Vastuskuminauha kahvoilla Säädettävä
Vastuskuminauha kahvoilla Säädettävä
Vastuskuminauha kahvoilla Säädettävä
Vastuskuminauha kahvoilla Säädettävä
Tuotetiedot add

Ellet ole erittäin nuori, muistat varmasti tämän treenivälineen menneisyydestä. Tämä vastuskuminauha on uudempi, parempi versio ilman epämiellyttäviä jousia. Voit treenata rintakehääsi, käsiäsi ja olkapäitäsi ilman riskiä sotkeutumisesta naruihin. Voit myös määrittää kuinka kovalla vastuksella treenaat, kun irrotat kuminauhoja kahvoista. Tätä voidaan siis helposti säätää sopivaksi joko aloittelijalle tai kokeneelle kuntoilijalle.

Kahvat ovat yksittäisesti muovista valettu, joten niistä saa hyvän ja mukavan otteen. Tämän laitteen mitat tekevät siitä helpon kuljetettavan mukana.

Treenaaminen loitontimella

Kaikista hyvistä treeniohjelmista tulee löytyä rinta-, käsi sekä olkatreenit. Jotkut valitsevat näihin treeneihin suoran tangon tai käsipainotangot, toiset tykkäävät käyttää kuminauhoja.

Rintalihasten treenaaminen vastusnauhalla antaa sinulle erilaista treeniä kuin normaalisti. Normaalisti rintalihastreeneissä työnnät asioita poispäin sinusta, tässä sinä vedät niitä puoleesi. Tästä syystä, paras tilanne olisi kun käyttäisit molempia harjoituksia. Tämä pätee sekä aloittelijoihin että kokeneisiin kuntoilijoihin.

Vastusnauha auttaa tiettyjä ylävartalon lihasryhmiä. Hyvässä treenissä tulisi olla myös harjoituksia jotka kohdistuvat alavartaloon. Tästä syystä, kun alat treenaamaan, tee aina koko vartalon ohjelma. Josset tiedä miten, pyydä apua. Suosittelemme, että käytät treenissäsi myös muita välineitä.

Onko sinulla tarkoitus tehdä itsellesi kotikuntosali? Tarvitset useampia välineitä, toki riippuen siitä, mitkä ovat sinun kuntoilun päämäärät. Voit katsoa meiltä tarvikkeita kuntosalillesi. Suosittelemme hankkimaan laitteita, joilla saat vahvistettua kestävyyttä ja sydäntä sekä rakentamaan lihasmassaa.  

Tekniset tiedot

 • 10 kg vetovastus jokaista nauhaa kohti (Säätövara näinollen 10-50kg)
 • Oivallinen ylävartalon vahvistamiseen  (Rinta, kädet, olkapäät, yläselkä) 
 • Kahvat kovamuovia
 • Kahvan otteen leveys 17cm
 • Vastusnauhat: pituus 63cm, halkaisija 6.6mm 
 • Paino noin 500g

Vastuskuminauha Säädettävä: Yleistä tietoa

Värikkäitä, tehokkaita ja monipuolisia - vastuskuminauhat

Monet, jotka yhdistää 70- ja 80-luvun voimisteluvideot vastuskuminauhihin, oppivat yleensä paljon, kun heille esitellään nykyinen korkealaatuisten tuotteiden valikoimaa. Vastuskuminauhoista on tarjolla paljon enemmän vaihtoehtoja kuin eri väriset mallit ja niitä käytetään nykyään apuna mm. fysioterapiassa.

Jokainen, joka haluaa treenata monipuolisesti voi löytää oikean "kumppanin" vastuskuminauhoista. Vastukuminauhoista löytyy mm. säädettäviä ja kahvallisia malleja. Tehokas harjoittelu tällä yksinkertaiselta kuntoiluvälineellä on mahdollista melko yksinkertaisella tavalla.

Kuinka vastuskuminauhat eroavat toisistaan?

