Viikon erikoistarjous!

Smith-laitteella harjoittelu

Smith-laitteella harjoittelu

Täydet levypainotangotkäsipainot aivan telineen vieressä, levypainot vähintään 20 kg, magnesiumia sekä kyykkyhäkki ovat valuuttaa kovimmille kehonrakentajille, joiden testosteronitasot tuntuvat putoavan kun mainitaan sana ”laite”. Mutta syyt joiden takia kuntosalillasi asuvat ”ammattilaiset” halveksivat vahvasti Smith-laittetta vastaan ovat juuri niitä syitä miksi sinun pitäisi käyttää sitä.

Älä usko, kun sinulle kerrotaan että ”Smith- laitteella et voi tehdä mitään, mitä et voisi tehdä vapailla painoilla”, tämä on täyttä roskaa. Sinun täytyy vain tietää että milloin ja miten on paras aika käyttää Smith –laitetta.
Tunnustamme heti alussa, että emme ehdota vapailla painoilla harjoittelemisen jättämistä kokonaan, koska ne ovat voimaharjoittelun tärkein perusta. Me painotamme sitä, että Smith-laitteen tarjoamat hyödyt ovat mittaamattomia sekä itseasiassa mahdottomia saavuttaa levytangolla ja käsipainoilla. Tässä on täydellinen lista Smith-laitteen hyödyistä (sekä rajoituksista).


1) Yksi suuri ylikuormituskone. Smith-laitteen suurin vahvuus on se, että se tasapainottaa painot puolestasi. Vapaiden painojen kanssa jokaisessa toistossa osa energiasta käytetään painojen ja kehon tasapainottamiseen. Smith-laitteella voit täysin keskittyä painon työntämiseen taikka vetämiseen. Ja koska tasapainoittamiseen käytettävät lihakset eivät tee työtä tasapainoittamisen kanssa, pystyvät ne työskentelemään toiston parissa tuoden lisää voimaa, sallien suurempien painojen käytön.


2) Voimannostotekniikat sekä kasvutekijät. Ahkerana kehonrakentajana tiedät varmasti, että jokainen käytössäsi oleva kuntosalin väline jolla voit viedä harjoittelusi seuraavalle tasolle, kannattaa oppia ja käyttää. Yksinkertaisesti sanottuna, kuntosalillasi ei ole toista laitetta joka mahdollistaa niin monta vaihtoehtoa voiman sekä kasvun kehittämiseen kuten Smith –laite.
Kuten  kyykkyteline, Smith-laite tarjoaa sinulle etuja moneen eri tekniikkaan kuten osittaisiin toistoihin, missä teet toiston pienellä liikkeellä; kulmakohtaiset liikkeet, joissa työnnät taikka vedät painoja niin monessa kulmassa mitä laite mahdollistaa; sekä käänteiset liikkeet, joissa aloitat liikkeen toiston pohjalta (kuten deadliftissä) ilman negatiivisen energian apua. On myös paljon helpompaa ja turvallisempaa suorittaa useita erilaisia liikkeitä Smith –laitteella kuin vapailla painoilla.


3) Tehokas ballistinen harjoittelu. Ballistinen harjoittelu menetetään usein normaalilla levytangolla, mutta ei Smith-laitteella. Tutkimukset osoittavat että ballistinen harjoittelu voi kasvattaa tehoa ja voimaa, mikä tarkoittaa tiheämpää lihasmassaa pitkällä aikajänteellä. Onneksesi voit tehdä levytangolla tehtäviä ballistisia harjoituksia turvallisesti ja tehokkaasti Smith -laitteella.
Normaalissa toistossa kiihdytät painoa liikkeen ensimmäisen kolmanneksen aikana. Kahdessa muussa kolmanneksessa hidastat painoja jotta tanko ja painot eivät lähde käsistäsi. Smith –laite kuitenkin sallii sinun käyttää voimaa koko toiston aikana, jolloin voit päästää turvallisesti irti tangosta toiston lopussa. Tällaisen kiihdytyksen tuottamisella käytät enemmän nopeita lihassoluja, jotka ovat voiman sekä lihasten koon päätekijät. Kokeile penkkipunnerrusta heitolla, jossa käytät voimaa räjähdysmäisesti sekä päästät levytangon käsistäsi ja otat kiinni kun aloitat levytangon laskemisen takaisin rinnallesi.  

4) Luottamus ja turvallisuus. Tämä viimeinen hyöty ei ole mielikuvituksen tuottoa missään nimessä, koska Smith –laite voi antaa sinulle henkisen edun. Laitteen tarjoamia turvallisuusominaisuuksia ei voida aliarvioida vapaiden painojen sijaan. Smith –laite tarjoaa turvaraudat jotka saat säädettyä haluamallesi korkeudelle. Voit joko laittaa tapit niin lähelle maata, jotta yletyt painoihin paremmin taikka niin korkealle, jotta voit harjoittaa yllä mainittuja tekniikoita.
Koska sinun ei tarvitse huolehtia painojen tasapainosta taikka niiden putoamisesta sinun päällesi, antaa Smith –laite sinulle luottamuksen tunnetta samalla kun sinun kehosi pystyy kokeilemaan tiettyjä kehon rajoja. Tämä ei ainoastaan tarjoa sinulle henkistä tehoa, koska tämä vaikuttaa suoraan hermojärjestelmiin ja lihaksiisi.


Tämä lyhyt lista valitsemastamme harjoituksista ei ole mitenkään tyhjentävä, koska Smith-laitteella voi tehdä lukemattomia erilaisia harjoituksia, joilla kaikilla pääset hyötymään edellä mainituista eduista. Mutta seuraavan viikoittaisen jaon alussa varmista, että olet lisännyt ohjelmaasi 1-2 liikettä Smith –laitteella per kehonosa kunhan olet ensin harjoitellut liikettä vapailla painoilla, koska ne ovat vaativampia sekä vaativat enemmän tasapainoa. Olemme varmoja, että nämä positiiviset hyödyt näkyvät sinun painonnostotuloksissa.

Seuraavassa postauksessa kerromme muutamia perusliikkeitä, joita smith-laitteella voi tehdä ;)

Kommentoi tekstiä

Nimi: *
E-mail: * (ei julkaista)
Kommenttisi: *
Kirjoita varmenne