Nyrkkeilytreenivinkit aloittelijoille - koko kehon treeni alle 30 minuutissa

Nyrkkeilytreeni

Nyrkkeily on hyvä tapa kohottaa kuntoa ja pysyä kunnossa, mutta voi olla vaikea tietää, mistä aloittaa, jos treenaa kotona. Oikeilla laitteilla ja oikealla ajattelutavalla voit kuitenkin luoda kotikuntosalin, joka auttaa sinua saavuttamaan kuntotavoitteesi.

Nyrkkeily on kokovartaloharjoittelua, joka harjoittaa useita lihasryhmiä. Oikein suoritettuna treenaat samalla 15 - 30 minuutin treenillä kädet, hartiat, rinnan, selän, keskivartalon ja jalat. 

Investoi laadukkaisiin laitteisiin

Kun sinulla on nyrkkeilyhanskat ja käsisiteet, sopivan kokoinen nyrkkeilysäkki ja hyppynaru, tehokkaan kotitreenin saa helposti aikaan. Sopivat hanskat istuvat hyvin ja tarjoavat hyvän tuen käsillesi ja ranteillesi. Varmista myös että nyrkkeilysäkki on oikean kokoinen ja painoinen taitotasollesi. Voit jopa harkita pistepallon tai päärynäpallon hankkimista kotikuntosalillesi.

Oikean kokoista nyrkkeilysäkkiä hankkiessasi ota huomioon taitotasosi: Jos olet aloittelija, pienempi ja kevyempi säkki voi olla hyvä vaihtoehto, koska sitä on helpompi käsitellä eikä se rasita niveliäsi niin paljon. Jos olet kuitenkin kokeneempi, saatat haluta painavamman säkin haastaaksesi itsesi ja kehittääksesi lisää voimaa. Aloittelijoille noin 20 kg säkki on erinomainen valinta.

Mieti pituuttasi ja ulottuvuuttasi: Liian matalalla tai liian korkealla roikkuvaan säkkiin voi olla vaikea lyödä tehokkaasti. Varmista, että valitset säkin, joka roikkuu sellaisella korkeudella, että yletyt mukavasti säkin ylä- ja alaosaan.

Ota huomioon käytettävissäsi oleva tila: Ennen kuin ostat nyrkkeilysäkin, varmista, että sinulla on riittävästi tilaa ripustaa se kotikuntosalillesi tai harjoittelualueellesi. Sinun pitäisi pystyä liikkumaan säkin ympärillä mukavasti ja sinulla pitäisi olla tarpeeksi tilaa iskeä lyöntejä ilman, että törmäät seiniin tai muihin esteisiin.

Monipuolista treeniäsi

Ota mukaan varjonyrkkeilyä: Varjonyrkkeily on hyvä tapa lämmitellä ja harjoitella tekniikkaa ilman paria tai välineitä. Se auttaa sinua keskittymään tekniikkaan, jalkatyöhön ja yhdistelmiin. Voit jopa käyttää peiliä tekniikan tarkistamiseen.

Sisällytä treeniin aerobistaliikuntaa: Hyppynaru tai juoksu auttaa parantamaan kuntoa ja kestävyyttä. Tämä auttaa sinua jaksamaan pidempään kehässä ja harjoittelun aikana. Treenit voi yhdistää helposti käyttämällä apuna juoksumattoa tai crosstraineria.

Sekoita rutiinia: Pitääksesi treenisi mielenkiintoisena ja tehokkaana sekoita rutiinisi erilaisilla harjoituksilla ja yhdistelmillä. Näin vältät tylsistymisen ja voit harjoittaa nyrkkeilyn eri osa-alueita, kuten voimaa, nopeutta ja kestävyyttä.

Aloita oikea asento: Hyvä asento on tärkeää tasapainon ja voiman kannalta. Seiso siten, että jalat ovat hartioiden leveydellä toisistaan, polvet ovat hieman koukussa ja paino on päkijöillä. Pidä suojasi ylhäällä, kyynärpäät lähellä vartaloa, ja ole valmis liikkumaan nopeasti mihin suuntaan tahansa.

Keskity oikeaan tekniikkaan

Hyvä tekniikka on voiman, tarkkuuden ja nopeuden kannalta olennaisen tärkeää. Harjoittele oikeaa lyöntitekniikkaa, mukaan lukien lantion ja hartioiden käyttäminen voiman tuottamiseen ja nyrkkien pitäminen tiukasti ja lähellä kasvoja suojaamiseksi.

Jalkatyö on tärkeä osa nyrkkeilyä, joka auttaa tasapainon, voiman ja lyöntien väistämisen kanssa. Harjoittele jalkatyötä, kuten askellusta ja kääntymistä, parantaaksesi liikkuvuuttasi.

Peilin käyttäminen auttaa sinua tarkistamaan tekniikkasi. Varmista, että lyöntisi ovat tiukkoja ja jalkatyösi on sujuvaa ja tehokasta.

Harjoittele erilaisia lyöntiyhdistelmiä nopeuden ja voiman parantamiseksi. Tämä auttaa myös parantamaan kestävyyttäsi ja silmä-käsi-koordinaatiota.

Kommentit

Kommentoi tekstiä: