Räjähtävyystreeni helposti kotona! Katso vinkit

Räjähtävyystreeni

Räjähtävyys on kyky tuottaa suuri määrä voimaa lyhyessä ajassa. Tällainen lihasvoima on tärkeää monissa eri urheilulajeissa ja toiminnoissa, kuten hyppäämisessä, sprintissä ja painonnostossa. Räjähdysvoiman parantaminen voi johtaa nopeuden, ketteryyden ja yleisen urheilusuorituksen paranemiseen.

Parasta on, että et tarvitse paljon laitteita tai kuntosalijäsenyyttä harjoitellaksesi räjähtävyyttä kotona. Seuraavassa on muutamia harjoituksia, joiden avulla voit parantaa voimaa ja räjähtävyyttä, sekä vinkkejä harjoitusten etenemiseen ja turvallisuuteen harjoittelun aikana.

Harjoitukset räjähtävyyden parantamiseksi

Plyometriset harjoitteet

Plyometriset harjoitteet, kuten hyppykyykyt ja laatikkohypyt, ovat loistava tapa harjoittaa räjähtävyyttä. Aloita seisomalla plyolaatikon tai askelman edessä ja kyykisty alas. Räjähdä ylös hyppäämällä laatikolle tai askelmalle. Laskeudu pehmeästi ja toista liike. Kun kehityt, voit lisätä laatikon tai askelman korkeutta.

Hyppyharjoittelu

Hyppyharjoitukset, kuten hyppynaru ja haarahypyt, ovat loistavia räjähtävyyden parantamiseen. Aloita tekemällä muutama sarja hyppynaruharjoituksia, haarahyppyjä tai tuck-hyppyjä. Tuck-hyppyjen tekeminen aloitetaan seisomalla jalat lonkan levyisinä toisistaan. Kyykisty ja hyppää ylös, ja nosta samalla polvet rintaan asti. Laskeudu pehmeästi ja toista liike.

Kuntopalloharjoitukset

Kuntopallot ovat loistavia välineitä räjähtävään harjoitteluun kotona. Voit tehdä harjoituksia, kuten kuntopallon paiskaamiset ja heitot. Aloita kevyellä lääkintäpallolla ja siirry raskaampaan, kun vahvistut. Kuntopallot jotka kestävät maahan paiskaamiseen, ovat erinomaisia koko kropan treeniin.

Kun haluat edetä harjoitusten vaikeudessa, lisää painoa, korkeutta tai toistojen määrää. Kun kehityt, voit myös lisätä harjoitteluun lisää sarjoja tai haastavampia harjoituksia.

Kun teet räjähtäviä harjoituksia kotona, on tärkeää varmistaa, että sinulla on riittävästi tilaa liikkua. Varmista myös, että käytät oikeaa muotoa loukkaantumisen välttämiseksi. Aloita kevyellä painolla tai matalalla korkeudella ja etene vähitellen.

Motivoidu seuraamalla tuloksiasi

Räjähtävät harjoitukset tulisi sisällyttää kokovartaloharjoittelurutiiniin. Tämä auttaa tasapainottamaan voimaa ja tehoa koko kehossa.

Edistymisen seuranta ja mittaaminen käy näppärästi vertaamalla tuloksiasi tuloksiin joita sait alottaessasi. Voit merkata kaikkien harjoitusten määrät, hyppykorkeudet ja painot esimerkiki vihkoon tai excel-tiedostoon, josta tulosten seuraaminen käy todella näppärästi. Kokeile tehdä maksimisuoritus, ja vertaa sitä lähtökohtaasi. Tuloksia kannattaa alkaa merkata ylös alusta asti. Kehittymisen seuraaminen auttaa sinua myös motivoitumaan treenaamaan!

Yhteenvetona voidaan todeta, että räjähtäviä harjoituksia voi tehdä kotona pienin välinein ja ne voivat parantaa yleistä urheilusuoritusta. Sisällytä plyometriset harjoitteet, hyppyharjoittelu ja kuntopalloharjoitteet harjoittelurutiineihisi, lisää harjoitteiden vaikeusastetta ja seuraa edistymistäsi, jotta voit mitata parannuksia. Muista aina olla varovainen, käyttää oikeaa muotoa ja aloittaa kevyellä painolla tai matalalla korkeudella loukkaantumisten välttämiseksi.

Kommentit

Kommentoi tekstiä: