Paritreeni - 5 tehokasta liikettä

paritreeni

Paritreenit

Harjoittelu kahdestaan kaverin kanssa on erinomainen vaihtoehto ja mukavaa vaihtelua yksin treenaamiseen. Hikoilu kumppanin kanssa on erittäin monipuolista ja tehokasta. Näiden kuuden harjoituksen avulla kaveritreenistä tulee uusi suosikki kuntopiirisi.

Treeni kaverin kanssa – 3 hyvää syytä:

Motivaatio

Yhdessä treenatessa molemmat saavat hyvän kunnon, ja treenaamiseen syntyy aivan uudenlainen motivaatio. Nyt ei ole enää tekosyitä skipata treeniä. Treenin aikana on myös helppo ottaa pientä kisaa kaverin kanssa, joka puolestaan nostaa treenin intensiteettiä maksimiin.

Hauskaa & monipuolista

Paritreeni mahdollistaa useita uusia treenejä, joita ei voi suorittaa yksin. Osa yksilöharjoitteista saattaa myös maistua välillä puulta, mutta kaverin kanssa niistä on helppo repiä hauskuutta.

Spotteri

Miten liike suoritetaan? Suoritatko sen oikein? Näitä asioita ei tarvitse enää miettiä, kun harjoittelet kaverisi kanssa. Kumppani voi neuvoa liikkeen suorittamisessa oikein, kun et itse näe miten liikkeen suoritat. Tehokkain liike on oikein suoritettu liike! Maksimisuorituksiin kannattaa myös olla spotteri mukana, ja mikäs sen parempaa kun paras kaveri on varmistamassa.

5 liikettä paritreeniin

1)    Jalkaheiluri

Toinen makaa lattialla selällään ja pää on treenikaverin jalkaterien välissä. Seisova osapuoli ottaa kiinni makaavan treenaajan pohkeista. Jalat nostetaan ilmaan ja lihakset jännitettään. Jalat osoittavat kattoon. Treenaaja laskee jalat hitaasti suorassa maahan. Vatsalihakset pidetään jännittyneenä. Jalat nostetaan takaisin lähtöasentoon.

 •          3 sarjaa 20 toistolla – vaihdos osapuolien välillä
 •          Tavoite: vatsa-lihasten vahvistaminen
 •          Lisähaaste: jalat levitetään kummallekkin sivulle niitä laskiessa alaspäin.

2)    Pallonkierto istuen

Pari istuu selät vastakkain lattialla. Jalat on taivutettu 90 asteen kulmaan. Kuntopalloa pidetään rintaa vasten. Ylävartaloa kiertämällä oikealle palloa pitävä treenaaja siirtää pallon toiselle. Vastaanottava henkilö palauttaa pallon toiselle puolelle kiertäen.

 •          3 sarjaa 20 kierroksella
 •          Tavoite: vinot vastalihasten treenaus + käsivarret
 •          Lisähaaste: nostakaa jalat muutaman sentin korkeuteen lattiasta

3)    Kyykyt parin kanssa

Pari seisoo vastakkain toisistaan 1 metrin välimatkalla. Kädet on venytetty olkapäiden tasolla. Jalat ja polvet osoittavat samaan suuntaan. Kyykkää alas niin että reidet ovat lattian kanssa samansuuntaisia. Kädet ovat kokoajan ojennetettuna suoriksi eteenpäin, mutta ne eivät kosketa paria. Voidaan tehdä myös levytangoilla. Kumpi luovuttaa eka!?

 •          3 sarjaa 20 toistolla
 •          Tavoite: vahvistaa pakaroita
 •          Lisähaaste: ylös ja alas noustessa, irrota vuorotellen kumpaakin kantapäätä maasta.

4)    Vatsalihasliikkeet

Pari istuu vastakkain, kantapäät maassa. Toisella on kuntopallo käsissä rinnan edessä. Laske ylävartaloa alaspäin ja pitele palloa. Ylös noustessa pallo heitetään kumppanille. Kun hän saa pallon kiinni, suorittaa hän saman vatsalihasliikkeen pallon kanssa.

 •          3 sarjaa 15 toistoa per henkilöä
 •          Tavoite: suoria ja viistoja vatsalihaksia
 •          Lisähaaste: ota käyttöön painavampi pallo

5)    Pallon vieritys lankku

Asettukaa lankutusasentoon tai punnerrusasentoon niin, että jalkanne menevät osittain lomittain tai vastakkain. Lankun aikana kuntopalloa vieritetään kehojen alta treenaajalta toiselle, vierityskättä vaihdellen. Voidaan tehdä myös kylki kylkeä vasten!

 •          3 sarjaa 15 toistoa per sivu
 •          Tavoite: rintalihasten ja vatsalihasten vahvistaminen
 •          Lisähaaste: käyttäkää painavampaa kuntopalloa

Kommentit

Kommentoi tekstiä: