Tuotearvostelut
Painonnostopenkit
(4,0/5)

Perustuu 371 tuotearvosteluun

Painonnostopenkit 

Oikeaoppinen penkkipunnerrustekniikka

Ennen penkkitreenien aloittamista kannattaa opetella oikea tekniikka. Oikeaoppinen tekniikka varmistaa, että harjoitus kohdistuu sinne minne pitääkin. Lisäksi se estää väärän tekniikan aiheuttamat loukkaantumiset ja mahdollistaa pitkäaikaisen kehityksen treeneissä. Youtubesta löytyy paljon hyviä tekniikkavideoita, joiden pohjalta kannattaa lähteä harjoittelemaan. Videoista suosittelemme katsottavaksi ainakin seuraavan (englanninkielisen) videon: Dave Tate's Bench Press

Millaisen painonnostopenkin tarvitsen?

Painonnostopenkki on tärkeä hankinta jokaiselle kotona treenaavalle. Painonnostopenkkimallin valinta riippuu paljon painoharjoittelua varten käytössäsi olevista tiloista.

Säädettävä painonnostopenkki

Painonnostopenkki säädettävillä telineilläKapean rakenteensa vuoksi säädettävä painonnostopenkki sopii erinomaisesti erillisen kotisalin lisäksi myös normaaleihin sisätiloihin. Penkki voidaan helposti kasata kokoon ja säilöä pois näkyvistä. Edullisesta hinnastaan huolimatta penkki kestää 200kg kuorman, joka on riittävä käytänössä kaikille peruskuntoilijoille.

Tämä penkki poikkeaa yleisesti saleilla nähtävistä penkeistä siinä, että painotelineet ovat hyvin lähellä toisiaan. Penkkipunnerrus onnistuu teknisesti kuitenkin juuri samalla tavoin, kuin leveämmissä penkeissä. Tangosta otetaan vain kiinni painotelineiden ulko- eikä sisäpuolelta.

Säädettävää painonnostopenkkiä pystyy käyttämään onnistuneesti mm. kerrostaloyksiöissä!

Kiinteärakenteinen painonnostopenkki

Kiinteä painonnostopenkkiOn kannattava valinta, mikäli sinulla on erillinen painonnostoa varten käytettävä tila. Raskaan sarjan Heavy Duty -painonnostopenkki kestää maksimissaan 350kg kuormituksen. Kiinteärakenteisten penkkien telineet ovat leveämalliset, jolloin paino jakaantuu laajemmalle alalle ja on siten vakaampi myös kevyemmillä painoilla.

Tarkista tuotetiedoista penkkien ja niiden telineiden mitat, jotta löydät varmasti itsellesi sopivimman penkin.

 

Monipuolinen treeniasema

monipuolinen treeniasemaOn paljon muutakin, kuin pelkkä painonnostopenkki. Jos haluat koko kehon treenit mahdollistavan kuntokeskuksen, on monipuolinen treeniasema oikea valinta. Treeniasemalla onnistuu rintaliikkeistä perinteinen penkkipunnerrus, vinopenkkipunnerrus ja dipit. Treeniasema mahtuu suhteellisen pieneen tilaan ja on harkitsemisen arvoinen valinta, mikäli haluat treenata kotona kaikkia kehon lihaksia.

 

 

Mikäli suunnittelet kokonaisvaltaista kotisalia

KyykkyhäkkiEsimerkiksi autotalliin, saat parhaan vastineen rahoillesi rakentamalla salin kyykkyhäkin ympärille. Tasapenkki ja säädettävä vinopenkki yhdessä kyykkyhäkin kanssa mahdollistavat käytännössä kaikki perusharjoitteet.

 

 

 

30mm vai 50mm painosarja painonnostopenkkiin?

Suurin osa valikoimamme painosarjoista on 30mm halkaisijalla. 30mm levytankojen otepaksuus on sama kuin 50mm olympia tankojen otepaksuus, joten varsinaista käyttöeroa ei tankojen välillä ole.

30mm painosarjoihin kuuluva suora levytanko on 170cm pitkä, eikä sovi pituudeltaan käytettäväksi heavy duty -painonnostopenkin kanssa. 50mm olympia tanko on 218cm pitkä ja sopii käytettäväksi kaikkien painonnostopenkkiemme kanssa.

30mm painot ovat materiaalista riippuen pienikokoisempia ja täten helpompia käsitellä. Suosituimman vinyylisarjan painot on päällystetty lattiaystävällisellä vinyylillä, joten niitä voidaan huoletta käyttää sisätiloissa.

Jos sinulla on ennestään 50mm levypainoja tai aiot harjoitella voimannostoa olympialiikkein, kannattaa valita 50mm painosarja.