Vastuskuminauhat eivät eroa toisistaan vain väriltään. Sopivaa mallia etsittäessä on hyvä ottaa huomioon mm. seuraavat tekijät, jotka aiheuttavat erot vastuskuminauhojen välillä:

 • Ulkonäkö
 • Pituus
 • Vastuksen voimakkuus
 • Rakenne
 • Leveys

Kuntotasosi ja suunnittelemasi harjotukset vaikuttavat siihen, millainen vastuskuminauha sopii juuri sinulle. Jos haluat harjoitella joustavasti, kannattaa hankkia pieni valikoima erilaisia vastuskuminauhoja. Tietenkin, jos haluat olla erityisen joustava täällä, voit myös luoda pienen valikoiman erilaisia nauhoja eri intensiteettien perusteella. Näin eri kehonosia voidaan harjoitella yksilöllisesti.

Vastuskuminauha kahvoilla vai klassinen vastuskuminauha? Kuinka ne eroavat toisistaan?

Expander vastusnauhat monien kuntosalien vakiovarusteisiin, mutta mitä eroa niillä on? Vastuskuminauha on yhtenäinen vastusnauha ja vastuskuminauha kahvoilla taas on vastusnauha ja kaksi kahvaa. Molemmissa harjoittelu perustuu vetovoimaan. Kummassakin mallissa on omat etunsa. Esimerkiksi vastuskuminauhat ovat erinomainen valinta harjoitteluun, jossa ei haluata käyttää suuria kuormia. Vastauskuminauha kahvoilla vastuksen voimakkuutta voidaan säätää pienentämällä tai suurentamalla. Tämä on ihanteellinen ratkaisu nille, jotka haluavat harjoitella joustavasti ja saavuttaa eritasoisia tavoitteita ostamatta uusia harjoitteluvälineitä.

Myös värikkäillä vastuskuminuhoilla on mahdollista harjoitella joustavasti. Yksinkertaisen, mutta silti tehokkaan, muotoilun vuoksi harjoittelussa vastuskuminauhalla ei käytännössä ole rajoituksia. On tärkeää, harjoitustyypistä riippuen, huomioda, että turvallinen harjoittelu vastuskuminauhoilla vaatii enemmän pitoa, sillä käsikahvoja ei ole.

Mitä kehonosia voidaan harjoitella vastuskuminauhoilla?

Vastuskuminauha on uskomattoman joustava harjoitusväline. Niin pienet kuin suuretkin lihakset, kuten selän ja reiden lihakset, voidaan helposti treenata vastuskuminauhalla. Etenkin euraavat harjoitukset ovat suosittuja:

 • Hauislihas: treenaaja seisoo vastuskuminauhan keskellä ja taivuttaa molempia käsia kyynärvarresta ylöspäin. Käyttäjä seisoo kuntobändin keskellä ja vetää molemmat päät ylös harjoittaakseen hauislihaa.
 • Treenaaja ottaa saman perusasennon ja kallistaa selkää noin 45 astetta eteenpäin ja liikuttaa käsiään, kuten perhonen siipiään.
 • Trrenaaja pitä vastusnauhaa päänsä yläpuolella ja vetää sitä sivuille käsillään. Tämä luo miellyttävän jännityksen.

Vastuskuminauhojen muoto mahdollistaa myös monet muut liikuntavaihtoehdot. On kuitenkin tärkeää - kuten käsipainotreenissäkin - aina varmistaa, että vastus säädetään aina nykyisen kuntotason mukaan, jotta vältytään kehon väsymiseltä ja ylikuormittumiselta.

Vastuskuminauhet voima- ja kestävyysalueille

Fysioterapian alan tarkastelu osoittaa, että on täysin mahdollista harjoitella vastuskuminauhoilla sekä voima- että kestävyysalueilla. Harjoituksen luokittelun perusta on aina intensiteetti tai vastus. Esimerkiksi, jos haluat rakentaa lihaksia, sinun kannattaa valita suurempi vastus ja tehdä vähemmän toistoja. Kestävyysalueella työ tehdään kevyemmällä vastuksella ja suuremmalla toistojen lukumäärällä.

Vastuskuminauhat loppuverryttelyyn

Valitettavasti monet urheilijat unohtavat, että tehokas harjoittelu vaatii myös loppuverryttelyä. On harjoittelun kannalta epäedullista, jos kiihdytät heti nollasta sataan. Vastuskuminauhojen avulla voit tehdä loppuverryttelyn monipuolisesti. Esimerkiksi voit käyttää niitä venyttämään lihaksia ja edesauttaa näin tehokasta palutumista. Vastuskuminauhoja käytetään myös jooga- ja pilatestunneilla. Lisäksi on syytä tarkastella erilaisia jooga- ja Pilates-tunteja, jotka ovat joskus integroineet nauhat ohjelmaansa. Näin harjoituksista tulee monimuotoisempia ja intensiivisempiä.

Mikä vastuskuminauha kahvoilla kannattaa valita?

On usein vaikea valita klassisten vastuskuminauhojen ja kahvallisten vastuskuminauhojen ja vastusnauhojen väliltä. Molemmilla on omat etunsa. Jos haluat joustavuutta vastukseen, kannattaa valita vastuskuminauha kahvoilla version, josta voidaan tarvittaessa irrottaa elementtejä vastuksen vähentämiseksi. Voit käyttää sitä todella monipuolisesti. On kuitenkin tärkeää muistaa mukauttaa vastus omaan kuntotasoon sopivaksi ja välttää kompromisseja.

Vastuskuminauhasetit tarjoavat käyttäjälleen joustavuutta ja tehokkuutta harjoitteluun. Jos haluat harjoitella yhtenäisellä vastuskuminauhalla kannattaa valita malli, jonka intensiteetti on matala tai keskitasoa, jotta sitä voidaan vähitellen kasvattaa. Vaikka harjoitus tuntuisi helpolta tai vaikealta, on todella tärkeää muistaa suorittaa kaikki liikkeet oikein. Sekä työ- että palautusvaihe tulisi tehdä samalla nopeudella ilman voimakkaita riuhtaisuja. Peili toimii hyvänä apuna oikean suoritustekniikan ja asennon ylläpidossa.

Tuotearvostelut

3.4 /5


Yhteensä 8 tuotearvostelua

5 tähteä4 kpl

4 tähteä1 kpl

3 tähteä0 kpl

2 tähteä0 kpl

1 tähteä3 kpl

Kirjoittaja: 01.12.2021

Kuminauhat irtoaa helposti kahvoista. Kuminauhoissa vielä tuommonen muovinen palikka mikä tuntuu aika höpöltä kun tulee kunnon virityksiltä naamaan. En suosittele

Kirjoittaja: 23.06.2021

Ei valittamista.

Kirjoittaja: 08.09.2020

Tuote on vaarallinen.

Kirjoittaja: 25.04.2019

Kaikki mitä odotinkin. Kädensijat kahvoissa hieman kovat, jonka takia yhden tähden miinus.

Kirjoittaja: 02.02.2018

Tästä itse asiassa hajosi heti ensimmäisellä kerralla yksi kiinnitysjuttu, eikä muutenkaan oikein pärjää isolle kuminauhalle. Ei jatkoon.

Kirjoittaja: 16.04.2015

Toimiva peli

Kirjoittaja: 15.04.2015

Loistava tuote!!

Kirjoittaja: 15.04.2015

Hyvä laite olkapäille ja yläselälle. Laite on kestävän tuntuinen ja siitä saa hyvin otetta

Näytä lisää keyboard_arrow_down

Arvostele tuote:

Vastuskuminauha kahvoilla Säädettävä

100482-00052-0001
TARJOUS
TÄNÄÄN!
23,95 €
16,95 € Säästä 7,00 €

Alkaen 8 €/kk

Toimitusaika 10-15pv Ilmainen toimitus yli 69€ tilauksille 2 vuoden takuu
phonelink_ring
Tilaa puhelimitse 0341092922
Puhelinmyynti palvelee arkisin 08 - 16