5 vinkkiä joilla saat täydellisen takapuolen

5 vinkkiä joilla saat täydellisen takapuolen

Kun uimapukukausi on pian tuloillaan, haluat ehkä viedä takamuksesi uudelle tasolle ja näyttää hiukan paljasta pintaa. Unohda takamusta nostavat alusvaatteet ja sukkahousut! 

Jos sinulla on käytettävissä pari minuuttia päivässä, voit alta aikayksikön tuunata peräsi kesä- sekä rantakuntoon. Tämä ei välttämättä tapahdu kädenkäänteessä, mutta kun pääset alkuun niin näillä vinkeillä saat halutun lopputuloksen.


Koristaako takamustasi appelsiineistakin tuttu muhkurakuvio eli selluliitti?


Jos takapuolesi on hieman muhkurainen, niin ei syytä huoleen. Selluliitin aiheuttaa rasvasolujen kerääntyminen ihon alle ja pieni määrä sitä on täysin normaalia. Selluliitti on lähestulkoon kaikkien naisten “ominaisuus”. Ei ole väliä oletko pitkä, lyhyt, paksu tai ohut – kaikilla naisilla on selluliittia jossain määrin, varsinkin alakropassa. Jos sitä on kuitenkin hieman liikaa, niin kannattaa tarkistaa ruokavalio sekä liikuntatottumukset.


Jos käytät kaikenmaailman voiteta, lopeta se heti! Ne yleensä sisältävät haitallisia aineita ja niistä on harvemmin yhtään mitään hyötyä. On olemassa vain yksi toimiva tapa päästä ylimääräisestä selluliitista irti ja se on vanha kunnon ruokavalio sekä liikunta. Nämä kaksi kun yhdistää toimivaksi komboksi, niin selluliitista ei ole pian jälkeäkään.


Sillävälin kun mietit dietin aloittamista tai liikunnan lisäämistä, tässä muutama niksi mitkä myös voivat vähentää selluliitin esiintymistä:

  • Kuivan ihon harjaus: Tämä temppu parantaa lymphaattista virtausta, joka auttaa myrkkyjen eliminoimista. Varmista, että käytät luonnollisia harjaksia sisältävää harjaa, antaaksesi takamuksellesi pienen hieronnan, ja sen jälkeen lisää kookosöljyä kostuttaaksesi ihosi.
  • Kahvilla hankaaminen: hieromalla kahvia ihoosi kylvyn aikana saat veren kiertämään alueella, mikä auttaa vähentämään selluliittia.
  • Kataja- ja oliiviöljy: kuten kahvi, katajaöljyllä on stimuloiva vaikutus ihoon. Hieronta lisää verenkiertoa, huuhtelee myrkyt ja nesteyttää ihosi yhdellä kertaa.

Näin hankit paremman pepun pitkällä aikavälillä

1.Syö kuin mestari
Puhdas ruokavalio takaa hyvän pepun.
Harrastamastasi liikunnasta huolimatta, peppusi ei koskaan muutu ellet huolehdi kehostasi. Olet mitä syöt!
Päästäksesi oikealle kursille sinun tulee syödä ravintorikkaita hedelmiä ja vihanneksia, vähärasvaista lihaa, kalaa suoraan järvestä tai merestä, pähkinöitä, viljoja ja siemeniä. Varmista, että sisällytät terveelliset rasvanlähteet ruokavalioosi, esim. kookosöljy, extraneitsyt oliiviöljy ja avokado. Pidä nesteytyksestä huolta vedellä saadaksesi kehosi liuottaamaan rasvaa. Juo vihreää teetä, joka sisältää theobromiinia, tämä auttaa stimuloimaan kehoon varastoituneiden rasvojen vapauttamista.
Vältä seuraavia ruoka-aineita: vehnävalmisteita, sokeria, maitotuotteita, prosessoitua lihaa sekä eineksiä.

2. Hyppynarulla hyppiminen
Hyppynarulla hyppimisellä on paljon terveysvaikutuksia ja lisäksi se antaa peppurasvalle kyytiä. Se on toimiva liikuntamuoto, johtaen parempaan koordinaatioon ja tasapainoon, se parantaa sydänterveyttä ja se auttaa taisteleman stressiä vastaan vapauttaen endorfiinipläjäyksen vain parin minuutin päivittäisellä treenillä. Sen lisäksi kehittyessäsi poltat vakuuttavat 1 000 kaloria tunnissa ja kiristät keskivartaloasi. Eli tartu kuulokkeisiisi, etsi vapaa tila ja ala hyppimään lounastauollasi.

