Pikatreeni

Pikatreeni

Nopea treeni salilla – tällaisen lauseen jokainen salillakävijä varmasti kuulee omasta suustaan tai kaverin suusta. Mutta, kaikki tietävät että tämä on lähestulkoon mahdotonta!

Toki itse treeni voi olla nopea, mutta siihen liittyy paljon muutakin.

Jos lasketaan siitä hetkestä kun astut kotiovesta ulos, matkustat salille, vaihdat yllesi treenivaatteet, otat pari selfietä pukuhuoneessa, treenaat, käyt suihkussa, puet päälle, otat pari selfietä lisää ja lähdet salilta. Tähän on varmasti mennyt enemmän aikaa, kuin mitä on “nopean” määritelmä.

Itselleni “nopea” puolen tunnin tehotreeni voi kestää helposti tunnin – puolitoista. Uskon että moni voi samaistua tähän, sillä harvalla ihmisellä kuntosali on kodin välittömässä läheisyydessä. Kaupungilla matkustamiseen menee aikaa (varsinkin ruuhka-aikaan). Taajamissa taas välimatkat voivat olla pitkiä ja tähän kuluu paljon aikaa.

Suurin osa ihmisistä on sitä mieltä että kuntoiluvälineet maksavat maltaita, tämän takia on edullisempaa käydä treenaamassa salilla. Mutta entäs kun aletaan hinnoittelemaan omaa vapaa-aikaa, ja laskemaan kuinka paljon aikaa kuluu matkoihin salille. Viikossa tuo menetetty vapaa-aika on helposti useita tunteja. Joten väittäisin, että tulee “halvemmaksi” hankkia kotiin hieman kuntoiluvälineitä näitä “nopeita” salireissuja silmälläpitäen.

Jos aamulla heräät (hieman myöhässä suunnitellusta) ja päätät lähteä käymään salilla tekemässä nopean treenin, niin mieti kuinka paljon aikaa säästäisit jos kotoasi löytyisi välineet joilla voit oikeasti tehdä sen nopean treenin.

Pikainen 30min poljenta kuntopyörällä tai juoksu juoksumatolla on oikeasti 30 minuutin mittainen treeni. Eikä aikaa mene turhaan matkustamiseen.

Jos kotoa löytyy käsipainottanko ja punnerruspenkki, saat päivän mainiosti käyntiin nopealla pikatreenillä. Lisäksi on aina mukavampi käydä omasa suihkussa, valita kivat vaatteet ja lähteä fressinä töihin, kouluun tai ihan mihin vaan.

Kotona ei tarvitse miettiä onko treenitoppi silitetty tai kiiltääkö valkoiset lenkkarit, onko tukka hyvin, miltä meikit näyttää (tämä koskee lähinnä naisia). Kotona voit olla oma itsesi! Jos tuntuu että alastomana on parempi treenata, niin ketään ei haittaa.

Joten tee itsellesi palvelus ja hanki kotiin hieman kuntoiluvälinetä, olkoon se sitten crosstrainerikahvakuula tai vaikka penkkipunnerruspenkki, ja säästä aikaa! Kaikki tietävät että aika on rahaa ja paljon aikaa on paljon rahaa.

Kommentoi tekstiä

Nimi: *
E-mail: * (ei julkaista)
Kommenttisi: *
Kirjoita varmenne