Tuotearvostelut:

Jumppapallot

4.3 / 5

Perustuu 6 tuotearvosteluun

Jumppapallot

14 tuotetta
Näytetään 1-14 yht. 14 tuotteesta

Aktiiviset suodattimet

TARJOUS
TÄNÄÄN -29%
Jumppapallon pidike

Jumppapallon pidike

4,66 € (6,65 €)

Alkaen 2.95 €/kk

Heti varastosta

TARJOUS
TÄNÄÄN -29%
Jumppapallo 55cm

Jumppapallo 55cm

16,94 € (23,94 €)

Alkaen 3.95 €/kk

Heti varastosta

TARJOUS
TÄNÄÄN -20%
Jumppapallo 65cm

Jumppapallo 65cm

18,94 € (23,94 €)

Alkaen 3.95 €/kk

(2)

Heti varastosta

TARJOUS
TÄNÄÄN -12%
Jumppapallo 75cm

Jumppapallo 75cm

20,94 € (23,94 €)

Alkaen 3.95 €/kk

date_range Ennakkotilaus

TARJOUS
TÄNÄÄN -29%
Pallopumppu

Pallopumppu

4,19 € (5,98 €)

Alkaen 2.95 €/kk

Heti varastosta

TARJOUS
TÄNÄÄN -53%
Pilatespallo 18cm

Pilatespallo 18cm

6,95 € (14,95 €)

Alkaen 2.95 €/kk

date_range Ennakkotilaus

Uutuus! TARJOUS
TÄNÄÄN -41%
Pilatespallo 23cm

Pilatespallo 23cm

9,95 € (16,95 €)

Alkaen 2.95 €/kk

Heti varastosta

Uutuus! TARJOUS
TÄNÄÄN -15%
Pilatespallo 28cm

Pilatespallo 28cm

15,95 € (18,95 €)

Alkaen 3.95 €/kk

Heti varastosta

jumppapallo

Jumppapallo - Käyttö ja osto-opas

Jumppapallo on ilmalla täytetty pallo jonka päällä voi vain istua tai tehdä erilaisia harjoitteita. Jumppapallot ja niiden hinnat vaihtelevat 10€ - 30€ välillä. Jumppapallot ovat lisäksi nousemassa yhdeksi suosituksi tuoliksi toimistoihin, eli sitä kannattaa myös miettiä työtuolina.

Jumppapallo 55-75cm:

Jumppapallot ja niiden käyttökohteet: Keskivartalon syvien lihasten harjoittaminen, jumppa, venyttely, treenaaminen, kuntoutus ja työtuoliksi.

Erittäin monipuolinen ja alkuperäinen jumppapallo. Saatavilla useana eri kokona ja tämän avulla voit valita juuri sinun pituudellesi sopivan jumppapallon. Värivaihtoehtoina löytyy pinkki, sininen ja harmaa. Jumppapallon materiaali on 50% PVC ja 50% synteettinen kumi, joiden avulla varmistetaan jumppapallon pitkäikäisyys ja käyttömukavuus. Suurin käyttäjän paino voi olla jopa 150kg! Mukana toimitetaan aina kätevä pumppu, jonka avulla pallon voi helposti tyhjentää ja jälleen kerran täyttää. Pallon pyöreä muoto on erittäin mukava ja hellävarainen selkärangalle. Sen avulla voit treenata erityisesti tärkeitä keskivartalon lihaksia kotona. Sitä voidaan käyttää myös istuimena, jolloin se harjoittaa syviä vatsalihaksia kuin itsestään!

Pituus                Jumppapallo koko

152-165cm       45cm tai Jumppapallo 55cm

165-180cm       Jumppapallo 65cm

180-190cm      Jumppapallo 75cm

 

Puolipallo kahvoilla:

Jumppapallot käyttökohteet: Tasapaino- ja koordinaatioharjoitukset, jumppa, venyttely, lihaskuntoharjoittelu ja kuntoutus.

Puolipallo kahvoilla muuttaa minkä tahansa kotisalin täydelliseksi! Tämä kupolin mallinen joustava treeniväline mahdollistaa perinteisten treenien varioimisen ja muuttaa ne intensiivisemmiksi. Se on valmistettu erityisen kestäväksi, kevyeksi ja helposti liikuteltavaksi. Pallon toinen puoli on malliltaan puolipallo ja toiselta puolelta löytyy tasainen alusta. Voit käyttää palloa kumminpäin haluat - riippuen haluamastasi vastuksesta. Kun puolipallo on ylöspäin, etenkin jalkalihakset jännittyvät ja harjoittuvat lähes huomaamatta. Tasainen puoli ylöspäin ollessa koko pallo keinuu ja keskivartalosi lihakset harjoittuvat kuin itsestään. Voit tehdä normaaleja harjoitteita olemalla tämän pallon päällä ja tämä tekee treenamisesta erittäin monipuolista! Voit käyttää mukana tulevia naruja tasapainosi apuna.

Jumppapallon pidike:

Jumppapallot käyttökohteet: Pitää pyöreän jumppapallon paikallaan, joka lisää siisteyttä ja turvallisuutta.

Jumppapallon pidike on erityisen kevyt ja kestävä muovista valmistettu pidike, jonka avulla jumppapallot eivät pyöri lattialla ja aiheuta vaaratilanteita! Jumppapallon pidike on pyöreän muotoinen pidike joka asetetaan lattialle, jonka päälle jumppapallo laitetaan ja se pysyy tasaissesti sen päällä pyörimättä. Jumppapallon pidikkeitä voi hankkia useita, joiden avulla voit pitää jumpppallot siistissä järjestyksessä vierekkäin ja varmistaa kuntosalisi tai kotisalisi turvallisuuden. Sen avulla jumppapallo löytyy aina varmasti siltä paikalta minne sen jätit viimeksi!

Joogapalikka:

Käyttökohteet: Jooga, venyttely ja kehonhuolto.

Joogapalikka on suorakulmion muotoinen apuväline joogaamiseen. Se on valmistettu ihoystävällisesti vaahtomateriaalista, jonka vuoksi se tuntuu erittäin miellyttävältä myös paljasta ihoa vasten. Sen jokainen reuna on tasainen, jonka vuoksi sitä voi käyttää vaaka-, sivu- ja pystyasennoissa. Sen käyttäminen tekee joogaamisesta ja venyttelystä entistä tehokkaampaa, koska pystyt tekemään liikkeitä joita muuten et välttämättä ylettäisi tekemään.

Jumppapallot ja niillä tehtävät treenit

Jumppapallo on must have –tuote kaikenlaiseen treenaamiseen. Jumppapallot ovat suosittuja toimistolla tai kuntosalilla – pallon avulla perinteiset treenit, kuten vatsalihakset ja punnerrukset ovat entistä haastavampia ja tehokkaampia. Jos kuntovälineet ja jumppapallot ovat sinulle uusia asioita, tässä on muutamia yksityiskohtia, joita sinun tulisi tietää.

Jumppapallot ja voimatreeni

Jumppapalloa voidaan käyttää painonnostopenkin korvikkeena. Yksinkertaisesti makaa pallon päällä niin, että se tukee ylempää selkääsi ja päätäsi ja treenaa käsiäsi samalla tasapainoittaen tukemattomia vatsalihaksia, jalkoja ja pakaralihaksia. Jumppapallon käyttäminen painonnostopenkin korvikkeena muuttaa nämä yläkehon harjoitukset koko kehon treeniksi.

Jumppapallon kanssa tehtävien treenien määrä on loputon. Joten ota jumppapallo esiin ja yritä liikkeitä, jotka kiinteyttävät selkälihaksia, esimerkiksi lankkuliikkeellä pallon päällä. Jumppapallon avulla pystyt keskittymään myös jonkin tietyn lihasryhmän harjoittemiseen, kuten vatsalihasten. Netistä löytyy paljon treenivideoita, joissa neuvotaan erilaisia jumppappallolla tehtäviä harjoituksia.

Jumppapallot sopivat joogaan ja venyttelyyn

Jumppapalloa voidaan käyttää apuna erilaisissa venyttävissä harjoituksissa. Se tukee kehoasi vaikeissa asennoissa. Jumppapallo on täydellinen apu tekemään myös vaikeampia jooga-asentoja. Myös venyttely jumppapallon avulla on mukavaa. Voit esimerkiksi nojata selälläsi palloa vasten ja venyttää kehosi etupuolta tehokkaasti. Tämä venytys on hyvä pitkän lenkin päätteeksi tai pitkän istumapainoitteisin työpäivän jälkeen.

Jumppapallot ja venäläinen kierto

Makaa kasvot ylöspäin jumppapallolla, asettaen pallo jälleen hartioiden väliin niin että se kannattelee ylempää selkää ja selkärankaa. Keho on suorassa asennossa, takapuoli ylhäällä, jalat polvien alapuolella ja varpaat eteenpäin suunnattuna. Kädet ovat suorana kehon yläpuolella kämmenet yhdessä, kuin rukousasennossa.

Vedä napaa selkärankaa kohden ja hitaasti (ja varovaisesti) rullaa koko yläkeho toiselle sivulle, pitäen palloa paikallaan hartioilla. Pidä tämä asento noin kolme sekunttia, palaa keskelle kädet suoraan ylhäällä pitäen ja kämmenet yhdessä. Toista sama toiselle puolelle.

Kehon pitäisi olla tiukassa ja suorassa asennossa vyötäröstä aina yläkehoon asti. On tärkeää muistaa pitää syvemmät lihakset pakaroissa ja vatsassa tiukkoina koko liikkeen ajan. Toista 3-6 kertaa, ulos hengittäen syvään, kun rullaat puolelta toiselle.

Jumppapallot ja venyttely:

Hyvä tapa lopettaa jumppapallotreeni on venytellä. Venytys pallon avulla avaa suuria ja pieniä lihaksia rinnan alueelta ja vahvistaa selän lihaksia. Liike saattaa vaikuttaa yksinkertaiselta, mutta se on hyvin rentouttava ja tuntuu hyvältä.

Kun makaat jumppapallolla, rullaa sitä ylöspäin niin, että se on hartioiden alapuolella. Anna pään nojata taaksepäin ja lepää pallolla. Käännä kämmenet ylöspäin, avaa kädet laajalti sivuille, avaten rintaa.

Nyt voit pudottaa lantion alas tai pitää kehon suorana ja antaa yläselän kaaren seurata pallon kaarta. Rullaa taakespäin kunnes tunnet hyvän venytyksen ylemmässä ja keskiselässäsi. Oikea asento tuntuu helpolta. Pitele venytystä noin 15-30 sekunttia, normaalisti hengittäen. toista kolme kertaa koko treenin lopuksi.

Jumppapallon koko

Istu pallon päälle ja tarkista seuraavat asiat:

  • Onko jumppapallo valmistettu laadukkaista ja hankaamattomista materiaaleista?
  • Onko jumppapallo täytetty tarpeeksi täyteen, niin että se on melko kovan tuntuinen?
  • Pystytykö lasekmaan molemmat jalkapohjasi maahan, kun istut jumppapallon päällä?
  • Onko lantiosi hiukan korkeammalla kuin polvesi sivusta päin katsottuna?

Jumppapallot ja niiden yleisimmät ongelmat liittyen kokoon

Jalkojen pituuserot – pitkäjalkaiset naiset tarvitsevat suuremman jumppapallon, kuin saman pituiset naiset lyhyemmillä jaloilla

Kehon paino – painavampi kehonpaino puristaa palloa enemmän kasaan kuin kevyempi kehonpaino

Alaselkään tai lantioon seutuun liittyvät toimintahäiriöt – lantion asettaminen ylemmäs kuin polvet voi helpottaa painetta tällä seudulla

Jumppapallot ja niiden kokoerot

Oikean kokoinen jumppapallo parantaa syvien lihasten aktiivisuuta ja poistaa painetta nivelistä alaselän ja lantion alueella.

Käytä jumppapallon kokosuosituksia vain yleisenä ohjeena. Jumppapallon valmistajien erot sekä erot kehojen muodoissa ja koissa vaikuttaa pallon sopivuuteen.

Paras tapa selvittää, onko jumppapallo oikean kokoinen, on istua sen päälle ja katsella asentoa sivupeilillä.

Seiso noin 60 cm kaukana seinästä, aseta jumppapallo selkäsi taakse. Pidä muu kehosi täysin suorana. Aseta jalkasi haara-asentoon.

Aseta kätesi pääsi yläpuolelle ja vedä vatsasi selkärankaan päin. Älä kuitenkaan ime vatsaasi sisään – tämä saa sinut pidättämään hengitystäsi ja se ei ole hyvä. Vedä napaa sisäänpäin selkärankaa kohden ja pidä tämä asento koko treenin ajan, jatkaen hengittämistä.

Nyt laske kehoasi, pitäen selkäsi suorana ja kädet pään yläpuolelle, istuma-asentoon (aivan kuin allasi olisi tuoli). Kun olet päässyt täyteen istuma-asentoon, (yhä keskittyen vatsalihaksiin ja syvempien lihasten aktivointiin) pidä asentoa.

Pidä kehosi tässä kyykkäysasennossa noin 10-15 sekunttia, ja sen jälkeen palaa seisoma-asentoon painaen kantapäitä maahan. Lepää noin 15 sekunttia ja toista sama kyykkäys alaspäin. Toista tätä liikettä noin 10 kertaa (joka kerta pitäen asentoa pidempään) kunnes pystyt pitämään asennon 45 sekunnin ajan ja pääset siitä vielä seisoma-asentoon.

Leveässä asennosa tehtävät kyykyt ovat mahtavia pakaralihaksille ja lähentäjälihaksille. Jumppapallo on asetettu samanlailla kuin ylemmässä harjoituksessa, mutta jalat ovat leveässä asennossa.

Tarokituksena on pitää jalat niin leveässä asennossa, kuin lantiosi sallii. Jalkoterien pitäisi olla samassa linjassa jalkojesi kanssa siihen suuntaan mihin polvet osoittavat.

Kun olet täydessä haara-asennossa, laske kehoasi (pitäen selän suorana vatsalihasten ja hengityksen avulla) ja kyykkää alas. Tämän jälkeen palaa takaisin ylös puristamalla reisiä ja pakaroita.

Toista 12-20 kertaa, lepää minuutin ajan ja toista uudestaan 12-20 kertaa. Tehdäksesi liikkeestä vaativamman voit pidellä pääsi yläpuolella 2-4 kiloista kahvakuulaa.

Seiso suorassa asennossa ja pitele 2-5 kiloista painopalloa pääsi yläpuolella kädet suorina. Ota yksi iso askel eteenpäin ja aseta jalkasi tiukasti maahan, laskien takana olevaa jalkaa ja polvea, kunnes jalka on noin 5 cm irti maasta.

Palaa aloistuasentoon. Tätä liikettä voidaan toistaa eteenpäin kävelemällä tai toistamalla liikettä kummallekkin jalalle vuorotellen. Älä vaihda asentoa ennen kuin yhden puolen kaikki toistot ovat valmiita. Kumpikin tapa käy – kävelemälä lisäät treenin hieman airobista aktiivisuutta.

Istu jumppapallolle. Pitele sopivan painoista painopalloa ja rullaa jumppapallolla niin, että se tukee selkääsi hartioiden kohdalta. Tämä tukee yläselkää ja selkärankaa (niskaa). Nosta kehoasi pakaralihasten avulla niin, että kehosi on tiukassa linjassa. Pidä asentoa tiukasti keskittyen syviin lihaksiin.

Jalkojen tulisi olla alempana kuin polvien ja varpaiden osoittaa eteenpäin. Pitele käsiä pään yläpuolella painopallo tiukassa otteessa. Varmista, että pidät katseesi suoraan ylös kattoon päin samalla kun pitelet selkääsi suorana ja peppua ylhäällä.

Nyt voit laskea palloa alaspäin suorilla käsillä pääsi taakse kunnes kädet ovat suorana ja eivät pääsi yläpuolella. Lopuksi tuo painopalla takaisin suotaan kehosi yläpuolelle. Toista 12-20 kertaa, lepää 30-60 sekunttia ja toista toiset 12-20 kertaa.

Tämä harjoitus on hiukan vaikeampi ja vaatii hyvää lihasten hallintaa ja kykyä pitää koko keho vakaana. Tämän harjoituksen tarkoituksen on pitää varpaiden päät jumppapallon päällä, niin että se ei nojaa mihinkään. Muuten asento on perinteinen punnerrusasento.

Käsien tulisi olla alaspäin ja noin hartioiden leveydellä. Laske kehoa hitaasti maahan päin, pitäen selän suorana ja jumppapallon tiukasti paikallaan. Palaa aloitusasentoon ja toista. Punnerrukset ovat hyviä voimaliikkeitä – sinun tulisi treenata niitä niin monta kertaa ja toistoa kun pystyt.

Kuten aiemmassakin harjoituksessa, tämäkin yhdistelmä vaatii hyvää tasapainotusta ja kaikkien lihasryhmien hallintaa. Kuitenkin, tämä on kolmeosainen harjoitus, joka harjoittaa myös koordinaatiota, tasapainoa ja kehon voimaa.

Aluksi, voi vaikuttaa mahdottomalta suorittaa edes yhtä tai kahta toistoa ilman lepoa, tämä on kuitenkin aivan normaalia. Työskentele hitaasti, kunnes pystyt tekemään 2 kertaa 10 toistoa.

Ensiksi, jalat ovat hiukan erilailla kuin punnerruksissa (jalkaterien päällyset ovat jumppapallon päällä kuten nilkatkin). Kädet ovat perinteisessä punnerrusasennossa ja kehon tulisi olla suorassa kulmassa.

Aluksi laske kehoa kuten punnerruksessa, palaa takaisin ylös ja tämän jälkeen jalkaterien päällysillä vedä kuntopallo rintaan. Lantion ja takapuolen tulisi nousta ylös muodostaen kolmion samaan aikaan käsien pysyessä paikallaan ja jalkaterien pysyessä pallon päällä. Pidä keho tässä asennossa noin kolmen sekunnin ajan ja rullaa takaisin hitaasti ja huolellisesti lähtöasentoon. Toista.

Tämä liike on oiva treeni syvempien lihasten harjoittamiseen. Tärkeää on muistaa pitää alakeho (lantio, takapuoli, pakarat ja jalat) samassa asennossa koko liikkeen ajan. Ainoastaan ylävartalo liikkuu halliten liikettä.

Jumppapallot ja niiden täyttö

Jumppapallo on helppo täyttää normaalin pumpun avulla. Lisäksi usein kun ostat jumppapallon mukana tulee pumppu. Jonka suutin tulee vain liittää palloon ja pumpata pallo täyteen.

Jumppapallot ja raskaus

Vaikka liikunta onkin pääsääntöisesti aina tärkeää kannattaa raskauden aikana kuitenkin olla varovainen! On hyvä tarkistaa lääkäriltäsi kannattaako sinun käyttää jumppapalloa raskautesi aikana vai odottaa lapsen syntymään.

Jumppapallot - Yhteenveto

Aloittelijan jumppapallotreeni voidaan tehdä 2-3 kertaa viikossa kotitreeninä tai kuntosalitreenin lisänä, mukavana vaihteluna kuntosalilaitteille ja painonnostolle. On tärkeää muistaa treenien monipuolisuus, jotta kehosi pysyisi vahvana, tasapainoisena ja yleiskunto hyvänä koko kesän ajan!

Jumppapallot toimivat hyvin näiden kanssa

  1. → Kuntosalimatto
  2. → Joogamatto