Selkäpenkki
Selkäpenkki
Selkäpenkki
Selkäpenkki
Selkäpenkki
Selkäpenkki
Selkäpenkki
Selkäpenkki
Tuotetiedot add

Gorilla Sportsin selkäpenkki antaa mahdollisuuden aloittaa alaselän treenaamisen tehokkaammin. Penkillä voit treenata niin vatsalihaksia, jalkoja kuin alaselkää. Penkissä on jalkatuet, mikä mahdollistavat jalkojen pysymisen tukevasti paikoillaan. Käsituet ja ja jalkatuet tekevät treenaamisen turvalliseksi, etkä tarvitse tähän liikkeeseen avustajaa.

Penkki on tehty kestämään. Siinä on vahva teräksinen runko, joka on pulverimaalattu valkoiseksi. Penkki on todella helppo kasata.

Selkäpenkkiin tehtyjä parannuksia:

Säädettävä korkeus. Voit säätää penkin 4 eri korkeuteen.

Apukahvat. Selkäpenkin sivuilla on apukahvat, jotka tarjoavat hyvän pidon harjoitteluun.

Runko. Rungon paksuutta on lisätty 30%, jotta penkki on entistä tukevampi.

Pehmuste. Pehmustetta on parannettu entisestään, jotta se on entistä parempi treenaamiseen.

Hyvät puolet:

- Vahvistaa koko kroppaa: alaselkää, takareisiä ja vatsalihaksia

- Tekemällä selänojennuksia voit päästä eroon alaselän kivusta. Jos sinulla on krooninen alaselän kipu, varmista laitteen käyttö ensin lääkäriltä

- Selänojennus vahvistaa parhaiten selkärangan lähellä olevia lihaksia. Se parantaa ryhtiä ja kropan tasapainoa

- Mahtuu pieneen tilaan ja vahvistaa todella monipuolisesti lihaksia joka lihasryhmästä

Kenelle penkki on:

- Kaikille, jotka istuvat paljon päivittäin ja haluavat ehkäistä selkäongelmia

- Kaikille, jotka kärsivät alaselän kivuista, joka johtuu huonoista alaselän lihaksista

- Niille, jotka tarvitsevat vahvan selän kovaan harjoitteluun tai työhön

Tekniset tiedot:

• Suurin kuorma: 120kg
• Mitat: 128cm x 56cm x 78 - 86cm
• Korkeus säädettävissä, 4 eri asentoa
• Kehyksen väri: valkoinen
• Pehmusteen väri: musta
• Pehmusteen mitat: 30cm x 25cm x 5cm
• Paino n. 16kg

Selänojennus liike:

 1. Makaa penkillä kasvot alaspäin ja aseta jalat jalkatukien taakse.
 2. Aseta selkäpenkki lanteiden kohdalle niin, että vatsalla on tarpeeksi tilaa taipua alaspäin.
 3. Kun keho on suorana eteenpäin, risti kädet pään taakse.
 4. Taivuta kehoa varovasti alaspäin, pidä selkä mahdollisimman suorana. Kun et voi pitää alaselkää enää suorana pysäytä liike siihen. Huomioi että ihmiset venyvät erilailla, joten et välttämättä pääse yhtä alas kuin toiset. Yritä pitää jalat mahdollisimman rentoina, että harjoitus ei kohdistuisi alareisiin.
 5. Nosta hitaasti kehoa ylöspäin, kunnes se on täysin suorana jalkojesi kanssa. Älä kuitenkaan nosta selkää yli jalkojen linjan, koska se rasittaa alaselkää tarpeettomasti.
 6. Toista liikkettä 8-15 kertaa.

Selkäpenkki opas

Markkinoilla on monia selkäpenkkimalleja, joissa vaihtelee muun muassa ominaisuudet, hinnat ja tietenkin laatu. Ole varovainen, sillä huonolaatuista penkkiä voi olla vaarallista käyttää. Tässä sinulle muutamia vinkkejä, kun etsit sopivaa penkkiä:

 • Lue aina asiakasapalautteet, muiden mielipiteet ja kokemukset tuotteesta
 • Penkin tulee olla vakaa. Treenaamisen keskittyminen epävakaalla penkillä on vaikeaa ja jopa vaarallista.
 • Penkki tulee olla tehty vahvoista, kestävistä ja hyvälaatuisista materiaaleista. Hyvä laatuinen selkäpenkki on yleensä melko painava.
 • Tuotteen pitää olla mukava. Keskiosan ja jalkatukien tulee olla pehmustettuja kestävällä ja venyvällä materiaalilla.
 • Penkin tulee olla säädettävissä. On tärkeää, että teet liikkeet oikean kokoisilla säädöillä.
 • Tarkista ostamasi tuotteen koko, jotta voit olla varma että sinulla riittää tilaa sille.
 • Katso tuotteen takuuajan pituus.

Selkäpenkki – ihanteellinen selälle ja pakaroille

Monet käyttävät selkäpenkkiharjoituksia klassisena vaihtoehtona maastavedoille. Oikeiden harjoitusten avulla selkäpenkillä voidaan tehdä selänojennuksia. pakaroita sekä takareisiä ja vyötärön lihaksia. Selkäpenkillä selän lihaksia voidaan harjoittaa hellävarisesti. Tämä on täydellinen ratkaisu niille, jotka kärsivät selkäkipuista tai haluavat estää niitä pitkällä aikavälillä. Harjoitellessa selkäpenkillä (ainakin perusversiossa) ei käytetä erillisiä painoja, vaan keskitytään oman kehonpainon hallitsemiseen.

Mitä liikkeet suoritetaan selkpenkissä?

Selkäpenkin periaate on suurelta osin itsestäänselvä, on tärkeää - kuten kaikissa muissakin laitteissa – hallita oikea tekniikka. Häpyluu ei saa tulla selkäpenkin tukiosan yli, varmistat tämän asettamalla itsesi tähän tarkoitukseen suunnitellulle alueelle. Pidä selkä suorana ja kätesi kaulan takana tai ristissä rinnan päällä. Tuo ylävartalo hitaasti alas ja yhtä hitaasti takaisin ylös. Varo, ettet ylitaivuta vartaloasi yläasennossa. Tee yläasennossa noin 2-3 sekunnin mittainen pito ja sen jälkeen seuraava toisto.

Kuinka tehdä harjoittelustasi vieläkin intensiivisempää?

Jos sinulla on hyvä peruskunto, huomaat pian, että usean toiston sarjat eivät aiheuta ongelmia. Jos etsit haasteita, voit tehostaa harjoitteluasi pienellä lisävarusteilla. Tätä varten tarvitset lisäpainoa painolevyjen muodossa. On tärkeää lisätä painoa hitaasti. On osoitettu, että jopa suhteellisen pienillä painoilla voi olla suuri ero ja riippumatta siitä, minkä lisäpainon valitset, on sanomattakin selvää, että liike on suoritettava puhtaasti ja hitaasti.

Selkäpenkkiharoittelu täydentää vatsalihasharjoittelua. Selän lihaksen toimivat vatsan lihasten vastavaikuttajina, siksi on tärkeää, ettei kehoa harjoiteta yksipuolisesti. Varmista tasapainon säilyminen erilaisilla vatsalihasharjoitteilla.

Kenelle harjoittelu selkäpenkillä soveltuu?

Harjoittelu sekäpenkillä soveltuu useille eri kohderyhmille. Monille ihmisille on helppo tehdä ainakin muutamia toistojaselkäpenkissä ilman lisäpainoa ja siksi sitä käytetään mm. klassisessa kuntoutuksessa tai fysioterapiassa. Esimerkiksi tietyt liikkeet auttavat kuntoutumaan vamman jälkeen. Harjoittelu selkäpenkillä on hyödyllistä myös esimerkiksi selkäkipujen estämisessä. Selkälihasen harjoittaminen voi lisäksi parantaa ryhtiä.

Lyhyesti: harjoittelu selkäpenkillä soveltuu melkein kaiken ikäisille. Siksi on järkevää sijoittaa harjoitusliikkeitä omaan harjoitusohjelmaan. Harjoittelu on lopetettava heti, jos siitä aiheutuu kipua. Selkäpenkkiharjoittelu kannattaa tehdä peilin edessä, sillä näin asentoa ja suoritustekniikkaa voidaan helposti seurata sekä välttää selän yliojentamista.

Tuotearvostelut

3.3 /5


Yhteensä 15 tuotearvostelua

5 tähteä4 kpl

4 tähteä5 kpl

3 tähteä1 kpl

2 tähteä1 kpl

1 tähteä4 kpl

Kirjoittaja: 17.04.2019

Kaikki toimii, kuten kuvauksessa. Tehokas laite selälle.

Kirjoittaja: 10.01.2018

Tilaamani selkälaite on vaarallisen kiikkerä johtuen liian jyrkästäkulmasta joka tulee etuosan Y-tuelle. Taakse rungon alapäähän täytyy laittaa 35mm ja levyn alapuolelle 30mm lisää koroketta että laite tukevoittuisi käyttökelpoiseksi. Rungosta oli lähtenyt pienipala maalia irti ja siinä on ruostetta. Ei vielä käyttökokemusta ennen kuin olen tehnyt korjaukset.

Kirjoittaja: 05.01.2018

Tämmöiset vinot selkäpenkit on kaikki roskaa. Jospa valikoimassa olisi edes yksi oikea selkäpenkki kun niitä ei näytä mistään saavan. Aliarvostettu laite, siis oikea selkäpenkki ei nämä pilipali vehkeet.

Kirjoittaja: 17.04.2017

HUTERA, mutta ajaa asiansa

Kirjoittaja: 02.03.2016

Tämän selkäpenkin suunnittelija täytyy olla joku hyvinvointiteknologian tyttö. Todella hutera. Tuo kolmitukinen systeemi ei vaan toimi, peräpää vatkaa. Tosin saa keskivartalo haastetta, kun täytyy olla varuillaan laitoksen kippauksen varalta. Kikulitkin on kovilla olemattomien pehmusteiden johdosta. Tuote tuli pahvilaatikossa, jossa maalatut teräksiset osat olivat irtaalleen ilman pakkauspehmusteita. No osat olivat hakkaantuneet kuljetuksessa. Jokaisessa osassa oli maalittomia kohtia ja osat olikin niiltä osin jo kerennyt ruostumaan. Nielin tappioni, enkä tehnyt reklamaatiota, mutta en myöskään tilaa enää sekundaa gorillasportsilta.

Kirjoittaja: 18.02.2016

Ihan toimiva laite hintaansa nähden. Pehmusteosa voisi olla vähän paksumpi ja jalkatuki säädettävä, mutta nämä ovat melko pieniä murheita. Yli 100 kiloiselle en tätä heppoisuutensa vuoksi suosittelisi, mutta muuten kyllä.

Kirjoittaja: 23.04.2015

Tilasin tuotteen yli 1,5kk sitten eikä vieläkään ole tullut... Saldoa oli tilattaessa, mutta siinä oli virhe... tämä arvostelu kohdistuu palveluun ja järjestelmään, ei varsinaiseen tuotteesee, koska en ole sitä vielä nähnykkään. Toivottavasti varsinainen tuotearvostelu on sitten parempi, jos/kun tuote saapuu...

Kirjoittaja: 18.04.2015

itselläni tämä laite todella hyvä hinta laatusuhde ehkä hiukan joustaa käytössä mutta muuten hyvä.

Kirjoittaja: 15.04.2015

Tuote on hutera ja heiluu käytössä. Ei sinällään estä selkälihasten treenaamista, mutta mielestäni epämukava käyttää juuri tuon heilumisen vuoksi.

Kirjoittaja: 15.04.2015

Kun ostin tämän laitteen,olin onnellinen ja olen edelleenkin,edes salilla ei ole yhtä hyvää,osasin jopa kasata sen !

Kirjoittaja: 15.04.2015

Paras laite selkätreeniin ja edullinen

Kirjoittaja: 15.04.2015

Loistava tuote, hyvä hinta. Hyvin on onnistunut treenit!

Kirjoittaja: 18.07.2014

Pitkään etsimäni tuote löytyi , kohtuuhintaankin. Toimiva ja ihan ok kaikin puolin. Onnistuin itse kokoamaankin, olen nainen!.

Kirjoittaja: 17.06.2014

Kätevä penkki selän kuntoutukseen.

Kirjoittaja: 05.09.2013

Jykevä penkki ja luotettavalta tuntuu. Palojen sovittamisessa tarvitsi hieman viilaa, että reiät osuivat kohdillee, mutta ei suurta ongelmaa ollut kasaamisessa. Tämä niinkuin lähes muut lajitoverinsa toimii kyllä melkoisina pähkinänsärkijöinä, vaikkakaan tämä ei ole todellakaan pahimmasta päästä ja tällä kestää tehdä kunhan henkisesti asennoituu siihen, että hetken painaa ikävästi. Kokonaisuudessaan silti kelpo selkäpenkki ja voittaa kaikki pienemmät kotipenkit.

Näytä lisää keyboard_arrow_down

Arvostele tuote:

Selkäpenkki

100123-00022-0001
TARJOUS
TÄNÄÄN!
167,94 €
102,94 € Säästä 65,00 €

Alkaen 8 €/kk

Vain muutama jäljellä!

Toimitusaika 10-15pv Ilmainen toimitus yli 69€ tilauksille 2 vuoden takuu
phonelink_ring
Tilaa puhelimitse 0341092922
Puhelinmyynti palvelee arkisin 08 - 16