3. Valitse portaat
Trimmataksesi takamuksesi sinun tulee käyttää kaikkia kolmea takaliston lihasta niin paljon kuin on mahdollista. Näitä ovat mm. gluteus medius ja gluteus minimus. Eli jos jalkasi ovat täysin toimintakykyiset, valitse aina portaat hissin sijaan!
Ajan saatossa kaikki nuo rappusten kävelyt tuottavat tulosta. Pakarasi kiinteytyvät, samalla lisäät voimaa sekä kestävyyttä. Joka kerta kun kiipeät portaita, käytät muitakin suuria lihaksiasi esim. pohkeita sekä reisiä. Jos pidät ryhdin kunnossa, vahvistat samalla keskivartaloasi. Näin ollen tästä hyötyvät muutkin lihakset kuin pelkästään peppusi :)
Saadaksesi samat edut nopeampaan tahtiin, voit käyttää stepperiä kuntosalilla (tai kotona), treenaten 20-minuutin sessioita pari kertaa viikossa. Kysy henkilökunnan jäseneltä, mikä on oikea asento ja suoritustekniikka. Sinun tulee aktivoida ja hallita vatsalihaksiasi, samalla kun pidät huolen ettet vahingoita selkääsi tai polviasi.

4. Kohdista treenisi suoraan lihakseen, tässä tapauksessa pakaroihin.
Nopeimmat ja parhaimmat tulokset saat jos treenaat 3 – 5 kertaa viikossa. Muista pitää välillä lepopäiviä, jotta kerkeät palautua raskaista treeneistä. Jos tuntuu ettei yksi lepopäivä riitä, niin pidä niin monta kunnes tunnet taas pystyväsi antamaan kaiken treenille. Lihassärky on normaalia, mutta jos et pysty kävelemään tai istumaan, niin et ole vielä valmis treenaamaan.
Jos treenaat liikaa kroppasi ei kerkeä palautua ja altistat itsesi tapaturmille. Vanha kansa sanoi aikanaan: Lihas kasvaa levossa! Tämä pitää paikkaansa tässäkin tapauksessa.
Käytä pari minuuttia päivästäsi  näiden harjoitteiden suorittamiseen ja peppusi kiinteytyy silmissä. Näitä harjoituksia voi tehdä yksittäin tai yhdessä kaverin kanssa:

  • Sillat 12-15 toistoa, 3 sarjaa (ilman painoa)
  • Kyykyt: 20 toistoa, 3 sarjaa (ilman painoja tai parin kilon painoilla)
  • Askelkyykky: 12-15 toistoa molemmilta puolilta, 3 sarjaa (ilman painoja tai parin kilon painoilla)
  • Sivukyykky: 12-15 toistoa molemmilta puolilta, 3 sarjaa (ilman painoja tai parin kilon painoilla)

Jos voimaharjoitteu ei ole juttusi, kokeile joogaa tai pilatesta. Sulavat liikeradat haastavat kehoasi, rentouttavat mielesi ja tekevät hyvää takamuksesi lihaksille.

5. Vaihda autolla ajaminen kävelyyn (tai pyöräilyyn)
Jos et käytä sitä - menetät sen. Tätä sääntöä voi todellakin soveltaa takamukseesi. Suurin osa ihmisistä viettää 8 tuntia, tai jopa enemmän, aikaa päivässä tietokoneen äärellä, mitä seuraa kotona useiden tuntien istuminen telkkarin ääressä. Tämä ei ole oikea tapa hyvän pepun hankkimiseen.


Kävely ja pyöräily ovat hyvä tapa antaa takalistollesi se huomio mitä se ansaitsee, samalla polttaen kaloreita.

Sen sijaan, että viettäisit koko lounastaukosi istuen, nappaa terveellinen välipala ja mene kävelylle ulos, josta saat samalla tarpeellista D-vitamiinia auringosta (nyt kun se on taas paljastanut itsensä). Tauko toimistosta selvittää pääsi ja jaksat työskennellä lopputyöpäivän energisesti.  Jos haluat hieman haastetta perus kävelylle, etsi lähin mäki ja ota pikku hiki pintaan.


Tässä meidän vinkit sen kuuluisan “kesäkunnon” saavuttamiseen. Pienillä teoilla voi olla suuret vaikutukset, kunhan tekeminen on jatkuvaa. Oikein mukavaa alkanutta kevättä ja muistakaa nauttia auringosta, kohta se häviää taas horisonttiin.

Kommentoi tekstiä

Nimi: *
E-mail: * (ei julkaista)
Kommenttisi: *
Kirjoita varmenne