Aloittelijan opas - Painonpudotus crosstrainerilla

Jos haluat pudottaa painoa, crosstrainer on loistava kardiolaite lisättäväksi harjoitusrutiiniisi. Crosstrainerit ovat nivelystävällisiä kuntolaitteita, jotka simuloivat juoksun ja kävelyn liikettä. Ne ovat helliä nivelille ja tarjoavat koko kehon harjoituksen, joten ne ovat loistava vaihtoehto aloittelijoille. Tässä blogissa tarjoamme aloittelijan oppaan crosstrainerin käyttöön osana painonpudotusta.

Aseta tavoite jonka haluat saavuttaa

Ensinnäkin on tärkeää asettaa realistinen painonpudotustavoite. Terveellinen painonpudotusnopeus on noin 0,2 - 0,5 kiloa viikossa. Tämä ei ehkä kuulosta paljolta, mutta se on kestävä ja terveellinen painonpudotusnopeus. Liian nopea painonpudottaminen saattaa johtaa moniin erilaisiin terveyshaittoihin, kuten puutostiloihin ja sappikiviin. Kannattaa siis muistaa, varsinkin jos tavoitteenasi on merkittävä painonpudotus, että kyseessä on kestävyysmatka, ei sprintti. 

Tavoitteesi saavuttamiseksi sinun on poltettava enemmän kaloreita kuin mitä syöt. Crosstrainer voi auttaa sinua polttamaan kaloreita ja laihtua, mutta sen tulisi olla osa kattavaa painonpudotussuunnitelmaa, joka sisältää terveellisen ruokailun ja voimaharjoittelua.

Crosstrainer auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi helposti ja mukavasti. Koska crosstrainer on varustettu niin polkimilla kuin käsikahvoillakin, saa sillä treenattua koko kropan. Lisäksi polkimien pehmeä elliptinen liike on todella ystävällinen jaloilla, eikä kroppaan aiheudu tärinää ja iskuja, toisin kuin juoksumatolla juostessa. Nämä ominaisuudet tekevät crosstrainerista täydellisen kumppanin etenkin omaa treenimatkaansa aloittaville, sekä kuntoutuville henkilöille.

Aloita kohtuudella

Kun käytät crosstraineria, aloita kohtuullisella intensiteetillä ja lisää intensiteettiä vähitellen sitä mukaa, kun kroppasi tottuu harjoitukseen ja tunnet olosi mukavammaksi. Pyri treenaamaan 30 minuuttia 3-5 kertaa viikossa. Kun kuntosi kohenee, voit lisätä harjoituksen kestoa ja intensiteettiä. Kun tarvittavat treenilaitteet löytyvät kotoa, 30 minuutin treeni on helppo suorittaa ilman reissuja kuntosaleille, jotka saattavat jotka saattavat moninkertaistaa treeneihin tarvittavan ajan.

Toinen tärkeä asia, joka on pidettävä mielessä, on rutiinisi sekoittaminen. Crosstrainer-harjoittelusta voi tulla yksitoikkoista ja tylsää. Pidä asiat mielenkiintoisena kokeilemalla eri vastustasoja ja harjoitusohjelmia. Tämä pitää kehosi haasteellisena ja vähentää ikävystymisen riskiä. Monet crosstrainer mallit on varustettu erilaisilla harjoitusohjelmilla, jotka tarjoavat hauskoja tapoja treenata, ja joilla voit haastaa itsesi ja ystäväsi.

On myös tärkeää seurata edistymistäsi. Seuraa painoasi ja mittojasi ja pane merkille, miltä sinusta tuntuu harjoituksen aikana ja sen jälkeen. Tämä auttaa sinua näkemään edistymisesi ja muokkaamaan harjoitteluasi tarpeen mukaan.

Oman kehityksen seuraaminen on tärkeää myös motivaation kannalta. Pitkän aikavälin tavoitteen lisäksi voit asettaa useita pienempiä tavoitteita joita kohti pyrkiä.

Aerobinentreeni on vain yksi osa painonpudotusta

Crosstrainerin lisäksi voimaharjoittelu auttaa painonpudotuksessa. Voimaharjoittelu auttaa rakentamaan vähärasvaista lihasmassaa, mikä puolestaan ​​auttaa kiihdyttämään aineenvaihduntaa ja polttamaan enemmän kaloreita myös levossa. Muista siis sisällyttää voimaharjoittelu rutiiniisi vähintään kahdesti viikossa.

Lopuksi varmista, että juomat tarpeeksi vettä, syö terveellisiä aterioita ja nukut tarpeeksi. Nämä ovat kaikki tärkeitä tekijöitä, jotka auttavat sinua saavuttamaan painonpudotustavoitteesi. Esimerkiksi liian vähäinen uni estää sinua palautumasta harjoituksista kunnolla, ja treeni voi alkaa maistua epämiellyttävältä. 

Yhteenvetona voidaan todeta, että crosstrainer voi olla loistava väline laihduttamiseen. Se on vähän niveliä kuormittava harjoitus, joka tarjoaa koko kehon treenin. Asettamalla realistisia tavoitteita, aloittamalla kohtalaisella intensiteetillä, sekoittamalla rutiinejasi, seuraamalla edistymistäsi, lisäämällä voimaharjoittelua ja huolehtimalla yleisestä terveydestäsi, olet hyvällä matkalla saavuttamaan painonpudotustavoitteesi.

Kommentit

Kommentoi tekstiä: