Scott penkki
Scott penkki
Scott penkki
Scott penkki
Scott penkki
Scott penkki
Scott penkki
Tuotetiedot add

Gorilla Sportsin monimuotoinen Scott penkki on täydellinen sekä painonnostoon, että keskivartalon treeniin. Kestävä ja tukeva teräsrunko ja mukavat pehmusteet tekevät useista eri treenimuodoista mahdollisia. Penkki on säädettävissä kehosi mukaiseksi aina treeniasennon tai –ohjelman muuttuessa. Scott penkki sopii niin salille kuin kotiinkin.

Hauiskääntötekniikka

Hauiskääntö on melko yksinkertainen harjoitus. Liikkeen oikeaoppisessa suorituksessa on avainasemassa liikkeen oikea rata ja vasta toisena tulee painojen määrä. Liian suuret painot ovat yleensä suurin syy harjoitusten epäonnistumiseen.

Näin teet hauiskääntöliikkeen oikein:

1. Mene hauispenkille EZ-tangon kanssa.

2. Aseta tankoon sopiva määrä painoja ja aseta lukot paikalleen sekä varmista lukkojen kiinnitys. Aseta tanko hauispenkin eteen.

3. Nojaa penkin yli ja tartu EZ-tankoon molemmilla käsilläsi. Kämmenesi tulisi olla ylös suunnattuna, sekä kallistettu niin, että pikkusormet ovat hieman alempana kuin peukalot. Pidä alaselkäsi suorana kun nostat tangon välttääksesi satuttamasta itseäsi.

4. Istu penkkiin siten, että käsivartesi lepäävät pehmusteen yläosalla ja rintasi on painettu pehmusteeseen. Yritä asettautua niin, että kainalosi ovan tiukasti pehmusteita vasten.

5. Aloituasennossa kyynärpääsi ovat taivutettu ja paino lepää käsivarsiesi yläpuolella.

6. Laske paino hitaasti alas, kunnes käsivartesi ovat suorat. Muista hengittää.

7. Nosta painot takaisin ylös aloitusasentoon hauiksiasi supistamalla. Hengitä ulos liikkeen tässä vaiheessa. Toista 8-12 kertaa.

Hauiskääntövinkkejä

1. Jos hauiskääntö aiheuttaa kipua kyynärvarsissa:

Kyynärvarsikivulle voi olla monia eri syitä. Tärkeintä on aina muistaa lopettaa liike välittömästi ja ottaa tarvittaessa yhteyttä lääkäriin.

Tämä saattaa kuulostaa hieman dramaattiselta mutta jos kivun takana on jännetulehdus, lääkärille ei ole koskaan liian aikaista mennä. Pitkittynyt tulehdus on vaikeampi hoitaa kokonaan kuntoon. Monet ihmiset eivät  noteeraa kipua vaan vaihtavat liikkeen käsipainoihin.

2. Muista ehdottomasti harjoitella oikeaa tekniikkaa. Painojen lisääminen väärällä liikeradalla pahimmassa tapauksessa rikkoo paitsi kehosi, on myös tehotonta. Teitpä 5 tai 15 toistoa, tärkeintä on suorittaa liike oikealla tavalla.

3. Yritä pitää ranteesi paikallaan hauiskäännön aikana. Tässä liikkeessä ei saa olla nivelliikettä, sillä se ei kuulu liikkeeseen ja saattaa johtaa nivelrikkoon.

4. Pidä myös hartiasi paikallaan. Ainoa liikkuva nivel on kyynärpää.

Hauiskäännön muunnoksia

Leveän otteen hauiskääntö: Leveä ote harjoittaa hauiksia enemmän. Voit käyttää tangon ulkomutkaa leveämpää otetta varten.

Kapean otteen hauiskääntö: Tämä on perusote EZ-tangolla. Kapea ote harjoittaa enemmän hauiksen ulompia osia.

Hauiskääntö suoralla tangolla: Tässä liikkeessä tekniikka on sama kuin perusliikkeessä, mutta siinä mutkatangon sijaan käytetään suoraa levytankoa. Jotkut ihmiset väittävät että suora tanko on parempi massan kasvatukseen hauiksissa, kun taas EZ-tanko on parempi kestävyyden kehittämiseen. 

Hauiskääntö käsipainoilla: Tämä liike harjoittaa kutakin kättä erillään. Liike on sama, kuin normaalisti, mutta liike tapahtuu vuorotellen käsipainoilla.

Scott penkki Tekniset tiedot

• Istuin, hauistuki ja painoteline ovat säädettävissä

• Väri: Valkoinen

• Pehmusteen väri: musta

• Suurin kuorma: 200kg

• Paino: 25kg

• Mitat: 96cm x 65cm x 83-103cm 

Mitkä ovat Scott-penkin hyödyt?

Scott-penkin rakentaminen on suhteellisen yksinkertaista. Scott-penkki koostuu istuinosasta, käsituesta ja painotangon säilytyspidikkeestä. Eri elementtejä voidaan säätää sopivan korkuisiksi, jotta käyttäjällä pystyy säätämään scott-penkkiä oman pituutensa mukaan. Voit aloittaa treenaamisen kun kaikki säädt on tehty. Aseta painotanko pidikkeeseen ja istuudu penkille. Tue kätesi käsitukeen ja nappaa kiinni tangosta. Tuo painotanko ylös puhtaasti hauislihasten avulla. Kuntotasosi määrittää sen millaisia harjoituspainoja voit käyttää ja kuinka monta toistoa teet. Viimeisen toiston jälkeen painotanko lasketaan takaisin pidikkeeseen ja pidetään pieni tauko. Sen jälkeen voit aloittaa uuden sarjan.

Miksi ostaa scott-penkki?

Scott-penkin käyttömukavuus on vertaansa vailla. Lisäksi scott-penkki tarjoaa seuraavia etuja:

Tukee liikkeiden oikeaa suorittamista

Järjestystä kotikuntosalille

Yksilölliset säätömahdollisuudet

Harjoittelu keskittyy nivelten suojaamiseen

Voit valita haluatko harjoitella mieluummin suoralla tangolla vai mutkatangolla. Jotkut pitävät mutkatankoa miellyttävänä, koska se tukee luonnollista käden asentoa ja suojaa siten lisäksi niveliä.

Tuotearvostelut

4.1 /5


Yhteensä 12 tuotearvostelua

5 tähteä4 kpl

4 tähteä6 kpl

3 tähteä1 kpl

2 tähteä1 kpl

1 tähteä0 kpl

Kirjoittaja: 18.04.2019

Itseasiassa hyvä penkki, mutta: -Laatikko oli liimattu , mutta sivussa oli reika, joten kaksi ruuvia puuttui -Korkeussäätö ruuveilla, joten sinun on vaihdettava korkeutta pihdeilä, jos useampi haluaa käyttää laitetta. -Tyynyn kumipinnoite alkoi kulumaan, kun tanko laitettiin päälle. Positiivinen huomata +Edulliseen hintaan nähden penkki itsessään on erittäin vakaa, eikä heilu.

Kirjoittaja: 05.10.2018

Kyllähän laitteella hauiksia treenailee mutta on auttamatta hutera. Koko laite elää treenatessa (telineet ja istuinosa heiluvat vaikka täysin asianmukaisesti asennetut. Lisäksi runko-osa ei kovin jämäkän oloinen vaan pientä huojuntaa). Laitteen stabiilina pitämiseen menee auttamatta osa huomiosta treenatessa. Jonkinlaiset kiilat tukiosan putkeen ja istuinosan putkeen saattavat vakauttaa laitetta. Allekirjoittaneella tulostavoitteellista treeniä takana 17 vuotta, joten siihen peilaten ehkä liian kriittinen asenne. Kyllähän tuolla tosiaan treenata pystyy ja hinta on erittäin huokea.

Kirjoittaja: 21.01.2018

Hyvät säätömahdollisuudet, tukeva rakenteinen, voin suositella

Kirjoittaja: 19.08.2015

hintaansa nähden ok, muoviset säätöruuvit antautu käytössä aika äkkiä mutta muuten toimiva systeemi.

Kirjoittaja: 15.04.2015

Ok laite lyhyelle kaverille oikein passeli. Säädöt riittää hyvin. Ihan tukevakin.

Kirjoittaja: 15.04.2015

Helkutin hyvä hintaansa nähden.

Kirjoittaja: 15.04.2015

Hyvä laite ja juuri sopivan kokoinen!

Kirjoittaja: 02.04.2014

Muuten ihan hyvä tämmöiselle lyhyelle kaverille, mutta edessä oleva haarukka jolle tanko lasketaan on ikävästi edessä kun treenaa (voisi olla leveämpi, tai senhän voi kuitenkin poistaa treenin ajaksi). Siitä huolimatta hinnan kun ottaa huomioon kannattaa hommata.

Kirjoittaja: 04.03.2014

Erittäin hyvä hinta laatu suhde, pro fiilistä kotiin pikku rahalla. Vain 4 tähteä koska tämmöselle 180 senttiselle nuo mittasuhteet on vähän rajoilla. Säädöissä istuin sekä tanko teline alimmassa kohdassa ja lauta ylimmässä niin alkaa tuntumaan hiukan huteralta. Toivoisin keskimmäiseen putkeen 10-15 ehkä jopa 20 senttiä lisää pituutta. Tämä lisäys tukevoittaisi hyvin eikä kuitenkaan haittaisi lyhyempi kätistenkään reeniä.

Kirjoittaja: 01.01.2014

Meikäläisen lyhvelle ropille oikein sopiva, niinku muutki laitteet mitkä täältä tilannu.hyvä ostos!

Kirjoittaja: 04.12.2013

Lempituotteeni Gorilla Sportsilta. Hinta todellakin kohdallaan! Noottia annan siitä että osa oli hieman vääntynyt, mutta onneksi sain uuden tilalle.

Kirjoittaja: 27.11.2013

Toimiva, henk koht säädöt eivät ole 100 % niinkuin pitäisi, mutta laite toimii hyvin. 4 kk on treenattu laitteella ja haba on saanut hywää kyytiä. Suositteluni.

Näytä lisää keyboard_arrow_down

Arvostele tuote:

Scott penkki

100119-00022-0001
TARJOUS
TÄNÄÄN!
229,95 €
199,95 € Säästä 30,00 €

Alkaen 9.95 €/kk

Loppu varastosta Ilmainen toimitus yli 69€ tilauksille 2 vuoden takuu

phonelink_ring
Tilaa puhelimitse 0341092922
Puhelinmyynti palvelee arkisin 08 - 16