Selkäpenkki

100123-00022-0001

-46.07€

93,88 €

Normaalisti:139,95 €

Saatavuus: Heti varastosta

Toimitus: Pikatoimitus 1-5pv

Toimituskulut: Ilmainen toimitus!

Maksutavat:

Osamaksu Lasku Verkkopankkimaksu Luottokorttimaksu Lasku (yrityksille)

Tiedot

Gorilla Sportsin selkäpenkki antaa mahdollisuuden aloittaa alaselän treenaamisen tehokkaammin. Penkillä voit treenata niin vatsalihaksia, jalkoja kuin alaselkää. Penkissä on jalkatuet, mikä mahdollistavat jalkojen pysymisen tukevasti paikoillaan. Käsituet ja ja jalkatuet tekevät treenaamisen turvalliseksi, etkä tarvitse tähän liikkeeseen avustajaa.

Penkki on tehty kestämään. Siinä on vahva teräksinen runko, joka on pulverimaalattu valkoiseksi. Penkki on todella helppo kasata.

Selkäpenkkiin tehtyjä parannuksia:

Säädettävä korkeus. Voit säätää penkin 4 eri korkeuteen.

Apukahvat. Selkäpenkin sivuilla on apukahvat, jotka tarjoavat hyvän pidon harjoitteluun.

Runko. Rungon paksuutta on lisätty 30%, jotta penkki on entistä tukevampi.

Pehmuste. Pehmustetta on parannettu entisestään, jotta se on entistä parempi treenaamiseen.

Hyvät puolet:

- Vahvistaa koko kroppaa: alaselkää, takareisiä ja vatsalihaksia

- Tekemällä selänojennuksia voit päästä eroon alaselän kivusta. Jos sinulla on krooninen alaselän kipu, varmista laitteen käyttö ensin lääkäriltä

- Selänojennus vahvistaa parhaiten selkärangan lähellä olevia lihaksia. Se parantaa ryhtiä ja kropan tasapainoa

- Mahtuu pieneen tilaan ja vahvistaa todella monipuolisesti lihaksia joka lihasryhmästä

Kenelle penkki on:

- Kaikille, jotka istuvat paljon päivittäin ja haluavat ehkäistä selkäongelmia

- Kaikille, jotka kärsivät alaselän kivuista, joka johtuu huonoista alaselän lihaksista

- Niille, jotka tarvitsevat vahvan selän kovaan harjoitteluun tai työhön

Tekniset tiedot:

• Suurin kuorma: 120kg
• Mitat: 128cm x 56cm x 78 - 86cm
• Korkeus säädettävissä, 4 eri asentoa
• Kehyksen väri: valkoinen
• Pehmusteen väri: musta
• Pehmusteen mitat: 30cm x 25cm x 5cm
• Paino n. 16kg

Selänojennus liike:

 1. Makaa penkillä kasvot alaspäin ja aseta jalat jalkatukien taakse.
 2. Aseta selkäpenkki lanteiden kohdalle niin, että vatsalla on tarpeeksi tilaa taipua alaspäin.
 3. Kun keho on suorana eteenpäin, risti kädet pään taakse.
 4. Taivuta kehoa varovasti alaspäin, pidä selkä mahdollisimman suorana. Kun et voi pitää alaselkää enää suorana pysäytä liike siihen. Huomioi että ihmiset venyvät erilailla, joten et välttämättä pääse yhtä alas kuin toiset. Yritä pitää jalat mahdollisimman rentoina, että harjoitus ei kohdistuisi alareisiin.
 5. Nosta hitaasti kehoa ylöspäin, kunnes se on täysin suorana jalkojesi kanssa. Älä kuitenkaan nosta selkää yli jalkojen linjan, koska se rasittaa alaselkää tarpeettomasti.
 6. Toista liikkettä 8-15 kertaa.

Selkäpenkki opas

Markkinoilla on monia selkäpenkkimalleja, joissa vaihtelee muun muassa ominaisuudet, hinnat ja tietenkin laatu. Ole varovainen, sillä huonolaatuista penkkiä voi olla vaarallista käyttää. Tässä sinulle muutamia vinkkejä, kun etsit sopivaa penkkiä:

 • Lue aina asiakasapalautteet, muiden mielipiteet ja kokemukset tuotteesta
 • Penkin tulee olla vakaa. Treenaamisen keskittyminen epävakaalla penkillä on vaikeaa ja jopa vaarallista.
 • Penkki tulee olla tehty vahvoista, kestävistä ja hyvälaatuisista materiaaleista. Hyvä laatuinen selkäpenkki on yleensä melko painava.
 • Tuotteen pitää olla mukava. Keskiosan ja jalkatukien tulee olla pehmustettuja kestävällä ja venyvällä materiaalilla.
 • Penkin tulee olla säädettävissä. On tärkeää, että teet liikkeet oikean kokoisilla säädöillä.
 • Tarkista ostamasi tuotteen koko, jotta voit olla varma että sinulla riittää tilaa sille.
 • Katso tuotteen takuuajan pituus.

 

Selkäpenkki – ihanteellinen selälle ja pakaroille

Monet käyttävät selkäpenkkiharjoituksia klassisena vaihtoehtona maastavedoille. Oikeiden harjoitusten avulla selkäpenkillä voidaan tehdä selänojennuksia. pakaroita sekä takareisiä ja vyötärön lihaksia. Selkäpenkillä selän lihaksia voidaan harjoittaa hellävarisesti. Tämä on täydellinen ratkaisu niille, jotka kärsivät selkäkipuista tai haluavat estää niitä pitkällä aikavälillä. Harjoitellessa selkäpenkillä (ainakin perusversiossa) ei käytetä erillisiä painoja, vaan keskitytään oman kehonpainon hallitsemiseen.

Mitä liikkeet suoritetaan selkpenkissä?

Selkäpenkin periaate on suurelta osin itsestäänselvä, on tärkeää - kuten kaikissa muissakin laitteissa – hallita oikea tekniikka. Häpyluu ei saa tulla selkäpenkin tukiosan yli, varmistat tämän asettamalla itsesi tähän tarkoitukseen suunnitellulle alueelle. Pidä selkä suorana ja kätesi kaulan takana tai ristissä rinnan päällä. Tuo ylävartalo hitaasti alas ja yhtä hitaasti takaisin ylös. Varo, ettet ylitaivuta vartaloasi yläasennossa. Tee yläasennossa noin 2-3 sekunnin mittainen pito ja sen jälkeen seuraava toisto.

Kuinka tehdä harjoittelustasi vieläkin intensiivisempää?

Jos sinulla on hyvä peruskunto, huomaat pian, että usean toiston sarjat eivät aiheuta ongelmia. Jos etsit haasteita, voit tehostaa harjoitteluasi pienellä lisävarusteilla. Tätä varten tarvitset lisäpainoa painolevyjen muodossa. On tärkeää lisätä painoa hitaasti. On osoitettu, että jopa suhteellisen pienillä painoilla voi olla suuri ero ja riippumatta siitä, minkä lisäpainon valitset, on sanomattakin selvää, että liike on suoritettava puhtaasti ja hitaasti.

Selkäpenkkiharoittelu täydentää vatsalihasharjoittelua. Selän lihaksen toimivat vatsan lihasten vastavaikuttajina, siksi on tärkeää, ettei kehoa harjoiteta yksipuolisesti. Varmista tasapainon säilyminen erilaisilla vatsalihasharjoitteilla.

Kenelle harjoittelu selkäpenkillä soveltuu?

Harjoittelu sekäpenkillä soveltuu useille eri kohderyhmille. Monille ihmisille on helppo tehdä ainakin muutamia toistojaselkäpenkissä ilman lisäpainoa ja siksi sitä käytetään mm. klassisessa kuntoutuksessa tai fysioterapiassa. Esimerkiksi tietyt liikkeet auttavat kuntoutumaan vamman jälkeen. Harjoittelu selkäpenkillä on hyödyllistä myös esimerkiksi selkäkipujen estämisessä. Selkälihasen harjoittaminen voi lisäksi parantaa ryhtiä.

Lyhyesti: harjoittelu selkäpenkillä soveltuu melkein kaiken ikäisille. Siksi on järkevää sijoittaa harjoitusliikkeitä omaan harjoitusohjelmaan. Harjoittelu on lopetettava heti, jos siitä aiheutuu kipua. Selkäpenkkiharjoittelu kannattaa tehdä peilin edessä, sillä näin asentoa ja suoritustekniikkaa voidaan helposti seurata sekä välttää selän yliojentamista.

Vai olisiko jokin näistä sopivampi?

Tuotearvostelut

Kirjoittaja Pvm.17.04.2019 (Selkäpenkki) :
(5/5

Kaikki toimii, kuten kuvauksessa. Tehokas laite selälle.

Kirjoittaja Pvm.10.01.2018 (Selkäpenkki) :
(1/5

Tilaamani selkälaite on vaarallisen kiikkerä johtuen liian jyrkästäkulmasta joka tulee etuosan Y-tuelle. Taakse rungon alapäähän täytyy laittaa 35mm ja levyn alapuolelle 30mm lisää koroketta että laite tukevoittuisi käyttökelpoiseksi. Rungosta oli lähtenyt pienipala maalia irti ja siinä on ruostetta. Ei vielä käyttökokemusta ennen kuin olen tehnyt korjaukset.

Kirjoittaja Pvm.05.01.2018 (Selkäpenkki) :
(1/5

Tämmöiset vinot "selkäpenkit" on kaikki roskaa. Jospa valikoimassa olisi edes yksi oikea selkäpenkki kun niitä ei näytä mistään saavan. Aliarvostettu laite, siis oikea selkäpenkki ei nämä pilipali vehkeet.

Lataa