Kroppa rantakuntoon 2023 kuntopallolla! Katso tehokas treeni

Kuntopallotreeni

Kuntopallotreenin hyödyt

Vahvistaa keskivartaloa 

Kuntopallot ovat loistavia kohdentamaan treeni keskivartalon lihaksille, mukaan lukien vatsalihakset, vinot vatsalihakset ja alaselkä. Harjoitteet, kuten venäläiset väännöt, istuen tehdyt syötöt ja pään yläpuolelta tehtävät slammit eli paiskaukset, auttavat rakentamaan keskivartaloa ja parantamaan tasapainoa.

Parantaa voimaa ja räjähtävyyttä 

Kuntopalloja käytetään usein plyometrisissä harjoituksissa, kuten slammeissa ja heitoissa, jotka voivat auttaa parantamaan voimaa ja räjähtävyyttä. Tästä on hyötyä urheilijoille ja niille, jotka haluavat parantaa suorituskykyään eri urheilulajeissa.

Lisää kestävyyttä

Kuntopalloharjoituksia, kuten kuntopallopiiriä, voidaan käyttää parantamaan kestävyyttä sykettä nostavilla harjoituksilla.

Parantaa koordinaatiota

Kuntopalloharjoitukset edellyttävät koordinaatiota ja tasapainoa, joten se auttaa myös parantamaan näitä taitoja. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä iäkkäille aikuisille sekä loukkaantumisesta toipuville.

Valitse oikea kuntopallo tarpeisiisi

Kuntopalloja on saatavana eri malleissa ja eri painoisina, joten ne sopivat kaiken kuntoisille ihmisille. Pallon mallista riippuu mihin kaikkeen sitä voidaan käyttää.

Wall ballia, eli seinäpalloa käytetään voima- ja kestävyystreeneihin. Se on iso, painotettu pallo, joka on tyypillisesti valmistettu kumista tai nahasta, ja sitä käytetään erilaisiin harjoituksiin, kuten seinäheittoihin, kyykkyihin ja pystypunnerruksiin. Palloa voidaan heittää seinää tai muuta pintaa vasten, ja sitä käytetään tyypillisesti Crosstrainingissa ja muissa korkean intensiteetin intervalliharjoitusohjelmissa.

Slam-pallo on harjoituslaite, joka vastaa kooltaan tavallista kuntopalloa, mutta se on suunniteltu paiskattavaksi tai heitettäväksi kovaa pintaa vasten. Slam ballit on tyypillisesti valmistettu kumista tai nahasta, ja ne on täytetty hiekalla tai muilla vastaavilla materiaaleilla, jotta ne olisivat painavia ja kestäviä. Slam-palloja voidaan käyttää monenlaisiin harjoituksiin, kuten paiskauksiin, heittoihin ja pystypunnerruksiin. Niitä käytetään usein toiminnallisessa kuntoilussa ja korkean intensiteetin intervalliharjoitteluohjelmissa voiman, tehon ja kestävyyden parantamiseksi.

Perinteinen kuntopallo on harjoitusväline, jota käytetään voima- ja kuntoiluharjoitteluun. Se on noin kori- tai jalkapallon kokoinen, painotettu pallo, joka on usein valmistettu kumista tai nahasta ja täytetty hiekalla, riisillä tai muilla materiaaleilla, jotta se olisi kestävä ja raskas. Lääkepalloja on eri painoisia ja erikokoisia. Niitä voidaan käyttää monenlaisiin harjoituksiin, jotka harjoittavat keskivartaloa, tasapainoa, koordinaatiota ja voimaa. Niitä käytetään usein toiminnallisessa kuntoilussa, henkilökohtaisessa harjoittelussa ja urheilusuorituskyvyn harjoittelussa.

Koko kropan kuntopallotreeni

10 - 12 x Kuntopallokyykky 

Pidä lääkintäpalloa rinnan korkeudella ja tee kyykky. Kun nouset takaisin ylös, nosta pallo ylös pääsi yläpuolelle.

10 - 20 x Kuntopallopunnerrus

Aseta pallo lattialle ja tee punnerrus, kädet pallon päällä. Epätasainen punnerrusalusta vaatii tasapainoa, joten kuntopallopunnerrus treenaa tehokkaasti eri lihaksia.

12 - 20 x Russian Twist

Istu lattialla polvet koukussa ja pidä palloa rinnan korkeudella. Nojaa hieman taaksepäin ja kierrä vartaloa oikealle, ja kosketa lattiaa pallolla. Palaa keskelle ja toista vasemmalle puolelle.

10 - 12 x Askelkyykyt

Pidä palloa rinnan korkeudella ja tee askelkyykkyjä nostamalla lisäksi pallo pään yläpuolelle, kun nouset takaisin ylös.

10 - 12 x Istumaannousut

Asetu selinmakuulle polvet koukussa ja pallo rinnan korkeudella. Suorita istumaannousu painamalla pallo yläpuolelle istumaan noustessasi.

30 sekuntia x Kuntopallolankku

Aseta pallo lattialle ja tee lankku, kädet pallon päällä.

10 - 12 x Slam ball paiskaus

Seiso jalat hartioiden leveydellä toisistaan ja pidä palloa ylhäällä pääsi päällä. Taivuta polvia ja paiskaa pallo räjähtävästi maahan. Pyri saamaan joka heittoon mahdollisimman paljon voimaa, ja keskity käyttämään myös keskivartaloasi heittoon.

Tee 2–3 kierrosta kaikkia liikkeitä. Pidä jokaisen sarjan välissä 30–60 sekunnin tauko kuntotasosi mukaan.

Kommentit

Kommentoi tekstiä: