä! Lisäksi nyrkkeilysäkin käyttöön ei tarvita paljoa tilaa, koska voit olla aina muutamien senttien etäisyydellä säkistä.

Tarjolla olevien nyrkkeilysäkkien määrä on suuri. Elokuvista tutut roikkuvat vanhat nyrkkeilysäkit ovat jääneet osaksi historiaa (Rocky on tietenkin poikkeus, koska hän käytti puolikasta lehmän ruhoa). Modernit nyrkkeilysäkit ovat seinään kiinnitettäviä pehmusteita, suunnattavia roikkuvia säkkejä ja jopa ’ihmisen’ muotoisia seisovia säkkejä, joilla on jopa lihaksikkaat käsivarret ja vatsalihakset. Antavatko nämä erikoisvaihtoehdot paremmat eväät harjoitteluun kuin perinteiset nyrkkeilysäkit?

Tässä artikkelissa haluan esitellä erityyppisiä vaihtoehtoja, joita voi tulla vastaasi nyrkkeilysäkin ostossa. Lisäksi haluan kertoa, millaisia nyrkkeilysäkkejä minä ostan (tai en osta) nyrkkeily salilleni.

Erilaisia nyrkkeilysäkkejä

Nyrkkeilysäkki

Olen käyttänyt monia erilaisia säkkejä vuosien aikana. Perinteinen nyrkkeilysäkki on esine, jota odotamme miettiessämme nyrkkeilyä. Säkki roikkuu joko seinään kiinnitetystä telineestä tai erillisestä telineestä. Kerron molemmista lisää myöhemmin. Säkki on usein täytetty tiukaksi paketiksi, joka on koristeltu käytetyltä vaikuttavalla kankaalla. Näin luodaan uskottava ja näyttävä kokonaisuus.

Nyrkkeilysäkkiteline on myös kätevä vaihtoehto, jos et halua ripustaa nyrkkeilysäkkiä riippumaan katosta ja sinulla on paljon tilaa säkille.

Hyvä nyrkkeilysäkki on valmistettu kestävästä nahkasta ja on muodoltaan lieriö. Sinulla täytyy olla myös valinnan varaa säkin koon ja painon kanssa. Nyrkkeilysäkin päällä on ketjut tai vahvistetut nauhat, joilla säkin saa roikkumaan koukkuun. Itse suosin ketjuja, koska ne ovat kestävämpiä. Nauhat alkavat usein purkautua, jolloin säkki muuttuu käyttökelvottomaksi.

nyrkkeilysäkki

Maissipallo

Maissipallo on kyynelen muotoinen nyrkkeilysäkki, joka on täytetty yllätys yllätys maissilla. Maissipallo sopii täydellisesti voimakkaiden koukkujen harjoitteluun ja lyhyenmatkan yläkoukkujen kehittämiseen. Maissipalloja on saatavilla useina eri väreinä ja kokoina, vaikka selvästi yleisin koko on pieni (noin 15kg) tai suuri (yli 30kg). Pienempää säkkiä ei voi lyödä samalla voimalla kuin suurempaa, mutta sen avulla voi harjoitella nopeutta, käden ja silmän koordinaatiota sekä iskujen rytmittämistä.

Säkin muodon ja materiaalin takia, se tuntuu erityiseltä lyödessä. Kun voimakas lyönti osuu maissipalloon, se syö enemmän voimasta kuin paljon heiluvat suuret nyrkkeilysäkit. Tästä johtuen maissipallo ei sovi pitkäaikaiseen harjoitteluun tai ei ainakaan, jos haluat tuntea kätesi vielä treenin loputtua.

Jos sinulla on paljon tilaa ja rahaa kannattaa ostaa sekä maissipallo että perinteinen nyrkkeilysäkki. Mutta jos rahat riittävät vain yhteen säkkiin, minä itse ostaisin perinteisen nyrkkeilysäkin enkä maissipalloa.

Muotoiltu nyrkkeilysäkki

Muotoiltu nyrkkeilysäkki on ehdoton suosikkini. Se on perinteisen nyrkkeilysäkin ja maissipallon välimuoto. Voit harjoitella sekä pitkänmatkan lyöntejä kuten perinteisillä nyrkkeilysäkeillä, mutta myös lyhyenmatkan yläkoukkuja ja lyöntejä kuten maissipallolla. Tämä johtuu sen erityisestä muotoilusta.  Muotoiltu nyrkkeilysäkki on täytetty samalla tavalla kuin perinteinen eikä se sisällä maissia. Tästä johtuen se ei ole yhtä kiinteä ja jäykkä kuin maissipallo ja sitä voi käyttää pitkiäkin harjoitteluaikoja.  Jos minun täytyisi hankkia vain yksi nyrkkeilysäkki se olisi ehdottomasti muotoiltu.

Seinään kiinnitetty nyrkkeilysäkki

Jos sinulla ei ole valtavaa budjettia ja tyhjää lattiatilaa, en suosittele hankkimaan seinään kiinnitettävää nyrkkeilysäkkiä. Ne sopivat paremmin kookkaisiin tiloihin kutein kuntosaleille. Tämän säkki tyypin etu on sen dynaamisiin liikkeisiin, jalkatyöskentelyyn ja vaihteleviin iskuihin helposti sopiva muoto. Toiset uskovat laitteen jämäkkyyden parantavan iskujen voimaa. Mike Tyson tuli tunnetuksi seinään kiinnitetyn nyrkkeilysäkin käyttäjänä uransa alussa ja häneltä todellakin löytyy voimaa!

Oma mielipiteeni seinään kiinnitetyistä nyrkkeilysäkeistä on jakautunut. Mielestäni ne sopivat paremmin ammattimaisille saleille kuin kotikäyttöön. Syynä tähän on sama kuin maissipallolle: sitä ei voi käyttää kuin lyhyisiin harjoitusrutiineihin. Seinään kiinnitetty nyrkkeilysäkki on mukava, mutta ei pakollinen.

Seisova nyrkkeilysäkki

Seisovat nyrkkeilysäkit ovat nyrkkeilysäkkien uudempaa sukupolvea. Vaikka ne eivät nyrkkeilysaleilla olekaan yleistyneet, sopivat seisovat nyrkkeilysäkit niille, joilla tila on ongelma. Säkki on liitetty pystysuoralla pylväällä painavaan pohjaan. Tämä säkki on helppo säilöä pienissäkin tiloissa. Huonona puolena seisovissa nyrkkeilysäkeissä on niistä puuttuva ”heilahdus”, joka syntyy normaalia nyrkkeilysäkkiä lyödessä ja joka lisää treeniin haastavuutta sekä monipuolisuutta.

Toinen modernimpi nyrkkeilysäkki versio on seisova ihmisnukke tai tuttavallisemmin harjoituskaveri, joka on valmistettu muovista ja kumista. Muodoltaan tämä säkki on ihmisen näköinen. Olen nähnyt näitä saleilla vuosien varrella, mutta en usein.

Periaatteessa idea on hyvä, mutta aivan liian usein näkee ihmisiä, jotka päättävät lyödä harjoituskaveriaan yläkoukulla leukaan. Yksi unohtumattomin muistoni on nyrkkeilijästä, joka päätti lyödä nukkea kaulalle aiheuttaen hämmentävän tilanteen, jossa yksinäinen ihmisen pää vieri ympäri salin lattiaa.

Oman kokemukseni mukaan seisovat ihmisnuket ovat kallista huvia, joka saattaa lisätä hieman, jos yhtään, lisäarvoa harjoitteluun perinteisiin nyrkkeilysäkkeihin verrattuna. Jos sinulla on vain vähän tilaa, seisovat ihmisnuket on helppo säilöä ahtaissakin olosuhteissa. Ihmisnuket eivät ole yhtä tilaa vieviä kuin alapuolella esitellyt riippuvat nyrkkeilysäkit.

Lasten nyrkkeilysäkki

On tietenkin kooltaan normaalia pienempi. Usein lasten nyrkkeilysäkki on myös normaalia nyrkkeilysäkkiä pehmeämpi.

Nyrkkeilysäkin ripustaminen

On olemassa kaksi yksinkertaista tapaa, joilla ripustaa nyrkkeilysäkki/maissipallo/muotoiltu nyrkkeilysäkki:

-Seinäkiinnikkeet
-Nyrkkeilyteline

Seinäkiinnikkeet, kuten saatat arvata, kiinnitetään suoraan seinään. Kun kiinnikkeet asennetaan seinään, täytyy huolehtia, että ne kiinnitetään kunnolla ja oikeilla välineillä. Heiluva nyrkkeilysäkki on painava kannateltava. En osaa kuvitella monia nolompia tai kipeämpiä hetkiä kuin tulla tyrmätyksi tippuvan nyrkkeilysäkin voimasta. Varmista siis, että luet kiinnikkeiden mukana tulevat ohjeet kunnolla.

Nyrkkeilytelineitä on monia erilaisia. Jos et halua käyttää tai et pysty käyttämään seinään asennettavia kiinnikkeitä ja seisova nyrkkeilysäkki ei ole sinun juttusi, nyrkkeilyteline saattaa olla vastaus ongelmiisi. Nyrkkeilyteline on tukeva metallinen kehikko, johon nyrkkeilysäkki asetetaan. Ne ovat ennemminkin kotikäyttöön tarkoitettuja välineitä kuin ammattitasoiselle salille sopivia varusteita. Kehotan hankkimaan telineen, jonka ympärillä pystyy kiertämään ja nyrkkeilemään kompastumatta telineen jalkoihin.

Itse pidän seinään kiinnitettävistä telineistä niiden hinnan ja tukevuuden takia. Osa halvemmista nyrkkeilytelineistä näyttää kuin niiden alaosaan täytyisi lisätä painoa, että koko teline ei kaadu päällesi kesken taistelun. Kunhan asennat seinäkiinnikkeet kunnolla, ne kestävät kovemmankin harjoittelun.

Ota nyrkkeilysäkin seuraksi myös nämä!

  1. → Nyrkkeilyhanskat
  2. → MMA-hanskat
  3. → Käsiside