Pilatesrulla PRO
Pilatesrulla PRO
Pilatesrulla PRO
Tuotetiedot add

Pilatesrulla Gorilla Sportsilta

Monet meistä tykkäävät treenata kovaa ja usein. Ikävä kyllä liian usein kehonhuolto unohtuu yhä useammalta treenaajalta. Yleenstä hierojalle mennään siinä vaiheessa kun kroppa on jo niin jumissa, ettei treenistä tai tavallisesta arkipäivästä meinaa tulla mitään lihaskipujen takia. Kova treeni vaatii vastapainoksi lihashuoltoa. Fascia pilatesrullalla avaat lihaskalvoja ja jännittyneitä lihaksia ilman kalliita hierontakäyntejä. 

Ennen treeniä pieni rullailu treenattaville lihaksille avaa lihaskalvoja ja kiihdyttää verenkiertoa, näin vältyt loukkaantumisilta. Treenin jälkeen parin minuutin rullailut ja seuraavan päivän lihassärky ei tunnukkaan niin pahalta.

Tekniset tiedot:

  • Pituus: 33cm
  • Halkaisija: 14cm
  • Materiaali: Vaahtomuovi
  • Kovuusaste: Keskikova
  • Tasainen urapinta
  • Paino: 140g
  • Kestää 300kg painon!

Pilates - rentouttaa tehokkaasti lihaskalvoja ja jännitystä

Aikana, jolloin monet ihmiset viettävät suurimman osan päivästä tietokoneella, jumeista voidaan puhua melkein "klassisena kansan kärsimyksenä". Usein huono ja luonnoton asento tietokoneen edessä aiheuttaa jumeja niska ja hartiaseudulla sekä päänsärkyä. Ns. liimaantuneet lihaskalvot ovat suuressa roolissa. Hyvä uutinen on se, että jumien ja lihaskalvojen avaaminen ei usein vaadita paljon. Erinomainen ratkaisu jumien avaamiseen on hierontarulla, joka on sovitettu yksilöllisiin tarpeisiin ja vatalon malliin.

Kuinka treenaat pilatesrullalla?

Harjoittelu hierontarullalla on suhteellisen helppoa. On kuitenkin hyvä tutustua ohjeistuksiin, jotta jumit eivät pahene. Jos harjoitteet tehdään oikein, jumit on mahdollista poistaa lyhyessäkin ajassa. Salaisuus lihaskalvojen avaamisessa piilee useissa toistoissa. Avattavasta kehonalueesta riippuen nämä suoritetaan joko kiertävästi, ylhäältä alas tai vasemmalta oikealle (ja takaisin). Kehonosasta riippuen hierontarullan käyttö voi alussa tuntua melko intensiiviseltä, mutta kovaa kipua ei koskaan saisi esiintyä. Jos kovaa kipua kuitenkin esiintyy, niin harjoitus tulee lopettaa ja kokeilla hieman kevyempää harjoitusta.

Erilaiset pilatesrullat

Erilaiset pilatesrullat eroavat mm. ulkonäöltään. Lisäksi seuraavat ominaisuudet vaihtelevat:
Halkaisija
Sileä tai kohokuvioinen pinta
Pyöreä tai lieriömäinen muoto


Millainen hierontarulla lopulta tulisi valita, riippuu olennaisesti harjoitettavasti kehonalueesta ja halutusta intensiteetistä.

Mikä pilatesrulla sopii millekin kehonosalle?

Yleensä on mahdollista käsitellä kaikki kehonalueet oikealla hierontarullalla. Vaikka hieronarullista ja lihaskalvoista hypetetään paljon, ne on otettu käyttöön myös monilla kuntosaleilla ja fysioterapiassa. Kustakin kehonalueesta riippuu, mitä pilatesrulla tulisi käyttää. Esimerkiksi faskiapallo on ihanteellinen käsivarren sekä hartia-alueen hierontaan. On mahdollista saavuttaa onnistumisia nopeastikin, tämä johtuu siitä, että pienelle alueella kohdistuu kova paine.
Suurempien lihasryhmien, esimerkiksi jalkojen tai selän, harjoitteluun klassinen pilatesrulla sopii erityisen hyvin. Jos haluat tehostaa vaikutusta hiukan enemmän, valitse malli, jossa on nystyröitä. On kuitenkin hyvä olla varovainen, mikäli et ole aiemmin rullaillut. Tällöin kannattaa valita sileäpintainen pilatesrulla ja tutustua sen avulla erilaisiin harjoitteisiin.

Erilaisia harjoituksia pilatesrullalla

Pilatesrullalla tai erilaisilla faskiapalloilla voidaan suorittaa erittäin monipuolisia harjoituksia esimerkiksi kesken työpäivän toimistossa ja ne on helppo yhdistää omaan arkeen. Pilatesrullan voi laittaa esimerkiksi lattialle jalkojen alle ja rullailla jalkapohjia eteen ja taakse. Käsivarsien jännitystä voidaan lievittää helpolla harjoituksella, johon tarvitaan vain pallo ja pyörivä liike.
Harjoituksista voidaan tehdä huomattavasti vaativampia, kun:
Käyttäjä makaa kyljellään ja asettaa hierontarullan lattian ja reiden väliin.
Käyttäjä sijoittaa pilatesrulla pystyasentoon lattian ja selän väliin ja keinuttaa itseään puolelta toiselle.
Kun lihaskalvot ovat kiinnittyneet voimakkaasti vaurioituneille alueille saattaa rullatessa esiintyä kipua, joka on vähän kuin lihakset olisivat kipeänä. Muutaman harjoituksen jälkeen edistystä tapahtuu nopeasti. Lihaskalvot muuttuvat joustavemmiksi ja harjoittelu helpottuu. Hierontarullalla harjoitellessa on tärkeää hallita omaa vartaloaan ja tehdä harjoitukset rauhassa. Harjoitus on lopetettava, mikäli esiintyy kipua. Useimmista harjoituksista on olemassa kevennettyjä versioita, joita myös aloittelijat voivat helposti tehdä.

Hieronta pilatesrullalla

Hieronta on tavallista faskiaharjoittelua rentouttavampaa. Esimerkiksi yksin asuvat ihmiset saavat rahoilleen vastinetta hyvin yksinkertaisella teknologialla. Käytettyjen materiaalien ansiosta hierontarullat ovat mukavia käyttää ja nillä voidaan hieroa myös selkää laittamalla rulla selän ja seinän väliin. Hierontaan hierontarullalla tarvitset vain rullan tai pallon sekä vakaan ja tasaisen pinnan, esimerkiksi seinän. Voit esimerkiksi seisoa seinän edessä ja laittaa hierontarullan kipeälle alueella, esimerkiksi alaselkään, ja liukua hitaasti ylhäätä alaspäin ja takaisin. Tämä auttaa lihaksia rentoutumaan. Saat hieronnasta intensiivisempää nojaamalla voimakkaammin kohti seinää.

Pilatesrulla yhdistettynä muihin urheilulajeihin

Pilatesrullat saattavat tuntua ensi silmäyksellä yksinkertaiselta, mutta ovat uskomattoman monipuolisia – etenkin kun niitä käytetään muiden urheilulajien yhteydessä. Hierontarullien käyttö, erityisesti joogassa ja pilateksessa, on osoittautunut erittäin menestyksekkääksi. Riippumatta siitä käytätkö pilatesrullaa tai -palloa alkulämmittelyyn tai mukana harjoituksissa pienellä asiantuntemuksella ja muutamalla kikalla harjoitus voidaan muuttaa entistä monipuolisemmaksi.

Tärkeää! Rauhalliset harjoitukset, tehokas harjoittelu

Riippumatta siitä, mitä kehon aluetta harjoitellaan, on todella tärkeää suorittaa harjoitukset puhtaasti ja rauhallisesti. Tämä antaa mahdollisuuden irroittaa kiinnittyneitä lihaskalvoja varovasti. Katsaus ihmiskehoon osoittaa, että faskiaverkko kattaa koko kehon. On korkea aika aloittaa harjoittelu paremman hyvinvoinnin ja joustavuuden puolesta!

Tuotearvostelut

5 /5


Yhteensä 1 tuotearvostelua

5 tähteä1 kpl

4 tähteä0 kpl

3 tähteä0 kpl

2 tähteä0 kpl

1 tähteä0 kpl

Kirjoittaja: 12.03.2020

ERITTÄIN mukavan tuntuinen rulla, tälläista tuotetta voin kaikille suositella! :)

Näytä lisää keyboard_arrow_down

Arvostele tuote:

Pilatesrulla PRO

100949-00019-0001
TARJOUS
TÄNÄÄN!
17,95 €
14,95 € Säästä 3,00 €

Alkaen 8 €/kk

Vain muutama jäljellä!

Toimitusaika 10-15pv
Ilmainen toimitus yli 69€ tilauksille 2 vuoden takuu
phonelink_ring
Tilaa puhelimitse 0341092922
Puhelinmyynti palvelee arkisin 08 - 16

Yhteensopivat tuotteet: